עבור לתוכן

מהי הטמפרטורה שיכולה לגרום נזק לחומרה?

Featured Replies

פורסם

כמובן שגם כאן אתה לא יכול לדעת. מן הסתם אם הטמפ' תיהיה גבוהה מאד אז אולי המעבד ישרוד לך במקום 10 שנים 5 או 8 אבל אל תתן לזה להדאיג אותך כי גם ככה בטח תחליף עד אז.

אחד ההבדלים הבולטים בין הAMD לPENTIUM הוא בעמידות שלהם, יש דגמי AMD שיגיעו לכ80+ מעלות (וכפי הנראה יגרם להם נזק תמידי) ויש כאלה שלא אבל מה שבטוח שרוב מעבדי ה-PENTIUM יכולים לעבור את ה100C ועדיין לעבוד (ראיתי כמה), הביצועים יפגעו קשות אבל המעבד ימשיך לקרטע ולא יגרם לו נזק קבוע (ככל הידוע לי לפי נסיוני - אל תנסו זאת בבית ) .

הנה כתבה מעניינת מהאתר TOMSHARDWARE ויש אפילו סרטון

("WHAT HAPPENS WHEN THE CPU COOLER IS REMOVED)

כאן תוכל לראות בעצמך (לא חדש מי יודע מה אבל עדיין משקף הבדל רציני בין AMD לPENTIUM)

http://www6.tomshardware.com/cpu/20010917/heatvideo-05.html

http://www12.tomshardware.com/images/THG_CPU_Cooling.zip

אוקיי זה היה סתם מידע מיותר , אבל הנה לעניין לפי מה שאני ראיתי אלה הם הטמפרטורות שלא כדאי לך לעבור :

AMD

-Thunderbird צריך לעבוד בפחות מ55

-Palomino מתחת ל65

-TBred A Core מתחת ל65

-Barton <65

אם זה יהיה מעל אז המחשב יתחיל לפעול באיטיות

49C ל AMD BARTON 2500 זה בסדר אל תדאג .

69C ל2G Pentium זה גבוה אבל ככל הידוע לי זה צריך לעבוד בסדר, יש לי P3 שעובד מצויין ב 80C (אבל אל תסתמך עלי בנוגע למעבדי INTEL)

מהההההההההההה???????????

פנטיום 3 שעובד ב80 מעלות!?????? מה אתה רציני??????

מה עשית למעבד.?? אוברקלוק רצחני!????? (זה אפילו חרוז)

לא ייתכן שמעבד P3 עובד בכלל על 80c! כנראה שהקריאות של החיישן שגוי.

חזרה לנושא:

רשמת Barton <65

ורשמת ש49C זה בסדר למעבד הBARTON הנ"ל, אך אני רק רוצה להיות בטוח, אני מדבר על 49C כשהמעבד במצב IDLE, כלומר 0% שימוש במעבד!!

זה פשוט נשמע לי מוזר מאוד כי לי יש מעבד P4 וכשהוא על 0% שימוש במעבד הטמפרטורה שלו היא 38C מקסימום (ביום שרב) ובדרך כלל זה על 32C בטמפרטורות נורמליות, והוא מגיע למקסימום 57מעלות צלזיוס ב101% שימוש במעבד.

אם המעבד עובר את ה60C (למשל באוברקלוק או ביום ממש ממש חם) אז אני נהיה בלחץ.... אבל בכל זאת, מה שאני בטוח לגביו זה שמעבד INTEL, שלא לדבר על מעבד פנטיום 3, אגב, 80C זה ממש ממש יותר מידי למעבד INTEL, ואם הוא בכלל עובד לך, הוא ייהרס מהר מאוד בטמפרטורה כזאת!!(חודש מקסימום) זה פשוט יותר מידי חם!!! וכדאי לך להחליף HSF...או להוריד ת'מהירויות, ומהר לפני שכוח המעבד ייגמר.

ואגב, הסבר קטן למעבדי אינטל:

מעבדים של אינטל מורידים את המהירויות שלהם כשהם מתחממים בצורה רצינית (כלומר מעל 60מעלות בערך) וזאת בכדי להוריד את הטמפרטורה, אבל ברגע שהמעבד מגיע לטמפרטורה של 69מעלות (שזה יותר מידי חם) זה ממש לא בריא למעבד ובמקום שיחייה 10 שנים לפחות, הוא יחייה מקסימום שנה, שנתיים אם זה יהיה על 69C באופן קבוע.

ואגב, שאלה שלא כ"כ קשורה, איפה אני ממקם את החיישן טמפרטורה למעבד פנטיום 4? פעם שעברה מיקמתי אותו בין הHSF למעבד והחיישן נהרס!!!

פורסם

TheTool

אני לא מכיר מעבדי P4 אבל לא בין, זה יפגע בהולכת החום. או מתחת למעבד או בתוך הHEATSINK עצמו (אל תתלה באויר, תדביק) .

זה פנטיום 3 733MHZ עם קירור פאסיבי. הוא עובד כבר כך מספר שנים. המחשב לא בדיוק שלי אבל אני עובד איתו הרבה מה שכן יצא לי לראות את החלקים הפנימיים פעם או פעמיים, אני מאמין שהמאורר התקלקל ופשוט זרקו אותו .

אם תסתכל תראה שבסרטון של TOMSHARDWARE הוא בודק את הטמפרטורה כ-5 ס"מ מעל המעבד אמנם זה בטח מדחום מיוחד (יש שם גם מעין סמן לייזר) אבל זה לא משקף הרבה כי זה לא נוגע בו, מלבד זה אני בטוח שטמפרטורת החדר שלו הייתה מאוד נמוכה .

וWHITE_ZOMBIE4

אני אבדוק מחר אם אמצא משהו אבל אל תתן לטמפ' לוח האם להדאיג אותך, זה לא מה שישרף לך (גם אם תעשה OC) קודם ילך המעבד :)

תוודא שיש לך סירקולצית אויר טובה . דרך אגב עכשיו טמפ לוח האם שלי היא 45C המעבד עובד ב 10% תאמין לי אם הלוח שלי של ECS לא נפגם עכשיו וביום כשהוא הרבה יותר חם אז גם שלך לא .

פורסם
  • מחבר

TheTool

אני לא מכיר מעבדי P4 אבל לא בין, זה יפגע בהולכת החום. או מתחת למעבד או בתוך הHEATSINK עצמו (אל תתלה באויר, תדביק) .

זה פנטיום 3 733MHZ עם קירור פאסיבי. הוא עובד כבר כך מספר שנים. המחשב לא בדיוק שלי אבל אני עובד איתו הרבה מה שכן יצא לי לראות את החלקים הפנימיים פעם או פעמיים, אני מאמין שהמאורר התקלקל ופשוט זרקו אותו .

אם תסתכל תראה שבסרטון של TOMSHARDWARE הוא בודק את הטמפרטורה כ-5 ס"מ מעל המעבד אמנם זה בטח מדחום מיוחד (יש שם גם מעין סמן לייזר) אבל זה לא משקף הרבה כי זה לא נוגע בו, מלבד זה אני בטוח שטמפרטורת החדר שלו הייתה מאוד נמוכה .

וWHITE_ZOMBIE4

אני אבדוק מחר אם אמצא משהו אבל אל תתן לטמפ' לוח האם להדאיג אותך, זה לא מה שישרף לך (גם אם תעשה OC) קודם ילך המעבד :)

תוודא שיש לך סירקולצית אויר טובה . דרך אגב עכשיו טמפ לוח האם שלי היא 45C המעבד עובד ב 10% תאמין לי אם הלוח שלי של ECS לא נפגם עכשיו וביום כשהוא הרבה יותר חם אז גם שלך לא .

תודה רבה :) פשוט כמה אנשים פה הפחידו אותי בקשר לטמפ' :P אבל בכל זאת תמיד נחמד לדעת כמה מעלות זה כבר מוגזם ;)

פורסם

גם לי יש לוח של ECS.... והטמפרטורה של הלוח אם מגיע ל51 מעלות במאמץ....טוב זה לא חשוב כ"כ כי זה נורמלי לציפסט אבל בכל זאת דפקתי עליו איזה מאוורר 80mm זמני.... עכשיו הוא על 31מעלות במאמץ D:

ו..תודה על העזרה... ;D

פשוט אני ראיתי באיזה אתר שמראה איפה לשים את החיישן והוא הסביר שצריך לשים אותו בין הHSF, אבל הלחץ הורס את החיישן!!

פורסם

בבקשה ;)

TheTool

איפה תקעת את מאורר ה-80MM, היה לך SLOT מיוחד בשבילו מעל הCHIP?

פורסם

המחשב שלי (עדיין) מורכב ללא מארז, מקווה שמחר סופסוף יחליפו לי את המארז לאחד חדש.

כאמור, המחשב שלי מורכב על הקרטון של הלוח-אם (חחחח) אז סתם דפקתי אותו בין הHSF לכרטיס מסך, ומה שמחזיק אותו זה 2 הסלוטים שאני לא משתמש בהם של הזכרון :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים