עבור לתוכן

מהי הטמפרטורה שיכולה לגרום נזק לחומרה?

Featured Replies

פורסם

מאיזה טמפ' כבר יכול להיגרם נזק חומרתי למעבד,לוח אם,כרטיס מסך והארד דיסק?

תודה

פורסם

זה תלוי בכל רכיב ורכיב. לפי מה שאומרים AMD נשרפים ב90 ואינטל בערך ב75

ודרך הגב לא ידעתי שהשם משפחה של הזאת מהמורדים הוא הטמפרטורה :lol:

פורסם

:lol: :lol: מיה הטמפרטורה, למה התכוונת מיה קולוצ'י או מהי הטמפרטורה ?

זה היה בציניות הבנתי למה התכוונת אבל אין לי תשובה לשאלה שלך.

פורסם
  • מחבר

חחחחחחח שגיאת מהירות :P

הרכיבים הם

לוח אם:

Gigabyte GA-8SQ800

מעבד:

P4 2.4B

כרטיס מסך:

ATI RADEON 9500 PRO 128MB

הארדיסקים:

1)Western Digital 60 gb 7200 8 mb buffer

2)Seagate 40 gb 7200

פורסם

מאיזה טמפ' כבר יכול להיגרם נזק חומרתי למעבד,לוח אם,כרטיס מסך והארד דיסק?

תודה

מעבד: 80~ (הוא מאט את עבודתו אוטומתית לפני שהוא מגיע לטמפרטורה כזאת).

לוח: 60,65~

כרטיס מסך: כמו המעבד אני חושב.

HD: 80~

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אבל אם מישהו יודע את הטמפ' המדוייקות יותר בקשר לרכיבים שלי זה יהיה יותר טוב

פורסם

תודה רבה אבל אם מישהו יודע את הטמפ' המדוייקות יותר בקשר לרכיבים שלי זה יהיה יותר טוב

לא ניראה לי פה שמישהו יכול להגיד לך בכמה מעלות המעבד שלך יפסיק לעבוד, אתה גם לא צריך לנסות

יש טמפרטורות מקסימום שאסור שיעברו אותם.

וזה גם משתנה בן מעבד למעבד.

פורסם
  • מחבר

לא ניראה לי פה שמישהו יכול להגיד לך בכמה מעלות המעבד שלך יפסיק לעבוד, אתה גם לא צריך לנסות

יש טמפרטורות מקסימום שאסור שיעברו אותם.

וזה גם משתנה בן מעבד למעבד.

אוקיי תודה ;)

פורסם

שלי כבר עבד על 69 ולא קרה לו כלום (פנטיום 2.4B)

פורסם

תשמע זה נורא אינדיבידואלי בקשר לכל מעבד ומעבד אתה יכול לנסות על שני מעבדים זהים עקרונית ויצא לך הפרש של כמעט 10 מעלות אבל בכלליות מה שאמרו לך זה נכון

פורסם

מהי הטמפרטורה שמעבד INTEL ומעבד AMD צריך לעבוד בו (AMD BARTON 2500) (INTEL 2.0)

במצב IDLE ובמצב FULL LOAD, הכוונה מהי טמפרטורה סבירה שהמעבד אמור להיות על? ובקש למעבד AMD

אני רוצה לדעת, האם 49 מעלות זו טמפרטורה סבירה למעבד AMD BARTON 2500 ללא אוברקלוק במצב IDLE.

ואגב, 69 מעלות למעבד INTEL זה הרבה ואם אתה לא תתחיל להוריד את המעלות אז המעבד שלך יישרף בסוף.

כמה שהמעבד יותר חם, ככה חייו מקוצרים יותר.

פורסם

כמובן שגם כאן אתה לא יכול לדעת. מן הסתם אם הטמפ' תיהיה גבוהה מאד אז אולי המעבד ישרוד לך במקום 10 שנים 5 או 8 אבל אל תתן לזה להדאיג אותך כי גם ככה בטח תחליף עד אז.

אחד ההבדלים הבולטים בין הAMD לPENTIUM הוא בעמידות שלהם, יש דגמי AMD שיגיעו לכ80+ מעלות (וכפי הנראה יגרם להם נזק תמידי) ויש כאלה שלא אבל מה שבטוח שרוב מעבדי ה-PENTIUM יכולים לעבור את ה100C ועדיין לעבוד (ראיתי כמה), הביצועים יפגעו קשות אבל המעבד ימשיך לקרטע ולא יגרם לו נזק קבוע (ככל הידוע לי לפי נסיוני - אל תנסו זאת בבית :)) .

הנה כתבה מעניינת מהאתר TOMSHARDWARE ויש אפילו סרטון

("WHAT HAPPENS WHEN THE CPU COOLER IS REMOVED)

כאן תוכל לראות בעצמך (לא חדש מי יודע מה אבל עדיין משקף הבדל רציני בין AMD לPENTIUM)

http://www6.tomshardware.com/cpu/20010917/heatvideo-05.html

http://www12.tomshardware.com/images/THG_CPU_Cooling.zip

אוקיי זה היה סתם מידע מיותר , אבל הנה לעניין לפי מה שאני ראיתי אלה הם הטמפרטורות שלא כדאי לך לעבור :

AMD

-Thunderbird צריך לעבוד בפחות מ55

-Palomino מתחת ל65

-TBred A Core מתחת ל65

-Barton <65

אם זה יהיה מעל אז המחשב יתחיל לפעול באיטיות

49C ל AMD BARTON 2500 זה בסדר אל תדאג .

69C ל2G Pentium זה גבוה אבל ככל הידוע לי זה צריך לעבוד בסדר, יש לי P3 שעובד מצויין ב 80C (אבל אל תסתמך עלי בנוגע למעבדי INTEL)

פורסם
  • מחבר

תודה על ההשקעה אבל מה שמעניין אותי זה הטמפ' של הלוח אם לא של המעבד,Maximus יש לך אולי מקור מוסמך כמו toms hardware שכתוב בו את הטמפ' המקסימלית שהלוח אם יכול לעבוד נורמאלי בה של לוחות של gigabyte?

תודה רבה

פורסם

לי Thunderbird - 1400MHz שעבד ב-97 מעלות. אני לא יודע בדיוק כמה זמן - אולי יומיים, אולי שבועיים. לשמחתי זה לא היה מאוחר מדי.. :D :D :D. שמתי את ההיטסינק מחדש עם משחק טרמית, ועכשיו הוא על 63.

אין לי מושג איך זה עובד ב-97 מעלות. אולי זאת קריאה שגויה של החיישן :nono: - הוא נמצא מתחת למעבד (בלוח של GIGABYTE).

פורסם
  • מחבר

אגב בסרטון של"מה קורה שמורידים את ההיטסינק" כתוב שמעבד p4 ב29 מעלות מוריד הרבה מביצועיו אךי זה יכול להיות?? שלי על 38 במנוחה! וגם של כמעט כל מי שאני מכיר האם הביצועים הרבה יותר נמוכים ממה שהם צריכים להיות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים