עבור לתוכן

מבקשת מפרט מחשב המיועד לגרפיקה עד 1800 (:

Featured Replies

פורסם

היי

אני רוצה לקנות מחשב קומפלט עם מסך (רצוי samsung או teach או lg) וכל הפיצ'יפקעס בלי להרכיב וכו'.

חשוב שיריץ טוב, פוטושופ/אילוסטרייטור/פלאש כי אני מתחילה ללמוד בניית אתרים ותקשורת חזותית.

התקציב שלי קצת נמוך כיוון שאני צריכה לקנות גם לוח גרפי וסורק פילים אבל אם זה קריטי בגלל המחיר אני יכולה לקנות מאוחר יותר.

גג גג גג 1800 ש"ח. יהיה ניתן אולי אולי לשדרג אחריזה אבל בנתיים חשוב לי שיחזיק לפחות החצי שנה/שנה של הלימודים האלו.

יש לי כבר כרטיס מסך ATI במחשב הזה אני יכולה להעביר אותו לחדש אם הוא טוב כמובן, מדגם : ATI radeon 9600 / X1050 series

לא משנה לי אם יהיה מסך LCD חשוב שלא יהיה מסך רחב!!!

אני לא יודעת אם מותר לי להגיד אתזה.. אבל אחי המליץ לי לקנות מחשב מאייבורי כיוון שרוב המחשבים שקנינו בזמן האחרון אם זה אחי או דודים שלי זה מהם, והם מחזיקים יופי (: אז אם מישהו מוכן לעזור לי, ולהמליץ לי על מחשב טוב מהאתר שלהם או ממקום אחר אני אשמח!!!!!

בתודה

שמרית

יום טוב (((:

פורסם

סורק פילים... ?

פורסם
  • מחבר

אכן כן סורק משולב כזה עולה אני צלמת..ויש לי המון פילים...אם אני קונה אותו בנוסף ללוח גרפי שגם עולה הרבה.. (:

יש לך אולי משהו להציע לגבי המחשב?

אפילו לא מהחנות שלהם כל חנות אחרת העיקר שיהיה ביחד עם מסך (:

פורסם

רגע שאני יביבן את רוצה מפרט מחשב עם מסך ב1800 שקל?

במידה וכן דעי לך כי זה מחשב מאוד מאוד מאוד מאוד בסיסי וביכלל לא חזק

ואת רוצה מחשב שהוא כבר שלם או שפה ירכיבו לך מפרט ואת תלכי איתו לחנות ..?

פורסם

שמרית אני חושש שמחשב ב-1800 ש"ח עם מסך הוא על גבול הבלתי אפשרי, או לפחות לא משתלם לצרכים שלך.

לעבודה בפוטושופ ותוכנות גרפיות דו מימדיות אומנם אין צורך בכרטיסי מסך חזקים, אבל מעבד נורמלי בהחלט נדרש. 1400 ש"ח היא מסגרת תקציב שפויה למחשב לגרפיקת דו מימד חלש ושמיש. עם מסך... שמעי, רק מסך עולה היום קרוב ל-900 ש"ח.

מעבד - בערך 350 - 500 ש"ח

לוח אם - 350 ש"ח בערך.

צורב DVD (סטנדרט היום ) - 130 ש"ח בערך.

הארד דיסק הכי פשוט 160 ג'יגה - 200 ש"ח בערך.

בקיצור, עוד לא דיברנו על מארז+ ספק כוח, זיכרונות וכרטיס מסך פשוט (או אונבורד, זה גם ככה מתקזז ממחיר הלוח אם ).

אני מציע לך להכנס לאתרים כמו אלה:

www.zigzag2000.co.il

www.skypc.co.il

כנסי שם למדור "הרכבת מחשב" ותבחני את המחירים, זה יכניס אותך לפרופורציה בקשר למחירה של מערכת מיחשוב פשוטה ביותר.

דרך אגב, לאור התקציב שלך, ובעיקר לאור השימוש (גרפיקה דו מימדית ) אני ממליץ לך להשיג מחברים או משהו מסך CRT פשוט ולא LCD, זה גם חינם, גם מסתובבים כמו זבל (לי אישית יש ארבעה מסכים כאלה בבית ולחבר שלי, שמונה! ) וגם מדוייקים הרבה יותר בצבעים שלהם ממסכי LCD לשימושים שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי האמת לא חשבתי על הקטע להישאר עם המסך שיש לי...אז אם יש אפשרות רק למחשב בלי מסך זה גם יהיה טוב...כרגע אני עובדת עם מסך CRT LG FLATRON 17"

אז אם יש אפשרויות לדבר על מחשב בלי מסך זה גם מעולה..ואני מוכנה לעלות ל2000 אם זה יהיה משמעותי משהו..חחח

פורסם

מפרט ראשוני ללא מסך:

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤418

לוח אם:

ASUS P5KPL-VM ¤249

דיסק קשיח:

HITACHI 320GB 16MB SATA2 7200 RPM ¤243

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤124

זיכרון:

ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤374

מארז:

JSP-TECH K-110A + EZCOOL 400W PSU ¤220

סט מקלדת ועכבר:

GIGABYTE GK-KM5000 ¤60

רמקולים ואוזניות:

CREATIVE 2.0 A30 ¤68

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤1831

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* הדגש פה על מעבד חזק מאוד ביחס למחירו + 4G זיכרון (למרות שיתכן וזה מוגזם לסטודנטית).

* לוח האם הוא לוח פשוט וטוב (G31) הכולל כרטיס גרפי מובנה ומאפשר הוספה מאוחרת של כרטיס מסך נפרד אם יהיה צורך.

הוא כולל רק 2 סלוטים לזיכרון ומכיוון שמדובר בתוכנות ש"אוהבות" זיכרון שמתי כאן מראש שני סטיקים של 2G כל אחד.

גם אם 2G מספק בינתיים, סטיק בודד של 2GB לא יאפשר עבודה ב-dual channel ומהירות הגישה לזיכרון תרד לחצי.

שני סטיקים של 1GB אמנם יעבדו במהירות מלאה אך לא ישאירו סלוטים פנויים לשדרוג בהמשך.

* בכרטיס הגרפי שלך לא תוכלי לעשות שימוש כיוון שהוא בממשק AGP שחלף מו העולם לטובת ה-PCI EXPRESS העדכני.

בכל מקרה, המובנה של ה-G31 לא רחוק ממנו בהרבה...

אין כל ספק שמסך CRT טוב עדיף עשרות מונים לשימושים שלך על כל מסך LCD שעולה פחות מ-2000 ש"ח ו/או מבוסס על פאנל TN

אם עבר זמנו של המסך שלך, אני ממליץ לך בחום לחפש את ה-G90FB המצויין.

אם את מוכנה לגרד את סביבות ה-2000 ש"ח (מלמעלה :P) אפשר לשפר מארז/ספק ו/או ציוד היקפי כי מדובר בהשקעה משתלמת לטווח ארוך:

- מארז איכותי ישמור על המפרט קריר ונקי מאבק ויחזיק בקלות 2-3 מפרטים לעתיד.

- ספק איכותי יגן טוב יותר על הרכיבים במפרט, יחסוך הספק, ישמור על יציבות המתח למפרט ויתמוך בשדרוגים אפשריים

למערכת כבדה יותר במידת הצורך. גם כן יחזיק לרוב 2-3 מפרטים בקלות.

- מקלדת/עכבר הם מרכיב משמעותי מאוד בנוחות ובחוויית השימוש במחשב ומחזיקים שנים - מומלץ לא להתקמצן כאן.

אפשר לשפר מעט מעבד או לקחת דיסק קשיח גדול יותר אבל זה לא כדאי לדעתי ביחס לתמורה ועל חשבון הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

אני כל כל מודה לך על התשובה (:

באמת המון המון תודה !!!

מקלדת ועכבר והרמקולים כבר יש לי המון זמן ואני לא מוכנה להחליף אותם בשום אופן (:

אז אם אפשרות להוריד את ה128 ש"ח או יותר על משהו כמו מארז יותר שקט וטוב שאתה מוכן להמליץ לי עליו זה יהיה מעולה!!!

ושוב תודה תודה תודה

ועוד משהו לגבי הכרטיס מסך.. מה משנה את הביצועים של המחשב אם אני אוסיף עכשיו כרטיס מסך או מאוחר יותר?

ואם אתה כן ממליץ לי להוסיף עכשיו.. על מה אתה ממליץ?

ולגבי החנות.. היא אמינה?

פורסם

ועוד משהו לגבי הכרטיס מסך.. מה משנה את הביצועים של המחשב אם אני אוסיף עכשיו כרטיס מסך או מאוחר יותר?

אין כל משמעות, אלא אם ידוע לך בוודאות שהתוכנות בהן תשתמשי משתמשות בכוח העיבוד של הכרטיס הגרפי, כמו בחלק מתוכנות ה3D animation למשל. תתחילי בלי - תמיד תוכלי להוסיף אח"כ אם תראי שיש צורך ממשי.

ולגבי החנות.. היא אמינה?

לי אישית יש ניסיון מצויין עם IQPC. יש עוד רבות וטובות (עשי חיפוש בפורום) אך לי אין ניסיון אישי איתן, אולי מלבד זיגזג המצויינים ביהוד.

מפרט משודרג - עם מארז/ספק מעולים, איכותיים ושקטים + דיסק קשיח בעל ביצועים עדיפים במעט

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤418

לוח אם:

ASUS P5KPL-VM ¤249

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤261

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤124

זיכרון:

ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤374

מארז:

ANTEC NSK4480 + 380W EARTHWATS PSU ¤437

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤1938

פורסם

אין כל משמעות, אלא אם ידוע לך בוודאות שהתוכנות בהן תשתמשי משתמשות בכוח העיבוד של הכרטיס הגרפי, כמו בחלק מתוכנות ה3D animation למשל. תתחילי בלי - תמיד תוכלי להוסיף אח"כ אם תראי שיש צורך ממשי.

Tmpusr, ברשותך הייתי רוצה לחדד משהו. תוכנות תלת מימד כמו מקס, מאיה ואוטוקאד הן זוללות מעבדים, אבל ממש זוללות כל עוצמת עיבוד כשזה מגיע לתהליך הרינדור הסופי. העבודה בממשק התוכנות עצמן לעומת זאת מבוצעת ע"י הכרטיס מסך והתובענות שלה עומדת ביחס ישיר למורכבות הסצינה.

מאחר ואת רק סטודנטית, ועוד לגרפיקה דו מימדית, חשוב לי להדגיש בפניך את חשיבותם של המעבד והזיכרונות לעיבוד דו מימד: המעבד מבצע את עיקר העומס ונעזר בנפח הזיכרונות.

במילים אחרות, סדר העדיפויות שלך צריך להיות מעבד חזק וזיכרונות בנפח של בערך 4 ג'יגה.

אני חושב שהמפרט ש-tmpusr העלה לפניך הוא בהחלט תקין ביחס למחיר ולשימושים, אבל חשוב מאוד לציין, המחשב הזה איננו יעיל לעיבוד תלת מימד ואיננו בר שידרוג.

כסטודנתית, לכי על זה, הסכום גם ככה לא גבוה במיוחד. בעתיד, חשוב לשדרג על מנת להשאר רלוונטית בתחומי התלת מימד.

ולגבי החנות.. היא אמינה?

לי אישית יש ניסיון מצויין עם IQPC. יש עוד רבות וטובות (עשי חיפוש בפורום) אך לי אין ניסיון אישי איתן, אולי מלבד זיגזג המצויינים ביהוד.

מצטרף בחום להמלצה על זיגזג 2000 מיהוד, חנות מצויינת ובית חם לכל לקוח. אני אישית עוסק בגרפיקה תלת מימדית שדורשת עוצמת מיחשוב לא קטנה ולא זולה כלל, ואני פונה רק לשם. ממליץ בחום.

פורסם
  • מחבר

שאלה אחרונה וחביבה אוף כמה חפרתי לך (:

יש לי אובססיה מסויימת לגבי המארז רצוי שיהיה USB מקדימה...יש אפשרות לבחירה כזאת? xD או שזה במארזים מסויימים?

*עריכה קטנה*

לגבי התלת מימד... אני לא חושבת שאני אכנס לזה יותר מדיי ואם כן וזה יהיה קריטי אני אחזור אליכם בשאלות לשדרוג עוד כמה חודשים חחח

התוכנה היחידה שאני חושבת שאני אעבוד איתה בהמשך זה POSER ועוד 2 לעיצוב תכשיטים jewelcad ו rhino ואולי אולי אולי בעתיד גם אוטוקאד

במסלול לימודים אני אמורה ללמוד על דרימוויבר פלאש אילוסטרייטור... האילוסטרייטור בעיקר אני מתכוונת להתמקד מאוד בתוכנה הזאת..

תודה תודה תודה באמת עזרתם לי מאוד (:

פורסם

היום פנאל קידמי שכולל 2 כניסות USB, כניסת מיקרופון וכניסת אוזניות הוא סטנדרט, אם כי אין זה מחייב כל מארז. ניתן לבחון את זה בקלות בדף מוצר באתר החנות שממנה את קונה.

rhino עוד קיימת בכלל? פעם אחרונה שנתקלתי בגירסה שלה הייתה לפני משהו כמו חמש שנים...

מכל מקום, התוכנות שציינת מאוד מגוונות ומעניינות בשל אופיין השונה:

דרימוויבר - עורך HTML ובניית אתרים, הקשר בינו לבין גרפיקה טהורה קלוש, בעיקר עיצוב אתרים.

פלאש - גרפיקה וקטורית וסקריפטינג בסיסי.

אילוסטרייטור - ציור ביד חופשית.

פוטושופ - עריכת תמונה בעיקר.

פוסר וקאד - תלת מימד "אמיתי".

מעניין שלא ציינת את פריהנד, תוכנה בעלת אוריינטצית דפוס מובהקת. חשבתי שהיא סטנדרט היום בתחום העיצוב והגרפיקה...

פורסם
  • מחבר

היום פנאל קידמי שכולל 2 כניסות USB, כניסת מיקרופון וכניסת אוזניות הוא סטנדרט, אם כי אין זה מחייב כל מארז. ניתן לבחון את זה בקלות בדף מוצר באתר החנות שממנה את קונה.

rhino עוד קיימת בכלל? פעם אחרונה שנתקלתי בגירסה שלה הייתה לפני משהו כמו חמש שנים...

מכל מקום, התוכנות שציינת מאוד מגוונות ומעניינות בשל אופיין השונה:

דרימוויבר - עורך HTML ובניית אתרים, הקשר בינו לבין גרפיקה טהורה קלוש, בעיקר עיצוב אתרים.

פלאש - גרפיקה וקטורית וסקריפטינג בסיסי.

אילוסטרייטור - ציור ביד חופשית.

פוטושופ - עריכת תמונה בעיקר.

פוסר וקאד - תלת מימד "אמיתי".

מעניין שלא ציינת את פריהנד, תוכנה בעלת אוריינטצית דפוס מובהקת. חשבתי שהיא סטנדרט היום בתחום העיצוב והגרפיקה...

ברוב המכללות האילוסטרייטור תחליף את הפריהנד...

ורשמתי את כל התוכנות שאני הולכת ללמוד בלי שום קשר לתלת מימד..אני יודעת שפוסר וקאד הן העיקר לפי מה שהבנתי...

אבל יש קצת תלת באילוסטרייטור לא?

פורסם

ממש מעט אם אני זוכר נכון, אבל מצד שני, המון זמן לא נגעתי שמשהו שהוא לא תלת מימד טהור, אז אני אמלא פי מים כי אין לי מושג לאן אדובי לקחה את התוכנה בגירסאות החדשות שלה.

מכל מקום, שיהיה המון בהצלחה בלימודים, אני מאוד מקווה שתהני מהמחשב החדש.

דרך אגב, חשוב! חשוב! חשוב! כנסי לפירוט של תוכנית הלימודים שלך, עשי לך רשימה של התוכנות אותן את הולכת ללמוד וחפשי באינטרנט את דרישות המערכת המומלצות שלהן (לא הדרישות המינימליות ) ולפי זה תרכיבי לך מחשב ראוי. זה חתיכת דיכאון לגלות רק בדיעבד שקנית מחשב חלש מידי לצרכים שלך, ועוד אחד בלי אפשרויות שידרוג!

זה ממש חשוב, אל תוותרי על זה!

פורסם

המגבלה היחידה בשדרוג המפרט כאן היא כמות הזיכרון שמוגבלת ל-4GB ואין לי ספק שזו אינה מגבלה משמעותית בלשון המעטה.

ניתן בקלות לשדרג לכל מעבד קיים (מקסימום עם OC קל ל-FSB), להוסיף כל כרטיס מסך בשוק ו/או כל שדרוג אחר.

במקרה הגרוע ביותר (אם יהיה צורך ביותר מ-4GB או הכרח ב-PCIE 2.0 למשל) משדרגים לוח ב~450 ש"ח וסוגרים סיפור (או משקיעים עוד ~300 ש"ח היום ללוח מבוסס G43 ללא כל צורך ממשי. אני בספק רב אם יהיה בכך צורך ממשי.[br]פורסם בתאריך: 21.10.2008 בשעה 22:58:14

שאלה אחרונה וחביבה אוף כמה חפרתי לך (:

יש לי אובססיה מסויימת לגבי המארז רצוי שיהיה USB מקדימה...יש אפשרות לבחירה כזאת? xD או שזה במארזים מסויימים?

ל-NSK4480 אין USB מלפנים והחלופות שיש להן נופלות ממנו ברמת השקט, האיכות או יקרות יותר.

באותו מחיר בערך אפשר לקחת את השילוב הבא:

מארז:

ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ¤315

ספק כוח:

FSP 350W : ATX350-PNR ¤128

מחיר סופי: ¤443

* מארז מעולה בעל יכולות קירור פנומנליות, הרבה מעל הנדרש למערכת הנוכחית - אך שקט פחות (מאווררים רועשים יותר וללא שיכוך HDD.

בעל נגישות מעולה לכל החיבורים מלפנים ולמרות שאינו גדול במיוחד הוא יחזיק בלי בעיה כמעט כל מפרט שתזרקי לתוכו בעתיד.

* ספק ENTRY LEVEL טוב ומספק בהחלט אך:

- ללא חיבור PCIE הנדרש לכרטיסי מסך MID-RANGE ומעלה (כמו ה-9800GT כיום).

- שקט הרבה פחות, במיוחד תחת עומס

- נצילות נמוכה בהרבה - ~70% מינימום לעומת 80%+

- איכות נחותה משמעותית.

בתוספת של 70 ש"ח אפשר לקחת מארז פחות קצת איכותי ושקט אך עדיין מספק בהחלט עם ספק עדיף בהרבה.

מארז:

COMPUCASE 6A19B-NPS w/o PSU ¤225

ספק כוח:

SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284

מחיר סופי: ¤509

* המארז בהחלט לא מהשקטים אך יש לו פוטנציאל להיות כזה עם מודינג קל ועם יכולות קירור טובות.

* הספק מצויין, חזק, נציל ואיכותי מאוד - משתלם.

מצד שלישי, בתקציב הזה כבר אפשר לקחת NSK6580 שיהיה עדיף מבחינת האיזון בין איכות, יכולות קירור ורמת שקט (+100 ש"ח בהשוואה ל-NSK4480 אך מרווח יותר, יכולות קירור עדיפות, ספק עדיף ו... USB מקדימה :P)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים