עבור לתוכן

מה הקטע ב-OC? (שאלה כללית)

Featured Replies

פורסם

זו לא ממש שאלה בנושא אוברקלוקינג אז לא שמתי את זה בפורום ההוא, יותר שאלה כללית:

מה הקטע ב-OC? כלומר, תכננו מעבד, קבעו לו multiplier כלשהו, קבעו לו מהירות כלשהי, והוציאו לשוק. עכשיו, אנחנו באים ואומרים "לא מתאים לנו המהירות הזאת, בואו נפעיל את המעבד יותר מהר". אני לא ממש מבין למה. יש שיאמרו, כי ככה אנחנו מקבלים יותר כח עיבוד באותו כסף. אבל בשביל לגרום לזה לקרות, צריך לקנות ציוד קירור יותר יעיל, ובנוסף לכך חיי המעבד (ושאר רכיבי חומרה) מתקצרים. וכלל, שמתי לב שרוב האנשים שעוסקים ב-OC בד"כ מוציאים המון כסף על המחשב שלהם, כי זה התחביב שלהם. כך שחסכון כסף הוא בטח לא סיבה לעשות OC.

הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה כדי לעשות OC, זה כי זה מגניב. אבל אם זה מגניב אז הייתי מנסה את זה פעם-פעמיים-שלוש, סתם בשביל הקטע, אבל לא עובד כך כדרך קבע, כי בסופו של דבר זה בטח יוצא יותר יקר.

אז למה? למה אנשים קונים מערכות מחשב מיוחדות בשביל OC? איפה ההנאה שבדבר?

פורסם

ההנאה היא פה למתוח את הגבולות ולרום למעבד/ חלק כל שהוא להגיע לטופ שלו למתוח את היכולת של מה שרשמו לו במפעל. כי מה שבמעל נתנו לו זה יפה וטוב, אבל הוא מסוגל להרבה יותר, סך הכל מה שאמרו לו במפעל זה מה "שמומלץ" בשבילו.

הקטע ב-OC הוא לקחת ת'מעבד שלך ולתת לו נייטרו רק בלי הנייטרו. לשנות ת'הגדרות וכו' ובעצם על ידי זה אתה מעביד את המעבד שלך יותר חזק ובזה אתה מרוויח יותר כוח בפחות כסף! :smile1:

למה קונים מערכות OC? זה כבר שאלה קצת מתוסבכת מעט אבל אנסה להסביר.

אתה קונה מחשב ב-3.5 ויש לך אופציה לקחת מחשב עם מעבד בתדר של 2.4 שהוא חרא ל-OC ואתה יכול לקנות מעבד שעולה אותו הדבר או קצת פחות והתדר שלו הוא 2.33 והוא מצוין ל-OC ואיתו תוכל להגיע ל-3...

אני אומנם סתם משער וכאלה, אני לא מומחה ל-OC אבל סך הכל זה תחביב מבורך מאוד. כמו שאנשים גיימרים מטורפים, אודיופילים, מתכנתים, אז יש גם אובר קלוקרים...

פורסם

אבל בשביל לגרום לזה לקרות' date=' צריך לקנות ציוד קירור יותר יעיל[/quote']

רק אם מעלים מתח למעבד (מה שגורם לו להתחמם יותר).

ובנוסף לכך חיי המעבד (ושאר רכיבי חומרה) מתקצרים.

לא בטוח. מה גם שאורך חיים ממוצע של מערכת (גם ב-OC) לפני שמתחילות תופעות זקנה/התפגרות גם ככה ארוך יותר מהזמן שלוקח לה להתיישן מבחינת ביצועים ביחס לדברים החדשים שיש בשוק.

וכלל' date=' שמתי לב שרוב האנשים שעוסקים ב-OC בד"כ מוציאים המון כסף על המחשב שלהם, [b']כי זה התחביב שלהם.

כרגע נתת לעצמך עוד סיבה למה אנשים עושים OC.

הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה כדי לעשות OC' date=' זה כי זה מגניב. אבל אם זה מגניב אז הייתי מנסה את זה פעם-פעמיים-שלוש, סתם בשביל הקטע, אבל לא עובד כך כדרך קבע, [b']כי בסופו של דבר זה בטח יוצא יותר יקר.

לאו דווקא. אמנם בד"כ יש להשקיע ברכיבים איכותיים, אבל זה לא תמיד יוצא יותר יקר מלקנות מערכת מהירה יותר מראש.

דוגמה קיצונית: יש ביקורות ברשת שמראות איך Pentium Dual Core מסכן (נדמה לי E2180) שעלה פחות מ-$100 כשיצא, הצליח ב-OC לעקוף את מעבד ה-Extreme הכי מתקדם שהיה אז בשוק (ועלה משהו כמו $1000).

אז למה? למה אנשים קונים מערכות מחשב מיוחדות בשביל OC?

מי שקונה מערכת רק כדי לעשות OC הוא או פריק או סתם דביל. קונים מערכת בשביל להשתמש בה. אפשר לתכנן שימוש שכולל OC, אפשר לתכנן כזה שלא.

פורסם

איפה ההנאה בלראות כדורגל במשך 90 דקות, איפה ההנאה בלשחק ב 36 שחקני WOW בו זמנית.

על כל תחביב אפשר להגיד את זה. שאלה מיותרת לגמרי (ואני אומר את זה כאחד שלא עשה אוברקלוק אף פעם)...

פורסם
  • מחבר

שאלה מיותרת? דווקא QttP ענה עליה די יפה... אז מסתבר שלא כ"כ ;D

תודה!

פורסם

אם כבר נפתח פה ת'ראד בנושא OC עם מומחים, רציתי לשאול האם זה בכלל ריאלי לקנות מערכת "מיועדת ל-OC" בלי להיות מומחה ל-OC ?

המפרט שפורסם פה לא מזמן (עבור אותו E2180 זול וחמוד) קסם לי ובאמת חשבתי אולי להשקיע 3-3.5 אלף במערכת כזו ולשדרג את המע' הנוכחית שלי. אבל האם מערכת כזאת יכולה לעמוד שלוש שנים לפחות כשהיא בתצורה "מומהרת" ? או שכל פעם במקרה של חוסר שימוש במשאבים יש צורך להאט אותה למהירויות רגילות? האם למשתמש הפשוט, שאולי מבין דבר או שנים במחשבים אבל אין לו כוח לתחביב חדש, OC זה אפשרי?

האם מבחינת התיישנות חומרה לא עדיף לקנות חומר שהיא קצת יותר מתקדמת בתווך מחירים של 4-5 אלף שקל ולהנות מעוד שנה בערך של ביצועים המתאימים לשוק? (הכוונה בעיקרה למשחקים כמובן).

אודה על תשובות רציניות.

פורסם

אין לשכוח ש OC כן מביא לפעמים תמורה לכסף- בלי קשר ללהשקיע במחשב יותר בשביל "לאפשר" אותו.

ניתן לקנות מעבד זול (2180, לדוגמה) עם לוח סביר, נגיד ה G31-DS3L ולקבל מחשב זול ביותר. את המחשב הזה אפשר להמהיר ולקבל מחשב מהיר יותר- אך עדיין יציב. מחשב מומהר כזה יתן אחלה של ביצועים עבור גרושים (בעולם המחשבים).

דווקא כשאר קונים רכיבים זולים- ההמהרה הופכת ליעילה מבחינה כלכלית (אך פחות יעילה בכלליות ולכן פחות יעילה מבחינה "ספורטיבית").

פורסם
  • מחבר

לא לגמרי מובן לי העניין הזה, שאתם טוענים שיש הגיון כלכלי ב-OC

אני עכשיו מרכיב לעצמי מחשב חדש, הנה המפרט שלו:

1 Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm 789

2 KINGSTON 2GB DDR2 800Mhz 450

1 Intel "Buffalo Creek" G33 BLKDG33BUC 515

1 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 293

1 Philips DVDRW Dual Bulk Black x18 Sata 180

מימין זה הכמויות, העמודה השניה זה המחירים (סה"כ לפי כמות), ביחד הכל יוצא 2227, יחד עם מארז+ספק בסיסיים, נגיד 350 שקל, יוצא 2577

את המחשב הזה הרכבתי לפי יחס עלות תועלת, לקחתי את הרכיבים הטובים ביותר שלדעתי הם בטווח מחירים הסביר (כלומר שהם לא החדשים ביותר שעדיין יקרים בלי פרופורציה אבל עדיין יחסית חדשים). בנוסף, המפרט הזה הורכב בחנות (שאני לא אזכיר את שמה כי אסור לפרסם) שהיא לא הכי זולה אבל אמינה

עכשיו, אתם מדברים על לקחת מחשב ב-3.5 אלף שקל, ולהמהיר אותו כדי לקבל ביצועים של מחשב הרבה יותר יקר. ואני שואל, בשביל מה? המערכת שהרכבתי היא חזקה ביותר, לא ה-חזקה ביותר, אבל מערכת שנותנת אחלה תמורה לכסף. אם אני ארצה לשחק משחקים, אני אוכל להוסיף כרטיס מסך סביר+ בעלות של בין 500 ל-1000 שקל, והנה קיבלתי מערכת מחשב חזקה, שמסוגלת להריץ משחקים (נכון, לא את החדשים ביותר), ב-3.5 אלף שקל, אבל ללא OC מה שמעלה את האמינות שלה ונותן לי "ראש שקט" מתקלות וריצות לחנות.

אז איפה פה היתרון ב-OC? אני שואל ברצינות, אשמח אם תעמידו אותי על טעותי

פורסם

סבבה.

תחליף את הלוח בלוח סביר להמהרה. לדוגמה ה ‏EP43-DS3L שעולה 460 (זול יותר). אפשר אפילו את ה P31-DS3L שעולה 320 אבל לא משנה.

עכשיו- קנית את המחשב הזה. הוא עלה לך X כסף.

אתה ממהיר אותו - ופשוט מקבל יותר ביצועים. נקודה. :nixweiss:

לא צריך להשוות את זה למחשב ב 3.5 אלף ולא כלום.

שילמת X כסף על מחשב עם Y ביצועים. אתה ממהיר אותו- ומקבל Y+ ביצועים.

זה לא כל כך קשה.

אז כן- אפשר להשקיע הון בציוד "יעודי" ל OC. אבל אפשר גם לא- ואז מתקבלת תמורה אמיתית לכסף.

עריכה:

לא שמתי לב שלקחת כרטיס מסך מובנה.

בכל מקרה, אתה יכול לקחת לוח באותה רמה לדוגמה ה P31-DS3L+ כרטיס מסך פשוט מאוד שיהיה עדיף על מה שיש ב G33 וזה יצא אותו מחיר, רק יותר טוב.

פורסם

בזה שאפשר לקחת E2200 ב-350 שקל ולהמהיר אותו כך שהביצועים יהיו עדיפים על ה-E8400.

מצד שני, את ה-E8400 אפשר גם להמהיר (עם לוח שמתאים ל-OC, לא מה שאתה קונה), ולקבל ביצועים גבוהים משמעותית.

ולא צריך להשקיע בשום קירור מים בשביל זה. מקסימום קולר אוויר איכותי ב-150 שקל.

פורסם
  • מחבר

אבל אם אני מתכוון להמהיר את המחשב, אז אני אצטרך לקנות מארז אחר עם יותר מאווררים ולקנות ציוד קירור יותר איכותי. זה ייקר את המערכת, לא?

וזה לפני שבדקתי את הלוחות שהצעת לראות אם הם מתאימים לי (אני בדיוק יוצא מהבית, אני אבדוק אח"כ), אני רוצה תמיכה ב-8 ג'יגה RAM בשביל אפשרות לשדרג בעתיד, למשל

פורסם

אני חושב שאתה סתם מגזים עם המארזים ומאווררים ומערכות קירור.

אפשר לעשות יופי של OC, עם מארז ממוצע, וקירור אוויר למעבד ב150-200 שקל.

ה"ציוד" שצריך לקנות לOC הוא לא כזה מורכב ולא כזה יקר.

כמובן שאני לא מדבר על כאלה שמעלים מעבדים בצורה מטורפת, לאיזה 5000MHz,

אבל OC פשוט, לתת Push קטן לביצועים לא מצריך יותר מידי, וזה הרבה פעמים

דברים שגם ככה יש לך. מארז נורמאלי, קירור קצת יותר טוב למעבד, זה דברים

שבדרך כלל אתה קונה גם ככה, וזה חלק מההשקעה הראשונית.

וכן גם משהו שמבין קצת, אבל לא בא לו להכנס לזה רציני יכול לעשות.

קצת לקרוא, להבין מה עושים ואיך דברים עובדים, לשנות כמה הגדרות, וזה הכל.

כמובן שיש כאלה שזה יהיה להם מסובך יותר, וכאלה שפחות, אבל השורה התחתונה היא

שזה לא משהו שאמור להעסיק אותך יומם וליל. זה לא כזה מסובך, לא כזה יקר,

וזה נותן לך משהו שהיה עולה לך יותר כסף בלי זה.

פורסם

אבל אם אני מתכוון להמהיר את המחשב, אז אני אצטרך לקנות מארז אחר עם יותר מאווררים ולקנות ציוד קירור יותר איכותי. זה ייקר את המערכת, לא?

וזה לפני שבדקתי את הלוחות שהצעת לראות אם הם מתאימים לי (אני בדיוק יוצא מהבית, אני אבדוק אח"כ), אני רוצה תמיכה ב-8 ג'יגה RAM בשביל אפשרות לשדרג בעתיד, למשל

לא ממש הצעתי משהו- פשוט הבאתי דוגמה. המטרה של הת'רד הזה היא שתבין שהמהרה היא בעצם ניצול מקסימלי של יכולת החומרה שיש לך. יכולת שלפעמים לא מנוצלת בגלל שיקולים שונים (כמו לדוגמה דרישה יותר גבוהה למעבדים זולים, גם אם הרבה שבבים מתאימים למעבדים איכותיים יותר) שלא ממש משנים לך.

לא בהכרח חייבים לקנות בשביל זה חומרה יקרה (אבל כן צריך לקנות חומרה שמתאימה במידה סבירה- כמו לדוגמה להימנע מרכישה של לוחות אינטל. למרות שגם כדאי להימנע מרכישה שלהם בלי קשר ל OC).

אפשר גם לעשות את זה עם מארז סביר ובינוני לחלוטין (אז כן, אם יהיה לך מארז חנוק זה כבר יהווה בעיה- אבל יש מארזים סבירים וזולים, גם ג'נריים) וגם עם קירור הסטוק (למרות שלהחליף קירור לא נותן רק יתרון ב OC אלא גם השקטה של המחשב).

הרגע לדוגמה הרכבתי מחשב ב KSP באותו מחיר +- (2658 עם הרכבה) כמו שהבאת פה, גם עדיף מבחינת ביצועים (כולל כרטיס מסך 9500GT, בסיסי, אך עדיין עדיף בהרבה) וגם סביר להמהרה. אני לא מביא פירוט מכיוון שבשביל זה יש פורום יעודי- אך כמובן שהוא מבוסס על אותו מעבד, אותה כמות זיכרון, נפח אחסון וכו'.

פורסם

דרך אגב, יש לי שאלה.

האם אוברקלוקר צריך איזושהי מיומנות חוץ מטכנאות קירור וכסף לרכיבים וקירור מתאימים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים