עבור לתוכן

החייאת מחשב P4 ישן, לאחר החלפת מסך מ 17" ל 22" - שאלה לגבי כרטיס מומלץ

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב P4 בן חמש וחצי שנים. המחשב משמש אותי לעבודות משרדיות ביתיות בעיקר + צפייה מזדמנת בסרטונים וסרטים + גלישה מרובת לשוניות בFF.

השאלה: לפני זמן מה החלפתי מסך ומאז המעבד לא מתמודד עם הדרישות הצנועות שלי. המחשב מרבה לקפוא למספר שניות-עד-דקות.

הנחת היסוד שלי (ואם מישהו יפריך אותה הרי שאין טעם לשאר השאלה) היא שהוספת כרטיס מסך תעזור. לאחר קריאה בנושא בפורום זה וב HWZONE בכלל, אני קצת מבולבל: במדור מפרטי המחשב, במחשב המשרדי הבסיסי (2500 ש"ח שחשבתי להתקדם אליו אם לא אצליח להחיות את הנוכחי) ישנה המלצה, למי שצורך פחות עיבוד מקבילי ויותר צפיה בסרטים (להלן אני), להחליף למפרט זול יותר מבוסס INTEL ולהוסיף כרטיס מסך Radeon HD3650. לעומת זאת בשרשור הדביק שכותרתו "מאגר כרטיסי המסך המומלצים..." מופיע הכרטיס הנ"ל ככרטיס משחקים (גם אם פשוט) ואילו לצורך משרד ו HTPC מומלצים כרטיסים פשוטים יותר. מעבר למחיר (שאינו כל כך רלוונטי כי האופציה האחרת היא לקנות מחשב ב 2500) מה עדיף לצרכיי? האם באמת הכרטיסים הפשוטים יוכלו להריץ DVD או VCD על מסך 22" כאשר באותו זמן עובדים/ממתינים ברקע מספר יישומים כגון Google Dektop, Sunbird, Outlook, NOD32 וכו'?

מפרט מורחב יותר:

WinXP

מעבד: P4 2.4Ghz

זיכרון: DDR2 512MB

לוח אם: MSI 845GE Max (MS-6580 v2.0

כרטיס מסך מובנה:Intel® 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller (64 MB

פורסם

לי דווקא נראה שאולי הזכרון לא מספיק

פורסם
  • מחבר

הזיכרון אמנם נראה קטן על הדרישות, אבל לפני החלפת המסך לא הייתה לי כל בעיה.

האם המסך אמור לגזול מביצועי הזיכרון?

אני חושב שכרטיס המסך המובנה מוגבל בכמות הזיכרון שהוא מורשה לשאוב מהזיכרון הכללי; אולי זו הבעיה? אבל אם כך הרי שגם אז עלי להחליף כרטיס (אלא אם יש דרך לשנות את מגבלת השימוש של הכרטיס המובנה בזיכרון הכללי).

פורסם

באותו זמן שהמחשב איטי תבדוק על כמה אחוז המעבד. ואיזה תהליך מאמץ אותו הכי הרבה...

וגם תראה כמה זיכרון פנוי יש לך...

בכל אופן לא קשור לפורום "כרטיס מסך".

פורסם
  • מחבר

ובכן, המעבד מגיע ל 100%, משתמש עיקרי FF (עם ריבוי לשוניות, כרגע "רק" 21 ובלי סרטוני youtube וכיו"ב)

אני לא בטוח לכמה % הזיכרון מגיע, אבל FF לוקח 150-250MB במצב כנ"ל

חשבתי שזה שייך לפה כי זה התחיל אחרי החלפת המסך, אבל אם לא אז לאן בבקשה?

פורסם

תוסיף עוד 512MB לפחות, אמא שלי עובדת עד היום עם מחשב שמאוד דומה למחשב שלך, ואז אמרתי לה תשמעי תוסיפי עוד זכרון המחשב יעבוד הרבה יותר טוב

הוספנו עוד 512MB בנוסף ל512MB שהיו, והמחשב עובד הרבה יותר טוב

לדעתי תוסיף זכרון

פורסם
  • מחבר

ariel-pro, האם אמך משתמשת בריבוי לשוניות ובמסך כל כך גדול? אם כן כנראה שאגדיל זיכרון.

פורסם

תתקין NOSCRIPT ו ADBLOCK PLUS ותראה את FF עובר לקחת 0% מעבד.

פורסם

ariel-pro, האם אמך משתמשת בריבוי לשוניות ובמסך כל כך גדול? אם כן כנראה שאגדיל זיכרון.

אין קשר למסך... זה לא שאתה משחק ברזולוצייה גבוהה. אתה רק נמצבא בשולחן עבודה ולכן אין קשר.

ואם הFF לוקח את הכי הרבה משאבים הוא הבעייה... או שהוא נתקע או שהוא באמת צריך הרבה עיבוד.... תבדוק.. תעשה ניסוי. תסגור אותו דרך END PROCESS ואז תפתח אותו ותבחר שהוא יחזיר את הדפים שהיו מקודם ותראה כמה הFF צריך עכשיו. (אחרי שהוא סייים להעלות את כל הדפים) ורק שתדע שלשוניות דורשות הרבה יותר זיכרון והרבה יותר עיבוד מאשר אם תפתח עוד חלונות. ואם הFF שלך צורך 150 - 200 זיכרון וירטואלי זה אומר שאתה פותח ממש המון!

פורסם
  • מחבר

yousux, הבעיה עם ADBLOCK היא שאתרים טכניים יותר (כמו זה שבו אנחנו גולשים עכשיו...) כנראה יודעים איך לעקוף אותם. אם אני פותח חמש לשוניות לקריאת כתבות ופורומים ב HWZONE ה FF תוקע את המחשב יותר מאשר אם אני פותח 20-30 לשוניות של YNET (שם נחסמות הפרסומות היטב) או כל מיני בלוגים (שמסתפקים לרוב בפרסומות של גוגל).

ariel-ro, אני אכן פותח לשוניות רבות. ובכל עת שאני פונה לדברים אחרים מחוץ לבית אני סוגר את FF עם כל הלשוניות שטרם התפניתי אליהן. כאשר אני פותח אותו שוב אני יכול להמשיך מאותו מקום וכל זה נראה לי טוב ונכון... השאיפה שלי היא להמשיך לעבוד כמו שאני רגיל וכמו שנוח לי מימים ימימה, רק שבאותם ימים היה לי מסך 17" שעבד ברזולוציה נמוכה יחסית ואילו היום יש לי מסך 22" שפועל ברזולוציה גבוהה יחסית. להבנתי המחשב צריך בכל עת לחשב כמות כפולה או משולשת של פיקסלים. האם עדיין אתה בטוח שמדובר בזיכרון?

פורסם

yousux, הבעיה עם ADBLOCK היא שאתרים טכניים יותר (כמו זה שבו אנחנו גולשים עכשיו...) כנראה יודעים איך לעקוף אותם. אם אני פותח חמש לשוניות לקריאת כתבות ופורומים ב HWZONE ה FF תוקע את המחשב יותר מאשר אם אני פותח 20-30 לשוניות של YNET (שם נחסמות הפרסומות היטב) או כל מיני בלוגים (שמסתפקים לרוב בפרסומות של גוגל).

קיצר, זה הבעיה שלך, אני אישית הייתי מפסיק לגלוש באתר הזה מזמן אם לא היה לי ADBLOCK PLUS ו NOSCRIPT, כי כנראה למי שמנהל אותו לא איכפת ממרבית המשתמשים עם מחשבים ישנים יותר. תתקין את ה NOSCRIPT, אותו האתר לא יכול לעקוף בשום דרך ותראה כבר שיפור ביצועים משמעותי. אם לא, נסה להתקין FLASH BLOCKER בנוסף לכל, שזה גוזל משאבים לא קטן באתר הזה.

פורסם
  • מחבר

אנסה, תודה.

אם זה עובד אני אצטרך את חשבון הבנק שלך כדי להעביר לך תשורה - מעשר מהכסף שחסכת לי ;)

פורסם
  • מחבר

לא עובד... צר לי.

אך מאחר ואף אחד לא התייחס לעניין הכרטיס אנסה לבדוק את שאר החומרה ואולי פשוט אקנה מחשב חדש :-\

פורסם

מה לא עובד ? מה ניסית ומה קרה ?

פורסם

היי,

היה לי סיפור דומה לשלך בקטע של ה"קפאון" מסך, למרות שבמחשב ההוא היה 1.5 גיגה זיכרון.

הפתרון היה להחליף את כרטיס המסך לכרטיס ATI HD2400 AGP עם זכרון של 512MB עליו.

הכל טס עכשיו והלקוחה מרוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים