עבור לתוכן

פגיעה בעיינים כתוצאה משימוש במחשב (ליתר דיוק מסך המחשב), הדרך הנכונה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה זמן הייתי אצל רופא עיינים וגילתי שכניראה הראייה לרחוק

שלי נפגמה כניראה (למרות שאם אני לא טועה הייתי חולה שאולי זה יכל להשפיע אני מקווה מאוד שזאתי הייתה הסיבה למרות שאני לא מאמין... לצערי... ), יצאתי דיי מבואס... והבנתי שזהו החלטתי שהפעם אני אקח את עצמי לידיים

בכול מה שנוגע למחשב ואקח יותר הפסקות, ויגדיל את הפונטים...

אבל חוץ מזה ניזכרתי שיש לי אפשרות לשנות במסך בין המצבים (Text, Game) וכו...

שמתי לב שב-Text הבהירות נמוכה בהרבה מזו של Game (מה שהיה אצלי ולא שינתי),

השאלה שלי, האם כדאי לי לשים על מצב Text כול זמן שאני לא במשחק?

האם זה שהבהירות נמוכה יותר יכול לעזור יותר בשביל לא לפגוע בעין?

או האם להפך?

איזה עוד דרכים אני יכול לעזור לעין שלי לא להיתאמץ?

והאם יש דרך להגדיל את הפונטים בלי שהאתרים יראו "מאולצים" (מהבחינה של העיצוב והכתב ניראים פשוט לא במקום בגלל השינוי של הגודל)...? (פיירפוקס)

אשמח לעזרה.... תודה רבה.

פורסם

גם אצלי זה ככה, בעיקרון יש לי ראיה מעולה, אך בזמן האחרון לפעמים העיניים של קצת כואבות אז אני לוקח הפסקות מהמחשב.

אני מפחד שגם אצלי תפגע הראיה.

אצלי מאז ומתמיד הבהירות של המסך (LCD) היא על הכי נמוך.

פורסם

המחשב לא דופק את הראיה.

זה לא קשור, אתה פשוט מחפש תירוץ למשהו שאין לך הסבר אליו.

פורסם

לשבת מול המחשב רק עם גב זקוף, להקפיד למצמץ (מלחלח את העין, עין יבשה תגרום לאי נעימות), לכוון את המסך להגדרות הכי נוחות לעיניים, למקם את המסך כך שיהיה בדיוק מול הראש, לא נמוך או גבוה מדי.

בגדול, המחשב לא דופק את הראיה. שימוש ממושך במחשב (לא 8 שעות, יותר כמו 8 שעות כל יום במשך הרבה זמן) בצורה לא נכונה עלול לדפוק אותה. כמו לגרום לבעיות בגב, בפרק כף היד וכו'.

פורסם

הפתרון הוא לקחת כל, עד 50 דקות הפסקה, של כ5-10 דקות. ואם אתה מרגיש שהעיניים שלך עייפות/כואבות, תיקח הפסקה גם לפני.

בהפסקה אתה צריך להסתכל על עצמים מרחוק, כמו על השמים, או כמו סתם על הנוף (הוא לא צריך להיות יפה :smile1:). המטרה היא כאן להרגיל את העין להסתכל לרחוק, ככה בעצם מונעים קוצר ראייה - מצב שבו העין מתרגלת להסתכל על דברים מקרוב - מה שקורה בשימוש במחשב.

זה עוזר גם לסגור את העיניים מדי פעם ולהצמיד את כפות הידיים לעיניים (עפעפיים ליתר דיוק) - זה מרגיע את העיניים.

כל העניין הטכני פחות משנה כאן.

וישיבה נכונה מול המחשב זה כבר סיפור אחר לחלוטין, שקשור יותר לתחום האורטופדי (אם אתה רוצה לעיין, זה יעזור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3179776,00.html ).

אם אתה רוצה לשמור על הגוף ואתה משתמש הרבה זמן במחשב כדאי גם לעשות פעילות ספורטיבית בסיסית בהפסקה וכמובן פעילות יותר רציני של כ-3/4 שעה-שעה 2-3 פעמים בשבוע. זה למען האמת בלי קשר למחשב :)

בהצלחה ;)

פורסם

אני, כל החיים, שאני מצמיד את הראש למסך ועוד יש לי CRT, אין לי ראייה לקוייה

(עדיין לא :cool2:)

פורסם

אני משתדל לא לאמצ את העיניים

ובסך הכל בסדר הראייה שלי לא משהו גם אני לא בטוח אם זה המחשב

אם אני מתאמץ לראות אני מתחיל לראות קצת מטושטש זה עובר אחרי יום יומיים בדרך כלל אחרי שינה טובה

פורסם

למיטב הבנתי כן יש אפשרות לגרום לפגיעה בראייה בגלל שימוש במחשב.

כאשר העיניים מפוקסות על המסך לאורך זמן רב במהלך היום, נניח למשך כמה וכמה שנים, הקרנית או העדשה של העין מתקבעות לצורה הזאת ואז יש בעיה לראות למרחק כי הם כבר לא מסוגלים להגיע לפוקוס טוב. אני לא סגור על התהליך אבל להבנתי הוא קיים...זה גם נכון לאנשים שקוראים הרבה, למשל דתיים.

פורסם

עוד פתרון נחמד, במיוחד עם מסכים גדולים כמו היום, הוא פשוט לשבת רחוק יותר.

אני אישית משתמש בטלויזית LCD כמסך, ויושב 2 וקצת מטר ממנה, העין לא צריכה כל הזמן להתפקס על משהו קרוב מדי ככה.

פורסם
  • מחבר

המחשב לא דופק את הראיה.

זה לא קשור, אתה פשוט מחפש תירוץ למשהו שאין לך הסבר אליו.

אני באמת לא מחפש תירוץ.... הלוואי והמחשב לא הדבר הראשון שהיה עולה לי לראש... אבל אני דיי מאמין שזה כן מהחשב...

אין לי סיבה אחרת.... אחרי הכול למשפחה שלי אין בעיות עם העיינים או דברים דומים...

הלוואי ומחשב לא היה הגורם לזה... זה הדבר שאני הכי אוהב...

ואני כן יוצא החוצה זה לא שאני כול היום על המחשב חח.. ותודה רבה כולם!

אבל לא מצאתי את הפיתרון לאחת השאלות ששאלתי, מה יותר כדאי לשים בבהירות נמוכה או גבוהה את המסך?

כי ההבדל בין מצב "טקסט" , ומצב "משחקים" בבהירות ניראה דיי גדול, ומעניין אותי לדעת האם זה יכול לפגוע בעיינים?

"המסך כך שיהיה בדיוק מול הראש, לא נמוך או גבוה מדי."

אצלי המסך הוא מסך 19 אינטץ' ואני לא יודע אם זה נחשב בדיוק מעל הראש או מתחת,

רק אם אני יושב זקוף מול המחשב אז אני מגיע מעליו אבל התרגלתי לשבת בצורה שונה,

אולי אני עכשיו גם אנסה להיתרגל לשבת זקוף יותר,

אשמח לתשובה לגבי השאלה שלי ואם כבר יש לי עוד שאלה אחרונה,

האם זה יותר טוב שהמסך יהיה יותר רחוק ממני או יותר קרוב? מהבחינה של כול העניין של הראייה

מרחוק?

תודה!

פורסם

העניים מתקלקות בגלל שאתה מרגיל אותם להסתכל רק על דברים קרובים.

זה קרה כבר קרה לי ועכשיו אני עם משקפיים, כן זה קצת מבאס אבל אין מה לעשות, מהרגע שזה נגרם קשה להחזיר את המצב לקדמותו.

אני חושב שהדרך היחידה שאולי תוכל לתקן את זה חוץ מלייזר זה כמו שאמרו לדאוג לעיתים יותר קרובות להסתכל על עצמים מרוחקים.

פורסם

בקרוב אני אלך לביקורת ראיה, אז אני אשאל אותה. פעם קודמת כששאלתי היא אמרה בפירוש כי זה לא מזיק לראיה...אני אשאל אוותה שוב למה היא אומרת את זה והאם זה נוגע גם למי שנמצא מול המסך נגיד....8 שעות שזה נראה לי המקרה הכי קיצוני....

פורסם

QQQ ו X_Dror צודקים. למעשה הסיבה שהראייה מתדרדרת כתוצאה משימוש רב במחשב, היא בדיוק אותה סיבה שהיא מתדרדרת אצל אנשים שמבלים זמן רב מאוד בקריאת ספרים , והיא הדרך בה אנחנו מרגילים את העין להתפקס. אם כל הזמן העין תתפקס רק על עצמים קרובים אז הדבר ינוון את הראייה מרחוק.

לכן מומלץ לקחת הפסקות תדירות כמו ש QQQ תאר.

פורסם

וישיבה נכונה מול המחשב זה כבר סיפור אחר לחלוטין, שקשור יותר לתחום האורטופדי (אם אתה רוצה לעיין, זה יעזור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3179776,00.html ).

לא ממש נכון, ישיבה כפופה מונעת נשימה נכונה, מה שיכול להשפיע גם על העיניים (ולא רק).

אבל לא מצאתי את הפיתרון לאחת השאלות ששאלתי, מה יותר כדאי לשים בבהירות נמוכה או גבוהה את המסך?

כי ההבדל בין מצב "טקסט" , ומצב "משחקים" בבהירות ניראה דיי גדול, ומעניין אותי לדעת האם זה יכול לפגוע בעיינים?אצלי המסך הוא מסך 19 אינטץ' ואני לא יודע אם זה נחשב בדיוק מעל הראש או מתחת,

רק אם אני יושב זקוף מול המחשב אז אני מגיע מעליו אבל התרגלתי לשבת בצורה שונה,

אולי אני עכשיו גם אנסה להיתרגל לשבת זקוף יותר,

אשמח לתשובה לגבי השאלה שלי ואם כבר יש לי עוד שאלה אחרונה,

האם זה יותר טוב שהמסך יהיה יותר רחוק ממני או יותר קרוב? מהבחינה של כול העניין של הראייה

מרחוק?

בבהירות לא מסנוורת, שלא תכאיב לעיניים.

שב זקוף, תגביה את המסך,

אין לי מושג, אני מעדיף כמה רחוק שאני יכול מעניין של נוחות.

פורסם

כמה טיפים:

-אפשר להתרחק מהמסך, ולעשות "זום" בדפדפן באמצעות לחיצה על CTRL ובו זמין לגלול עם הגלגלת של העכבר, זה באמת עוזר :)

-לאכול הרבה תרד וגזר (ממחקרים שבדקו, מצאו שיפור של כ-16% בראיה בתוך תקופה של חצי שנה של אכילה מתונה של תרד)

-כמו שאמרו, לקחת הפסקות מדי פעם.

ואגב, יש מישהו פה שיש לו מעין "שרשראות" שחורות-שקופות כאלה שנעות ביחד עם העין? זה ממש ממש מפריע והתחיל לפני כ-4 שנים, ולאט לאט מתדרדר. הלכתי לרופא עינים ועברתי בדיקות, הוא אמר שאין עם זה בעיה. :kopfpatsch: איך אין בעיה אם זה מפריע לי?!

ועוד דבר, מדי פעם כאשר אני פותח את העינים יש כמו "אדים", זה קורה בעיקר בישיבה מול המחשב, מישהו יכול להסביר זאת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים