עבור לתוכן

סקירה סוביקטיבית קצרה ל-F40fd לאחר שימוש ארוך &#1496

Featured Replies

פורסם

מבנה : גוף קומפקטי, אולם לא דקיק מדי. איכות בניה סבירה, כיסוי סוללה נראה לא איכותי במיוחד ומעט רופף. יחסית לקטגוריה איכות האחיזה סבירה ומאפשרת צילום (באורך מוקד קצר) גם ב-1/30 בלי יותר מדי רעד.

ארגונומיקה, כפתורים ותפריטים : חוגת מצבים נוחה שמאפשרת גישה למספר מצבי צילום מתוכנתים מועילים למדי. ניתן לבחור מראש שני מצבי סצינות. תפריט הצילום מחולק בין כפתור ה-F לכפתור ה-menu ומאפשר גישה מהירה יחסית לבקרות החשובות - ISO, איזון לבן, תיקון חשיפה. כפתור החשיפה (צילום) ובקרת הזום במיקום נוח ואינטואיטיבי, נדרש מעט לחץ לעבור ממצב חצי-לחיצה ללחיצה מלאה, תכונה חיובית בהחלט. מצב replay בסיסי ונוח.

מצבי צילום : מצב אוטומטי לחלוטין יעיל. בהערכה גסה הוא קולע ביותר משני שליש בתנאי תאורה נוחים ובכשליש בתנאים פחות טובים (אלו נתונים לא רעים ביחס לקומפקטיות אחרות). איזון לבן אוטומטי לא רע. הילד שלי בן השנתיים וחצי מסוגל לצלם עם המצלמה והתוצאות לפעמים ממש טובות. מצב "תנועה" מסוגל להוציא תמונות של ילדים מתרוצצים בתנאי תאורה בהם רוב המצלמות האחרות מרימות ידיים, אבל הפוקוס מפספס בחלק גדול מהמקרים והמצלמה בוחרת לרוב ב-ISO מאוד גבוה וטובות רק לגודל 10*15 לכל היותר. מצב משולב פלאש ואור טבעי הוא פתרון נהדר לצילום אנשים בתנאי תאורה לקויים, תצלם ותחליט אחר כך מי מהתמונות מתאימה לך יותר. מצב הסרטה סביר ביותר, מקביל לקיים ברוב הקומפקטיות כיום, סאונד קצת חלש. אני לא משתמש הרבה במצבי הסצינות המוגדרות מראש, אבל ממעט הניסיון שלי בחירה במצב סצינה מתאים נותן תוצאות טובות יותר ממצב AUTO. מצב M מאפשר בחירה של תיקון חשיפה, ISO, ואיזון לבן באופן ידני, אין שליטה ישירה על מהירות הסגר או הצמצם.

פוקוס : איטי יחסית, מפספס לפעמים, במיוחד בתנאי תאורה לקויים. זה לא נורא בהתחשב בקטגוריה ובמחיר, אבל זה עדיין מציק. לפעמים צריך להתפקס על אלמנט עם קונטרסט גבוה שנמצא במרחק דומה לאוביקט שלך על מנת לקבל תוצאה חדה.

חשיפה : בדיוק כמו הסעיף הקודם, לא מבריק אבל לא ניתן לצפות להרבה יותר בקטגוריה זאת. המצלמה נוטה לתת-חשיפה. פנים של אנשים בעלי גוון עור כהה יוצאים לעיתים כהים מדי. ברוב המקרים תיקון של 2/3 עד 1 סטופ עושה את העבודה. הפספוסים לעיתים בחשיפה מאוזנים על ידי טווח דינמי מרשים יחס לקטגוריה (צריך להדפיס בשביל להתרשם מכך).

עדשה : 35 עד 105 מ"מ (בהקבלה ל-35 מ"מ). 35 מ"מ לא מספיק רחב לצילומי נוף או פנים מרשימים, 105 מ"מ מספיק לרוב הצרכים של הצרכן הממוצע כולל צילומי פורטרט. בהתרשמות סוביקטיבית איכות העדשה לא רעה, בבחינה של הדפסים "מהעולם האמיתי" (לא טבלאות ונסיונות) אין אברציות כרומטיות, העדשה מעט רגישה ל-flaring אבל לא יותר מקומפקטיות אחרות, בקצה הרחב יש עיוות חבית מציק (אבל לא יותר גרוע מרוב המתחרים) שנראה אם מצלמים אוביקט עם קווים מקבילים. ראוי לציין שברוב התמונות אין הרבה משמעות לעיוות הגאומטרי ואם חשוב לצלם אלמנט ארכיטקטוני צריך פשוט להגדיל מעט את הזום (ולקחת כמה צעדים לאחור).

דברים מעצבנים : חיבור חצובה עלוב, פשוט יציאה ידי חובה. המצלמה לא יורדת ממשך חשיפה של 1/4 שניות מלבד במצבים מסוימים (מצב זיקוקים לדוגמא), מאוד מגביל את יכולת צילום הלילה וסתם הגבלה מרגיזה. אין מצבי Av או Tv, רק בגלל שהמצלמה מוגדרת "כבסיסית", מעצבן. משך סוללה; רשמית 300 חשיפות, בשימוש אמיתי 250 ופחות (יצוין שהמטען המצורף קומפקטי ונוח לנשיאה ומשך הטעינה עומד על פחות משעתיים). עדשה איטית בקצה הארוך שלה (5.1), בשילוב עם זמן פוקוס שהוא ארוך גם ככה והעדר מייצב תמונה הופך צילומי טלהפוטו בתנאי תאורה גרועים ללא רלוונטיים.

איכות התמונות: אם אתה מודע למגבלות המצלמה ומשתמש בה בהתאם אזי שתקבל את התמונות מודפסות מהמעבדה אתה לא תאמין שהיא עלתה לך רק 650 ש"ח. בהשוואה לתמונות שיש לי מה-A630 הטווח הדינמי מרשים יותר, הצבעים חיים יותר ויש הרבה פחות רעש ב-ISO נתון. אפילו בהשוואה ל-D40X ול-D80 (עם עדשות דרג ביניים) אין לפוג'י הקטנה יותר מדי במה להתבייש, הצבעים חיים כמעט באותה המידה, החדות מאוד דומה, בהגדלה ל-20*30 ההבדלים כמובן ניכרים יותר, אולם עדיין לא זועקים. התמונות מהפוג'י גם מגיבות היטב לעיבודים לשחור לבן ומשחקי חשיפה עדינים במחשב, יש לך פשוט יותר טווח "לשחק איתו" ביחס לקומפקטיות אחרות.

הפוג'י F40 מתגאה ביכולת צילום בתנאי תאורה קשים וההדפסות מוכיחות זאת. בגודל 10*15 קשה מאוד להבחין ברעש עד ISO800 (מבחינה זאת היא לא נופלת בהרבה מה-D80), תמונות ב-ISO1600 כבר נעשות מרוחות, אבל האיכות נסבלת וזה בהחלט עדיף על אין תמונה בכלל. בהשוואה לכמה מצלמות קומפקטיות של קאנון שהשתמשתי בהן (בעיקר A630 אבל גם אחרות) מדובר בשיפור ממוצע של 2 סטופים, זה המון ומשמעותי במיוחד בצילום ילדים.

פורסם

ביקורת מעניינת מאוד. תודה על ההשקעה! :xyxthumbs:

אגב, יהיה נחמד אם תוכל להעלות כמה תמונות (או קרופים) שמדגימות את הטקסט.

פורסם

תודה תודה תודה רבה

עזרת לי מאד ....

היתה לי התלבטות לגבי F40 או F100 ואני כנראה הולכת על ה - F100 שבה יש מייצב תמונה

כל הכבוד , אני לא חושבת שפיספסת איזה נושא שהיה לי עליו שאלות כלשהם

יום נפלא וחיים מחוייכים

פורסם
  • מחבר

אגב, יהיה נחמד אם תוכל להעלות כמה תמונות (או קרופים) שמדגימות את הטקסט.

לאחר התלבטות החלטתי שלא ללוות את הביקורת שלי בביקורת מצולמת וזאת ממספר סיבות:

א. יש המון דוגמאות ברשת, כולל טבלאות ISO וצילומים שבוצעו על ידי מוכשרים ממני.

ב. תמונות לא מסוגלות להראות את רוב המגרעות של המצלמה, מה יש ללמוד מתמונה מטושטשת, מגורענת או בחשיפה לא נכונה, יותר חשוב הסיפור מאחורי התמונות האלו. התמונות גם משקרות על המסך, במיוחד במסכי TN הנפוצים אצל רבים מהאוכלוסיה, צריך להדפיס על מנת להתרשם מהטווח הדינמי וריווי הצבעים האמיתי של מצלמה.

ג. מאוד התרשמתי ממאמריו של Ken Rockwell (כן, אני יודע שהוא נחשב לבלוגר בעייתי) בנושאי ביקורות טכניות ועניין ה-pixel peeping והחלטתי לכתוב ביקורת שתנסה לקלוע לנושאים היותר חשובים במצלמה.

ד. ובהמשך לג' - את הדיגיטלית הראשונה שלי (A630) קניתי על סמך ניתוח קר וטכני, הרבה מאוד השוואות וטבלאות, הרבה מאוד pixel-peeping. היום אני שטעיתי בבחירה שלי, בין השאר מסיבות אלו (שלא תבינו לא נכון, ה-A630 מצלמה מעולה, אבל ה-F40 מוציאה תמונות יותר טובות בתנאים שאני בד"כ מצלם בהם).

תמונות נחמדות שצילמתי אני אעלה לפורום, אבל בלי קשר למצלמה בה הן צולמו.

תוספת

אני חושב שהאסימון נפל לי באופן סופי לפני זמן מה כשהזדמנה לידי האפשרות להשתמש (לזמן מוגבל אומנם) בD40X וב-D80 עם כמה עדשות לא רעות שכיסו את כל התחום מ-28 ועד 300 מ"מ (מתוקן ל-35 מ"מ). אני מודה שהצלחתי לפקשש לחלוטין יותר מ-80% מהתמונות. ההתלהבות שלי מהצד הטכני של המצלמות (בצד חוסר הכרות איתן) גרם לי לבחירה באנלית של נושאים, טעויות חשיפה וכו'. מתוך מאות קליקים יצאו לי שתי תמונות שהיה לי חשק להדפיס (אחת מהן אני אעלה בהמשך לפורום).

יתר על כן. שישבתי ובחנתי את התמונות מול המחשב (ואת אלו המודפסות, כולל כמה תמונות שהדפסתי שצילמה בעלת המצלמות) הבנתי שההבדל בסופו של דבר בין הניקונים הגדולות והיקרות וה-F40 הוא לא משמעותי, בטח לא בהדפסות בגודל שרוב האוכלוסיה מבצעת (עד 30*20). לאחר מכן חזרתי וקראתי את המאמרים של רוקוול (שוב פעם, אני יודע שהרבה פעמים הוא מפספס, אבל לא כאן) בעיקר את המאמר המפורסם שלו "למה המצלמה לא משנה". אין ספק שה-D80 תעזור לי לצלם במצבים שהפוג'י הקטנה תתקשה בהם, טווח המוקד יהיה גדול יותר (תלוי בעדשה), מהירות התגובה ועוד. אבל זה לא יהיה ניכר בתוצאה הסופית (המודפסת) ובטח שלא יעזור לי להיות צלם טוב יותר... ברוח זאת החלטתי שלא לכלול תמונות מלוות לביקורת.

ומבחינתי כצלם חובב - זה בפרוש סטירה לפנים והרבה back to basics, נושא, קומפוזיציה, חשיפה נכונה. מבחינה זאת גם האולמיפוס PEN המאוד בסיסית (שהייתה המצלמה הראשונה שלי) תספיק. למעשה, אני מתכוון לחפש אותה ולראות אם אפשר להחזיר אותה לחיים...

פורסם

אולימפוס פן..... גם לי יש אחת כזו במגירה בבית.

מה כבר יכול לא לעבוד בה אם כיסוי העדשה במקום וגלגלת הולכת הסרט לא שבורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים