עבור לתוכן

מאיפה אפשר להשיג תוכנה לסירטוט מעגלים חשמליים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

מאיפה אני יכול להשיג תוכנה לשרטוט מעגלים חשמליים .

ראיתי בפורום באיזה טופיק , אבל הכל צריך לשלם .

יש איזה תוכנה חינמית ?

תודה !

73704864ys5.gif

ומה דעתכם על הסרטוט הזה ?

הוא יעבוד

פורסם

יש את Orcad PSpice שיש לה גרסה חינמית לסטודנטים. יש גם את MultiSim שגם מבצעת סימולציה, אבל עולה כסף.

בגדול המעגל בסדר, חוץ מהערכים הלא ברורים של הנגדים, והחיבור למפסק. המפסק ממתג בין הרגל האמצעית לכל צד.

פורסם
  • מחבר

יש את Orcad PSpice שיש לה גרסה חינמית לסטודנטים. יש גם את MultiSim שגם מבצעת סימולציה, אבל עולה כסף.

בגדול המעגל בסדר, חוץ מהערכים הלא ברורים של הנגדים, והחיבור למפסק. המפסק ממתג בין הרגל האמצעית לכל צד.

מה כוונה :S?

מנגד , אני יענו אמור להעביר חוט בין הרגל האמצעית , השמאלית , והימינית ?

פורסם

את החוט האדום אתה אמור לחבר צד אחד לרגל האמצעית, וצד שני לרגל קיצונית כלשהי.

פורסם

Orcad אחלה תוכנה, יש גירסת דמו שמאפשר חיבור של עד כ60 (אם אני לא טועה) רכיבים על דף אחד.

ZiggyMan, האם לגירסה החינמית של הסטודנטים יש הגבלה כזאת ? האם זאת אותה גירסה ?

פורסם

אמרתי לך מזמן

דף ועט....

אין יותר טוב מזה..! :lol:

פורסם

בס"ד

האמת היא שאין יותר טובה מ-CadSoft Eagle לחובבן-מקצוען. יש לה קהל משתמשים בין הגדולים בעולם (משמע -- יותר תמיכה בשבילך במידה ותתקע במשהו), היא באה עם מדריך די עצבני שמלמד אותך איך לעבוד איתה מההתחלה ועד הסוף, היא נורא, ואני מתכוון נ-ו-ר-א מקצועית -- המון אופציות שימושיות, ומעבר לכל -- היא באה בגרסה חינמית, ככה שלא תצטרך להוריד שום דבר בצורה בלתי חוקית (דבר שכולנו מבזים, נכון? :)).

הגרסה החינמית אומנם מגבילה אותך מעט (בגודל הלוח ומספר השכבות, אלו הם בעיקר שני הפקטורים שאמורים לעניין אותך), אולם היא מציעה מגוון של גרסאות בתשלום להרחבה נוספת של החבילה החנמית ורכישה של אופציות שלא קיימות (או מוגבלות) בגרסה החינמית. על כל פנים -- הגרסה החינמית תספיק לך -- אני כמעט בטוח בכך! :)

יהיו כאלו שיאמרו שהיא מסובכת, אבל איזו תוכנה לא מסובכת בהתחלה? על כל פנים, הציעו לך כאן הצעות כמו OrCAD מבית Cadence, ואולי גם יציעו את Altium -- סמוך עליי, עם אלו, יהיה לך ה-ר-ב-ה (ואני מדגיש -- הרבה!) יותר קשה להסתדר... :\

זו דעתי, בכל אופן...

שא ברכה ידידי, בשם ה' תעשה ותצליח! :)

אוהבים אותך ותומכים בך! :)

בברכת כל טוב והצלחה רבה (!) בכל,

אריה.

עריכה: סליחה, טעות שלי. הבנאדם דיבר על מעגלים חשמליים, ואני עניתי לו על לוחות מודפסים. (למרות שהמודול של Eagle שנועד לשרטוט סכימתי של המעגל יכול לשרת אותו עדיין נאמנה.)

לעניינו. קצר וחלק, תוריד את: ProSchematic, לא תצטער. היא גם נ-ו-ר-א זולה, במידה ותחליט לרכוש. (הגירסת ניסיון היא ל-30 יום.)

ניסיתי כמה אחרות, אותה הכי אהבתי (נורא אינטואיטיבית). מצטער שאני לא מכיר חינמיות, גם האחרות שניסיתי היו בתשלום. :( למרות ששוב פעם, לדעתי, פחות מ-60 דולר (56.81 דולר אם נדייק, שזה 212.43 ש"ח) זה ממש חינם בעבור תוכנה שאתה מרוצה ממנה ושמשרתת אותך טוב (במיוחד כשיש אחרות שעולות אלפי דולרים!!!)! :)

אגב, בלי כל קשר למה שאמרתי, אתה תמיד יכול לפתוח את Google ולנסות לחפש בעבור השאילתא "free electrical electronic circuit schematic software", ולראות מה התוצאות שהוא יעלה לך. אני בטוח שהוא ימצא לך משהו, למרות שאינני יכול להבטיח את האיכות של התוכנות האלו. ;)

בברכת כל טוב וסליחה על כל החלק העליון של ההודעה (החלטתי להשאיר אותו ולא למחוק, בכל זאת, אולי זה עדיין יועיל למישהו),

רק הצלחה! :)

אריה.

פורסם

תלוי , למשל לי EWB מספיק [=

תוכנה טובה, קלה לשימוש, חינמית ... מה צריך עוד חח?

בכל אופן, אם תרצה לנסות , תשלח לי הודעה בפרטי. [=

***עריכה: שמתי לב מישהו אמר פה ש MULTISIM לא בחינם? =\

השתמשתי בגרסה הכי חדשה - בחינם.

בכל אופן, גם זו תוכנה מצויינת , אך שוקלת הרבה יותר מה EWB, אבל כמובן ברמה קצת יותר גבוהה. גם זה אם תרצה תולהגיד לי בפרטי ואני אשלח לך לינק וכל השאר....

פורסם

דיונים מסוג פרצתי אותה והיא עובדת וכאלה אסורים בתכלית האיסור בפורום תערוך תהודעה שלך שלא ינעל התראד...

פורסם

מולטיסים זו בעצם הגירסה החדשה של "EWB", ובEWB הישנה חסרים הרבה רכיבים ואין לה את היכולת ליצור רכיב חדש.

פורסם

מולטיסים זו בעצם הגירסה החדשה של "EWB", ובEWB הישנה חסרים הרבה רכיבים ואין לה את היכולת ליצור רכיב חדש.

לא מדוייק. מולטיסים מתיימרת להיות הגרסה ה"מקצועית" של EWB. בעוד EWB מיועדת לבתי"ס וסטודנטים ברמות הנמוכות, מולטיסים יותר חזקה, ומאפשרת דברים נוספים כגון כתיבה בשפות תיכנות חומרה כVHDL, ושילובם במעגל. גם בEWB ניתן ליצור רכיב וירטואלי חדש, אם מתעקשים.

עדיין, מבחינת מדידות וסימולציות (במיוחד בתחום האנלוגי) שתי התוכנות שוות לתחת, ולא מסוגלות לחשב בצורה הגיונית אפילו מעגלים פשוטים. אבל... לפעמים כן, ולפעמים התוצאות מצויינות :)

פורסם

אממ כן יש דברים שאי אפשר לבנות ב EWB, אבל ככה התוכנה מצויינת . וכמו שאמר ZIGGY מתאימה יותר לרמה התיכונית/סטודנטים. אבל יש את הגרסה החדשה היותר , 10 או 11 , שזה כבר מתחיל להיקרא MULTISIM. זה דומה אבל יותר נוח , יש שם כבר יותר אפשרויות מהEWB.

ובEWB כן אפשר ליצור רכיבים חדשים, תלוי כמובן מה...

אבל סתם לדוגמא *** חיפשתי שם דלגלג T לבניית שעון , והסתבר שאין שם, אז מה עושים? לוקחים דלגלג JK , מחברים לשניהם VCC והנה לך T.

זאת סתם הייתה דוגמא, איך בדרכים יצירתיות חח אפשר ליצור רכיבים חדשים או רכיב שמתאים לשימוש שלך.

פורסם

ובEWB כן אפשר ליצור רכיבים חדשים, תלוי כמובן מה...

אבל סתם לדוגמא *** חיפשתי שם דלגלג T לבניית שעון , והסתבר שאין שם, אז מה עושים? לוקחים דלגלג JK , מחברים לשניהם VCC והנה לך T.

זאת סתם הייתה דוגמא, איך בדרכים יצירתיות חח אפשר ליצור רכיבים חדשים או רכיב שמתאים לשימוש שלך.

ברור שאין שם דלגלג טוגל, זה מהסיבה הפשוטה שאין במציאות רכיב כזה... דלגלג טוגל הוא המצאה של מורים לאלקטרוניקה. בנוסף, גם אין צורך בדלגלג כזה, ולו רק מהסיבה הפשוטה שהוא נוצר מקיצור 2 רגלי JK. אני יכול לתת לך עוד עשרות תת-דגמי דלגלגים שנוצרים כתוצאה מקיצור רגלים מסוימות בדלגלגי JK, זה עדיין לא יהפוך אותם למציאותיים.

פורסם

כן אני לא מתכווח עם זה, סתם נתתי דוגמא..כנראה גם לא את ההכי מוצלחת חחח. בכל מקרה אפשר עדיין ליצור שם רכיבים מסויימים.

כמובן שהתוכנה מיועדת רק לרמה של סטודנטים ולא יותר.

אבל MULTISIM מצד שני דווקא ברמה די גבוהה, ומתאימה לרוב , ויש בה דברים שמעבר לרמה של סטודנטים.

למרות זאת , לא השתמשתי בתוכנת סירטוט מעגלים אחרים , חוץ מהשניים , שבעצם אותה תוכנה רק גרסה שונה, לכן איני יכול להגיד משהו על תוכנות אחרות שצויינו פה, ומה יותר מתאים.

מה שכן, EWB ו MULTISIM הן תוכנות נוחות , קלות לשימוש, טובות , ולכל אחד יש את הדרישות שלו , לי התוכנות האלה מתאימות, ואני לא צריך יותר - בינתיים.

פותח הדיון לא הבנתי ממש באיזה רמה הוא צריך את התוכנה , יכול להיות שהוא גם רק סטודנט ולא יהיה לו שימוש בתוכנות הגדולות יותר , וEWB ששוקל כמה מגה יספק אותו לגמרי.

יום טוב .

**אגב, T הוא לא ממש המצאה של מורים , זה בעצם JK שVCC מחובר גם ל J וגם ל K , וזה פשוט כמו מן קיצור פשוט יותר שנועד להקל בשרטוט ולחסוך זמן.

אני צודק?? [=

פורסם

**אגב, T הוא לא ממש המצאה של מורים , זה בעצם JK שVCC מחובר גם ל J וגם ל K , וזה פשוט כמו מן קיצור פשוט יותר שנועד להקל בשרטוט ולחסוך זמן.

אני צודק?? [=

T זו כן המצאה של מורים. כל רכיב שאינו קיים במציאות, ומלמדים אותך עליו כאילו הוא ישנו, זו המצאה של מורים. אם נניח שמורה ממציא שילוב מעולה של רכיבים שיוצר בסופו מיני מעגל בדומה ל 555, ומלמד אותו בשיעור, וכולם מבסוטים... זה עדיין לא אומר שיש כזה. צריך להבדיל בין מציאות לדמיון, ובין רכיב שקיים, לבין מעגל שמבוסס עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים