עבור לתוכן

בעיות ביצועים עם Radeon 9100

Featured Replies

פורסם

שמתי לב שנהלי הפורום מבקשים לא לפרסם הודעות שקשורות בתמיכה טכנית, אבל בפורום תמיכה טכנית קיבלתי עצה כן לפרסם את ההודעה כאן. אם ההודעה לא מתאימה אני מתנצל.

לפני שבוע החלפתי את הכרטיס מסך שלי מ- GeForce2MX ל- Radeon9100, ומאז הבחנתי בירידה בביצועים של משחקים. במצבים בהם ה- polycount נמוך, ה- fps גבוה והמשחק חלק מאד, אבל ברגע שנכנסים יותר פוליגונים לפריים, ה- fps צונח באופן בלתי נסבל. עם הכרטיס מסך הקודם אני מצליח במצבים כאלה להגיע ל- fps גדול עד פי 2.

שמתי לב שההבדל בין שני הכרטיסים הוא התוספת של מאוורר ב- Radeon (ב- GeForce ישנו רק heatsink) שמחובר בחיבור 2 פינים לכרטיס עצמו. אני מאמין שהבעיה היא שה- AGP לא מקבל מספיק זרם כדי לתמוך גם במעבד וגם במאוורר כשיש צורך בהרבה חישובים יחסית. ה- Radeon הוא 1.5v AGP 4x, שלכאורה אמור לעבוד לגמרי בסדר על הלוח אם שלי.

מדובר במחשב P4-1.5 על לוח אם ASUS P4B. חרשתי את ה- BIOS ואת המדריך של הלוח, לא מצאתי שום מקום בו אני יכול להגביר את המתח ל- AGP. יש לי את כל הדרייברים העדכניים של הלוח אם, של ה- BIOS, ושל כרטיס המסך - אז אפשר לשלול בעיית תוכנה. כדי לוודא שבאמת הבעיה היא בהספק חשמל, אני רוצה לנתק את החיבור של המאוורר מהכרטיס מסך, ולהכנס במשחק לסיטואציה עם המון פוליגונים ולראות אם חל שינוי ב- FPS; השאלה אם זה רעיון טוב או שזה עלול לשרוף לגמרי את המעבד של הכרטיס?

פורסם

אני חושב על פתרון אחר- שים מאוורר מול הכרטיס ונתק את המאוורר.

ד"א, זה גם יכול להיות בעיית חום...

פורסם
  • מחבר

ביצעתי את הבדיקה הזאת והפריימרייט לא השתנה, כך שכנראה שלא מדובר בבעיה של כח. למרות שבעקבות הודעה שקראתי פורום תמיכה טכנית יכול להיות שהספק לא בסדר ושולח זרם לא מספיק חזק, ללא קשר למאוורר. למרות שאז אני לא מבין מדוע ה- GeForce הצליח בצורה כה יציבה, אולי זה קשור לכך שהוא AGP 2x.

אני אשמח לגלות אם זו בעיית חום, כי אז זה אומר שקיים פתרון. כשתהיה לי הזדמנות אני אצטרך לנסות להפעיל את המחשב בחדר מקורר ולהפריד את כל החלקים אחד הרחק מהשני; אם אני אמצא שחום הוא מה שגורם לבעיה אני אחליף/אתקין פתרונות קירור היכן שצריך.

תודה על העזרה, אני אעדכן אתכם ברגע שתהיה לי הזדמנות להמשיך לנסות לפתור את העניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים