עבור לתוכן

פלאפון מגע, מה כדאי?

Featured Replies

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון למסך מגע מסוג Resistive ואכן מדובר במסך מעצבן. לעומת זאת, המסך של IPHONE הוא מסוג Capacitive והוא רגיש יותר לנגיעות של האצבע ולכן הוא מוצלח יותר. ההבדלים בין שני סוגי המסכים למי שמתעניין:

1. Capacitive רגיש יותר מ-Resistive ולכן אין צורך בסטילוס בשביל להשתמש בו ובעקבות כך הרבה יותר נוח להשתמש בו.

2. עלות הייצור של מסך מסוג Capacitive היא גבוהה יותר מאשר מסך מסוג Resistive אך משום מכשירים חמים שעולים 800 דולר מתעקשים להשתמש במסך Resistive וחוסכים כמה דולרים אך מעצבנים את הלקוחות שלהם.

3. מסך Capacitive מאפשר ליותר אור להגיע לפני השטח לעומת מסך Resistive וזאת בגלל שמסך Resistive מכיל יותר שכבות.

http://computer.howstuffworks.com/question716.htm

4.חברת התפוח החצי אכול רשמו פטנט במסך Capacitive על "צביטה" במסכים אלו . (הכוונה לאיך שמגדילים תמונות וכו..)

זהו פטנט אדיר וחבל שהם רשמו עליו פטנט .. למרות שאני בטוח שאיכשהו חברות אחרות ימצאו פרצה בפטנט ויוכלו להעתיק אותו איכשהו :D

ובחזרה לנושא - אני לדוגמא שנאתי את כל האנשים עם האייפון (בגלל המחיר המופקע שלו ) ועכשיו , קניתי אייפון דור ראשון ב-1200 ש"ח בלבד ממישהו שרצה להיפטר ממנו (ואין לו שום בעיות וכבר יש לי אותו 3 חודשים אז..)

אם אתה מוצא במחיר טוב (אפילו 1600) כדאי .

• תגובות 58
  • צפיות 10.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

iphone.jpg

פורסם

4.חברת התפוח החצי אכול רשמו פטנט במסך Capacitive על "צביטה" במסכים אלו . (הכוונה לאיך שמגדילים תמונות וכו..)

זהו פטנט אדיר וחבל שהם רשמו עליו פטנט .. למרות שאני בטוח שאיכשהו חברות אחרות ימצאו פרצה בפטנט ויוכלו להעתיק אותו איכשהו :D

למיטב ידיעתי הפטנט הוא על אפשרות של Multi Touch Screen במסך מהסוג הזה, אני בטוח במאה אחוז שאפל לא המציאו את מסך ה-Capacitive כך שאין להם פטנט על ייצור של המסך אלא רק פונקציה ספציפית.

בכל מקרה אני לא רואה שום סיבה לקנות IPHONE אם אתה מחפש מכשיר עם הרבה פונקציות. לעומת זאת, אם מישהו מחפש ממשק נוח וקל לתפעול אז ה-IPHONE יתאים לכך.

פורסם

רק כדאי לעדכן את ההשואה מול האבן, אפשר להוסיף לאיפון צילום וידאו ו MMS.

פורסם

בסדר, ובכל זאת האבן יוצאת הרבה יותר משתלמת מבחינת יחס מחיר \ ביצועים.

פורסם
  • מחבר

:lol:

אז חברים במילים אחרונות, מה כדאי?

אני אזכיר שוב,

אני ישחק בפלאפון, ישמע מוזיקה, גלישה באינטרנט, מעדיף מסך איכותי כגון ה IPHONE, אשתמש ב GPS, וזהו לרוב נדמה לי.

אני לא מתכוון להציל את העולם בפלאפון כזה, אני פשוט מעדיף פלאפון איכותי עם מסך מגע, בקנייה איכותית פעם אחת שיספיק לאיזה שנה שנתיים +-..

האייפון היה בראשי, קצת הזיז אותי ממנו ה HTC DIAMOND, בהתחלה גם רציתי LG KU990 שגם נחמד ומספק את הסחורה,

זו השאלה העיקרית שלי, מה מתאים לי?

ותודה לכם על כל העזרה חברים..אין כמו הפורום הזה שיש בו אחלה יחס :xyxthumbs:

אגב - איזה מסך משתמש ה LG??

פורסם

לנוקיה יצא לא מזמן מסך מגע.

לסמסונג יש F480 רק שאין לו GPS אבל מהתנסות קצרה די אהבתי.

LG990 זה מגע בשימוש עם עט.

פורסם
  • מחבר

לגבי ה LG אני יודע, לא חייב את העט...

לחבר שלי יש אותו אני כל הזמן מששחק איתו ובודק עניינים..פשוט חיפשתי משהו יותר טוב.

פורסם

כאן יש קליפ שסוקר את F480

יש מכשירים שתוכננו מראש להיות בלי עט , אני מניח שיש הבדל...

פורסם

למה לקנות פלאפון בלי WI-FI ? כבר עדיף את ה Samsung I900.

פורסם
  • מחבר

ה I900 קצת יקר מדי..

הוא היחיד שעומד טוב מול ה IPHONE 3G?

מבחינת ממשק וכו'...ראיתי סרטונים שלו הוא נראה ממש טוב את האמת.

פורסם

:lol:

אני ישחק בפלאפון, ישמע מוזיקה, גלישה באינטרנט, מעדיף מסך איכותי כגון ה IPHONE, אשתמש ב GPS, וזהו לרוב נדמה לי.

משחקים: ה-iPhone הוא הפלאפון עם המשחקים הטובים ביותר בשוק, נקודה. גם מבחינת הגרפיקה וגם מבחינת השימוש באופציות של האייפון.

מוזיקה: אני לא מת על הממשק של ה-iPod שיש גם באייפון, הוא לא תומך במלא דברים וסרטים חיבים להיות מומרים ל-MP4. הפלאפונים של WM יש מלא תוכנות של ניגון מדיה (לי היה את Core Player המדהימה) שתומכים בכל סוגי המוזיקה. מצד שני, לאט לאט יוצאות תוכנות לאייפון שמביאות לו יותר ויותר תמיכה וממשק טוב.

מה שכן האיכות שמע מצויינת.

גלישה באינטרנט: מבחינת הפונקציות הדפדפן לא משהו (FLASH, JAVA) אבל הנוחות הכי טובה מכל פלאפון קיים. כשהאייפון ביד שלי אין לי כוח אפילו ללכת למחשב שלידי, מרוב שהגלישה שם נורמלית (ממש לא כמו מחשב רגיל, אבל מתקרב מאוד...).

מסך איכותי: כן...

GPS: יש GPS, אני לא יודע עד כמה הדיוק שלו טוב אבל יוצאות לו לאט לאט תוכנות שעושות את הניווט קל יותר. למרות זאת בינתיים הi-go במחשב כף יד שלי הרבה יותר נוחה (היא עתידה לצאת לאייפון...).

אז בכללי, אם היה iPhone בארץ (תמיכה, נוחות ואחריות) זאת הייתה קנייה בטוחה. אבל העובדה שיש אותו בחו"ל מעצבנת, אני אישית חיכיתי חודשים לפלאפון חדש, ובמקרה במקרה אבא של חבר שלי טס לשוויץ וקנה שם (היה מזה מזל, הייתה אפשרות לקנות בלי התחייבות, ושבוע אח"כ הורידו אותה...). גם אין לי אחריות...

אז מהפלאפונים של הארץ, רוב מה שאמרו פה מצויין, יש לרובם GPS עם תוכנות טובות, יש נגני מוזיקה טבים (ל-WM), יש מצלמות טובות עם צילום וידאו נורמלי... ולמרות כל זה אני מעדיף את האייפון, בעיקר בזכות המשחקים והתוכנות שכל הזמן יוצאות. אבל תבחר מה שבא לך...

אני הייתי הולך דווקא לא על ה-DIAMOND כי יש לו מסך 2.8 אינץ' קטן יחסית, הייתי הולך על ה-OMNIA או על ה-X1 או על ה-5800 הזה כשיצא בארץ...

מקווה שעזרתי...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הREVIEW הקצר שעשית לי כאן :)

אז עכשיו עומד לי על הפרק הקטע של האייפון למרות שאין לו אחריות.. מה לגבי החנויות של אפל בארץ, אי אפשר לבטח שם את המכשיר?

או את ה DIAMOND בכל זאת הוא נראה מאוד בסדר.

או במיוחד ה I900.

פורסם

ל TOUCH HD הולך להיות מסך גדול כמו באיפון. בארץ לא מתייחסים לקיום של איפון בכלל באופן רשמי, בטח שלא ביטוח. DIAMOND משווק ברשת אורנג כך שתוכל אולי לעשות ביטוח / לקנות אותו שם. ה I900 עתיד להיות משווק בסלקום בחודשים הקרובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים