עבור לתוכן

בשעה טובה קניתי את הTZ5 התרשמות ראשונית+תמונות(עדכון בעמוד 2 שלי ושל le011)

Featured Replies

פורסם

אני אשמח לעזור, זה גם עוזר לי ללמוד את המצלמה.

מה זאת אומרת עצמים זזים?

תמונה בתנועה ולצלם עצמים בתנועה הם בעצם שני הפכים...

תמונה בתנועה- אתה (וגם המצלמה מן הסתם) נמצאים בתנועה ומצלמים נושא שהוא נייח. למשל לצלם מתוך מכונית נוסעת/רכבת.

עצמים בתנועה- אתה (ושוב, גם המצלמה) נייחים והנושא המצולם הוא זה שזז. למשל צילום מירוץ מכוניות.

מה שאני בא לבדוק בעצם זה את מהירות הצילום והאם ישנה "מריחה" של הצבעים בעקבות התנועה של אחד מהשניים...

כמובן שאני מתחייס לכל צילום במצב AUTO או במצב לילה/תנועה/נוף וכו' שהמצלמה מאפשרת וללא משחק עם האפשרויות.

תסתכל על התשובה של boren, אמרתי לך שחשוב דעה של כאלה שלא מבינים בתחום, כי אחרת אפילו מהתמונות הטובות ביותר המומחים שמים לב לכל פגם. ;)

עזוב אותו, מה הוא מבין בכלל?! :hat:

• תגובות 36
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תמונה בתנועה ולצלם עצמים בתנועה הם בעצם שני הפכים...

תמונה בתנועה- אתה (וגם המצלמה מן הסתם) נמצאים בתנועה ומצלמים נושא שהוא נייח. למשל לצלם מתוך מכונית נוסעת/רכבת.

עצמים בתנועה- אתה (ושוב, גם המצלמה) נייחים והנושא המצולם הוא זה שזז. למשל צילום מירוץ מכוניות.

מה שאני בא לבדוק בעצם זה את מהירות הצילום והאם ישנה "מריחה" של הצבעים בעקבות התנועה של אחד מהשניים...

כמובן שאני מתחייס לכל צילום במצב AUTO או במצב לילה/תנועה/נוף וכו' שהמצלמה מאפשרת וללא משחק עם האפשרויות.

הבנתי אני אצלם לך את כל מה שביקשת ;)

עזוב אותו, מה הוא מבין בכלל?! :hat:

הוא ממש לא מבין בתחום הזה, אין מה לשאול אותו :silly:[br]פורסם בתאריך: 13.10.2008 בשעה 10:34:28

תמונה ראשונה מקרו

תמונה שניה זום X5 או X6

תמונה שלישית זום X10

תמונה רביעית תמונה בלי זום ולא מקרו

הכל צולם באור יום.

זה מה שאני יכול לצלם בבית stein30586.

[attachment deleted by admin]

פורסם

כל תמונה, מאולתרת ככל שתיהיה, רק מחזקת לי את ההחלטה של לקנות את המצלמה!

נראה לי שהפור יפול ביום חמישי אחרי שאני אראה תמונות בגודל מלא...

תודה רבה על העזרה!!! :yelclap:

פורסם
  • מחבר

בכיף!

אני בטוח שתהנה מהקניה ;)

יום חמישי אני אעדכן פה, ואדבר איתך בפרטי בקשר לתמונות בגודל מלא!

פורסם

תמונות נוספות מהTZ5-ללא עיבוד רק כיווץ... :yelclap:[br]פורסם בתאריך: 15.10.2008 בשעה 11:13:09

ועוד.... :hi:[br]פורסם בתאריך: 15.10.2008 בשעה 11:17:32
ועוד...[br]פורסם בתאריך: 15.10.2008 בשעה 11:21:23
:hat:[br]פורסם בתאריך: 15.10.2008 בשעה 11:23:43
ואחרון לסיבוב הזה..............

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תמונות יפות!

אבל חלקן מטושטשות, אתה על האפשרות השניה של המיצב? אולי זה יעזור לך.

איך צילמת את התמונות בלילה? עם הגדרות מסויימות?

ועוד שאלה איך אתה מצלם בכללי עם המצלמה? עם המצב iA או עם המצב הרגיל?

רק תקטין קצת את התמונות זה ממש סיוט להסתכל עליהם ככה.

בקשר לתמונה של הירח, גם אני ניסיתי לצלם אותו עם זום מלא, אבל יצא לי מטושטש.

פורסם

בדרך כלל אני מצלם במצב AI-עובד מצויין בשבילי

בתמונות ירח זה קצת בעיה -בכל תמונות הלילה-צריך חצובה לקבל תוצאות ממש טובות-אני שוקל לקנות

לפעמים טישטוש זה לא רע :xyxthumbs:

באיזה מהן הבחנת בטישטוש :xyxthumbs:?

פורסם

לפעמים טישטוש זה לא רע :xyxthumbs:

באיזה מהן הבחנת בטישטוש :xyxthumbs:?

בתמונות 4,6,9 והאחרונה יש טשטוש, שלי אישית, מפריע, אלה אם לא הבנתי את כוונת ה"משורר" (הצלם במקרה שלנו)...

אתה יכול אולי לכתוב באיזה מצב הייתה המצלמה בכל תמונה? (AUTO, זום, ISO וכו'...)

פורסם
  • מחבר

גם לי אישית זה מפריע, תקטין בבקשה את התמונות ואני אוכל להגיד לך באיזה מהן יש טשטוש)

לstein30586(מה השם הפרטי?) מצב iA המצב שהוא צילם בו את התמונות, זה מצב שהכל אוטומטי[אני לא טועה LE011?(מה השם הפרטי?)] ואז אין צורך להתעסק עם הגדרות אלא רק להדליק ולצלם.

פורסם

אריאל, המלצה שלי היא שתוריד את התמונות אחת אחת למחשב ותפתח אותן עם התוכנה שאתה רגיל לעבוד איתה...

התמונות גדולות מספיק בשביל לקבל את "החוויה האמיתית" מהתמונות.

ד"א, אני אודי, נעים להכיר! :hi:

LEO11, לגבי תמונה 12 (שלישית מהסוף, התמונה של השקיעה בחוף), איך היא כזו רחבה?

מה השינוי שעשית בה? (אם בכלל...)

פורסם
  • מחבר

אני אוריד למחשב את כל התמונות ויסתכל

נעים להכיר אודי אני אריאל ;)

יש אפשרות לצילום במסך רחב במצלמה.

אז ככה הוא צילם

פורסם

טוב לגבי התמונה של הלילה היא צולמה מהאוטו בזמן נסיעה(9) ולילה אז כניראה קצת מטושטש

לגי צילום החרק זה בעצם מקרו עם זום מלא(16.9) אז והחרק דווקא יצא בסדר לא מושלם אבל בתנאים שהיו יצא בסדר

כל התמונות עם מצב אוטו

פורסם
  • מחבר

1. שאתה אומר מצב אוטו אתה מדבר על iA?

2. החרק זה זום 16.9?! כאילו גם עם זום דיגיטלי? אם כן זה יצא ממש טוב יחסית לזום דיגטלי

פורסם

כן מצב אוטו הכוונה שלי היא לIA

וכן זום 16.9 היא הזום המוגדל-והדיגיטלי לפחות בחלקו(כי יש עוד אפשרות להגדיל עוד יותר עם דיגיטלי מלא אבל אז התמונה ממש לא טובה)

אני משתמש באופציה הזאת(16.9)די הרבה והתוצאות ממש טובות(למרות שאיכות התמונה נופלת ל3 מגה פיקסל)

פורסם

le011, כדי לקבל ביקורת כדאי שתעלה כמות מצומצמת יותר של תמונות, ובגודל של לא יותר מ-1024x768 פיקסלים (הגודל המקובל לתמונות בווב הוא 800x600 פיקסלים). הדף הבא יעזור לך עם ההקטנה:

http://cliki.site.co.il/UploadingToForums

אם אתה מכיר את המדריך, שים לב לשינויים בסעיפים האחרונים בנושא העתקת הלינק מ-imageshack.us. אם תלך לפי המדריך התמונות יוצגו בגודל נורמלי ולא בגודל של בול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים