עבור לתוכן

צריך מפרט לחבר ב3000-3500 ללא מסך, למוזיקה משחקים וסרטים

Featured Replies

פורסם

חבר שלי לחוץ לקנות מחשב חדש והוא רוצה מפרט ב3000, 3500 גג.

אפשר INTEL או AMD, לא עקרוני.

512MB RAM חובה, HD 60-80GB, כ. מסך טוב שיריץ משחקים, רמקולים (2.1) איכותיים, צורב בינוני וזהו.

תודה לכל מי שיעזור לי לבנות לו מפרט.

פורסם

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 612.79 ] 1

Motherboards for AMD : Epox 8RDA NVIDIA nForce2 Motherboard [ ¤ 518.75 ] 1

Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 2700 Memory [ ¤ 346.99 ] 1

Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 559.86 ] 1

Video Cards : Powercolor Radeon 9100 64MB DDR 128bit DVI TV-Out Video Card [ ¤ 413.52 ] 1

Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.98 ] 1

CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/24/52 Retail CD-RW [ ¤ 299.88 ] 1

Speakers : Genius SP-G06S Speakers [ ¤ 36.76 ] 1

Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case [ ¤ 302.2 ] 1

פורסם

במפרט שמעלי מצויין, רק כמה הערות:

קודם כל צריך לקהות מעבד BOX ולא TRAY (כי TRAY בא ללא קירור).

כ.מסך עדיף לקנות GIGABYTE RADEON 9500 ב-730 ש"ח ואז זה יוצא כ-3400 ש"ח.

ואם הוא רוצה להנות מהמוזיקה שהוא שומע אז מומלץ לקנות רמקולים קצת יותר טובים.

פורסם

כמה פעמים לומר זאת? הR9500 הוא גרוע מאוד. במחיר זהה ניתן לקבל ביצועים טובים יותר עם הTi4200. אבל, הR9100 משתלם יותר.

וגם אם הוא אינו היה משתלם יותר.. לשם מה להגיע לאיזור ה'גג' של התקציב? אנחנו מעוניינים במערכת שקולה ולא בניצולת מלאה של התקציב.

Tray אמנם בא בלי קירור, אבל אני לא מאמין שבעת ההרכה של המערכת, אותו אחד שירכיב אותה, יגיש לו את המעבד ללא קירור. הוא אינו רוצה בעיות.

פורסם

לא הבתני, אתה רוצה להגיד שהוא יקבל קירור מתנה או משהו?

כשהבחור אומר כי עיקר השימושים הם משחקים אז מו הראוי שיקבל כ.מסך יוצר טוב מ9100.

אין ספק ש9500 יותר טוב מ9100.

ו 9500 לא גם פחות טוב מה-TI4200.

הינה השווה מעמיקה: http://www.ixbt.com/video2/r9500-9700-p2.shtml

ניתן לראות שכאשר AA מופעל 9500 עוקף את TI4200 (למרות שכאשר AA לא מופעל הוא מפסיד).

הוא גם תומך ב-DirectX 9.0 שזה חשוב ליתיד.

ויש לו TVOUT טוב.

פורסם

לגבי כרטיס המסך, אני לא חושב שזה עקרוני אם הוא יקח R9500 או TI4200. שניהם כרטיסים טובים מאוד ומה שהוא יבחר מביניהם תהיה בחירה טובה.

לגב הקירור, אני באמת לא מבין מה nike חושב לעצמו. הוא יקבל קירור ללא תשלום? למה? אני לא מאמין. אני לא הייתי לוקח סיכון. תשלם עוד 50-100 ש"ח וקנה את הקופסה המקורית שבאה עם קירור (גרוע האמנם, אבל אם OC לא מתוכנן אז זה מספיק).

לגבי הרמקולים, הוא אמר שהוא מעוניין לקנות רמקולים 2.1 איכותיים ולא רמקולים גרועים כמו שהוצעו במפרט...כמובן שזה גורר הוצאה נוספת, אבל רמקולים זה דבר שכדאי להשקיע בו. במיוחד אם רוצים להנות ממוזיקה ומסאונד איכותי במשחקים ובסרטים.

פורסם

נכן, בפנדס לדוגמא מבשיל ב-BOX צריך להוסיף רק 15ש"ח.

פורסם

אלו רמקולים שעושים את העבודה. זה תלוי עד כמה איכותיים. כלומר, ביחס לאילו רמקולים. לגבי הקירור.. אני בסה"כ מנסה לגרום לקוני המחשבים שלא לצאת פראיירים. עשו מה שאתם רוצים. אם יקנה קירור, אז שיהיה V6Cu, או משהו ג'נרי. אין צורך להשקיע בו. בחזרה לרמקולים.. נראה כבר מה פותח הת'רד יגיד. כלומר, בנוגע לצורך שלו לרמקולים. אם הוא מוכן להשקיע עוד. רק אל תשכחו שאם התקציב יגדל, הרמקולים הם אינם הרכיב שנשקיע בו יותר, אלא אם כן זהו יהיה כרטיס המסך.

מקס.. פתח את העיניים כשאתה מביא ציטטות וקישורים. בדוק את מה שאתה אומר. בעת שימוש מאקסימלי עם הפילטרים, הR9500 מציג ביצועים זהים לTi4200. בעת ביטול טוטאלי של הפילטרים, הTi4200 מציג ביצועים הרבה יותר טובים. אל תשכח שהTi4200 זול יותר. ולא, אין שום משמעות לDX9. הדבר אינו יעזור לכרטיס מ'ליגה' שכה נמוכה, יחסית, מלבד העובדה שזה יהיה בעתיד המאוד רחוק. יחסית, כמובן. כי הכל הוא מבחינת הרמה בה המוצר משתלם. כלומר.. מחיר : ביצועים.

פורסם

אני לא יתחל להותווכח בפורום זה מי יותר טוב TI4200 או 9500.

אבל בכל מקרה 9100 לא כרטיס שמציעים למי שרוצה מחשב למשחקים

והרמקולים שהצעת הם לא רמקולים 2.1 וממש לא לשמיע של מוזיקה.

פורסם

מערכת 2.1 מתחילה את מחירה בכ300ש"ח. כאן תהיה ניצולת מלאה של התקציב כשהמערכת בפירוש עדיין אינה איכותית. אם כבר קונים מערכת 2.1 אז משקיעים עד הסוף ויורדים אל ATP-3 אשר דורש לפחות 550ש"ח. אני לא רואה טעם בהנאה ממוזיקה טובה עם מערכת 2.1 שעולה 300ש"ח. ישנן מערכות מאוד סבירות ש'יצאו ידי חובה' כשבעצם נבחר בהן, אך ממש אין בהן טעם.

אתה לא תתווכח איתי? אין כאן שום ויכוח. יש בעיות? פנה לפורום 'גראפיקה ותלת-מימד'. R9100 הוא סביר ביותר ומשתלם הרבה יותר מכל הכרטיסים שתמצא בטווח המחיר של 400-900ש"ח, אשר במחיר זה כבר נכנס הR9600 אשר מציג תוספת ביצועים ניכרת יחסית אשר שווה השקעה. כלומר.. לשם מה תשלם בעבור Ti4200 (בשביל מנוע ויכוח, אציין שזה למקרה ואין שימוש בפילטרים) כשב200ש"ח פחות תקבל 10FPS פחות? אתה יודע מה? נגיד 20FPS. בימים אלו המשחקים יעבדו כראוי עם מעבד, זיכרון ולוח-אם מתאים אשר ראויים לזה, אבל עם הזמן שניהם יפלו.

פורסם
  • מחבר

אפשר להגיע עד לגג, יש לו את הכסף.

בקשר לרמקולים, הוא רוצה משהו איכותי, איך הCREATIVE/LOGITECH? הם עולים 330.

מה עם INTEL? לא כדאי לו?

כ. מסך חשבתי שעדיף R9000PRO 128MB, לא?

עריכה: בקשר לצורב, הוא רוצה משהו בינוני(עד 200 שקל)

פורסם

INTEL ממש לא עונה לדרישות של מפרט זול.

קודם כל ממש לא צריך 128MB בכרטיס מסך, וכשיצאו משחקים חדשים שכן ידרשות אז הכרטיס בכל מקה לא יסחוב.

במפרט הבא יש את 9100 שהוא דומה בביצועים ל900PRO.

Barton XP 2500+(512k 333)

EPOX 8RDA (n-force2)sb,USB2.0

2X256MB DDR333

Sapphir (ATI) RADEON 9100 TV,DVI 64MB

WD 80 GB 7200 ATA-100 (8MB

Citizen 1.44

Teac 52 x 24 x 52

ATX MIDI 400W usb,p.stab

CREATIVE Inspire 2400 sub + 2Sp

סה"כ 3330ש"ח.

ל-WD הזה יש 3 שנים אחריות

ושמתי שני זכרונות כך שיהיה Dual Drr.

נכללים רמקולים שאפשר דרכם לשמוע מוזיקה.

המעבד כולל קירור.

פורסם

Not exactly. The R9100 is better than the R9000P.

There is also a preference for 40GB HDD and a lot better PSU+Case combination than 80GB HDD and that generic PSU+Case combination. Don't forget that there is a CD-RW drive that makes the storage a lot more simple. And no, when the best burner costs 300nis, there is no reason buying worse at 200nis. Basically, the most recomended is LiteOn CD-RW drive, but if the prices are same, the Teac is always a better option.

One last thing.. The budget enables that, so I don't see any reason for not purchasing the ATP-3.

And by the way.. there is no need to use the DualDDR since the increment of the performance is so poor.

פורסם

בקשר לטענה באפשר לוותר על הארדיסק גדול יותר למען הספק, זה משהו אישי שהקונה אמור לבחור. אני תמיד קונה ספק גינרי' ואף פעם לא הרגשתי אי ייציבות או מהשהו.

אל תשכח שההבדל בין 80G ל-40G הוא 160ש"ח בלבד. למעשה תצטרך לבזבז 60 דיסקים (120ש"ח) בשביל לצרוב את ה-40G האלה.

וכמובן שאי אפשר להשוות אז הזמינות של מידע על הארד-דיסק ועל דיסק. כלומר זאת גם החלטה אישית .

TEAK עלה 10 ש"ח פחות מ-LITEON ולכן לא הייתה לי שום סיבה לא לבחור בו.

גם המחיר של 2X256 זהה ל-512 ולכן בחרתי ב-DUAL בכל זאת תוספת של 3% בממוצע.

פורסם

הייתי אומר 1% בממוצע. 4% הוא Peak נדיר. הצורב- לא באתי אליך בטענות. רק ציינתי דבר, אם כי לא דיברתי אליך בכלל.

ומה הקשר למדיות שידרשו לצריבת 40GB ולדעתו האישית? זהו ספק-כח ואין לזלזל בו. לפניך שתי סיטואציות. מי מהשתיים עדיפה לדעתך?

40GB + CD-RW - הכונן הקשיח כמעט מלא. 35GB. אתה צורב מספר דיסקים, מוחק מידע ומגיע ל17GB. כך בנויה השרשרת. מלא > ריק.

80GB nonCD-RW - הגעת ל75GB ונתקעת. אתה נאלץ למחוק מידע שנראה לך פחות חשוב, כשהוא עדיין חשוב. אין כאן שרשרת.

ואגב.. אל תגרום לספק-כח שאינו ג'נרי ומארז פשוט להשמע יקרי-ערך ומאוד מסבכים מבחינה כספית. הCI-6A19 של Compucase הוא מארז מאוד חביב, אינו ג'נרי ומגיע עם ספק-כח אדיר מבית Heroichi שאינו ג'נרי, מספק 300Watt וממש אין צורך ביותר ממנו. וכל זה ב300ש"ח. מה לא משתלם בזה? זהו שילוב אדיר של ספק-כח ומארז לדעת רבים ואני אחד מהם.

זהו אינו עניין של אי-יציבות, אלא עיקרון תפעולה של המערכת. למי מתחשק לאבד את הכונן הקשיח בגלל קפיצת מתח מטופשת של ספק-כח ג'נרי שאף לא ניתן להסבירה? אני ידוע שהמקרה דיי נדיר, אבל אל תשכח את העבודה שספקי כח ג'נריים אינם מספקים בדיוק כפי שמוצהר לגביהם. ספק-כח אשר מודבקת עליו מדבקה ובה מודפס 'Gyro 480Watt', ניתן כבר להבין שהוא יספק הרבה פחות. ואכן, גם כן מעורב עניין אי-יציבות, למרות שהוא אינו עיקרון הדבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים