עבור לתוכן

משחקי מרוצים הצילו אותי מתאונה [?]

Featured Replies

פורסם

האא

הייתי חייב לשתף את החוויה המוזרה\מבהילה הזו.

נסעתי לתומי ברחובות ירושלים, על כביש 4 מסלולי [שנוהגים בו די מהר]

הגעתי לחלק בעליה, שם לקחתי תאוצה די רצינית [הייתי על 80-100 קמ"ש, לא זוכר בדיוק], כאשר בסוף העלייה ישנה צומת ורמזור.

היה לי רמזור ירוק, אז הגברתי מהירות קלות לכיוון הרמזור כי הוא עמד להתחלף.

בדיוק ברגע בו הגעתי לרמזור, רכב שעמד בנתיב שמשאלי [נתיב פנייה שמאלה], החליט שהוא חותך לנתיב שלי וממשיך ישר.

הגעתי אליו במהירות של איזה 90-95 קמ"ש בדיוק כשהוא נכנס לנתיב שלי, כשהוא על 5 קמ"ש לכל היותר. בלימה בסיטואציה הנתונה, בהתייחס לעובדה שהוא עשה את המעבר לנתיב בערך חצי שניה לפני שהגעתי אליו, הייתה גורמת לי להכנס בו בעוצמה מטורפת.

למזלי, במקום לבלום, באינסטיקנט מוחלט, שברתי את ההגה, ירדתי מקו הכביש, והתיישרתי חזרה לכביש אחרי שהתחמקתי ממנו.בלי אפילו ללחוץ על הבלם.

אני חייב לאמר שאין מצב שהייתי עושה דבר כזה בלי שיהיו לי הרגלים מוזרים שכאלה ממשחקי מרוצים.

סתם תהיתי לעצמי אם באמת מדובר מאינסטיקנט ממשחקים...לפחות ככה זה הרגיש... האם באמת יש מצב שמשחקי מרוצים באמת גורמים לנו להרגלים כאלו ואחרים במצבי קיצון שאין זמן להפעיל שיקול דעת ומחשבה?

פורסם

לדעתי כן.. לא סתם חלק מהעבודה של טייסים לעתיד היא עבודה על סימולציות מחשב של טיסה... יש דברים שקשה להתנסות בהם במציאות,

לכן התנסות ממוחשבת כנראה מהווה תחליף לא רע כל כך..

מצד שני אז עכשיו אפשר להגיד שבגלל GTA כל הילדים האדיוטים בחול רוצחים חפים מפשע.. :s05:

למרות שאתה ניצלת בתאונה בזכות המשחק, אבל יש כאלה שיכולים לנצל אותו לרעה, ולנסוע 200 קמ"ש..

בסופו של דבר אחי בילבת לי תשכל עכשיו אני עייף מת ושתיתי אז אני מקווה שלא דיברתי יותר מדי שטויות :smile1:

פורסם

אצלי בתקופה של הנהג החדש בתחילת הדרך...

יצאנו עם שיירה מכוניות עם חברים, חבר שלי נכנס ברכב חונה שבר לו את הפנס האחורי ואז אני קולט שהוא עושה רווס בפראות בלי להסתכל, אני ישר קפצתי על הרווס והתחמקתי ממנו. כל זה קרה בשניות...

אחרי זה הייתי בשוק מעצמי שהצלחתי לעשות דבר כזה.

פורסם

מסכים עם כל מה שאמרו עד עכשיו

אבל ברכת הגומל דחוף אחי !.

פורסם

אני יכול להגיד לך שאם אתה משחק עם הגה, זה נותן לך מיומנות מסוימת, חבר שלי שיחק עם הגה מלא וכבר בשיעור הנהיגה הראשון שלו נהג כמו שצריך, עשה חניות וכו'.

כמו שאמרו פה זה אותו דבר כמו אצל הטייסים.

פורסם

דווקא מאוד הגיוני.

התגובה האינסטינטיבית הראשונה של נהג (לפחות נהג צעיר, בלי הרבה נסיון) למראה מכשול שחוסם לו בפתאומיות את הדרך היא ללחוץ על הבלמים בכל הכוח - מה שכאמור לא היה עוזר, או לכל היותר ללחוץ על הבלמים ואז לשבור את ההגה לכיוון אקראי, מה שבסבירות גבוהה גורם לאבדן שליטה ובכל מקרה פוגע בסיכויים שלך להתחמק מבמכשול.

היה לי סיפור דומה, אין לי כוח להכנס לפרטים - אבל גם לי נראה שיש תועלת מסויימת במשחקים האלה, כל עוד יודעים להפריד בין המשחק למציאות, ולא משתוללים בכביש ללא סיבה.

פורסם

התגובה האחרונה הייתה הכי נכונה --->אל תיבחן את היכולות שלך בנהיגה על הכביש כי במישחק אפשר לעשות RESTART במציאות לא!!!!!

פורסם

כה רק מה שדובר עליו בכתבה זה לא משחקי נהיגה אלא משחקים לשיפור האינסטינקטים... הוא מדבר על משחקי נהיגה

פורסם

יכול להיות שאנו עדים לנס?

חחח, וואו :o

אם אתה נדהם מזה, אפשר לראות לך ניסים בהרבה יותר מדהימים... ;)

פורסם

צודק...

רק היום נפל לי חצי סנדוויצ' עם ממרח על הצד היבש

פורסם

פותח האשכול להבא תסע יותר בזהירות [תלמד מטעויות]

dj-ElectriC :

הבנו כבר שמכל דבר אתה עושה צחוק.

פורסם

מה כבר עשיתי?! ::)

בכל אופן יפה שהאינסטיקטים שלך עבדו כמו שצריך,

(גם אני שונא נהגים כאלו ובמיוחד חלק גדול מנהגי המוניות שחושבים שהכביש שייך שאמא שלהם)

פורסם

פותח האשכול להבא תסע יותר בזהירות [תלמד מטעויות]

מחזק, אבל לא תמיד זה מספיק. כשנוסעים בכביש בין עירוני מהיר, גם במהירות חוקית, ומישהו מחליט להאט ולשבור לתיב לפניך האופציות שלך מאוד מוגבלות - וזה לא באשמתך.

המקרה שקרה לי התרחש בכביש בין עירוני לא מהיר (עם רמזורים פה ושם), אבל עדיין כביש שנוסעים בו 90 בכיף כי הוא ישר ומישורי. התקרבתי לאחד הצמתים במהירות האמורה ועמדתי לפנות ימינה. אני על אופנוע, אז איך שהנתיב לפניה ימינה מתחיל להתפצל מהנתיבים ישר אני כבר חותך. בצומת הספציפי הנתיב הימני הזה מאוד ארוך, אז אני כבר בו ועדיין ב90. מצד שמאל שלי הנתיב כבר חסום ממכוניות שמחכות לרמזור כדי להמשיך ישר. פתאום, ללא שום התראה או איתות איזושהו נהג מסחרית שהמתין בנתיב משמאלי החליט שבא לו לפנות ימינה - וזה בדיוק מה שהוא עשה, חוסם לי את הנתיב לחלוטין במהירות אפס כשאני איזה 15 מטר מאחוריו. השוליים במקום הזה הם בקושי מטר וחצי, שזה אולי נשמע הרבה בשביל אופנוע - אבל לא כששוברים בכזו חדות הצידה, ואז נאלצים לשבור בחזרה כדי לא להגיע לתעלה שבצד השני.

בשורה התחתונה, הגעתי לכמה מסקנות מעניינות:

1. מדהים כמה מהר אפשר ללמוד לעשות DRIFT עם אופנוע כשהחיים שלך תלויים בזה. בשביל לא להגיע לתעלה ולחזור שמאלה נאלצתי להשכיב את האופנוע לזווית שאני מעדיף לא לבקר בה. למען הסר הספק, מדובר באופנוע 250 סמ"ק מסכן עם צמיגים גמורים, ואין לי מושג איך הצלחתי ליישר אותו בחזרה אחרי זה. בכל אופן, התמרון השאיר פס שחור מאוד עבה על הכביש מאחורי.

2. כל המשחקים האלה שאפשר להאט בהם את הזמן - ובפרט NFS MOST WANTED, שם לא רק שהעסק נהיה הרבה יותר איטי אלא גם התנועות שלך פתאום נהיות חדות הרבה יותר? מאוד מפחיד כשדבר כזה קורה במציאות (תצחקו כמה שאתם רוצים, אבל זה אמיתי). הכל נהיה איטי פתאום, ואחרי שזה נגמר עברה איזה רבע שעה עד שהדופק שלי חזר לעצמו.

3. והנהג של אותה מסחרית? המשיך לסוע כאילו לא קרה כלום והוא לא היה קרוב ללהרוג אותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים