עבור לתוכן

כמה שווה הציוד?

Featured Replies

פורסם

אני כנראה אתגייס לקרבי בעוד חודש ולא יהיה לי שימוש למצלמה בזמן השירות. כמו כן כשאני אשתחרר היא כבר תחשב לפריט ארכיאולוגי... לצערי עומדת בפני כרגע הדילמה האם למכור אותה. בתור התחלה הייתי רוצה לדעת כמה שווה הציוד:

Pentax K10D שמונה אלף קליקים

Sigma 17-70

Tamron 70-300

Pentax AF-540 fgz כמעט חדש

Sigma EF-500dg Super

תיק צילום גדול ממוגן של נישונל ג'יאוגרפיק (חדש עולה יותר מ300)

כרטיס זיכרון SUNDISK EXTREME 3 4G

פילטר פולירייזר 72 של הויה

חצובה בלי שם אבל איכותית, השתמשתי בה 3 פעמים.

*חוץ מהפלאש של סיגמה הכל במצב מעולה

וגם: מה הייתם עושים במקומי?

פורסם

היא אולי תחשב לפריט ארכיאולוגי, אך יהיה לך כסף וענין לרכוש הכל מחדש?

לדעתי כדאי לך לשמור את המצלמה, לך תדע, אולי יצא לך גם לצלם בזמן הצבא, בזמן המלחמה פורסמו תמונות יפות של חיילים שהנציחו רגעים.

גם אם תחליט למכור את הציוד, אולי כדאי שתמכור רק את המצלמה, ואת הציוד תשאיר.

סביר להניח שהוא יתאים למצלמה עתידית, ודברים כמו כרטיס זיכרון/תיק חבל למכור, כי במילא תצטרך, ותוכל למכור אותם רק בגרושים.

אז לסיכום אני הייתי משאיר, או מוכר רק את המצלמה.

בכל אופן, הטמרון מעניינת אותי ;)

פורסם

הפריט היחידי שימשיך לאבד באופן משמעותי מערכו היא המצלמה. קשה לדעת כמה בדיוק, אבל אני מעריך שאם כרגע היא שווה בערך 2300 ש"ח, בעוד 3 שנים היא תהיה שווה בין חצי לשני-שליש מהסכום הזה. סביר שהפלאש של פנטקס ושתי העדשות ימשיכו להיות עדכניים באופן מספק גם עוד מספר שנים, ואובדן הערך שלהם יהיה קטן יותר. שאר הפריטים כבר איבדו את הערך שלהם לדעתי, ובכל מקרה לא תוכל לקבל עבורם סכומי כסף משמעותיים.

כסף שתפסיד במכירה לא יחזור אליך כשתקנה ציוד מקביל מחדש, ולכן לא כדאי למכור אלא אם ממש צריך את הכסף ואתה לא חושב שיהיה לך זמן והשראה לצלם (גם לא ברגילות ובשבתות).

פורסם
  • מחבר

במקרה ואני לא אמכור אני אהיה "מחוייב" להמשיך במערכת של פנטקס. לא שאני לא 100% מרוצה מהמצלמה אבל אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד ואילו שיפורים יהיו גם בתחום העדשות בטווח של 5 שנים.

אם ההפסד הכספי הוא משמעותי רק על הגוף אולי דוקא כן משתלם לי למכור.

פורסם

אם תחשב בכמה כסף תוכל לקנות ציוד מקביל וכמה תקבל על הציוד הזה, תראה שההפסד הכספי הרבה יותר גדול מאשר ה-700 עד 100 ש"ח הנוספים שתפסיד על הגוף אם תמכור בעתיד במקום עכשיו.

פורסם
  • מחבר

צודק

אבל השאלה אם בעתיד מישהו בכלל ירצה לקנות את הציוד הזה. אני הייתי מאד נזהר מציוד בן 5 שנים.

הלב אומר שלא למכור \=

פורסם

אני לא בטוח לגבי 5 שנים, אבל 3 שנים נראה לי זמן סביר. במיוחד לגבי הפלאש והעדשות.

פורסם
  • מחבר

אז זהו שהציוד כבר בן שנה ויש סיכוי גבוה שאני אחתום שנה קבע

פורסם

את חישוב ההבדלים של ירידת הערך בין מכירה עכשיו לבין מכירה בעתיד אתה צריך לעשות מול הסכום שאתה יכול לקבל עבור הציוד עכשיו, לא מול כמה שיכולת לקבל עבורו לפני שנה.

מה מונע ממך למכור את הציוד במהלך אותה שנת קבע, או אפילו קודם לכן?

פורסם

דבר ראשון ברכות על ההחלטה לשרת בקרבי תשמור על עצמך

לפי דעתי אל תמהר למכור...אולי במהלך המסלול הייה

לך פחות זמן ותנאים לצלם אבל לאחר מכן אני בטוח שהציוד יהייה

שימושי ויספק מזכרות מתקופה שלא תחזור....

בכל אופן תשמור את הפלאש והעדשות קשה לי להאמין

שיצאו בזמן הקרוב חידושים שיהפכו אותם לחסרי ערך ,לא בהכרך

כספי, ולגבי הקבע.. אם אתה לא מתגייס ליחידה שחותמים מראש

על תבנה על זה (מניסיון..כואב אפילו :)

פורסם

שמור את המצלמה!

מי אמר שבזמן הצבא לא יהיה לך זמן לצלם??

ההיפך, רק יהיה לך יותר מה לצלם.

חכה עם זה, אם תראה חצי שנה-שנה אחרי הגיוס שבאמת אין לך שימוש במצלמה, תמכור.

אבל עד אז, תן לזה צ'אנס. מנסיון.

פורסם

אני אומר לשמור, לא משנה מה, תשמור, זה לא שווה לך למכור אותה ותתפלא - יהיה לך מספיק זמן לצלם...

וסתם שאלה, אם ידעת מראש שזה מה שהולך לקרות למה קנית אותה בכלל?

פורסם

:s05: :s05: :s05:

הוא קנה את הציוד שלו לפני שנה +

אתה יודע שאתה הולך למות בסוף, אז בשביל מה קנית את המצלמה שלך בכלל?!

פורסם

הוא קנה את הציוד שלו לפני שנה.

וזה לא קשור, אם אתה קונה ציוד צילום בגלל שאתה אוהב לצלם אתה לא מוכר אותו אחרי שנה בגלל שאתה מתגייס ויהיה לך פחות זמן לצלם..

אני קניתי את הציוד שלי תוך כדי שירות, אמנם לא קרבי אבל עם כסף שחסכתי במשך שנתיים לצורך זה, ובכל זאת מצאתי זמן לצלם ( הלו"ז שהייתי נתון בו מאז שקניתי את הציוד לא היה בדיוק נוח ) כי אני אוהב את זה, והמצלמה תמיד שימשה אותי, לפעמים בתדירות נמוכה יותר ולפעמים בתדירות נמוכה פחות, אבל היא שימשה אותי.

מה שניסיתי להגיד בשאלה הזאת, זה העיקרון שבשבילו הוא קנה את המצלמה, מה יקרה אם במהלך השירות הוא ירצה לצלם איזה פרוייקט או משהו, הוא יקנה את הכל מחדש וימכור אחרי חודשיים בגלל שלא יהיה לו זמן בתקופה הקרובה לצלם? והוא מפחד מהירידת ערך של הציוד...

למכור ציוד אחרי שקנית אותו בגלל שאתה אוהב את התחום נראה לי דבר טיפשי מאוד, במיוחד תוך התחשבות בטכנולוגיה שתהיה בעתיד, מה היום אין יותר אנשים שמצלמים עם D50 ועם D70/s יש מספיק כאלה... ולא אכפת להם במיוחד מזה שיש כבר D90 בשוק, הם נהנים ממה שיש להם... כמו שאני נהנה מהD80 שלי ולא רץ להחליף אותה ל90 או ל300...

להיות בחזית הטכנולוגיה, עם הציוד הכי יקר והכי " חם " בשוק לא הופך אותך לצלם טוב יותר או גורם לך להוציא יותר ממה שיש לך.

לראיה, דני (Chevy - אם מפריע לך שאני כותב את זה רק תבקש ואני אערוך את ההודעה), אחד המנהלים של הפורום הזה, שמצלם עם קנון A610 ומוציא ממנה תוצאות שהרבה היו רוצים להגיע אליהן ומחכה עד שהוא ישתחרר וישקיע בDSLR.

פורסם

שמור את הציוד. עוד תמצא את עצמך משתמש בו גם תוך כדי שירות. ולגבי הקבע... נראה איך תדבר בסוף שירות חובה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים