פורסם 2008 באוקטובר 1117 שנים שלום.תודה לחברי הפורום ממנו קראתי ולמדתי המון בעת האחרונה וכן גיבשתי דעה לגבי מה אני רוצה.המחשב הנוכחי לא מספק והגיע הזמן לשדרג אחרי 7 שנים(כן כן p4 1.5 ... :-[)שימושי הם בעיקר גלישה באינטרנט צפייה בסרטים שחלק מהם hd וממש מקרטעים,ושימוש בהדבקות תרגום ועריכת וידאו.לגבי חלק מהדברים גיבשתי דעה ולגבי השאר אני פתוח להצעות התקציב גמיש כמו בכותרת ולא כולל מסך.1.מעבד -די נעול בכיוון q9550 בגלל ריבוי הליבות והשימוש התכוף בתוכנת winrar במקביל לגלישה,או בעריכת סרטים.2.כרטיס מסך-מכיוון שמימי לא שיחקתי במשחק מחשב חשוב לי שלא יקרטע לי בצפייה בסרטי hd, לכן מהמלצות בפורום פה אני נוטה ל 9800-geforce באם יש הצעות אחרות עד לתקציב של 850 ש"ח אשמח לשמוע.הסגות:*חשוב לי שלוח האם יהיה תואם למעבד ומתקדם מספיק לשידרוגים עתידיים.*מכיוון שאני light sleeper והמחשב נמצא בחדרי ודלוק תמיד -השקט הוא קריטי,מאוד חשוב לי מארז שקט וספק כח שיהיה שקט ואיכותי.*אני אמשיך להשתמש בxp ולמרות זאת ארצה בזיכרון איכותי של 4 ג'יגה.תודה מראש לחברי הפורום.
פורסם 2008 באוקטובר 1117 שנים הינה בדיוק מה שאתה צריך ובמחיר זול יחסית. אין טעם להוסיף שום דבר ולהשקיע אפילו עוד שקל אחד ואני אסביר ואפרט למטה :מעבד:Intel Core 2 Quad Q9400 2.66Ghz 6MB Penryn OEMכמות: 1 - מחיר: ¤1375קירור למעבד:Thermaltake Big Typhoon VXכמות: 1 - מחיר: ¤217לוח אם:Gigabyte GA-EP43-DS3Lכמות: 1 - מחיר: ¤495מארז:ANTEC P182 3x120MM Blackכמות: 1 - מחיר: ¤772ספק כוח:Corsair 450VX 33A @ 12Vכמות: 1 - מחיר: ¤398זיכרון:A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 CL5כמות: 1 - מחיר: ¤348קשיח למחשב שולחני:Seagate 500GB Sata II 16MB - אחריות 5 שניםכמות: 1 - מחיר: ¤298כרטיס מסך:Sapphire HD 3650 512MB DDR3 Retailכמות: 1 - מחיר: ¤380כונן אופטי:LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Blackכמות: 1 - מחיר: ¤130הרכבה:הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקותכמות: 1 - מחיר: ¤5סה"כ: ¤4418המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחהמחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤4330מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.ilhttp://tms.co.il/preview/spec/jlngw3stמעבד משתלם יחסית וכמובן חזק, לא שווה להוסיף עוד 200 ש"ח ל-9550 במיוחד בשימושים שלך (שבסה"כ לא כבדים יותר מדי)4GB זיכרוןכונן קשיח של 500GBכ.מסך שיהיה מעל ומעבר. לשימושים שלך שכוללת סרטי HD וכו' זה גם ככה כרטיס מעל ומעבר. בחרתי אותו מכיוון שהוא עדיין יריץ משחקים קלים בצורה יפה יחסית. אין שום צורך ב-9800GT שמיועד למשחקים כבדים יחסית וסתם יקר לצרכים שלך.מארז השקט ביותר שקיים היום ספק שנחשב לאחד השקטים שיש במחיר סביר (וכמובן ללא הספקים הפסיביים)קירור נוסף למעבד כדי לשמור על הטמפ' נמוכה ועל השקט בעיקרצורב DVD כמובןולוח עדכני ומשתלם מאוד
פורסם 2008 באוקטובר 1117 שנים מחבר דור,תודה על המענה.לגבי המעבד בטוחני שגם ה-q9400 יהיה מספק. בחרתי ב-q9550 בגלל עודף ב L2 שהוא עם 12 mb בהנחה שזה מעבד שישמש אותי בשנים הקרובות ללא צורך בשידרוג ,לטעמי לפחות הוא מצדיק תוספת של 200 ש"ח אם הינך חושב אחרת אשמח להערה מקצועית לגבי כך.לגבי הזיכרון תמהני למה בחרת בזיכרון כה פשוט(אני לפחות לא מכיר את החברה)לא שווה להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות משהו מוכר ומוכח כמו ה-ocz מסידרת הרפטור ?תודה.
פורסם 2008 באוקטובר 1117 שנים A-data בסה"כ חבר מאוד מוכרת ובעלת 3 שנות אחריות בדיוק כמו כל הזכרונות האיכותיים. הביצועים יהיו זהים לחלוטין.אם אתה רוצה בעוד כ-50 ש"ח יש G.skill (שאני מזכיר, זהים מבחינת ביצועים ותקופת אחריות).לגבי המעבד, הזיכרון מטמון במקרה הטוב יתן לך 1-2% תוספת ביצועים וגם זה בממוצע (בהרבה מהתוכנות זה יכול להיות הרבה פחות) ואני האמת חושב שזה לא שווה עוד 200 ש"ח ובטח שלא יגן עלייך משדרוג בעתיד או ידחה אותו. מה כן יכול לדחות שדרוג מבחינת מעבד לפחות ?אם בעוד שנה/שנתיים כשתראה שאתה זקוק ליותר כוח עיבוד פשוט לעשות אוברקלוק - גם לזה המפרט שלך מוכן ופתוח בסה"כ
פורסם 2008 באוקטובר 1217 שנים מחבר אני כנראה אבחר באפשרות המהרה בחנות כשארכוש את המוצרים,האם זה לא מצריך שידרוג של ספק הכח ל550 מאותה סדרה?אם תוכל במטותא להסביר למה בחרת דווקא את הקירור הספיציפי למעבד ?
פורסם 2008 באוקטובר 1217 שנים אין שום צורך בספק חזק יותר, ממילא על המערכת לא יושב כרטיס "זללני".הקירור הזה איכותי במיוחד לאור העובדה שאתה מתכנן OC (אפילו אם הוא מגיע מהחנות).
פורסם 2008 באוקטובר 1217 שנים מחבר לגבי כרטיס המסך מה עדיף hd3650 או ה -4670 hd שמצויין בת'רד כחדש ?אני שואל כדי לכסות את האפשרות שהכרטיס לא יהיה זמין במלאי שתהיה לי אלטרנטיבה.במידה ואף אחד מהם לא יהיה זמין ואצטרך לקחת את ה-9800 או דומה לו ולעשות המהרה,האם אז יהיה צורך בשידרוג הספק ?מצטער על החפירה... :-[למרות גילי המופלג הידע הטכני שלי לא משהו בחומרה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.