עבור לתוכן

צריך ייעוץ לצורך רכישת כרטיס מסך למחשב שישמש כמכונת סרטים...

Featured Replies

פורסם

אני מרכיב כעת מפרט למחשב חדש, שכל ייעודו בחיים יהיה להקרין סרטי DivX/Xvid לטלוויזיה בבית.

לשם כך הסתפקתי במפרט מצומצם ביותר (מעבד פשוט של 1200, זכרון SDRAM רגיל וכו'). כך בניתי מחשב בכ- 1200 ש"ח.

הפריט האחרון שחסר להשלמת המפרט הוא החשוב ביותר: כרטיס המסך.

כל מה שאני צריך מכרטיס המסך זה שתיהיה לו יציאת TV-OUT לצורך חיבור המחשב לטלוויזיה להקרנת הסרט.

כאן מגיעה הבעיה שלי: התייעצתי עם הרבה אנשים, ולא הצלחתי לקבל תשובה מוחלטת לשאלה האם כרטיס המסך יכול להשפיע על הביצועים של ה- decode של הסרט או שזה בכלל לא קשור. אני לא מתכוון לכרטיסי מסך ייעודיים לפריסת Divx, אלא מנסה להבין האם GEFORCE4, למשל, יכול לשפר את איכות ה- decode, או שכל מה שהוא יודע לעשות זה 3D מהיר וכו'.

בהנחה שאין כל השפעה על ביצועי ה- decode של הסרט, מכאן שצוואר הבקבוק זה אך-ורק המעבד. האמנם ???

אם כך, למה אני צריך geforce ב- 600 ש"ח אם אני יכול לקנות כרטיס 8MB בפחות מ- 120 ש"ח ???

האם מישהו מכיר את הכרטיסים הזולים הללו (סדר גודל של 150-200 ש"ח) והיה לו ניסיון עם יציאת ה- TV שלהם ?

אשמח מאוד לקבל תשובות, ועוד אשמח לשמוע מאנשים שהתנסו במקרה דומה.

כמו-כן, אשמח למשוע המלצות לגבי רכישת כרטיסים זולים שכאלו לצורך TV-OUT.

תודה רבה מראש.

פורסם

אני מאמין שהיציאה של כרטיס ה7000\7500 של ATI תספק אותך- באותה רמה כמו ה9X00, אבל זול.

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שהיציאה של כרטיס ה7000\7500 של ATI תספק אותך- באותה רמה כמו ה9X00, אבל זול.

תודה.

תוכל אולי לספק גם מידע לגבי השאלה הנוספת ששאלתי: האם כרטיס המסך מעורכב איכשהוא ב- decode של סרט Divx/Xvid ויכול להשפיע על איכותו ?. תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שלא תצטרך יותר מהGF4MX440SE שהוא גם זול וגם בעל TVOUT איכותי

http://www.pchardware.co.il/docs/pd-1245567133.htm

תודה, אבל זה עולה 241 ש"ח, ויש כרטיסים עם TV-OUT ב- 150 ש"ח.

מה למשל רע ב- GF2MXTV200 עם 32MB. עולה 169 ש"ח בפלונטר.

אני לא מנסה לחסוך כאן 70 ש"ח אלא באמת מנסה להבין מה החלק של כרטיס המסך בצפייה בסרטים.

תודה מראש.

פורסם

תודה.

תוכל אולי לספק גם מידע לגבי השאלה הנוספת ששאלתי: האם כרטיס המסך מעורכב איכשהוא ב- decode של סרט Divx/Xvid ויכול להשפיע על איכותו ?. תודה מראש.

לא.

אם אתה משתמש בקודאק(DIVX, XVID וכו') התוכנה עושה DECODE לסרט והכרטיס מסך מעביר את האות לTV, ככה שהחומרה לא מעורבת בפעולה.

יש אפשרות לרכוש כרטיס אשר עושה את זה חומרתי ובאיכות הרבה יותר טובה.

פורסם
  • מחבר

לא.

אם אתה משתמש בקודאק(DIVX, XVID וכו') התוכנה עושה DECODE לסרט והכרטיס מסך מעביר את האות לTV, ככה שהחומרה לא מעורבת בפעולה.

יש אפשרות לרכוש כרטיס אשר עושה את זה חומרתי ובאיכות הרבה יותר טובה.

אכן. הכרטיס נקרא "xCard" של חברת "RealMagic".

חשבתי לרכוש אותו אך הבעיה היא העדר תמיכה ב- XVID ופורמטים אחרים של DIVX.

יש גם ביקורת עליו באתר דרך הדרף הראשי.

למישהו כאן יצא לבדוק את הכרטיס ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים