עבור לתוכן

בעיות ביצועים עם Radeon 9100

Featured Replies

פורסם

לפני שבוע החלפתי את הכרטיס מסך שלי מ- GeForce2MX ל- Radeon9100, ומאז הבחנתי בירידה בביצועים של משחקים. במצבים בהם ה- polycount נמוך, ה- fps גבוה והמשחק חלק מאד, אבל ברגע שנכנסים יותר פוליגונים לפריים, ה- fps צונח באופן בלתי נסבל. עם הכרטיס מסך הקודם אני מצליח במצבים כאלה להגיע ל- fps גדול עד פי 2.

שמתי לב שההבדל בין שני הכרטיסים הוא התוספת של מאוורר ב- Radeon (ב- GeForce ישנו רק heatsink) שמחובר בחיבור 2 פינים לכרטיס עצמו. אני מאמין שהבעיה היא שה- AGP לא מקבל מספיק זרם כדי לתמוך גם במעבד וגם במאוורר כשיש צורך בהרבה חישובים יחסית. ה- Radeon הוא 1.5v AGP 4x, שלכאורה אמור לעבוד לגמרי בסדר על הלוח אם שלי.

מדובר במחשב P4-1.5 על לוח אם ASUS P4B. חרשתי את ה- BIOS ואת המדריך של הלוח, לא מצאתי שום מקום בו אני יכול להגביר את המתח ל- AGP. יש לי את כל הדרייברים העדכניים של הלוח אם, של ה- BIOS, ושל כרטיס המסך - אז אפשר לשלול בעיית תוכנה. כדי לוודא שבאמת הבעיה היא בהספק חשמל, אני רוצה לנתק את החיבור של המאוורר מהכרטיס מסך, ולהכנס במשחק לסיטואציה עם המון פוליגונים ולראות אם חל שינוי ב- FPS; השאלה אם זה רעיון טוב או שזה עלול לשרוף לגמרי את המעבד של הכרטיס?

פורסם
  • מחבר

קראתי עכשיו את ההודעה של הספק שנשרף, לא חשבתי על זה קודם, אבל יש לי ספק כח 300W סטנדרטי לחלוטין (50 שקל), יכול להיות שהחלפה ל- 350 תפתור את המצב? יש לי אותו שנה וחצי והוא לא עשה לי אף בעיה עד היום. (אני עדיין לא בטוח שבכלל מדובר בבעית זרם, אני בשלב הזה רק משער שזאת הבעיה.)

פורסם

לא קשור לסוג הספק או למאוורר שעל הכרטיס שלך בשום אופן.

זה קשור לזה שאת הדרייברים של ATI כותבים קופים.

תעשה חיפוש בגרפיקה , אני חושב שתימצא שם תשובה לבעיה שלך,

צריך להסיר את הדרייברים הקודמים או להתקין מע' הפעלה מחדש,

או משהו כזה.

פורסם
  • מחבר

:lol:

הסרתי עכשיו את כל הדברים הקרובים ללהיות קשורים ל- ati מ- add or remove programs ואחרי הריסטארט גם העפתי את הכרטיס מה- device manager, ואחרי הריסטארט הבא הייתי ב- 640x480 והתקנתי את catalyst ואחרי הריסטארט הבא גם את ה- control panel. הבעיה לא השתנתה.

תודה על ההצעה, בשלב מאוחר יותר אני אפרמט ואתקין windows מחדש, אבל אני מאמין שגם זה לא יעזור.

לא מצאתי בפורום גרפיקה התייחסות ספציפית לנושא דומה.

פורסם

הייתי מציע לך לשאול את השאלה בפורום גרפיקה, יש שם הרבה אנשים שמבינים בנושא ואני בטוח שידעו לפתור לך תבעיה. רק תבקש מהמנהל של "תמיכה טכנית" למחוק לך את הנושא הזה

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, עשיתי זאת עכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים