עבור לתוכן

תוספות&עדשות לצלם (החובב) המתחיל

Featured Replies

פורסם

אז כמו שכולם כבר יודעים (אני משער) יש לי את הK200.

ורציתי לשדרג את הארסנל (שאין לי) אביזרים בכמה תוספות, אך במסגרת תקציב דל.

הסתכלתי קצת באיביי, ובאלבומים של צלמים, והחלטתי שאני כרגע פונה לכיוון המאקרו, וזווית רחבה.

לגבי המאקרו, הבנתי שישנן כמה אופקציות בתקציב דל:

1. עדשות מרחיקות

2. מן פילטרים מגדילים

3. הפיכת העדשה

איני יודע מה הכי אפקטיבי, או מה הכי זול, אשמח אם תוכלו להגיד לי ע"פ נסיונכם.

לגבי הזווית הרחבה, זה נחמד שיש עדשה רחבה לטיולים, אבל אם יש פתרון אחר חוץ מלרכוש עדשה באלפי שקלים, אני אשמח לשמוע.

אשמח לעזרה..

תודה

עדכון:

ראיתי את המוצר הבא, מה התפקיד שלו? הוא יוכל לעזור לי?

פורסם

דבר ראשון, אני לא חושב שזה רעיון טוב לקנות ציוד צילום מחו"ל. גם בגלל שההפרשי מחירים בתחום הזה לא מצדיקים את הטרחה וגם בגלל הקטע של האחריות (במיוחד כשזה מגיע לעדשות)

לגבי האופציות שלך.

מה שקראת לו עדשות מרחיקות, כנראה שהכוונה הייתה לטבעות הארכה, מן אלמנט שמתחבר בין גוף המצלמה לעדשה ומאפשר פיקוס ממרחק קצר יותר. לדעתי האופציה הזולה ביותר, גם לה יש חסרונות משלה אבל אם אתה באמת מוגבל בתקציב אולי זה באמת משהו ששווה לשקול

לגבי זווית רחבה. לא יודע אם יש לך אלטרנטיבות חוץ מלקנות עדשה יעודית אבל מצד שני בשביל צלם ממוצע יספיק גם הקצה הרחב של עדשות רגילות בתחום ה 16-20מ"מ. לי למשל יש את טמרון 17-50 שעושה עבודה מעולה והיא עדשה טובה מאוד גם לטיולים וכרגע אני שוקל רכישה של עדשה רחבה רק בגלל שאני יכול וכמו שאמרת זה באמת לא לכל כיס אם כי סיגמה 10-20 היא עדשה מעולה ולא יקרה כל כך (בסביבות 2200)

פורסם
  • מחבר

טבעת הארכה היא אפקטיבית וזולה יותר ממתאם להפיכת העדשה?

אפשר עזרה במציאת דגם שיתאים למצלמה שלי?

תודה

פורסם
  • מחבר

הקפצה קטנה (חבל לפתוח אשכול חדש בשביל זה)

ראיתי באייבי את המוצר הבא

בהתחלה הסתכלתי על הfisheye, חשבתי שזה מן פילטר שמוסיפים לעדשה הרגילה.

אבל אז ראיתי שזה מגיע עם כל מיני עדשות ופילטרים לשימושים שונים, ולא ממש הבנתי מה הם עושים.

זה שווה משהו?

פורסם

כלל לחיים: לא קונים עדשות-מתאם קדמיות אלא אם (1) אין ברירה כי המצלמה לא מאפשרת החלפת עדשות ו-(2) מדובר בעדשת-מתאם איכותית שתוכננה ע"י יצרן המצלמה כעדשה ייעודית עבור אותה מצלמה.

הצ'יקמוק שבלינק נופל כבר על הסעיף הראשון - יש לך DSLR ולכן אתה יכול לקנות עדשות ייעודייות ולא עדשות-מתאם.

אני ממליץ לך *לא* לקנות שום עדשה או אביזר אחר בשלב הזה. תתמקד בצילום עצמו וחכה לרגע שבו באמת תצטרך ציוד נוסף.

פורסם
  • מחבר

פשוט זאת לא המצלמה הראשונה שלי, אז זאת לא פעם ראשונה שאני מצלם דברים.

וכבר כיסיתי כל תחום מאקרו אפשרי שהמצלמה שלי מאפשרת, שיחקתי עם חשיפות ארוכות וצילומי לילה עם חצובה.

ועכשיו כבר משעמם לי, אני נכנס כל יום לגלריות (ברשת.. כן?) ומחפש תמונות שיתנו לי השראה, אבל הכל מסובך או לא בהישג ידי, או שאין לי את הציוד בשביל זה.

לכן רציתי קצת להשתדרג לציוד מיוחד יותר.

מה אפשר לעשות?

פורסם

ועכשיו כבר משעמם לי, אני נכנס כל יום לגלריות (ברשת.. כן?) ומחפש תמונות שיתנו לי השראה, אבל הכל מסובך או לא בהישג ידי, או שאין לי את הציוד בשביל זה.

לכן רציתי קצת להשתדרג לציוד מיוחד יותר.

ציוד נוסף הוא לא פתרון לחוסר השראה או רעיונות.

מה אפשר לעשות?

אולי קורס צילום יעזור.

פורסם
  • מחבר

אולי זה לא יתן לי השראה, אבל זה יאפשר לי לצלם תמונות שאני לא יכול לצלם עכשיו, כמו לדוגמא מאקרו (בצורה רצינית)

לגבי הקורס צילום, חשבתי על זה, אבל יש לי בעיה של חוסר תקציב וזמן (למרות שאחרי ששילמתי כ"כ הרבה למצלמה, אני אשלם לקורס צילום)

יש מישהו שאתה ממליץ עליו?

פורסם

אולי זה לא יתן לי השראה, אבל זה יאפשר לי לצלם תמונות שאני לא יכול לצלם עכשיו, כמו לדוגמא מאקרו (בצורה רצינית)

בשביל לצלם מקרו "בצורה רצינית" צריך עדשת מקרו. יש אביזרים אחרים שיכולים לעזור, אבל לכולם יש חסרונות - פילטר קלוז-אפ (איכות אופטית נמוכה), טבעות הרחקה או מפוח (אובדן אור, וברוב המקרים גם וויתור על מדידת האור והפוקוס האוטומטי), עדשה הפוכה (הגדלה גדולה מדי ולא ממש שימושית עבור רוב הנושאים).

אם אני מבין נכון אתה מתעניין בצילום של נושאים נוספים מלבד מקרו, ולכן אין לך שום סיבה למהר ולרכוש ציוד מקרו ייעודי. צלם נושאים אחרים. אנשים מוציאים תמונות מדהימות עם ציוד הרבה פחות טוב משלך.

לגבי הקורס צילום, חשבתי על זה, אבל יש לי בעיה של חוסר תקציב וזמן (למרות שאחרי ששילמתי כ"כ הרבה למצלמה, אני אשלם לקורס צילום)

יש מישהו שאתה ממליץ עליו?

לא, אין קורס ספציפי שאני יכול להמליץ עליו.

פורסם
  • מחבר

שחיפשתי מצלמה רציתי משהו בעיקר לקטע עם המאקרו, אבל אז הבנתי שיש עדשות יעודיות וזה עולה יותר, אז החלטתי לרכוש קודם קיט.

אני אשמח אם יהיה לי בתיק מתאם להפכית העדשה, אני מניח שההגדלה המוגזמת מתאימה לחרקים? שזה בדיוק מה שאני מחפש (ופרחים)

איפה אפשר למצוא עוד פרטים על הדבר הזה (שם לפחות.. שאני אוכל לחפש), אני אראה אם זה מתאים לי.

לגבי הקורס, אני אבדוק אנשים ואשאל, אבל קודם אני צריך למצוא זמן (צריך לראות איך זה הולך מבחינת המפגשים, אולי זה כמו "חוג" ;D)

פורסם

לא הופכים את העדשה. מחברים לה מלפנים עדשה נוספת, הפוכה. אם אין לך עדשה נוספת, זה לא רלוונטי.

קשה להתקרב לחרקים חיים עם עדשה כזו. עדשת טלה-מקרו (כמו סיגמה 105 או טמרון 90) תתאים יותר. אם העלות גבוהה מדי, תוכל להתפשר ולהשתמש בעדשת טלה עם מצב מקרו של 1:2, למשל טמרון 70-300. עדשות מקרו קצרות יותר (כגון סיגמה 50) יתאימו לצילום פרחים, אבל לא ממש לצילום חרקים.

פורסם
  • מחבר

אני יכול לעמוד רק ב70-300, ויש מצב שאני ארכוש אותה בחודשים הבאים, כשמכר יהיה בארה"ב.

יש לי עדשת 38-76 של קנון, מחוברת כרגע לEOS888

היא תעזור לי?

פורסם

מה קוטר הפילטר של העדשה של קנון? האם כשאתה מביט דרכה אתה רואה את עלי הצמצם סגורים?

פורסם

אם כבר אני מציע שתקנה עדשה "רגילה" עם יכולות מאקרו טובות. אני מאד מרוצה מהמאקרו של הסיגמה 17-70 שלי. הטמרון לעומת זאת פחות מצטיינת בקטע הזה למרות שהרבה יותר קל להתקרב איתה לחרקים.

פורסם
  • מחבר

אבל אני משער ש"מתאם" כזה יהיה יותר זול משמעותית מעדשה וגם יתן לי תוצאה טובה יותר למאקרו המסוים שאני רוצה לצלם.

הקוטר של הפילטר הוא 52.

שאני מסתכל דרכה פשוט רואה את הצד השני, והעלים נסגרים רק כאשר אני מצלם...

עדכון:

יש לי חבר עם EOS 303 לא בשימוש, מתמונות ראיתי שהיא מגיעה עם 28-90, אז גם את זה יש לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים