עבור לתוכן

טמפ' מעבד - 60 מעלות (בדקתי בביוס)

Featured Replies

פורסם

נכנסתי לביוס וראיתי שטמפ' המעבד עומד על 60 מעלות פלוס מינוס.

האם זה נורמלי?

אם אני ישנה את הכיוון של המאורר שנמצא בדופן של המארז כך שיוציא אוויר ולא יכניס, זה ישנה משהו?

פורסם

זה לא סביר, ומומלץ שתגיד לנו איזה קירור יש לך על המעבד + מאווררים במארז (גדלים ומיקום) ונמליץ לך איך למקם אותם..

רצוי כמובן שתסדר את החוטים (לעגל אותם אם תוכל).

פורסם
  • מחבר

יש לי רק מאוורר אחד על המארז שהוא 80mm.

עכשיו, המאורר של המעבד זה מה שבא ביחד עם המעבד (של אינטל)

המאוורר שעל המארז לא ממוקם באותו הגובה של המאוררמעבד, הוא ממוקם מתחת למאוררמעבד.

יש לי מאורר פנוי של 80mm שאני יכול להוסיף.

פורסם

אוקיי, איפה המאוורר הנוכחי נמצא? (בדלת/בגג המארז/מתחת לספק/מלפנים של המארז)

ובנוסף מאוד הייתי ממליץ לך לקנות את ה-smart case fan 2 של חברת ThermalTake שעושה אצלי עבודה מצויינת ואצל עוד רבים, ומגיע עם מד לכיוון העוצמה (העלאת העוצמה=העלאת הרעש).

בנוסף תגיד לי איפה יש לך את המקום הפנוי שאמרת, ואיפה נמצא המאוורר הנוכחי והאם הוא מכניס אוויר או מוציא אוויר, ואני יגיד לך אם למקם אותו במקום אחר או האם להפוך את פעולתו.

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

המאוורר הנוכחי מותקן מתחת לספק והוא מכניס אוויר (אפשר להגיד שההתחלה של המאוורר בקו יש עם חצי של חיבור המדפסת כלפי מטה עד האודיו המובנה - מקווה שבנת אותי).

אני יכול להוסיף מאוורר נוסף מקדימה של המארז למטה מתחת להארד דיסק.

המארז שיש לי אם אתה מכיר, זה מארז של רשת אייבורי.

פורסם

כניראה שהוא מארז מאאפן ואו לא תיקני כי היום מארז תקני מגיע לפחות עם שנים/שלושה מאווררים אחד מקדימה אחד בספק ואחד בדרך כלל מתחת לספק. עכשיו עם יש לך רק מאוורר אחד זה רע מאוד ולא תקין ואתה חייב להרכיב עוד מאווררים גם בחזית המארז ואת המאוורר שמתחת לספק תרכיב כך שיוציא אוויר. ותבדוק אז מה קורה עם זה עדין יהיה תמפרטורה גבוה אז תבדוק את תקינות הגוף קירור של המעבד כמה ה RPM שלו תראה גם קודם כל עם הוא מחובר כמו שצריך ויושב טוב בדיוק על המתחם פלסטיק שמסביב לסוקט כי מספיק שפה הוא לא יהיה מורכב כמו שצריך וכבר אתה לא מקרר טוב והטמפרטורה של המעבד עולה אצלי שהחלפתי את הגוף קירור בהתחלה לא התקנתי טוב לא ישב טוב על כל המתחם הזה והטמפרטורה עלתה ל איזה 85 ולו לא ההיתי שם לב ומחבה מיד את המחשב ההיתי יכול כבר להודיע בצער רב על פטירתו.

אז לסיכום ראשית תוסיף מאווררים כמה שיותר וצור סירקולציה נכונה וטובה במארז (לגבי המאווררים כפי שצויין ה smart case fan 2 הוא מצויין) אחרי שבצעת זאת אם לא חל שיפור משמעותי בדוק את גוף הקירור של המעבד האם הוא תקין האם הוא מותקן ומחובר כמו שצריך ואם הוא לא אז תרכיבו מחדש או שתחליפו במידה והוא תקול.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

בוא לא נדבר על המאוורר של הספק, כי ברור שיש לי מאורר בספק ועדין לא ראיתי ספק בלי מאוורר (אני לא מדבר על שיטות אחרות לקרור הספק) אז בגלל זה אני לא מציין אותו.

לגבי המארז לא נראה לי שהוא מעפן כי חבר של אחי מנהל חנות של רשת אייבורי והוא אמר שהם השקיעו בבניה של המארז. אבל מבחינת מאווררים אתה צודק.

smart case fan, מה המחיר של שני מאווררים כאלו?

תודה בכל אופן!

פורסם

דבר ראשון, אני אכן מאמין שהמאוורר של המעבד לא יושב כל כך טוב, למרות שהמאוורר המקורי של פנטיום 3 (מה שיושב לך על הסינק והמעבד) קטן מאוד ולא נראה לי מועיל כל כך.. :(

המספר 2 זה הדגם של המאוורר ולא הכמות :)

אז מה שהייתי מציע לך לעשות זה שתי שלושה דברים:

1. לקנות ThermalTake Smart Case Fan 2 שעולה 80+- ותוכל להשיג אותו בכל חנות באינטרנט (זיג-זג,PCH,פנדה,סימפלטק וכדומה.. אם תרצה כתובות של האתרים שלח לי הודעה לפרטי), ואחרי שאתה קונה אותו תעיף תמאוורר הנוכחי שלך ממקום זה, ובמקומו תשים את ה-SF2 (המאוורר שקנית נקרא ככה) מוציא אוויר במהירות הכי גבוהה שתוכל לסבול את הרעש שלה.

2. את המאוורר שיש לך עכשיו תשים למטה מקדימה איפה שאמרת שידחוף את האוויר לתוך המארז.

3. תוכל לקנות מאוורר SF2 נוסף אם יש בידך מספיק כסף, ולשים אותו במקום המאוורר הקטן שיש לך עכשיו על המעבד (את הצלעות קירור מאלומיניום תשאיר, רק את המאוורר תחליף. חברים, ה-SF2 יכול להתלבש על הסינק איכשהו? אם כן תסבירו לו)

או לחלופין, לקנות את ה-volcano 7+ של thermaltake שמתאים גם למעבדי אינטל שעושה עבודה טובה כמו ששמעתי.

זהו פחות או יותר, אם תרצה שהמאווררים של המארז יפעלו בצורה יעילה יותר אז תחתוך עם מקדח כוס את החורי איוורור שבמקומות של המאווררים, וככה הם יכניסו/יוציאו אוויר טוב יותר.

בהצלחה! אם תצטרך עזרה, תמיד יש כאן מי שיעזור לך ;)

פורסם
  • מחבר

תודה גם לך SUB!

נ.ב.

אולי לא ציינתי

אבל אני מדבר על המחשב מס' 1 שלי שיש לו פנטיום 4 (והמאורר די גדול לעומת המאוורר של פנטיום 3)

אני יבצע מחר חלק מהדברים שהצעתם לי.

פורסם

אם אתה מוכן להשקיע בקירור טוב למעבד (ויש לך צורך בזה) קח AX7 + SF2 שילוב מנצח.

המחיר בהתאם...

לאוורר המארז קנה לך איזה 2-3 מאווררים ג'נריים שועולים 24 ש"ח לאחד...פזר אותם במקומות טובים...

סגרת את העניין.

אייבורי ?

מצטער להגיד לך...אבל אני בטוח שהם "השקיעו" מאוד...

פורסם
  • מחבר

מה זה AX7?

אולי אני באמת יקנה את זה שעולה 24 שקל

כי אחרי שהפכתי את המאוורר שיוציא אוויר והוספתי את המאוורר החלש שהיה לי בארון, כלום לא עזר עדיין 60 מעולת.

באיזה תוכנה אני יכול לבדוק את הטמפ' של המעבד וגם הארד דיסק (כי ניראה לי שגם הוא חם)

נ.ב.

מה הטמפרטורה הסבירה למאוורר?

פורסם

AX7 זה גוף קירור ;)

פורסם

הטמפרטורה הסבירה למעבד היא עד 40 במנוחה, אפילו קצת פחות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים