עבור לתוכן

קידוד וידאו וסרטים מקאזה

Featured Replies

פורסם

למה הסרטים שמורדים מקאזה, למרות שהם בסיומת avi, בכל זאת הם מכווצים מאד?

למה הם לא בסיומת שמתאימה לכיווץ, כמו mpeg1 mpeg2 mpeg4 או divx ?

איך אפשר לדעת מה סוג הכיווץ? רק ע"י חישוב של גודל הקובץ חלקי האורך של הסרט? וזה רק אחרי שהורדתי אותו?!

ומה הכיווץ שאתם משתמשים בו לעברת חומר ממצלמת וידאו דיגיטלית לדיסקים רגילים במטרה שתהיה צפייה טובה עם DVD בטלוויזיה

פורסם

לצפייה במכשיר DVD ביתי ?

VCD

או SVCD

לצפייה במחשב - DIVX.

פורסם

למה הסרטים שמורדים מקאזה, למרות שהם בסיומת avi, בכל זאת הם מכווצים מאד?

למה הם לא בסיומת שמתאימה לכיווץ, כמו mpeg1 mpeg2 mpeg4 או divx ?

יש הבדל בין קידוד לסוג קובץ. גם קבצים שמקודדים ודוחסים אותם, הם בכל זאת קבצי סרטים. קבצי סרטים אלו קבצים בסיומות avi, mpg, mov וכו'.

קידוד הוא דחיסת אותו קובץ סרט לגודל קטן יותר ע"י שמירה על איכותו. לכן גם קבצים מסוג avi (רובם למעשה) מקודדים במקודדים שונים, כמו MPEG-2, MPEG-4, DivX (אל תתבלבל בין הסוג הקידוד MPEG-2/4 לבין סוג הקובץ mpg).

איך אפשר לדעת מה סוג הכיווץ? רק ע"י חישוב של גודל הקובץ חלקי האורך של הסרט? וזה רק אחרי שהורדתי אותו?!

בסייר הקבצים שלך, תיכנס למאפייני הקובץ סרט הזה, ושם ב-Summary צריך להיות כתוב סוג הקידוד.

LinkPhoto?GUID=241c5650-1474-6dbe-7f85-43952e264505&size=

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאתה אומר אין הבדל באיכות בין mpeg2 mpeg4 ו - divx, אתה אומר שהאיכות נשמרת?

מה הפורמט שיתן לי מקסימום כיווץ תוך מקסימום שמירה על איכות?

פורסם

לפי מה שאתה אומר אין הבדל באיכות בין mpeg2 mpeg4 ו - divx, אתה אומר שהאיכות נשמרת?

מה הפורמט שיתן לי מקסימום כיווץ תוך מקסימום שמירה על איכות?

איכות הסרט היא פונקציה של רמת הכווץ ושל כמות המידה שהקצת לשניה (BiteRate)

כלומר....

בגדול לא אמור להיות הבדל באיכות בין סרט MPEG4 and MPEG2 ....ההבדל הוא בנפח שהסרט יתפוס על הדיסק

סרט MPEG4 יתפוס כ 30-50 אחוז מסרט של MPEG2

תלוי בפרמטרים

מכיוון שבMPEG4 אתה צריך שטח דיסק קטן יותר פר שניה מאשר ב MPEG2 (אם אנחנו מדברים על אותה איכות וידאון ואודיו)

פורסם
  • מחבר

אז איך כדאי לי לכווץ צילומי וידאו משפחתיים כשהמטרה הראשית היא לשמור על איכות טובה(לא חייב מקסימלית)?

פורסם

ואתה תרצה לראות את הצילומים דרך הDVD???

אם לא....

כלומר רק דרך המחשב תכווץ ב DIVX

www.DIVX.com

donwload divix ver 5.05

ותכוון על ביטרייט של כ 800 עד 1000

תלוי באיכות שאתה רוצה..

לפי דעתי 800 יתן לך איכות סבירה בהחלט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים