עבור לתוכן

PCI-Express לחכות או לא?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות לוח אם בימים הקרובים ועכשיו הידיעות אומרות שעוד חודשיים הוא יהיה ישן ומגעיל

נו מה.. גם כרטיסים של השוק הנמוך יפעלו על התקן הזה? או רק השוק הגבוה? שווה לחכות לזה? מה המהירות של האפיק הזה לעומת 8X

פורסם

יהיו מתאמים, וכרטיסים כאלה לא תראה בשוק על המדפים לפחות עוד חצי שנה ועוד לא דיברנו על המחיר או בעיות התחלתיות שיש לכל התקן חדש...

פורסם

זה יהיה בעוד יותר מחודשיים והכרטיסים היחידים שיהיו בהתחלה בפורמט הזה הם כרטיסי מסך.

PCI-X יכול להגיע בכמה מהירויות, כאשר X1 היא האיטית יותר ומשתווה ל PCI.

היתרון של PCI-X הוא שרוחב הפס הזה ניתן לכל כרטיס בנפרד ולא כמו PCI שכולם מתחלקים בו.

כרטיסי מסך יפעלו ב X16 שזה פי שניים מ AGP X8.

פורסם

אז אם הם יפעלו בX16 שזה פי 2 מה AGP הכי מהיר (8X) אז טאורטית הם אמורים לפעול פי 2 יותר מהר או פחות? ותכננתי לקנות עכשיו כרטיס מסך כי שום דבר לא פועל על הONBOARD הדפוק שיש לי לרנות אז עכשיו איזה R9100 ב559 ש"ח במקום הR9700 NON PRO ב 1350 ש"ח שתיכננתי לקנות ומתי שאני יקנה את המחשב החדש בערך עוד חצי שנה רק אז לקנות כרטיס מסך כמעט HI END?

פורסם

המהירות של הסלוט בכלל לא קובעת

מה שקובע זה הכרטיס מסך והזיכרון שעליו

פורסם

אז למה המציאו בכלל את הPCI-X?

פורסם

זה לא נכון שאין שיפור בכלל

הPCI כבר עתיק וצריך להחליף אותו

כמה כרטיסי המסך של הדור הקרוב ירוויחו מזה אני לא יודע

פורסם

אני רוצה לקנות לוח אם בימים הקרובים ועכשיו הידיעות אומרות שעוד חודשיים הוא יהיה ישן ומגעיל

נו מה.. גם כרטיסים של השוק הנמוך יפעלו על התקן הזה? או רק השוק הגבוה? שווה לחכות לזה? מה המהירות של האפיק הזה לעומת 8X

אין לך מה לחקות ללוח הזה...

אני לא יודע מה איתך אבל הלוח כאשר יגיע יעלה הון תועפות,

הAGP X16 יהיה גם useless ורק אליו תוציא אלפיה... ::)

נגיד שהלוח יגיע בעוד חודשיים, כול הפיצרים שיכולים להתלבש אליו בצורה מושלמת כמו כרטיס מסךX16 יגיע חודש אחריו וגם אז תצטרך מעבד טוב

וזיכרון שלא נדבר על זכירון

בקיצור עד אז...יהיה בדיוק כמו עכשיו! תקנה היום את הטכנולוגיה שכאן , מה שמגיע מחר את יכול לחשוב על זה.

תמיד תתחיל לחסוך עד הפעם הבאה ;)

פורסם

ה AGP מהיר מספיק, מה שירוויח מהביצועים זה כרטיסים כמו כרטיסי RAID, כרטיסי רשת של ג'יגביט, כרטיסי קול איכותיים וכו'.

פורסם

ה PCI-X פיזית יהיה יותר גדול?

עריכה- כן :)

זה הגודל שלו?!!?

pci-x.jpg

פורסם

במחשבים כמו שבמחשבים אין סוף למחר ואין סוף לאתמול!

היום את הכי הכי קנית

מחר הוא שווה לפיתה.

אז תבין אי אפשר להמתין עד שמשהו חדש יבא כאילו אפשר אבל אין לזה סוף.

פורסם

ממש אין מטרה לחכות, כאשר אומרים שבתחילת רבעון רביעי ישיקו את ההתקן החדש הכוונה היא השקה על הנייר, כלומר רק לקראת 2004 נוכל לראות לוחות ראשונים למחשבים ביתיים שמשתמשים בהתקן הזה. יתרה מכך כרטיס מסך שיתמכו בתקן הזה אמורים להופיע רק ברבעון הראשון של 2004.

וגם כאן ההימור שלי הוא שהרבעון הראשון של 2004 יהפוך מהר מאוד לרבעון שני..

מה שאומר שאתה כנראה תחכה שנה בשביל ה PCI Express...

אגב - יש להבדיל בין PCI-X לבין PCI-Express . מדובר בשני תקנים שונים שמתחרים אחד בשני ולא באותו תקן.

פורסם

ה PCI-X פיזית יהיה יותר גדול?

עריכה- כן :)

זה הגודל שלו?!!?

pci-x.jpg

זה PCI-X X16 לכרטיסי מסך, יהיה רק אחד כזה.

הרגיל שמחליף את ה PCI יהיה ממש קטן.

http://www.anandtech.com/systems/showdoc.html?i=1830&p=7

פורסם

הצילו! היתה זוועה כזו פעם

אני לא זוכר את שמה

היית צריך להכניס כרטיס למקום בטכניקה של קדימה אחורה + לחץ אימתני כלפי מטה וגם לא ישב טוב

שלא נחזור לאסונות האלה

פורסם

קראו לזה ISA וזה לא היה נורא.

ל AGP כרטיסים יוצאים מהמקום, עדיף משהו שיחזיק כמו שצריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים