עבור לתוכן

מצלמה לטיול עד 1000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

אהלן ,אני נוסע לטיול במזרח ואני רוצה לקנות מצלמה שתצלם באיכות טובה ,שתיהיה בה אפשרות לווידאו עם סאונד באיכות טובה.

שתיהיה נוחה וידידותית עם מצבי צילום מוגדרים מראש כי אני לא ממש מבין בזה , אבל עדיין שתיהיה אופציה לשחק קצת וללמוד את המצלמה.

עדיפות לקטנה וקומפקטית שלא צריכה תיק נשיאה נוסף.

שהמסך יהיה יחסית גדול , וללא זמן המתנה ארוך ומייגע בין תמונה לתמונה , שתרוץ חלק.. (גם בתפריטים).

אפשרות לחצובה קטנה שיש לי , אני מניח שהאופציה קיימת בכל מצלמה..

ויכולת צילום טובה בתנאי תאורה חלשים.

בקיצור שתיהיה אחלה מצלמה.

תודה רבה.

פורסם

מהניסיון שלי, לך על אחת סופר קומפקטית שתהיה איתך תמיד בכיס,

משהו כמו ה-SD1100 של קנון

פורסם
  • מחבר

תודה.

בשביל לקבל עוד המלצות אז הבנתי שיש שאלון שצריך למלא. אז:

*מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

1000 ש"ח

*אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

המון נופים , בעיקר ביום אבל גם בלילה תנאי תאורה חלשים יותר.

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

לא נראה לי.. אם מעט חשוך אז סביר להניח שאשתמש בפלאש.

*האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

לא יהיו המון תמונות כאלו אבל אני מניח שיהיו כמה תמונות. חצובה קטנה כבר יש לי.

*האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

לא.

*האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

די חשוב.

*האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

התקלקלה , COOLPIX 4200.

*האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

בעיקר על המסך , אולי כמה מהם להדפסה , אני מניח גודל A4 או פחות..

*מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

28מ"מ , בלי להבין הרבה , אולי טיפה יותר רחב ? מה שתמליצו.

*כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

חשוב אבל זה לא MUST שהיא תיכנס לכיס. מצד שני , ממש לא רוצה נרתיק נפרד בשבילה.

*האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

לא , הבנתי שהמובילות הן: NIKON , CANON ו FUJI.

*אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) - חשוב מאוד

מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) - פחות חשוב

תמיכה בפורמט RAW - נראה לי חשוב

מצב M מלא - הייתי שמח אם המצב M היה קיים כדי לשחק קצת ולנסות להבין יותר.

-----------------------

עד לפה עניתי. ואני רוצה להוסיף את האופציה שמאוד חשובה לי שהיא וידאו באיכות טובה עם סאונד.

תודה רבה.

פורסם

לך על הIXUS 85 או IXUS90 או IXUS 80.

מצלמות נורא דומות, נורא עמידות, הבדלים ממש קטנים בינהם.

ממליץ בחום.

(ד"א, אחת מהן היא הSD1100 שהמליצו לך פה).

פורסם

אם לא קריטי לך שהמצלמה תכנס לכיס ויש לך נכונות להשתמש בחצובה קטנה לצילומי נופים ליליים, אז הפנסוניק TZ4 היא המצלמה הטובה ביותר שתוכל למצוא בתקציב. טווח העדשה שלה (28-280) שימושי מאוד בטיולים, וייאפשר לך לצלם הרבה תמונות שלא תוכל לצלם עם מצלמות אחרות בתקציב.

אני לא שותף להמלצות על המצלמות בסדרת IXUS/SD (להוציא אולי ה-SD870). עדשה 38-114 ב-SD1100 / IXUS80 ועדשה 35-105 ב-IXUS85 / IXUS90 הן עדשות מגבילות מאוד. לא הייתי שוקל לרגע לקנות מצלמה לטיול ללא עדשה שמתחילה ב-28 מ"מ (הסבר במאמר הזה). גם צד הטלה שלהן לא מתקרב לזה של הפנסוניק.

פורסם
  • מחבר

נראית כמו אחלה מצלמה.

רק 2 דברים :

*איך פאנאסוניק במצלמות ? כי כמעט ולא ראיתי אנשים מסתובבים עם מצלמת פאנאסוניק... אז נשמע לי קצת תמוה לקנות מהם מצלמה. (למרות שזה אף פעם לא משקף...)

*אולי יש אופציה למצלמה עם בטריות AA ולא ליטוים מכיוון שזאת אופציה פחות טובה מלהיסתובב עם כמה זוגות של בטריות ואז לא צריך לדאוג לגבי הטענת בטרייה.

תודה.

* ואם כבר פאנאסוניק , מה לגבי ה FZ18 ? (עם מתיחה קלה בתקציב..)

פורסם

*איך פאנאסוניק במצלמות ?

טובה מאוד.

כי כמעט ולא ראיתי אנשים מסתובבים עם מצלמת פאנאסוניק... אז נשמע לי קצת תמוה לקנות מהם מצלמה. (למרות שזה אף פעם לא משקף...)

זה לא משקף.

*אולי יש אופציה למצלמה עם בטריות AA ולא ליטוים מכיוון שזאת אופציה פחות טובה מלהיסתובב עם כמה זוגות של בטריות ואז לא צריך לדאוג לגבי הטענת בטרייה.

AA זה לא יתרון, להיפך.

* ואם כבר פאנאסוניק , מה לגבי ה FZ18 ? (עם מתיחה קלה בתקציב..)

לא שווה לדעתי את ההפרש. אם להמתח בתקציב, אז למצלמה עם תושבת לפלאש ו/או חיישן גדול יותר (למשל אולימפוס SP570 או פוג'י S9600).

פורסם
  • מחבר

הפריע לי העניין שבTZ4 אין זום במהלך צילום וידאו ולכן אני רוצה להגדיל את התקציב וללכת על ה - TZ 5 שכולל את האופציה הזו.

השאלה היא אולי בתקציב של 1300 כבר עדיף מצלמה אחרת , מתחרט שבכלל פזלתי ל F18 כי היא גדולה ומסיבית בהרבה ואני רוצה לשמור על הגודל.

או שב 1300 , ה TZ5 היא הבחירה המוצלחת ביותר ?

תודה וסליחה שאני משגע אותך..

פורסם
  • מחבר

אז הבנתי שזום במצב ווידאו יש ל - 2 המצלמות.

אני חושב שאני אלך בכל זאת על ה TZ5. חדשה יותר , מסך גדול יותר , אפשרות לווידאו HD.

אני מבפסוט על הבחירה , תודה רבה.

רק מעניין אותי איפה אפשר לקנות סוללת ליתיום נוספת במחיר של 2 ספרות חוץ מ Ebay..

פורסם

ה-TZ5 היא מצלמה מעולה. אני בטוח שתהנה ממנה.

לגבי סוללות, אני קונה מ-eBay כי המחירים זולים בהרבה, אבל אולי כדאי לך לנסות להתמקח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים