עבור לתוכן

קירור מים הודעה מס' 4

Featured Replies

פורסם

אני מקווה שאתם עומדים בקצב שלי...על תדאגו, אחרי זה אני הולך למנוחה של איזה שבועים שלושה.

בניסיונותי להגיע למחשב שקט, ואחרי שמערכת המים עובדת ומחוברת. עדין הרעש הפריע לי ולא בדיוק הצלחתי למצוא מה לעשות.

המאוורר היחיד שנשאר להוריד הוא מאוורר הספק. אבל זה כנראה לא רעיון טוב.

כסף לספק כח חדש אין לי, מה גם שאני לא כל כך בטוח מה ההבדל ברעש בין ספק רגיל של 200 ש"ח לספק "שקט" של 500 ש"ח.

חיפוש מהיר באינטרנט http://www.digital-explosion.co.uk/index.php?articleID=29 גילה לי שאני לא הראשון שנתקל בבעיה.

הרעיון הוא להכניס צינור נחושת בצורת U שישב על צלעות הקירור של הספק. יש לדאוג למגע מירבי בין חלקי המתחת על מנת שיעבור כל החום.

הספק מתחבר בטור למערכת כולה - משאבת מים -> למעבד -> לספק הכח -> לרדיאטור -> למיכל המשני -> למיכל הראשי.

את הפיתרון אתם יכולים לראות בתמונות מתחת - קירור מים לספק:

b55fb014e7ed77af3f4179a850fb2ad0020000.aspx

b55fb093a2afd4ee194e9f9ebc7276f0020000.aspx

c995d7810c9bb749b047b098a0e5ac70020000.aspx

כפי שאתם רואים הוספתי מתג קטן שיאפשר לי לחבר את המאוורר אם אני הראה שהקירור של הספק לא מספק, או שהקירור של המחשב כבר לא עובד טוב.

תוצאות:

1. המחשב שקט הרבה יותר (כרגע יש את משאבת המים, ומאוורר 120מ"מ על הרדיאטור).

2. בעיית חום - התברר לי שהחום אותו פולטות פלטות הקירור של הספק הוא גבוע מאוד מאוד מאוד... (נראה לי שיותר גבוה מחום המעבד).

אני מתחיל כרגע בטמפרטורה של 38 מעלות (P42.26@2.55) אבל תוך שעה של עבודה עולה ל45-46.

אני המשיך אם עוד כמה מדידות של אם/בלי לפני שאני הגיע למסקנות סופיות.

פורסם

אתה כל כך אוהב שקט?!?!

קירור מים לספק? זה לא שפוי!

פשוט תחליף את המאורר של הספק למשהו שקט!

מאורר ב50-70 שקל כולה!

פורסם

קנה ספק Antec TruePower 380W ב-400 שקל , הוא אמור להיות שקט במיוחד !!!

פורסם

הוא אמר שאין לא את הכסף לספק חדש

אבל המאורר בעיקרון הוא מקור הרעש העיקרי

פשוט תחליף אותו!

פורסם
  • מחבר

אתה כל כך אוהב שקט?!?!

קירור מים לספק? זה לא שפוי!

פשוט תחליף את המאורר של הספק למשהו שקט!

מאורר ב50-70 שקל כולה!

וקירור מים למעבד שעולה פי שתים שלוש זה כן שפוי???

פורסם

מה הטמפ' של הבלוק? ומהן הטמפ' של המים במיכל הראשי?

אני הייתי עושה את הסדר הבא:

מיכל ראשי->משאבה->רדיאטור->מעבד->מיכל מישני->ספק->....

זה בהחלט עדיף מאשר שהספק יקבל את ישר את המים החמים של המעבד, ועדיף שלמעבד יגיעו המים הכי קרים ;)...

פורסם

הרדיאטור יותר יעיל כשיש לו מה לקרר

לכן כדאי יותר לשים את הרדיטור בסוף המחזור

ולא בהתחלה

פורסם

אם יש מקום אשר אפילו שני ראדיאטורים. אחד יכול להיות גם פאסיבי...

פורסם

גם אם הוא שם אותו בסוף, אני חושב שיהיה יותר חכם לשים משהו בין המעבד לספק - כמו המיכל הקטן, אשר יוריד את הטמפ' המים בקצת.

פורסם

אם יש נזילה על הלוח אם או על חלק אחר במחשב אז הוא הולך, אבל אם יש נזילה על הספק אתה עלול ללכת ביחד איתו!!! זה סיכון שלא שווה את התועלת חוץ מזה שהוא סתם מחמם את המים מידי תקנה איזה זלמן חמוד ושים אותו בספק, אבל לא מים!!!

פורסם
אם יש נזילה על הלוח אם או על חלק אחר במחשב אז הוא הולך, אבל אם יש נזילה על הספק אתה עלול ללכת ביחד איתו!!! זה סיכון שלא שווה את התועלת חוץ מזה שהוא סתם מחמם את המים מידי תקנה איזה זלמן חמוד ושים אותו בספק, אבל לא מים!!!

צודק בהחלט

מדובר פה במתחים גבוהים ואתה מסכן את עצמך בכל העניין הזה ,מספיק נזילה קטנה כי החיבור של מתח הרשת כפי שראיתי לפי התמונות

מאוד קרוב לצינור הנחושת .

שלא נדבר על האזיקונים שלא נראה לי שיחזיקו טוב בלחץ (מזה החיבור בין 2 הצינור דווקא בתוך הספק ? ? ? :nono:)

פורסם

כל הכבוד על האומץ שלך! ;)

אבל לדעתי לבנות בלוק מים ולחבר עליו את המוספטים יתן תוצאות הרבה יותר טובות.

וגם אני לא רואה מה מסוכן בכל העניין שהוא עשה?!?! הרי בתוך הספק עובר צינור נחושת שלם ואין מצב שינזל משם משהו.

המקום היחידי שיכול לנזול ממנו מים זה מהחיבור , וזה כבר מחוץ לספק.

ותגיד , יש לך הרי משאבה טבולה שבנית בישבילה מיכל. אז איך הדבקת את הדפנות של המיכל???

(אני ניסיתי אם סיליקון שבונים איתו אקווריומים אבל עדיין יש נזילה קטנה מהפינה.)

פורסם
  • מחבר

arik.g - תחפש הודעה מס'2 תראה שם פירוט מלא על אופי הדבקת המיכל.

בכל מקרה היום אני יכול להגיד שאני לא מרוצה מהתוצאה! כל תזוזה קטנה של המיכל, והוא מעבד את האטימות ואז אני צריך לאטום אותו מחדש.

אני מתחיל לבנות אותו מחדש, אבל הפעם אם פרספקס 10מ"מ, אבל הפעם אני אחבר את הלוחות אם ברגים, כשבאמצע אני אשים גומית אטימה.

פורסם

arik.g - תחפש הודעה מס'2 תראה שם פירוט מלא על אופי הדבקת המיכל.

בכל מקרה היום אני יכול להגיד שאני לא מרוצה מהתוצאה! כל תזוזה קטנה של המיכל, והוא מעבד את האטימות ואז אני צריך לאטום אותו מחדש.

אני מתחיל לבנות אותו מחדש, אבל הפעם אם פרספקס 10מ"מ, אבל הפעם אני אחבר את הלוחות אם ברגים, כשבאמצע אני אשים גומית אטימה.

אם ראית את התרד שלי על המיכל , ואם לא אז גם אני ניסית אם פרספקס 10 מ"מ ואם ברגים , אך גם שם היו נזילות.

מתחיל לייאש אותי העניין של המיכל כבר. :bash:

פורסם

יש מיכלים מוכנים בגרושים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים