עבור לתוכן

שאלה מטופשת- HD4870X2 דורש לוח שתומך ב CF?

Featured Replies

פורסם

וגם- האם ניתן לחבר שני כרטיסי כאלו בלוח שיש בו רק שני חריצי PCI-E?

אם לא, איזה לוח מומלץ עבור אינטל לחיבור של שניים כאלו?

אה, ולא פחות חשוב, האם ספק של 650 וואט יספיק כדי להחיק מערכת כזו עם שני הארדיסקים ומעבד מרובע ליבות, או שצריך יותר?

תודה

שחר

פורסם

לא צריך CF ומספיק שני PCI-E לשנים כאלה.

מה שקורה בגשר של הCF עם שני כרטיסים, קורה על הכרטיס עצמו.

ככה שהוא דורש רק סלוט אחד.

בקשר לספק.. אני לא ממש יודע, אבל בכל מקרה, זה גם תלוי איזה ספק זה ועד כמה הוא איכותי.

פורסם

0) רד מזה, אתה לא צריך יותר מכרטיס כזה בודד. אני לא הולך לחפור על מה כן אתה צריך, אלא לענות על השאלות שלך... דרך אגב, תבדוק בנצ'מרקים של מערך כזה ותראה כמה הוא בכלל לא נותן שיפורי ביצועים.

1) לא.

2) נראה לי יש לך טעות בכתיבה. אפשר לחבר שני כרטיסים כאלה רק ללוח שיש בו 2 חריצים (כל לוח אם בעל 2 חריצים שתומך פחות מתמיכה X16 בשניהם הוא בזבוז למערך כזה לדעתי, אבל שוב, מערך כזה הוא בזבוז גמור).

3) GA-X48-DS4.

4) 1000W לפחות.

פורסם
  • מחבר

חיפשתי קצת, חיפוש כושל כמובן

ולכן מכיוון שמאוד מסקרן אותי, עד כמה בדיוק מערך כזה הוא לא כדאי?

למה?

והאם יש מערך אחר שהוא כן כדאי, או שאתה טוען שפשוט להסתפק בכרטיס הזה וזהו?

פורסם

תראה, היום אין שום צורך ולא הכי קטן ללכת על מערכך CF, ולא משנה איזה... HD4870 בודד עושה את העבודה בצורה יוצאת מן הכלל

פורסם

0) רד מזה, אתה לא צריך יותר מכרטיס כזה בודד. אני לא הולך לחפור על מה כן אתה צריך, אלא לענות על השאלות שלך... דרך אגב, תבדוק בנצ'מרקים של מערך כזה ותראה כמה הוא בכלל לא נותן שיפורי ביצועים.

1) לא.

2) נראה לי יש לך טעות בכתיבה. אפשר לחבר שני כרטיסים כאלה רק ללוח שיש בו 2 חריצים (כל לוח אם בעל 2 חריצים שתומך פחות מתמיכה X16 בשניהם הוא בזבוז למערך כזה לדעתי, אבל שוב, מערך כזה הוא בזבוז גמור).

3) GA-X48-DS4.

4) 1000W לפחות.

ואו........ זה ממש מרגיז אותי שאנשים כמוך באים לפורום ופשוט יורים שטויות לכל עבר ובדרך גם מטעים אחרים.

הבחור מדבר על 4870X2 לא שני 4870.... ואז הוא שאל אם בשביל לשים שני כאלה (שני 4870X2) צריך לוח בעל שני חריצי PCI-E.

ועכשיו לתשובות:

4870X2 (אחד) לא (!) מצריך לוח CF.

שני 4870X2 מצריכים לוח בעל שני חריצי PCI-E (חשוב שזה יהיה 16X ולא יווצר צוואר בקבוק ממש גדול!)

"מערכת כזו" תגדיר? אתה מדבר על שני 4870X2 או רק אחד?....

בכל מקרה לאחד - מומלץ 700-750

לשניים - 850-900

כמובן חשוב שיהיו איכותיים!!

עריכה: בנוגע למה שמספק ומה לא..... תראה, אני למשל בררן בכל הנוגע לגרפיקה במשחקים FPS וכ'ו... לכן בחרתי לקנות שני 4850 ותאמין לי אני מסופק! למרות שיש לי "רק" מסך 22" לקחתי 4850 CF ולא למשל 4870 אחד כי מה לעשות... כזה אני.

עכשיו באה השאלה, איך אתה? אני ממש מתקשה להאמין שרק 4870X2 יספק אותך (ושלא נדבר על שניים כאלה) ולכן אני ממליץ לך לעשות כמוני, קח שני 4850 ומאמין לי אתה תהיה מסופק! כל מה שאומרים לך על CF לא הכי נכון... נכון שזה יותר הספק, נכון שזה יותר חום, נכון שזה מצריך לוח אם יותר יקר. עם כל אלו אני לא מתחרט על ההחלטה שקיבלתי.

פורסם

ואו........ זה ממש מרגיז אותי שאנשים כמוך באים לפורום ופשוט יורים שטויות לכל עבר ובדרך גם מטעים אחרים.

מה הוא כתב ששונה ממה שאתה כתבת? :screwy:

פורסם

מצתער להודיע Bashash,

אבל שני HD4870X2 יצתרכו ספק יותר חזק מ850W

בשביל מינימום של מערכת כזאת אתה צריך 1KW ומעלה

פורסם

לא שניים כאלה זה יותר לכיוון של כור גרעיני וגם הם צריכים קירור מתאים :lol:

פורסם

מצתער להודיע Bashash,

אבל שני HD4870X2 יצתרכו ספק יותר חזק מ850W

בשביל מינימום של מערכת כזאת אתה צריך 1KW ומעלה

דווקא לא, לפי מפרטים שראיתי אצל אנשים ברשת, גם 850W מספיק בהחלט, השאלה היא, למה מישהו ירצה לקנות שני כרטיסים כפולי ליבה...

פורסם

אנשים שאפתנים שרוצים, רשמתי 1KW כי אני הולך לפי דרישות הייצרן, כן אני מודע לכך שהם נותנים OVERHEAD בדברים האלו...

אבל למערכות מחשב שיש להם שני HD4870 בדרך כלל יש להם גם שני כונני DVD טובים ושלושה-ארבעה הארד דיסקים, ואיזה מערכת קירור מיים טובה, דברים שמה לעשות צורכים הרבה כח...

פורסם

ובכל מקרה אם כבר משקיעים וקונים שני 4870X2, לא שווה להתקמצן על עוד איזה 200 שקל ולהתבאס מהספק.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על כל התשובות, ראשית כל..

לגבי ה4870X2 אני רוצה אותו כי הוא יוצא יותר זול מלקנות 2 של 4870 רגילים..לפחות בחנות שמצאתי

התכנון היה לקנות רק אחד כזה ואולי בעתיד (כזה שתמיד מתכננים לשדרג בו, ואז יוצא כרטיס מסך חדש וזול שמשבש את כל התוכניות האלו) להוסיף לו חבר

ולכן כרגע בכל מקרה אני "מסתפק" ב4870X2 בודד, ורק רציתי להכין מערכת מתאימה למקרה שאני אשדרג בעתיד

שוב תודה רבה למי שענה

פורסם

תן לי לשאול אותך שאלה רגע...

באיזה מסך אתה הולך להשתמש שאתה חושב שאתה צריך כרטיס כזה?

פורסם
  • מחבר

עכשיו, אחרי זמן לא מועט של קריאת ביקורות על הכרטיס הבנתי מדוע בכלל השאלה

ועד כמה שהצלחתי להבין אין סיבה לקנות את הכרטיס אם לא קונים מסך בגודל של 30 אינצ', פלוס מינוס..

אין לי באמת כסף למסך כזה, קיוויתי שהשקעה עצומה בכרטיס תספיק, אבל כנראה שהעידן הזה חלף :-)

ניסית לרמוז שאולי כדאי לקנות כרטיס פחות טוב ולהשקיע במסך 24 אינצ'..?

נראה לי שאני אבדוק בפורום תצוגה וגרפיקה איזה מסך 24 מומלץ..אחכה ל4870 עם ג'יגה של GDDR5 שיצא, ואצא מכאן מובס מעט, כולי תודה על שהורדתם אותי מהרעיון..:-)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים