עבור לתוכן

burn in: איך עושים ולמה? קניתי אוזניות creative ep 630 ומעוניין לעשות....

Featured Replies

פורסם

...

פורסם

burn-in יעשה אם תרצה או לא 8)

מה זה ברנין בעצם, הדריבר של האוזניה צריך משתחרר ונמתח קצת ככה שהוא זז יותר בחופשיות, אז אנשים פשוט מפעילים את האוזניות הרבה זמן ברצף וככה זה קורה.

פורסם

^

אחלה של הסבר אבל קצת יותר בהרחבה...

אוזניות כפי שאתה יודע אתה קונה והם חדשות, יצאו מהמפעל והכל טוב. פה בניגוד למכוניות לא עושים "הרצות" למנוע= האוזניה ומה שבעצם נקרא בעולם האודיו BURN IN זה סוג של הרצות.

כמו ש-גיל, בין אם תרצה או לא אתה תעשה לאוזניות "ברן אין" טבעי כי אתה תשתמש בהם.

ישנם אוזניות שמגיעות "קשות" מהמפעל ולא עברו BURN IN ולכן יש המלצות בקרב חובבי האודיו "לרכך" אותם על ידי הפעלה של האוזניות ברצף- או לא ברצף כדי לגרום לאוזניה שפועלת בדומה לקפיץ להישתחרר מעט.

BURN IN לרוב מומלץ באוזניות IEM במקרה ולא עברו "הרצה" במפעל וגם אז תמיד אפשר לבצע BURN IN בבית למרות שלדעתי קצת "חבל" כי זה עוזר לבלאי הטבעי של האוזניה כמו כל חומר. מה שקורה, אתה תעשה לאוזניות הרצה ואחרי כמה זמן הסאונד ישתנה- האוזניה תתרכך על יתר אולי (יקרה בכל מקרה מתי שהוא=בלאי טבעי של החומר) ולא תאהב לגמרי את הסאונד ככה שלך עם זה אט לאט.

אני לא אומר לך לא לעשות BURN IN אלא אני אומר שיש אוזניות שזה כדאי בשבילם את זה- JBL רפרנס 220 שמגיעות טיפה "אטומות וקשות" מהמפעל ומומלץ להריץ אותם קצת.

עכשיו, איך עושים BURN IN, זה אני לא לגמרי יודע אבל חיפוש ברשת יניב לא מעט תשובות. אני יודע שאם יש לך מגבר חיצוני לנגן שלך זה יעזור פה ואם לא אז תעשה ככה עם הנגן שלך ופשוט תריץ ככה כמה שעות טובות, תתחיל ב-10 ואז תראה אם יש שינוי ומה דעתך על הסאונד. על תפגיז בווליום כדי שלא יהרסו לך האוזניות ונראה לי אם תשים על חצי זה בגדר הסביר וככה מוזיקה קלאסית או מוזיקה שאתה אוהב.

זה קצת בכללי, יש יגידו שאני טועה ואומר לא נכון ובצדק, אני לא מומחה לאוזניות IEM וגם לא מתיימר.

אם טעיתי אז אשמח עם מישהו עם יותר ידע יתקן אותי.

הרבה בהצלחה ותתחדש על האוזניות! ;) אוזניות נחמדות לפתיחה בעולם האודיו. שנה טובה!

נ.ב-

אני לא לוקח אחריות על הנעשה כאן או במקרה ונהרסות לך האוזניות. :P

פורסם

burn in עושים לכל רמקול (לא רק אוזניות), וכאמור, הוא נועד לרכך את הממברנה. בלאי כתוצאה מburn in לא יהייה, כי מכשיר שאמור לעבוד כמה שנים לא אמור לההרס אחרי כמה עשרות שעות.... אין טעם לעשות burn in למכשירים זולים ומעפנים כי אם הבסיס לא טוב, burn in לא ישפר את זה...

לפי דעתי, burn in צריך לעשות במשך ~50 שעות ע"י השמעה של מוסיקה שאתה שומע בד"כ, בהתחלה בווליום נמוך, וכל כמה שעות להגביר קצת, ככה שבסוף המכשיר ינגן כמה שעות בווליום קצת יותר גבוה ממה שאתה רגיל אליו, אבל לא להגזים בווליום... אם אתה עושה burn in לרמקול, אז אפשר לעשות את זה גם לא רצוף, אבל זה יכול לקחת קצת יותר זמן בגלל שלרמקול (גדול טוב ואיכותי) לוקח כמה דקות להתחמם ולהגיע לסאונד ה"אמיתי" שלו...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל העונים רק אני צריך חידוד לעשות 50 שעות רצוף או שצריך הפסקות + חבר הביא לי קובץ שנקרא pink noise שנשמע כמו מעבר בין תחנות רדיו

והוא אמר לי שזה הכי טוב לburn in, האם זה נכון?

פורסם

אפשר רצוף ואפשר עם הפסקות, כמובן לא כל שעתיים, אני חשוב שעדף רצוף.

לגבי מה להשתמש בברן אין- שוב- יש מחלוקת, אני מאמין שיש כאן כמה שיודעים ממש את ההשפעה של כל רעש על הדרייבר ומה הכי כדאי.

ד"א אני מחפש פינק נויס, אתה יכול להעלות לRS או כל שרת אחר?

פורסם

עד כמה שאני יודע, ברן אין רצוי לעשות עם מוסיקה שאתה שומע בד"כ...

וזה לא כזה קריטי אם תעשה 40 שעות או 60... פשוט צריך להריץ כמה עשרות שעות וזהו... זה אומר שגם אם תעשה הפסקות לא יקרה כלום- בשורה התחתונה- המכשיר ישמע הכי טוב אחרי כמה עשרות שעות עבודה, וזה לא משנה אם רצוף או לא...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים