עבור לתוכן

שדרוג מחשב למשחקים ועריכה בעיקר בתקציב 2000

Featured Replies

פורסם

כמו שכתוב בכותרת אני רוצה לשדרג את המחשב שלי לחלקים מודרניים יותר.

אני חושב שאת לוח האם והמעבד שלי אין צורך לשדרג:

המעבד Intel Core 2 Duo 2.8Ghz

לוח אם ASUS P5LD2

אבל כרטיס מסך אני רוצה לחדש למשחקים כבדים כמו Call of Duty 5 ועוד משחקים עתידיים.

זיכרון אני מרחיב ל2GB (יש לי כבר 1GB) הארדיסק אני גם קונה 500GB וספק אני רוצה להחליף גם למשהו חזק

יש מצב שכרטיס TV יכול להחליף כרטיס מסך?

חוץ ממשחקים המחשב ישמש גם לעריכה של Photoshop, עריכת וידאו ועוד כל מיני.

אשמח לקבל חוות דעת.

נ.ב. צריך מסך חזק בשביל המחשב? יש לי מסך CRT ישן, והתקציב כולל מסך.

פורסם

לגבי פוטושופ ועריכות וידאו זה יותר קשור לחוזק המעבד ולכמות זיכרון.

במידה ואתה תשתמש בויסטה, עדיף שיהיה לך 4 ג'יגה זיכרון מאשר 2 (שים לב שמומלץ שהזיכרון יהיה באותו סוג/מהירות אחרת זה פשוט יוריד את מהירות הזיכרונות לסטיק הזיכרון הכי איטי מבינהם).

לגבי החלפת כרטיס טלויזיה בכרטיס מסך, זה בלתי אפשרי. כרטיס טלויזיה מאפשר לך לצפות/להקליט תוכניות מהטלויזיה, וכרטיס מסך אחראי לחיבור המחשב עצמו למסך ולגשת לתוכן בו (משחקים/מולטימדיה).

לגבי כרטיס מסך חזק שיריץ משחקים כבדים יש לך את הכרטיסים הבאים:

במידה ויש לך מסך 17"-19", כרטיסים כגון 9800GT, 9800GTX+, HD4850 יהיו מעולים.

במידה ויש לך מסך 20"-22" כרטיסים כגון GTX260 216/HD4870 יהיו מעולים. אתה יכול לקחת גם HD4850 אבל יהיה לו קצת קשה להריץ משחקים כבדים ברזולוציה טבעית עם פילטרים.

לגבי מסך, לא אתה לא חייב מסך חדש כל עוד המסך הישן תקין, אבל יכול מאוד להיות שבכרטיס מסך לא יהיה את סוג החיבור המתאים (לדוגמא המסך שלך משתמש ב VGA ולכרטיס יהיה רק חיבורי DVI, לכן ביחד עם כרטיס המסך בד"כ בא מתאם, ואם אין הוא עולה כמה שקלים.

לגבי הארדיסק, אתה יכול להוסיף אותו לנוכחי אלא אם כן הוא ממש ישן ואיטי.

כמו כן, יש צורך בספק כח חזק אם אתה משדרג את המחשב בעיקר בכרטיס מסך חזק. ספק כמו FPS 400/SEASONIC/CORSAIR 450VX אמורים להחזיק אם תקנה את אחד מהכרטיסים למסכי 19"-17" שציינתי, וספק כח כמו CORSAIR 550VX יחזיק את הכרטיסים החזקים יותר למסכי 22"-20".

פורסם
  • מחבר

אני מתכנן לקנות אולי בעתיד כרטיס TV ועריכה חזק מאוד כך שכל מה שיש לי עכשיו צריך להתאים לדרישות שלו (כרטיס בתקציב של יותר מ-1000).

המעבד שלי מתאים לדרישות של עריכה ומשחקים?

אני רוצה שהמארז יהיה שקט במיוחד (גם כרטיס מסך שקט וגם ספק שקט).

חוץ ממה שהסברת לי עכשיו, יש לך עוד המלצות לכרטיסי מסך, ספקים ומסכי LCD?

נ.ב. הזיכרון שלי אני חושב שהוא 1GB DDR2 אבל אני לא יודע איפה למצוא את הפרטים עליו במחשב.

פורסם

לא ציינת את הדגם המדוייק של המעבד שלך לכן אני לא יכול להגיד לך אם הוא מתאים או לא, אבל מכיוון שרשמת שהוא מטכנולוגיית C2D ועובד בתדר 2.8, הוא אמור להיות מעולה.

עריכה של מה? יש לך כרטיס טלויזיה שנחשב לטוב יחסית- Hauppauge WinTV PVR 150 שעולה בסביבות ה 300-350 ש"ח.

מה בעצם אתה רוצה לשדרג? תפרט את החלקים חוץ מאלה שהסברתי לך עליהם.

כרטיס מסך שקט וחזק....אפשר להגיד שזה ניגוד. ככל שהוא יותר חזק=יותר חום מפיק=מאוורר חזק יותר שעובד מהר יותר=רועש יותר.

במידה ויש גירסאות עם קירור פאסיבי ניתן לקחת אותן.

יש לך מספר אפשרויות למסכי LCD, אני מציע לך להתייעץ בפורום המתאים (מסכי LCD / תצוגה וגרפיקה) שם הם יעזרו לך.

במידה ותרצה לקנות מסך רחב 22", אני ממליץ לך על אלו.

ASUS MW221C

SAMSUNG 2243/2253

אם אתה לא יודע את סוג הזיכרון שיש לך, ניתן להוריד את התוכנה CPU-Z שאם אני לא טועה ניתנת להורדה במאגר ההורדות באתר, תחת הקטגוריה "memory", תוכל לראות בדיוק אילו זיכרונות יש לך (שים לב שזה רושם לך את התדר האקטיבי, אתה מכפיל אותו ב2 וזאת המהירות), כמו כן יש תוכנה בשם AVEREST.

לגבי ספקים אתה מוזמן ללכת לפורום "ספקים ומארזים" שם הם יעזרו לך לבחור בספק מתאים לאחר שתבחר את הרכיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים