עבור לתוכן

המלצה -SPIRE CPU COOLER

Featured Replies

פורסם

SPIRE FALCON ROCK II

עושה את העבודה בשקט

הצליח לקרר AMD XP1700 עד 33 מעלות.

מומלץ

פורסם

ווא נחתת לי מהשמיים , אחרי שנה של רעש נוראי מהוולקנו 6 סי יו (שחלק מחבריי הפורום עוד טוענים שזה שקט בשבילם - מטורפים) התחלתי לברר על משהו שקט עד חרישי שיקרר כמה שיותר טוב (יעני לא הכי גרוע) כי גם בא לי בדרך לקנות איזה 1700 זול ולהעלות אותו לאיזור ה 2 גיגה. מצאתי באמת את הפלקון רוק הזה שבסקירות מאוררים ענקיות הראה יחס ביצועים לשקט אולי הכי טוב וכל זה בנוסף ליחס עלות.

השאלה עד כמה הוא באמת מקרר.

אז יאללה שאלות :) :

1 לאיזה מעלות אתה מגיע איתו במאמץ ועבודה?

2 האם ניסית לעשות אוברקלוק כל שהו ולבדוק עד כמה יציב מגיע לך עם מאורר זה ובכמה מעלות ? (נו חייבים לנסות עם מעבד כזה)

3 עד כמה אתה מגדיר שקט את הרעש ? חרישי כמו שהיה לפנטיום3 650 סלוט 1 איורור מקורי ? (עדיין יש לי כזה - זה באמת שקט)

ובכלל למה אתה משווה את הרעש , האם אתה שם לב אליו בכלל -אפילו קצת ?

4 איפה קנית ? מצאתי כזה רק אצל הדובים , האם יש במקום אחר ?

5 איזה סטפינג וסוג המעבד שלך (מה המתח המקורי?)

6 האם השתמשת בשיכוות גריז הדקה שהם הוסיפו או שהעפת אותה ושמת איזה ארקטיק שילבר או משהו כזה ?

ואם תוכל בכללי להרחיב עליו ולספר יותר - כמו ביקורת קטנה זה יהיה ממש נחמד 8)

תודה ותתחדש !!

פורסם

הוא לא עד כדי כך טוב...

עם AXP 2000+ הוא עובר את ה50 במאמץ

פורסם

הכי טוב הוא לא יכול להיות כי הוא שקט , השאלה עד כמה טוב,

ואתה מתכוון ל 2000+ (1667מה"ז) 0.18 או 0.13 מיקרון?

ומאיפה בבקשה הבאת את זה - מתוך נסיון - האם יש לך אותו ?

פורסם

אני כמעט בטוח ב-100 אחוז שזה 0.18

כן, וזה ה 2000+.

בהתחלה הוא גם הגיע קרוב ל 60 אז תקעתי איזה מאורר חביב מאחוריו שמוציא אויר מהמארז

אז עכשיו ה בסביבות ה50.

המעבד עובד על full load כל הזמן (משתתף בפרוייקט של UD)

כן, המאורר שקט (יחסית), ויש לו קול הרבה פחות מעצבן ממאוררים אחרים

אבל יודעים שהמחשב דלוק.

אני מרכיב מחשבים לחברים שלי, ב KSP הביאות אותו ביחד עם המעבד.

יש לו שטח מגע עם המעבד מנחושת והשאר מאלומיניום.

ויש לו קליפס די מעצבן(צריך להפעיל הרבה כוח) אבל הוא נתפס עם כל שלושת הפינים כך שהוא יציב

השתמשתי במשחה שהגיעה איתו

פורסם

יפה.. פשש.. מאורר מאחורה 10 מעלות למטה , - האם לפחות שמת מאורר שקט מאחורה או שהרעש שלו הרס?

וכשאמרת ש"יודעים שהמחשב דולק" - זה בגלל הSPIRE או שאר המאוררים? - האם הוא מתבלט מעליהם או ששומעים אותו רק אם מתקרבים למחשב, ובישיבה רגילה הוא לא מזיז (בעיקר בלילה הרעש מעצבן). ולמה התכוונת שקט יחסי ? (כי אני מחפש שקט באמת לא שקט יחסי למטוסי סילון שאוהבים פה בשביל גלישה "איכותיתי" יותר באינטרנט ;) ).

ואם אתה מרכיב הרבה - תוכל להשוות את הרעש שלו למאוררים אחרים ששמעת (דגמים וחברות) אולי גם לוולקנו 6 סי יו יצא לך או למאורר המקורי של AMD ? , אני באמת מחפש משהו שהרעש שלו נאבד בתוך מאורר המארז השקט (שתאמת כיביתי אותו) ולא שומעים אותו בעצבנות כל הזמן (הוולקנו 6 המעצבן הוא 31 דציבל).

אה וניזכרתי - כמה הוא עשה בIDLE ?

*ד"א איזה פרויייקט זה UD ?

תודה.

פורסם

המאורר ששמתי מאוחרה די שקט, די קשה לי לדעת בדיוק כמה רעש המאורר הזה עושה

כי המאורר של הספק מתעלה על כל המאוררים ביחד

אבל לפי מה שהבנתי אתה מחפש בערך מה שאני מחפש כרגע, מהחשב שיהיה דלוק 24.7 ולא ידעו שהוא דולק

אז זה לא בדיוק המאורר בשבילך יש פתרונות יותר שקטים אבל גם יותר יקרים (200 שקל)

לא יצא לי לשמוע הרבה חברות, כי כולם רצו מאוררים שמגיעים עם המעבדים

,לHSF הזה רעש פחות מעצבן הממאוררים שמגיעים bundeled עם המעבדים של AMD או אינטל

ועוד משהו, ה2000+ שמיוצר ב 0.18 פולט 70 וואט(!) של חום

בעוד ה 1700+ שמיוצר ב 0.13 פולט רק 50 וואט של חום

הבדל די גדול ומכאן גם ההפרש טמפרטורה הגדול

אין לי כלכך הרבה אינפורמציה על הHSF הזה פשוט מאוד כי זה לא המחשב שלי ואף פעם לא ניסיתי ממש להקשיב לו

אני בטוח ש amirc1 ידע לענות על השאלות פה יותר טוב ממני...

ולא ראיתי אותו ב IDLE כי את כל המחשבים של חברים שלי אני ישר רושם ל קבוצה של ה UD

ודרך אגב

הנה הלינק, תצתרף אם אתה רוצה:

http://www.grid.org/services/teams/team_members.htm?id=4E7C6020-659F-4EC7-9125-421C148DD11C&ord=CPU_TIME

פורסם

אם אתה מחפש גוף קירור שאינו עבור אובר קלוקינג ה Spire בהחלט מומלץ.

מי שלא מחפש שקט מוחלט ולא עושה אובר קלוקינג קיצוני יכול להסתפק ב Spire SuperRock גוף קירור שעולה בסה"כ פחות מחמישים ש"ח עשוי כולו אלומיניום ונותן תוצאות הקרובות בצורה מביכה לתוצאות של SK7 + Smart fan.

על אותה מערכת קיבלתי הבדל של 4-5 מעלות ב IDLE בין שני גופי הקירור וכ 8 מעלות ב FULL Load כך שמי שלא צריך אובר קלוקינג ומשתמש במעבד מדור Tbred B חבל להשקיע במשהוא אחר.

למי שמחפש שקט מוחלט ואני מדבר על מצב בו לא שומעים בכלל את גוף הקירור וגם רוצה לעשות אובר קלוקינג הבחירה היחידה היא Aerocool DP 101 - מנסיון שלי על מערכת שכללה מעבד 1800+ באובר קלוקינג ל 2000Mhz (כמו 2400+) הגיע המעבד ל 38 מעלות ב IDLE ו41 מעלות אחרי חצי שעה של full load. אילו תוצאות שרחוקות רק ב 3 מעלות משילוב של SK7 עם Smartfan 1 , ובמחיר נמוך יותר וללא רעש בכלל.

המערכת שעליה הורכב ה Aerocool כללה מארז פשוט עם מאורר אחד בלבד ואילו המערכת שעליה נבדק ה SK7 הורכבה במארז Chieftek מאורר מאוד (שאר הרכיבים היו כמעט זהים), כך שההבדל לדעתי נובע מקירור המארז בלבד.

ל SK7 יש כנראה פוטנציאל גבוה יותר בשילוב עם מאורר חזק מאוד אבל אז מתקבלת רמת רעש בלתי נסבלת.

פורסם

לפי דעתי

בתחום עד 100 שקל- falcon rock2

בתחום עד 200 שקל dp-101

פתרונות מוזרים ששקלתי להרכיב במחשב החדש שלי:

slk 800 או sk-7 עם ו fan controller

אבל אז יצא ה DP101 ונראה לי שאני אקח אותו הוא נשמע די טוב לפי מה שראיתי בכל מיני מקומות(וכמובן פה באתר)

review באתר לDP101

http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=aerocool1

פורסם

יש כבר תאריך להחלפת העגלה?

פורסם

יש כבר תאריך להחלפת העגלה?

אחרי הבגרויות, ואני גם איכשהו צריך כסף לגיטרת בס ומגבר....

אבל בוא לא נגנוב לו את הת'רד

פורסם

Aerocool DP 101 - מנסיון שלי על מערכת שכללה מעבד 1800+ באובר קלוקינג ל 2000Mhz (כמו 2400+) הגיע המעבד ל 38 מעלות ב IDLE ו41 מעלות אחרי חצי שעה של full load. אילו תוצאות שרחוקות רק ב 3 מעלות משילוב של SK7 עם Smartfan 1 , ובמחיר נמוך יותר וללא רעש בכלל.

מוזר התוצאות (מעלות) שלך על מעבד 2000 מה"ז (שאולי גם 0.18) במארז פשוט ולא מאורר יותר נמוכות ממעבד 1466 0.13 מיקרון שעליו נעשתה הביקורת באתר.... זה ממש ממש לא הגיוני

לדעתי אי אפשר לסמוך בכלל על כל החיישנים האלו , זה רק מטעה ומלחיץ (או מרגיע מדי).

פורסם

טוב מצאתי ברשת מספר ביקורות על הSPIRE הנ"ל ,חלק ממש אוהבים את המאורר, חלק פחות, הנה כמה:

http://www.dansdata.com/coolercomp_p5.htm

כאן לשם הבדיקה והסקרנות הוא החליף את המאורר השקט במאוררים אחרים (כולל דלטה) וקיבל תוצאת יותר טובות מהSLKים למיניהם עם דלתות מה שכנראה מעיד על הפוטנציאל של ההיטסינק עצמו.

http://www.digit-life.com/articles2/cooling-systems/socketa-coolers-massive-shootout-feb2k3-part4.html

-ביקורת ענקית שמתמקדת בכל הנושאים כולל רעש ותמורה למחיר - ממש מומלץ לקרוא , שם הספייר דיי אהוד.

http://www.motherboards.org/articlesd/hardware-reviews/1238_3.html

יש כמובן עוד מלא ביקורות חבל שבאף אחת אין השוואה לAEROCOOL 101, קריאה מהנה :hat:

פורסם

מוזר התוצאות (מעלות) שלך על מעבד 2000 מה"ז (שאולי גם 0.18) במארז פשוט ולא מאורר יותר נמוכות ממעבד 1466 0.13 מיקרון שעליו נעשתה הביקורת באתר.... זה ממש ממש לא הגיוני

לדעתי אי אפשר לסמוך בכלל על כל החיישנים האלו , זה רק מטעה ומלחיץ (או מרגיע מדי).

חשוב מאוד לבדוק מה טמפרטורת החדר בזמן הבדיקה והאם החדר כולו מקורר בצורה אחידה (לפעמים המזגן מקרר את המקום בו אתה יושב אבל המחשב נמצא מתחת לשולחן או לא מקבל זרימת אויר ישירה מהמזגן ולכן יכול להיות הבדל גדול בטמפרטורה).

נכון גם שלוחות שונים יכולים לתת קריאת טמפרטוה שונה עם אותו מעבד ובאותו מארז.

אני בדקתי את הטמפרטורות בחדר מקורר היטב בטמפרטורה של 23 מעלות, המעבד הוא Tbred B 0.13 (אין שום סיכוי להגיע לטמפרטורה כזאת עם פלומינו) ושתי המערכות עבדו עם לוחות,הרד דיסקים וזיכרונות זהים,הבדיקה גם נעשתה באותו חדר כאשר שתי המערכות פועלות בו זמנית,הבדיקה באתר נעשתה בהפרשי זמן גדולים ולא בטוח שעל אותה מערכת ובאותה טמפרטורת חדר.

ההבדלים שצינתי הם בין שתי המערכות ומראים בצורה טובה מה ההבדל בין הקולרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים