עבור לתוכן

עזרה בבחירת נייד מארה"ב + שאלות

Featured Replies

פורסם

זה נכון שדיסקים זהים שכל ההבדל ביניהם הוא ב-RPM יתנו ביצועים יותר טובים ב-7200 אבל לא כל HDD של 7200 מתפקד יותר טוב מכל HDD של 5400, יש עוד גורמים שמשפיעים על העניין ללא קשר ל-RAID ובגלל זה כדאי להשוות את ה-Benchmarks של הדגמים המדוייקים.

http://www.tomshardware.com/charts/2-5-hard-drive-charts/Average-Read-Transfer-Performance,675.html

כמו כן, גם אם בדר"כ דיסקים של 7200 יתנו ביצועים יותר טובים לפעמים ההבדל יהיה קטן ולאנשים רבים לא יהיה שווה את הירידה בנפח, זה כבר שיקול אישי.

בקשר ל-DC, אין טעם להתווכח האם זה באמת מינורי או לא כי זה עניין של השקפה (מדובר בהבדלים שבדר"כ נמדדים באחוזים בודדים). מבחינתי ברור ש-3gb עדיפים על 2gb ב-DC ורוב האנשים לא ירגישו את ההבדל במציאות עם זכרון ב-DC. במקרה הזה ההבדל יהיה עוד יותר קטן שכן יהיה לו Dual Channel אסימטרי (Flex Memory).

פורסם

בלינק שנתת רואים את מה שציינתי בצורה הטובה ביותר

אם תראי ב99% מהמקרים, כונני ה7200 מהירים מה5400, באותו סוג החיבור...

אין טעם להשוות SATA2 לSATA1 או לIDE...

בנוגע לDC ההפרש הוא מינורי למי שבחיים לא עבד עם מערכת שעובדת בDC לעומת מערכת ללא DC...

בכל מקרה היום, מחיר הזכרונות נמוך כאשר מרחיבים בצורה עצמאית, שיותר משתלם לקנות 2 ולהרחיב ל4.

פורסם

בלינק שנתת רואים את מה שציינתי בצורה הטובה ביותר

אם תראי ב99% מהמקרים, כונני ה7200 מהירים מה5400, באותו סוג החיבור...

אין טעם להשוות SATA2 לSATA1 או לIDE...

זה שברוב המקרים דיסקים של 7200rpm יהיו מהירים יותר זה נכון אבל זה לא תמיד נכון. בנוסף, למה אין טעם להשוות בין Sata1 ל-Sata2? הרי זה רק ה-Interface והוא יכול להשתמש בשניהם (אנחנו לא יודעים על מה מדובר כאן, עקרונית יתכן שמדובר בדיסקים ב-Sata 2) ובכל מקרה לא תהיה לזה השפעה על הביצועים בדיסקים פנימיים של לפטופים (הם מגיעים רק ל-70mb/s).

בכל מקרה, בדקתי את הנושא וכאן מדובר בשני דיסקים של 5400rpm, אין אופציה לדיסק של 7200rpm ב-DV5T.

בנוגע ל-DC. טוב, נסכים שלא להסכים :-\, זה עניין של טעם אישי כפי שאמרתי ואני לא מרגישה שהבדל של 3%-4% הוא משמעותי. הזכרון אכן מאד זול כרגע ומהבחינה הזאת בהחלט משתלם לשדרג.

פורסם

דיסקים של 7200 הם הרבה יותר חמים מכאלה של 5400 וגם הצריכת חשמל שלהם גדולה יותר. אלה חסרונות שצריך להתחשב בהם (גם קצת יותר רעש).

DC בקושי משפיע על הביצועים. מדובר על אחוזים בודדים במיוחד עם מעבדים שיש להם כלכך הרבה זכרון מטמון (3 מגה זה המוווון).

פורסם

דיברתי עכשיו עם HP ואמרו לי שהמעבדה שלהם בתל אביב תכבד את האחריות של ארה"ב. אני לוקח אליהם את הנייד שלי ביומים הקרובים ואני אדווח אם אכן יסכימו לטפל בו.

פורסם

מאד מאד אשמח לשמוע דיווחים בנושא :xyxthumbs:

על איזה דגם מדובר (זה ה-tx1000)? איזו אחריות יש לך? עם ה-tx2500 הם הודיעו לי שאין אחריות בארץ אבל כבר הבנתי שאצלם זה תלוי בכמה מתחשק לבם להתגמש...

פורסם

אכן זה ה tx1000 - תת דגם tx1320us.

שלי סובל מבעיה מאוד נפוצה בדגמים האלה, התחממות יתר שגורמת לכרטיס רשת האלחוטי להיות לא מזוהה.

http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?admit=109447626+1223213188535+28353475&threadId=1188907

http://forums.cnet.com/5208-7587_102-0.html?forumID=69&threadID=298008&messageID=2792618

http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?admit=109447626+1223213201495+28353475&threadId=1245147

אני מניח שזאת בעיה של התחממות אבל אי אפשר לדעת בודאות. התיקון היחיד הוא להחליף לוח אם ע"פ הדיווחים.

זה קורה 3 שבועות לפני שנגמרה האחריות. מזל?

פורסם

הייתי אומרת...אם אתה צריך להחליף לוח אם זו חתיכת הוצאה :-X

מעניין, הם עשו Recall לנושא הזה?

פורסם

עשו recall ל DV6000 ו DV9000, בעצם לא recall אלא הארכת אחריות.

הכרטיס מסך בדבר הזה עובר את ה100 מעלות, אני ממש לא מתפלא שזה גורם נזק.

פורסם

כן, אני פשוט תוהה האם העובדה שמדובר בכזו בעיה ידועה היא הסיבה שהם מוכנים לכבד את האחריות :-\

אוף איתם, הם נודניקים בנושא!

טוב, אני אמתין לדיווחים בסבלנות :) (אני בכל מקרה נוסעת לניו יורק לשבועיים מחר אז אני אוכל לטפל בנושא האחריות של שלי רק כשאחזור)

פורסם

נראה אם יכבדו אותה בסוף. ממה שהבנתי בכלל לא מיבאים את הדגם הזה. איזה ברדק.

בכל מקרה גם שילמתי על אחריות בין לאומית. החברה אמרה לי ללכת לאיזה מעבדה שבא לי ולשלוח להם את החשבונית.

בגלל שזה עדיין תחת אחריות יבואן אני מנסה לתת לHP לטפל בזבל שהם ייצרו.

פורסם

טוב, שיהיה בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים