עבור לתוכן

עזרה בבחירת נייד מארה"ב + שאלות

Featured Replies

פורסם

הי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מארה"ב. מעולם לא היה לי נייד, ככה שיש לי מס' שאלות.

קודם כל התקציב הוא עד 3000 ש"ח (כולל אחריות בינלאומית).

הצרכים שלי הם בעיקר לימודים ועבודה (תכנות) עבודה עם visual studio, SQL server, office וקצת משחקים.

אני רוצה מסך 15.4, משקל סביר, מעבד מהיר וזיכרון בגודל שיאפשר עבודה מהירה.

עכשיו השאלות:

1. על איזה דגם הייתם ממליצים? ועל איזה מעבד, זיכרון וכ'ו?

2. כיצד משנים את האחריות לאחריות בינלאומית (בקנייה באינרנט)?

3. הבנתי שעניין מערכת ההפעלה קצת שונה מבמחשבים שולחניים, אם יש לי דיסק של מערכת הפעלה, יש בעיה לרכוש מחשב ללא מערכת הפעלה או עם מערכת הפעלה שונה ולהתקין עליו את מה שיש לי? יש הבדל בין מערכות ההפעלה של המחשבים השולחניים לניידים?

4. יש איזשהם תוספות חשובות שלא כדאי לוותר עליהם?

תודה רבה, רן

פורסם

זה אותו עיניין כמו במחשבים נייחים, אותם מערכות הפעלה, ביגלל שמחשבים ניידים הם מחשבי מותג (לעומת בנייחים שיש לך אופצייה לקנות חלק חלק) אז רוב המחשבים באים אם מערכת הפעלה מותקנת, יש אפשרות אצל חלק מהניידים/דגמים אפשרות לשים עם לינוקס על מנת לחסוך בעלויות אם כבר יש לך מערכת הפעלה.

הנה מחשב דל לדוגמה ב874$ (3030 שקל) ללא כולל TAX.

index.php?action=dlattach;topic=364637.0;attach=109854;image

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

השאלה היא אם יש מערכת הפעלה, אם אין בעיה לפרמט את המחשב ולהתקין אחרת (דוקא לא מדובר על XP אלא על vista business)?

ראיתי את הדגם הזה והוא נראה די מבטיח, רק שלא הצלחתי להחליט מה כדאי מבחינת מעבד, מסך, זיכרון וכו'

מה שמפורט פה טוב לצרכים שלי?

לגבי האחריות, מישהו יודע איך עושים אחריות בינלאומית? מול היבואן? במעמד הקנייה?

תודה, רן

פורסם

בעיקרון זה מעבד חדש, ומספיק חזק, אם אתה רוצה, אפשר לשדרג לT8300 (אותו מעבד רק עם מהירות שעון גבוהה ב300MHZ והיא 2.4GHZ) בתוספת 50$.

הזיכרון 3GB, לדעתי מספיק אם אתה רוצה אפשר לשדרג ל4GB, אבל אין טעם.

המסך זה משודרג לרזלוצייה גבוהה יותר (1440*900 במקום 1280*800) מה שיתן לך יותר מקום עבודה.

כרטיס מסך ממוצע X3100, מספיק טוב בשביל כל הגרפיקה של ויסטה ומשחקים פשוטים, אבל לא למשחקים כבדים יותר).

האחריות שבאה עם המחשב היא שנה אחת, ניתן להרחיב, אתה צריך לשאול את היבואן אם הוא מקבל את האחריות על הדגם הזה.

פורסם

האחריות הבינלאומית של דל היא בעייתית.

דבר ראשון צריך לחכות חצי שנה עד שאפשר לקבל את האחריות הבינלאומית בחו"ל (כלומר מבחינתם בארץ) (את זה חבר שלי בירר שרצה לייבא לארץ)

ודבר שני, מעבדת DELL בארץ, CPM אמרה שהיא מקבלת מחשבים עם אחריות בינלאומית, וחלפים בשבילם, אבל על עבודה צריך לשלם כ250-300 שקל לכל טיפול. (את זה אני ביררתי בעצמי בשבילו)

נ.ב.

דל ישראל אמרו דברים שונים מCPM, אני לא הייתי לוקח את הסיכון

פורסם

אתה יכול להתקין מערכת הפעלה אחרת, אבל מרבית היצרנים היום כבר הפסיקו אפילו להציע לינוקס על המחשבים כמו למשל לנובו לאחרונה.

דרך אגב, כדאי לבדוק אם היצרן מציע דרייברים למערכת הפעלה שאתה מעוניין בה. אם אתה קונה עם ויסטה רגיל ומתקין ויסטה ביזנס, לא תהיה לך בעייה של דרייברים מהיצרן. אבל אם אתה קונה עם ויסטה ואתה רוצה להתקין XP, יש יצרנים שלא מציעים דרייברים וזה סיוט גדול מאוד.

לגבי אחריות בינלאומית בדרך כלל או שמציעים את זה כחלק מהאחריות או שלא מציעים בכלל. אבל חובה לבדוק עם היבואן בארץ לפני הרכישה, או בשיחה טלפונית עם החברה. יותר מדי פעמים אנשים נכוו בזה.

פורסם

אין בעיה לשים על המחשב Vista Business.

ה-Inspiron 1525 בקונפיגורציה כזו לא זכאי לאחריות בינלאומית מלאה למיטב ידיעתי (אולי רק לחלפים, זה אני לא יודעת), יש להוסיף לו אחריות מאד מורחבת. כמו כן, בעלות כזו וללא אחריות בינלאומית יש מחשבים הרבה יותר טובים. כמו כן, המחשב הזה מתאים רק למשחקים מאד בסיסיים. על אילו משחקים מדובר ועד כמה זה שיקול?

עניין האחריות הוא לא פשוט ולא קבוע. אחריות בינלאומית ניתנת בדר"כ על דגמים עסקיים מסויימים ואצל דל יש בדר"כ אפשרות לרכוש אחריות מורחבת שתקפה בארץ. בדר"כ האחריות שנדרשת היא של 4 שנים על דגמים צרכניים ושל 3 שנים עם Pro ו-NBD בדגמים עסקיים אבל יש לבדוק את העניין בכל דגם לגופו. בגלל הדיווחים והבעיות השונות והשינויים התכופים במדיניות לא מעט מהחברות כל עניין האחריות צריך להיות מובטח בכתב מראש.

אני אישית לא ממליצה בכלל על מחשב 15.4" לסטודנטים שמתכננים לקחת אותו ללימודים אבל אם זה מה שאתה רוצה אז הייתי מסתכלת על ה-R500 של לנובו שיש סיכוי שיהיה זמין עם אחריות בינלאומית בקונפיגורציות מסויימות או על ה-Vostro 1510 של דל שהוא זול מאד ושייך לסדרה חצי עסקית. מחשבים יותר זולים מסדרות צרכניות של דל בדר"כ לא יתנו לך תמורה טובה לעלות כאן שכן הרחבת האחריות עליהם תעלה יותר מהרחבת האחריות על הדגמים העסקיים והם פחות או יותר ישתוו או יתקרבו אליהם במחיר (זאת בהנחה שדרישותיה של דל לאחריות בינלאומית אכן תואמות עדיין למה שציינתי, אתה מוזמן לברר ונשמח לשמוע עדכונים בנושא).

פורסם
  • מחבר

שוב תודה לכולם.

אין בעיה מבחינת גודל מבחינת הלימודים כי אני גם ככה לא מגיע לאוניברסיטה, מבחינת משחקים גם זה ממש לא עקרוני ומדובר על משחקים די בסיסיים כמו heroes.

אם הדגם של Dell בעייתי מבחינת האחריות, אין בעיה עם דגמים אחרים, למרות שהוא מאוד יפה :)

לפי מה שאני מבין, לברר עם היבואן פשוט לפני הקנייה לגבי האחריות, נכון?

הכוונה בחצי שנה לגבי האחריות של דל היא שרק אחרי חצי שנה יהיה לי ת'כלס את האחריות או שאני יצטרך לחכות חצי שנה עד שאני אוכל לקבל את המחשב?

אני אבדוק את ה R500 וה Vostro 1510. יש עוד המלצות? המלצות על דברים ספציפיים בדגמים האלו? תודה

פורסם

לפי מה שהבנתי מחבר שלי, שצריך לחכות חצי שנה לפני שמוציאים אותו מהארץ שקונים בה, ולאחר מכן, להצהיר על נושא האחריות, ואז יש אחריות בינלאומית.

בנוגע לגודל, כבר למדתי שאין טעם להתווכח עם TGOLIN בנוגע ל15.4 כי מבחינתי זה גודל שהוא גם נוח מכל הבחינות, קצת יותר כבד מהאחרים, אבל לבנים זה לא משנה...

מה שהכי חשוב בנוגע לאחריות זה לבדוק עם היבואן את נושא האחריות, ולבקש ממנו את המעבדות המטפלות, ולאחר מכן להתקשר למעבדות ולבדוק מולן את נושא האחריות, (דל הוכיחו שהם לא באמת יודעים את האמת בנושא הזה...)

פורסם

בנוגע לגודל, כבר למדתי שאין טעם להתווכח עם TGOLIN בנוגע ל15.4 כי מבחינתי זה גודל שהוא גם נוח מכל הבחינות, קצת יותר כבד מהאחרים, אבל לבנים זה לא משנה...

בדיוק! זו בכלל קונספירציה של המין הנשי להעביר את ציבור הסטודנטים לשימוש במחשבים קטנים יותר (נו,כי זה נורא חמוד). הם בכלל לא רוצים את זה החסונים האלה, ברור שההבדל במבנה מאפשר להם להתמודד עם המשקל העצום של 3 ק"ג בדרכים שאנחנו רק יכולות לחלום עליהן! גברים אמיתיים כידוע משתמשים רק ב-15.4" (אני אישית פגשתי פעם גבר שהשתמש במחשב של 14.1" אבל ברור שהיו לו בעיות אישיות רציניות :errrr:).

פורסם

גברים אמיתיים כידוע משתמשים רק ב-15.4" (אני אישית פגשתי פעם גבר שהשתמש במחשב של 14.1" אבל ברור שהיו לו בעיות אישיות רציניות :errrr:).

הוא היה הומו במקרה? חחח

דרך אגב, מהחבר'ה שלי, היחיד שקנה מחשב IBM עם 12.1, ושבר לו את המסך בטעות אחרי 4 חודשים, עכשיו זה הפך להיות מחשב נייח חחח.

אין בעיה עם מסכים קטנים יותר, אבל ברגע שהשימושים הם מעבר לכתיבת טקסט במחשב בכיתה, מסכים קטנים יותר פחות נוחים.

גם לסרטים, גם למשחקים, וגם לעבודות עריכה, טקסטים וכו'...

ובכל מקרה, מחשב בכיתה זה לא יעיל, אלא אם כן זה מקצוע הומני, כי לכתוב שיעורי מתמטיקה במחשב זה לא נוח, ועדיף כבר לקנות לוח אלקטרוני עם זכרון.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז כנראה שאני ינסה למצוא משהו במחיר נורמלי בארץ, אז הרכבתי לעצמי את המפרט הבא מסדרת dv5t של HP:

Operating system Genuine Windows Vista Home Premium with Service Pack 1 (32-bit) edit

Processor Intel® Core2 Duo Processor P8400 (2.26 GHz) edit

Display 15.4" diagonal WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800) edit

Memory 3GB DDR2 System Memory (2 Dimm) edit

Graphics card 50% OFF 256MB NVIDIA GeForce 9200M GS edit

Hard drive FREE Upgrade to 250GB 5400RPM SATA Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection edit

Personalization Webcam Only edit

Keyboard HP Color Matching Keyboard edit

Networking Intel Next-Gen Wireless-N Mini-card edit

Modem Port No Modem edit

Primary DVD/CD drive SuperMulti 8X DVD+/-R/RW with Double Layer Support edit

TV & entertainment experience No TV Tuner w/remote control edit

Primary battery High Capacity 6 Cell Lithium Ion Battery edit

Productivity software Microsoft® Works 9.0 edit

מה דעתכם על המפרט? משהו חסר? משהו מיותר?

יש הצעות לדגמים ומפרטים אחרים?

הצרכים הם לתכנות, עבודה עם אופיס וכו ומשחקים בסיסיים כמו heroes. התקציב הוא בסביבות ה-5000 (בשאיפה שאני ישיג בזול יותר בדרכים משונות :unsure: )

ד"א, גם הצעות למפרטים למחשבים נייחים בסביבות ה-4000 יתקבלו בברכה.

תודה ושבת שלום

רן

פורסם

לפי המבנה של הבנייה, זה מחו"ל, כלומר תשכח מאחריות בארץ.

ובכל מקרה אם זה מהארץ, אז כנראה זה בעל שנת אחריות אחת בלבד.

9200GS הוא כרטיס מאוד מאוד חלש

ומבחינת הזכרון, זה סטיק אחד של 2 וסטיק אחד של 1, כלומר לא יהיה לך DC

ולפי מה שאני רואה, שדרוג "חינמי" של HD, כנראה היה במקור 7200 ועדיף לך 7200 מאשר נפח גדול יותר. (HD חיצוני תמיד אפשר לקנות אחר כך, ויהיה זול יותר)

מפרטים של מחשבים נייחים תקבל בפורום המתאים, לא פה

פורסם

אכן לא ברור אם אתה רוכש בארץ או בחו"ל, המפרט שהצגת הוא CTO. בארץ על ה-dv5 בדר"כ יש שנתיים אחריות.

DC אכן לא יהיה לך אבל זה עניין די מינורי שבאמת לא הייתי מחליטה שום דבר על בסיסו.

בקשר ל-HDD, לא תמיד עדיף RPM גבוה על פני נפח שכן מהירות לא נקבעת רק על פי ה-RPM אלא גם על פי הנפח וגורמים אחרים. כדאי להשוות ביצועים של הדגמים הספציפיים של ה-HDD עליהם מדובר על מנת לראות את ההבדל.

פורסם

בסופו של דבר כל 7200 יותר מהיר מ5400, כל עוד לא מדובר בRAID...

ובמחשב הזה בטוח לא מדובר בזה.

וRPM תמיד עדיף על נפח, כי לקנות HD למחשב נייד, 7200RPM הוא הרבה יותר יקר מלקנות HD חיצוני, 7200RPM

ומחשב נייד עם 160GIGA ובמקרה הרע ביותר 120GIGA, מספיקים לשימוש שוטף, ליותר מזה אפשר להשתמש בHD חיצוני שהיום 500 ג'יגה עולה פחות מ400 שקל.

הDC, זה עניין לא מינורי כל כך, לכן אם יש אפשרות לקחת מראש, 4 ג'יגה, או סטיק של 2, ובהמשך לקנות עוד 2 זה עדיף.

מה שכן, עדיף לקחת מערכת הפעלה 64BIT כבר מעכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים