עבור לתוכן

בירור יעילות בקנייה - SLI או CROSSFIRE של שני כרטיסים מקוררים פאסיבית

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

במזל טוב, אני משדרג, וברצוני להתייעץ עמכם, מומחי הפורום.

כחלק מהשאיפה למחשב שקט, התנאי הבסיסי הוא שהקירור יהיה פאסיבי.

עם זאת, אני עדיין גיימר ומנסה להגיע למצב בו משחקים ירוצו - החל מ-COD4, C&C3 וכלה בתקוות הגדולות ל-STARCRAFT2 ו-GTA4.

יצויין שיש לי שני מסכים ב-DUAL VIEW, שניהם בגודל 19" עם חיבור DVI/VGA.

וכך, יש לי שלוש שאלות:

1. האם תצורת SLI תועיל לי? ראיתי המון דיונים שבהם טוענים ש-SLI הוא גימיק, ובפרט כשמדובר בכרטיסים שאינם ב-HighEnd, המקוררים פאסיבית.

2. מהם הכרטיסים בקירור פאסיבי שהייתם ממליצים עליהם, הן ב-SLI והן לא ב-SLI?

חשבתי על שניים:

GIGABYTE FX8600GT GV-NX86T512H 512MB

Asus EN8600GT DDR3 256MB

3. אפשרות נוספת היא לנסות את טכנולוגיית CrossFire שעליה קראתי טיפה, אבל אין לי מושג מהי ואשמח לדעת אילו כרטיסים פאסיביים עובדים איתה ומה טיבה ביחס ל-SLI.

תודה על המחשבה והעצות.

פורסם

SLI של 8600 זה בזבוז.... את צריך להוציא כסף על ספק וכו'.... עדיף כרטיס אחד חזק עם קירור שקט (תאמין לי לי יש RADEON 4870 וכשהוא בסטוק אני לא שומע אותו והמחשב שלי לי האוזן)

תן את הספק

ואת התקציב

וכרגע אני חושב ש9600 GT יספיק לך

או 9800 אם יש לך ספק טוב

cf זה השם לשילוב מספר כרטיסי מסך אבל אצל ATI....

כמו שאמרתי לא לכל משחק יש תמיכה טובה בSLI/CF (לצערי לרוב בכלל אין..) וSLI של הכרטיס שנתת לא משתלם עוד פעם לך על איזה 9600 GT או 9800GT עם קירור פאסיבי

פורסם
  • מחבר

התקציב לכרטיס הוא כ-800 ש"ח. הספק הוא enermax 651p-ve

פורסם

במצב שלך, HD4850 ואתה בטוח שאתה מוכן לGTA4 ולSTARCRAFT 2 :xyxthumbs:

לדעתי לא מרעיש במנוחה, ובמאמץ גם ככה אתה שומע את קולות המשחק..

גם זאת יכולה להיות בחירה טובה, אבל הכרטיס עצמו פחות חזק מהHD4850:

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1312

פורסם
  • מחבר

טוב, קראתי קצת על ה-HD4850 - טוענים שהוא מאוד מרעיש, ומאוד חם!

משויתרנו על הרעיון של ה-SLI או ה-CF ומתמקדים בכרטיס אחד, האם כדאי ללכת על כרטיס בקירור פאסיבי ומאיזה סוג?

ואם לא כרטיס פאסיבי, האם יש מקום כלשהו בו מרכזים טבלה של טמפרטורות ושיטות אוורור של כרטיסים, לצד הנתונים שלהם?

אני סבלתי מאוד במהלך השנים מכרטיס 6600GT (פאר הטכנולוגיה עד לא מזמן, לא ? :D) שהמאוורר שלו התחיל בשלב מסוים להרגיש מקופח ולהזכיר לי בצורה קולנית, קופצנית ומוזרה שהוא עובד...

פורסם

אם ה-4850 לא מוצא חן בעיניך (למרות שאני חושב שכל מה שכתבת לא נכון), יש לך את ה-9800GTX+ ברף הביצועים והמחיר שלו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים