עבור לתוכן

רעיון לקירור מיים

Featured Replies

פורסם

שמעו שמעתי על הדבר בזה באתר מודינג חדש ואני יודע שהרעיון ישן אבל שמעו אותו.

יוצרים בלוק קירור מיים ע"י לקיחת HSF רגיל ומעבירים בו צנרת מנחושת ויש לכם בלוק, הדבר הטוב הוא שיש גם את המאוורר על הHSF מה שנותן אפקט של רדיאטור לקירור נוסף וגם למקרה שהמשאבה מתה.

הרעיון שלי הוא לעשות דבר דומה ל SK-7 השאלה שלי אם למישהו יש מידות (חלק עליון תחתון וכו')

זה אמור לצאת די טוב.

מה דעתכם?

פורסם

קישור לדף המוצר של היצרן http://www.thermalright.com/sk7.html.

לדעתי ה SK7 לא יתאים למטרה כזאת מפני שהוא מאוד קטן בבסיסו ולכן לא תצליח להעביר דרכו צינור כך שיתקבל שטח מגע מספיק גדול בין גוף הקירור לצינור. אל תשכח שבמרכז הסינק עובר הקליפס כך שלא נשאר הרבה מקום.

יותר הגיוני להלחים את הסינק על גבי גוף קירור מים רגיל ואז לקבל את היתרונות שציינת.

פורסם

הוא מדבר על לסגור אותו מכל הצצדים ולהעביר בו מים

זה לא יעבוד עם הSK7 כי כפי שנאמר הקליפס שלו עובר באמצע

תחפש דברים שהקליפס תופס את הHSF מהצד

פורסם

לדעתי זה פשוט לא יעבוד, אבל על בסיס מאד דומה אפשר לקחת בלוק דק ולהוריד לו את השכבה העליונה (כמו למשל להוריד לבלוקים של בייטר את הפרספרקס) ולהלחים היט סינק.

פורסם
  • מחבר

הרעיון שלי הוא להעביר צנרת בבלוק עצמו ולא בבסיס

פורסם

משהו כמו heat pipe?

אני לא יודע עד כמה זה יהיה יעיל, מכיוון ש ה SK7 בנוי בצורה של מניפה, ולעביר צינור מאיזה חומר שזה לא יהיה, יהיה מוסבך, יצרוך הרבה תיכנון ולדעתי לא יהיה יעיל אם לא יפגע בביצועים.

(יש לך SLK 800U שבא עם חורים להברגה ולא עם קליפים)

פורסם
  • מחבר

sk71.jpg

שמים בין המניפות חומר כלשהו ובעזרת מקדחה יוצרים 4 או 5 חורים 2/3 בתחתית 2 מלמלעה שיחוברו ביחד ויראו בערך כמו רדיאטור.

פורסם

לא הבנתי אתה רוצה להשתמש בו כרדיאטור או כסינק?

פורסם

גם וגם זה העניין.

פורסם
  • מחבר

בדיוק אני מתכנן להשתמש בו גם בכדי לקרר עוד יותר את המיים וגם החום מהסינק יועבר למיים.

וגם במקרה חרום של כשל המשאבה יש לך את המאוורר של הסינק

פורסם

זה יעבוד פחות טוב

שינוי כזה דרסטי בסינק יוריד את הביצועים שלו

ואני לא רואה איך החום עובר בצורה יעילה מהסינק לצינור המים

פורסם

לפי דעתי זה רעיון מצוין, אם תבצע את זה טוב זה יכול לשפר הרבה.

המים יהיו הסינק של המעבד והצלעות קירור יהיו הסינק של המים והמאוורר יקרר את הסינק שמקרר את המים שמקררים את המעבד שבאים קרים מהצנרת לאחר המעבר בראדיאטור. :smoke:

נשמע פיצוץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים