עבור לתוכן

UMPC עם מעבד כפול ליבה - יש חיה כזו?

Featured Replies

פורסם

כל הדגמים שראיתי כוללים את ה-ATOM 270 שהוא חד-ליבתי.

יש לי את ה-ASUS R2H ותוספת הביצועים הצפויה מה-ATOM 270 לא כזו גדולה שמצדיקה שדרוג. כפול ליבה זה כבר סיפור אחר.

יש UMPC כזה בשוק? צפוי להגיע בקרוב?

תודה מראש.

פורסם

אני לא עוקבת יותר מידי באדיקות אחרי תחום ה-UMPC אבל לדעתי אינטל הוציאו (או לפחות היו אמורים להוציא) לפני כמה ימים את הגרסא כפולת הליבה של ה-Atom. הציפיות היו שזה יוביל ל-Netbooks ו-UMPC עם Dual-Core ויצרנים מסויימים כמו אסוס ו-MSI הודיעו בפירוש על שילוב מעבדים כאלו במחשבים. חלקם עוד השנה. עם זאת, יש לא מעט דיווחים כרגע כי בינתיים המעבד יהיה בשימוש רק ב-Nettops (זה גם השימוש שאינטל מצהירה עליו באתר שלה) ואין לי מושג מה באמת הולך לקרות בתחום.

ל-Raon Digital יש את ה-Everun Note עם מעבד Dual-Core של AMD .

פורסם
  • מחבר

תודה tgolin.

מה בעצם ההבדל בין Nettop לבין UMPC בפועל?

ה-Everun Note נראה מעניין אך יקר הרבה מעל המחיר המומלץ ל-UMPC... קשה גם להאמין שיגיע לארץ.

פורסם

Nettop זו הגדרה של אינטל לדסקטופ זול. מין מקביל נייח למלה Netbook

בתחום המחשבים הקטנים החדש יחסית יש המון מונחים והמשמעות שלהם היא עדיין די נזילה (Netbook, Sub-notebook, ULPC, UMPC, Mini-Notebook וכו'). שני המונחים הנפוצים , Netbook ו- UMPC משמשים את רוב האנשים לתאר אותו דבר, מיני לפטופ קטן וזול עם ביצועים חלשים מהסטנדרט. טכנית המושג UMPC אמור להתייחס למחשבים קטנים יותר (7"-8") עם תצורה של Slate יותר מתצורה של לפטופ ומקלדות לא סטנדרטיות/ מסך מגע (בדומה לASUS R2H) אבל יש כרגע כזה ערבוב בין המושגים שתמצא המון התייחסויות למחשבים כמו ה-Wind, EEE ודומיהם כ-UMPC.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההבהרה :xyxthumbs:

אני מחפש אם כן משהו דומה יותר ל-nettop, כלומר, מסך 9-10 אינטש עם מבנה של נייד רגיל ומקלדת נוחה.

מסך מגע יהיה תוספת רצויה אך לא הכרחית.

מערכת ההפעלה צריכה להיות WIN כלשהו, בעדיפות ל-XP כמובן (נועד לעבוד בסביבת ארגונית על טהרת ה-WIN בידי משתמש לא מיומן במיוחד).

שימושים משרדיים, הצגת מצגות וסרטים. אני מניח שמעבד כפול ליבה גם יצלח לתכני 720P במידת הצורך, לא?

פורסם

אתה מחפש Netbook לא Nettop.... :)

לדעתי הוא יצליח להתמודד עם תכני 720P, אפילו הדגמים הנוכחיים מצליחים בחלק מהמקרים.

נושא בעייתי בנוגע למעבדי ה-Atom Dual-Core על Netbooks הוא שעקרונית חלק מהתנאים של מיקרוסופט לשימוש ב-XP על על ידי חברות OEM הוא שהמעבד מוגבל מאד בעוצמה שלו. מצד שני הם כבר התגמשו בנושא והתירו העלאה של גודל ה-HDD ב-Netbooks עם XP כך שאולי גם בתחום הזה הם יאפשרו שינויים.

פורסם
  • מחבר

רב תודות על כל המידע - אני אמשיך לעקוב אחר הדגמים בשוק.

ברגע שיהיה netbook עם כפול-ליבה, מקלדת נוחה,מסך בגודל סביר ו-XP במחיר של 2500~2000 ש"ח יהיה על מה לדבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים