עבור לתוכן

בעיה ב OC ל 7800GS, הבדיקה נכשלת מעל תדרים מסויימים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

עשיתי OC לכרטיס מסך (המפרט בצד) וזה התדרים נכון לעכשיו-

ליבה- סטוק 375, אחרי OC הצלחתי להגיע ל500 מגהרץ.

זיכרונות- סטוק 600, אחרי OC הצלחתי להגיע ל 675 מגהרץ (1.35 ג'יגהרץ).

3DMARK 06- לפני OC קיבלתי בסביבות ה 2700, אחרי OC אני מקבל 3400 (בחלק מהמשחקים יש שיפור ממש גדול, לא נראה לי שמשהו בעולם עקף אותי בתדרים חחחח).

הטמפרטורה לא גבוהה במיוחד- מנוחה 54, מאמץ 65.

אני עושה את הOC בעזרת קולביטס בדרייבר של הכרטיס, בצד יש כפתור "בדיקה" שבודק האם הכרטיס עובד טוב בתדרים החדשים, לפני שאני מאשר אותם.

לאחרונה, כאשר אני עובר את ה500 מגהרץ לליבה, זה אומר לי שהבדיקה נכשלה לפעמים בכלל זה רושם לי שב450 מגהרץ היא נכשלת זה בכלל לא הגיוני...

האם כדאי לי להמשיך ב OC? או שמה הבדיקה הזאת אמינה ואם אני אשים מעל 500 המחשב יקרוס?

תודה.

פורסם

קודם כל תגדיר (אם ישנה אפשרות כזו) שההגדרות לא ישמרו לאחר הפעלה מחדש, כך שאם תהיה איזושהי בעיה, הכרטיס יחזור להגדרות סטוק.

ובנוגע למהירויות.. יתכן שהגעת לגבול של הכרטיס. הייתי מציע שתנסה את 3DMARK בשביל לבחון את הכרטיס. אם אין בעיות בתצוגה ואם הטמפ' לא גבוהה מידי- אז כנראה שאתה בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

עשיתי 4 לופים ב3DMARK 06, שיחקתי שעה בקריסיס וב COD4, שום קריסות, שום ארטיפקטים והכרטיס התחמם עד 65 מעלות.

ניסיתי לעבור את ה 500 מגהרץ של הליבה, ופתאום הפריימים צנחו בצורה דרמטית ב3DMARK, אני יודע שזה קורה כאשר הכרטיס מתחמם יתר על המידה וזה מנגנון כזה, אבל הכרטיס לא חם בכלל ואני לא מצליח להעלות יותר את התדרים...חיפשתי הרבה בגוגל על אנשים שעשו OC לכרטיס מסך זהה כמו שלי והגיע פחות ממה שאני הגעתי, לעומת זאת ב HWBOT היו אנשים שהגיעו הרבה יותר גבוה.

לעומת זאת, את הזיכרון העלתי ל 750 ואני חושב שאני אוכל להגיע ל800, הבעיה שהבר מסתיים שם ואין לאן להעלות יותר חח.

ככה שאם הטמפרטורה לא קובעת את הגבול של ה OC, מה כן?

פורסם

זו לא הטמפ' שקובעת. כל שבב יכול להגיע לתדרים אחרים..

או שהגעת למקסימום, או שתצטרך לתת יותר מתח לכרטיס- דבר שבד"כ דורש התערבות פיזית שגוררת איבוד אחריות.

פורסם
  • מחבר

הבנתי...אבל זה הגיוני שלפעמים בבדיקה זה רושם לי שהיא נכשלה, כשהתדר נמוך יותר מהעכשוי?

כלומר אני בתדר של 500, לפעמים אם אני מוריד ל 450 זה אומר לי נכשל ואז גם ב500 נכשל וב 3DMARK יש האטה, אבל לפעמים ב500 זה אומר לי שהבדיקה הושלמה ו3DMARK זז כמו שהוא צריך לזוז (אם אתה יודע למה אני מתכוון).

פורסם

איך אתה בודק טמפ ? משחק זמן מסוים במשחק כבד יוצא לוינדוס וישר בודק?

פורסם
  • מחבר

גם, יש לי GPU-Z פתוח ברקע ככה שאני אדע אם הטמפרטורה הייתה גבוהה יותר עוד לפני שמזערתי את המשחק (למרות שזה קורה ממש בשניה).

פורסם

מה יש ב GPU Z ?

פורסם
  • מחבר

GPU-Z זאת תוכנה שמראה כל מני פרטים לגבי כרטיס המסך וטמפרטורה.

פורסם

הבנתי...אבל זה הגיוני שלפעמים בבדיקה זה רושם לי שהיא נכשלה, כשהתדר נמוך יותר מהעכשוי?

כלומר אני בתדר של 500, לפעמים אם אני מוריד ל 450 זה אומר לי נכשל ואז גם ב500 נכשל וב 3DMARK יש האטה, אבל לפעמים ב500 זה אומר לי שהבדיקה הושלמה ו3DMARK זז כמו שהוא צריך לזוז (אם אתה יודע למה אני מתכוון).

משום כך, קוראים למצב "אי יציבות"- כלומר בין מצב טוב למצב לא טוב.. אם כי אי יציבות זה מצב לא טוב בכל מקרה.

לפעמים עובדים לפעמים לא.. לא יציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים