עבור לתוכן

PowerShot A590ISCanon vs FinePix S5800Fuji

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

בשעה טובה אני נוסע לתאילנד ואני מעוניין לקחת איתי מצלמה,

חבר המליץ על הפוג'י שכרגע מבלה איתו בדר' אמריקה, אבל לקנון יש כמה יתרונות:

1. היא שוקלת כמעט חצי

2. רק שתי בטריות במקום 4

3. מייצב תמונה בעדשה ולא בחיישן, תכל'ס אני לא יודע מה עדיך אם אם תגידו,

אני מחשפ מצלמה שתהיה מספיק טובה בשביל לצלם גם בלילה בלי להמרח,

אבל מספיק קלה ופשוטה שאני יוכל להסתובב איתה ולצלם ולא להרגיש כאילו אני סוחב איזה טנק איתי,

חוץ מזה כדאי גם שתהיה יחסית זולה ועמידה ולא משהו שאני יצטרך לחשוש יותר מדי מה עולה בגורלו (בגלל זה טווח המחירים של המצלמות הללו)

אשמח אם תעזרו לי להגיע להחלטה או שתציעו לדגם אחר...

תודה,

פורסם

אף אחת מהן. אם אתה רוצה המלצה לדגמים ספציפיים שיתאימו לצרכים שלך, קרא את השאלות שבדף הבא וענה על כמה שיותר מהן:

http://boren.sent.com/photography/digicam-questionnaire.html

אם השאלות בחלק השני לא ברורות לך, אתה יכול לדלג עליהן, אבל חשוב שתענה על השאלות שבחלק הראשון (עשר השאלות הראשונות).

פורסם
  • מחבר

סבבה זה שיקולים שצריך לחשוב עליהם אבל זה לא ממש עוזר לי, אני לא מכיר דגמים שיענו על הצרכים שלי לפי זה...

פורסם

כל העניין הוא שתרשום כאן את התשובות שלך ויוכלו להמליץ לך על דגם שעונה על רוב / כל הדרישות, ומותאם לך בצורה הטובה ביותר.

פורסם
  • מחבר

אה.. OK

1. עד 1000 ש"ח

2. מפורטרטים ועד נופים ביום ובלילה

3. אין צורך בפלאש חיצוני וכד'

4. לא מעונין בצילום עם חצובה

5. שוב לא מעוניין בפלאש חיצוני

6. כן, חשוב לי לצלם באור חלש ללא חצובה

7. כן יש לי T1 של סוני שהיא כבר ישנה ויש לי את המצלמה ב-N95 שאני חייב להודות שהיא טובה כמו הT1 אז כבר אין לי צורך בסוני...

חסר צילום נורמלי בתנאי תאורה נמוכה (או חושך) וכעקרון זהו, אני לא באמת חושב שצריך יותר מ 5MP

8. השימוש הוא לצפיה במסכי HD כל דבר שיתן לי 1080X1920 הוא מספק, יש עדיפות למלמות עם אפשרות 16:9

9. טווח העדשה רצוי שיהיה גדול ככל שניתן בטווח המחירים

10. די מהותיים, אני הולך להסתובב איתה בחו"ל לא אכפת לי שהיא תהיה תלויה על הצואר ולא בכיס (למרות שזאת עדיפות) אבל שלא תהיה משקולת גם...

מצד שני הייתי שמח אם תהיה עמידה ואולי אפילו עמידה במים, כדי שאני לא יצטרך לדאוג לה יותר מדי....

תודה,

פורסם

2. מפורטרטים ועד נופים ביום ובלילה

אי אפשר לצלם נופים ליליים ולקבל תוצאות סבירות ללא חצובה כלשהי (לצורך העניין, אפילו חצובת כיס ב-50 ש"ח תאפשר זאת)

4. לא מעונין בצילום עם חצובה

ראה למעלה.

6. כן, חשוב לי לצלם באור חלש ללא חצובה

השאלה המקורית התייחסה גם לצילום באור כזה ללא פלאש בכלל. זה חשוב לך? אם כן, אז המצלמה היחידה שבייצור שאיכשהו מתקרבת לזה היא הפוג'י F40 (מבין המצלמות שבתקציב). רק קח בחשבון שטווח העדשה שלה די מוגבל.

מצלמה עם יכולות דומות אבל עם עדשה שימושית יותר היא הפוג'י S6500, אבל היא לא מיוצרת יותר ולכן תוכל למצוא אותה רק יד שניה. מעבר לכך, היא לא רחוקה מההגדרה של "משקולת".

חסר צילום נורמלי בתנאי תאורה נמוכה (או חושך) וכעקרון זהו, אני לא באמת חושב שצריך יותר מ 5MP

אם כך, F40 או S6500 (יד שניה כאמור) הן הבחירות הטובות ביותר.

9. טווח העדשה רצוי שיהיה גדול ככל שניתן בטווח המחירים

מה חשוב לך יותר - הצד הרחב או הצד הארוך של הזום? אני מציע שתקרא את המאמר הזה לפני שאתה עונה.

פורסם
  • מחבר

הצד הרחב

וצילום נוף לילי הוא משהו שהייתי רוצה אבל הוא לא חשוב עד כדי כך על מנת לפסול מצלמות אחרות.

פורסם

הצד הרחב של ה-F40 לא ממש רחב. ה-S6500 עדיפה (וגם בצד הארוך יש לה יתרון גדול). חפש ב-yad2.co.il, יש כמה כאלה ב-900 ש"ח.

צילום נוף לילי ללא חצובה הוא לא נושא שפוסל מצלמה מסויימת, כי בתנאים כאלה אף מצלמה לא מסוגלת לספק תוצאה סבירה ללא חצובה. הפסילה היא של הרעיון לא להשתמש בחצובה בתנאים כאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים