עבור לתוכן

עזרה בבניית מפרט מחשב לעבודה תכנותית ומאטלב בסביבות 3500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

צריך עזרה בבניית מפ]רט למחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט וכתיבת קוד תוכנה ושימוש כבד ב-MATLAB.

כמו כן אני אשמח אם יהיה אפשר לראות עליו סרטים ופה ושם גם לשחק מדי פעם.

התקציב הוא 3500 ש"ח ואני זקוק לציוד היקפי ומסך 22 אינץ'.

שנה טובה לכולם.

פורסם

אולי תוכל להסביר מזה MALTAB ? כי אנשים בטח לא מבינים למה אתה מיתכוון :xyxthumbs:

פורסם

קרא קודם פה: http://tinyurl.com/yq326l

לאחרונה יש כמה פרויקטים שמאפשרים שיפור דרסטי ב-MATLAB ע"י שימוש ב-CUDA בכרטיסי המסך של NVIDIA. זה עדיין דורש כתיבה ב-CUDA-C עם כלי הפיתוח של NVIDIA, שימוש נרחב ב-MEX אם אתה מכיר ומשתלם רק לאפליקציות שמאפשרות חישוב מקבילי כמו עיבוד תמונה/וידאו ופחות במערכות טוריות ו/או איטרטיביות כמו מערכות תקשורת או TURBO CODES למשל.

http://developer.download.nvidia.com/compute/cuda/1_0/Accelerating%20Matlab%20with%20CUDA.pdf

ציטוט מהמאמר:

Using MATLAB on Linux, the results for the computation of the advection of an

elliptic vortex on a 256×256 mesh, stream function (left) and vorticity (right) in

Figure 1 required 168 seconds. By contrast, the results using MATLAB with CUDA

in Figure 2 required only 14.9 seconds.

שימושים ומידע נוסף: http://www.nvidia.com/object/cuda_home.html#

אם השימוש העיקרי שלך הוא MATLAB משמע אתה יושב שעות ארוכות מול טקסט ואז מאוד לא מומלץ לקחת מסך מבוסס TN, במיוחד אם השימוש לגיימינג/סרטים הוא משני. קרא פה למה: http://tinyurl.com/27clct. מצד שני התקציב שלך קטן מדי למעבד חזק, כרטיס גיימינג סביר ומסך איכותי.

אני הייתי שוקל ברצינות להעלות את התקציב בהתאם אם הדבר אפשרי - המסך מהווה לפחות 50% מחווית השימוש במחשב, במיוחד אם אתה יושב מול טקסט מעל 2-3 שעות ביום ברצף.

מפרט מומלץ בחריגה אדירה עם מסך 19' איכותי ומשתלם לשימושי טקסט ממושכים + כרטיס מסך סופר-משתלם לגיימינג מזדמן ו/או CUDA

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 + AC FREEZER 7 PRO ¤912

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤488

מסך:

SAMSUNG LCD 19" 971P 6ms DVI ¤1564

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9600GT 512MB GDDR3 HDMI - RETAIL ¤554

דיסק קשיח:

HITACHI 320GB 16MB SATA2 7200 RPM ¤230

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤124

זיכרון:

GEIL BLACK DRAGON 4096MB DDR2 800 (2048X2) CL 5-5-5-15 : GB24GB6400C5DC ¤415

מארז:

ANTEC NSK4480 + 380W EARTHWATS PSU ¤428

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB ¤114

רמקולים ואוזניות:

CREATIVE 2.1 SBS 350 ¤143

קרור למארז:

GLACIALTECH 80mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT80252-HDBLA1 ¤28

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤5075

:o

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ובתקציב שלך זה מה שניתן לעשות בדגש על ביצועי MATLAB ועם מסך 22' טוב יחסית:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤822

לוח אם:

GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤322

מסך:

LG LCD 22" W2242T 5ms DVI WIDE ¤1093

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 GeForce 9500GT SUPER 512MB DDR2 - RETAIL ¤332

דיסק קשיח:

HITACHI 320GB 16MB SATA2 7200 RPM ¤230

צורב DVD:

LG DVDRW GH-20NS10 X20 - BLACK - SATA ¤119

זיכרון:

TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz ¤184

מארז:

COMPUCASE 6A19 +HEC 300AR-TF ¤261

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB ¤114

רמקולים ואוזניות:

CREATIVE 2.0 A30 ¤65

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤3617

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

לא משנה מהי החלוקה הפנימית של התקציב, הדבר החשוב ביותר למהירות של MATLAB הינו גודל הRAM, ולכן מומלץ 4GB. מאותה סיבה שווה כבר להתקין מערכת 64 ביט, אבל גם אם לא, הייתי מתקין 4GB (ינוצלו רק 3.5), ומפעיל את ה3GB switch:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124810.aspx

טיפ: ניתן להעתיק את השורה הרלוונטית ואז להוסיף את ה- /3GB ואז יש תפריט בזמן הBOOT של המחשב.

פשוט לפעמים זה יכול לתקוע את המחשב ואם אין תפריט, אז קשה לפתור את זה.

בנוסף, יש בMATLAB תמיכה בריבוי ליבות ואז יש משמעות לQUAD (למרות שלא בתקציב הזה): Preferences:genral:multithreading

סה"כ כל מעבד ממוצע שנקנה היום הינו מפלצת חישובים, ועושים מחקרים גם עם מעבדים חלשים בהרבה.

אני חושב שאתה צריך לבדוק את ההגדרה שלך. אם באמת מדובר בשימוש כבד במאטלב (ולא רק שיעורי בית בקורסים להנדסה) אז מוזר שזה התקציב, משום שחבילת מאטלב הבסיסית ביותר עולה 3K$, וכאלה אם כמה טולבוקים וקומפיילר יכולות לעלות פי 5 ומעלה.

דבר אחרון - אני מאד מסכים עם מה שנאמר על המסך. יש פה התלבטות גדולה האם להשקיע במסך איכותי או במסך 22 רחב. 22 רחב מאד שימושי בתכנות במאטלב, אבל מסך איכותי משפר מאד את היכולת לעבוד בלי כאבי ראש. אני ממליץ על 2007fp/20wfp של DELL אבל הם לא בתקציב.

פורסם

כמה הערות זריזי:

לא משנה מהי החלוקה הפנימית של התקציב, הדבר החשוב ביותר למהירות של MATLAB הינו גודל הRAM, ולכן מומלץ 4GB. מאותה סיבה שווה כבר להתקין מערכת 64 ביט, אבל גם אם לא, הייתי מתקין 4GB (ינוצלו רק 3.5), ומפעיל את ה3GB switch:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124810.aspx

טיפ: ניתן להעתיק את השורה הרלוונטית ואז להוסיף את ה- /3GB ואז יש תפריט בזמן הBOOT של המחשב.

פשוט לפעמים זה יכול לתקוע את המחשב ואם אין תפריט, אז קשה לפתור את זה.

אלא אם אתה עובד על בסיסי נתונים גדולים מאוד או כותב קוד מאוד לא יעיל אין ממש הכרח ב-4G ל-MATLAB. כל עוד הסימולציה לא דורשת בפועל יותר מהקיים אין כל תועלת בזיכרון נוסף. אין ספק ש-4G מומלץ אבל בפועל ל-95% מהמשתמשים אין בכך כל תועלת ממשית ואני מדבר מניסיון של 10 שנים בתעשיה + 4 באוניברסיטה עם סימולציות כבדות מאוד.

התקנת מערכת הפעלה 64BIT תגרום לבזבוז משאבים גדול בהרבה ובפועל אתה "תפסיד" יותר זיכרון מאשר "תרוויח" ועוד לא דיברנו על גרסת ה-64BIT של MATLAB עם הבעיות שלה.

בנוסף, יש בMATLAB תמיכה בריבוי ליבות ואז יש משמעות לQUAD (למרות שלא בתקציב הזה): Preferences:genral:multithreading

סה"כ כל מעבד ממוצע שנקנה היום הינו מפלצת חישובים, ועושים מחקרים גם עם מעבדים חלשים בהרבה.

אם ראית בלינק הראשון שנתתי, התמיכה בריבוי ליבות ב-MATLAB מוגבלת מאוד והתועלת במעבר משתי ליבות לארבע מוטלת מאוד בספק ותלויה מאוד בסוג החישובים, יעילות הקוד וה-TOOLBOX שבשימוש. התמיכה אינה ברמת ה-CORE ובבסיסה MATLAB אינה תומכת בריבוי ליבות. התלות בתדר העבודה משמעותית הרבה יותר וכאן לכפולי הליבה יתרון משמעותי.

אני חושב שאתה צריך לבדוק את ההגדרה שלך. אם באמת מדובר בשימוש כבד במאטלב (ולא רק שיעורי בית בקורסים להנדסה) אז מוזר שזה התקציב, משום שחבילת מאטלב הבסיסית ביותר עולה 3K$, וכאלה אם כמה טולבוקים וקומפיילר יכולות לעלות פי 5 ומעלה.

יש גם גרסת STUDENT זולה בהרבה ולרוב מקבלים גרסאות מוזלות מהאוניברסיטה או ממקום העבודה.

דבר אחרון - אני מאד מסכים עם מה שנאמר על המסך. יש פה התלבטות גדולה האם להשקיע במסך איכותי או במסך 22 רחב. 22 רחב מאד שימושי בתכנות במאטלב, אבל מסך איכותי משפר מאד את היכולת לעבוד בלי כאבי ראש. אני ממליץ על 2007fp/20wfp של DELL אבל הם לא בתקציב.

מדוע לדעתך מסך רחב שימושי כל כך ב-MATLAB? בכתיבת קוד דווקא הרוחב מתבזבז, אלא אם אתה פותח חלון קוד + חלון MATLAB במקביל ואז לטעמי ה-ZOOM קטן מדי לעבודה ממושכת. דווקא מסכים רגילים מתאימים הרבה יותר לעבודה עם קוד, במיוחד בזכות ה-PIVOT המאוד שימושי שלהם. רק ב-24' כמו המסך שלי אפשר לנצל את הרוחב ולעבוד במקביל בנוחות.

אין ספק שהמסך המומלץ ביותר פה הוא מסך 20' רגיל מבוסס IPS כדוגמת ה-DELL2007FP, LG L2000CP או ה-HP L2065 המצויין.

עריכה: קרא כאן למה כל הסיפור עם ה-/3GB מיותר ואף בעייתי: http://tinyurl.com/23h99t

פורסם

TMP, אני לא רוצה להכנס איתך לויכוח מסוג "המאטלב שלי יותר גדול", אבל הדברים שאמרתי נאמרו לי בקורס רשמי של מאטלב מתקדם (דרך חברת סיסטמטקס).

באופן כללי אני מסכים שניתן לבצע 95% מהמשימות באופן מצויין עם המפרט שנתת. ועוד יותר מסכים לגבי המסך (DELL2007FP).

22" נוח לאנשים שאוהבים לעבוד עם חלון נפרד לeditor ויש כאלה בעבודה שמשתמשים ב-2 מסכים של 19" לצורך כך. אני אישית אוהב את מוד ה-dock ומעדיף 20" איכותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים