עבור לתוכן

מבקש עזרה עם מפרט לעריכה גרפית ללא מסך, עד 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שים לב שאני ואורי באים לשים את הדגש על תוכנות פועלות במקביל להבדיל מתוכנות פתוחות במקביל:

וSerpentMage, זה לא קשור לפייפליין, פשוט הרבה פעמים אתה צריך לעשות משהו מסויים בתוכנה מסויימת, ולהעביר אותו

לתוכנה אחרת, וכל פעם לשחק ולשנות את זה, ואתה לא כל פעם תפתח ותסגור את התוכנות.

בדיוק לזה אני מתכוון - המקסימום שתעשה הוא לזגזג בין תוכנות. אתה לא תעמיס עליהן במקביל מבחינה חישובית, העומס הוא על הזכרון. מעבר לתוכנה שאתה עובד עליה, השאר הן בד"כ פתוחות ברקע וזמינות לתתי משימות שוליות מבחינת עומס חישובי (כמו שאתה אומר - "לשחק ולשנות..").

וזה עוד לפני שדיברנו על תלת מימד, ששם אין בכלל ספק שצריך כמה וכמה תוכנות פתוחות ועבודה במקביל.

וגם בעריכת וידאו זה בא לידי ביטוי, שאתה עובד עם כמה תוכנות.

טוב, במקרים האלה בכל מקרה רצוי ריבוי ליבות גם עבור תוכנה אחת...

בכל מקרה, שים לב שגם במקרה הזה למשל, המצב היחיד בו אולי תבצע משימות עתירות חישוב בכמה יישומים בו זמנית היא רינדור מאסיבי בתוכנה אחת בזמן עבודה על תוכנה אחרת. אבל אם אתה עובד בבית, על מחשב ביתי שהוא לא תחנת עבודה מפלצתית עם שני Quad Xeon, ראשית אתה לא יכול להרשות לעצמך את הסיכון שבקריסה במהלך רינדור (אם עוד לא קרה לך - מצויין!) ולכן תימנע מעבודה מקבילית שכזאת, ושנית הרינדור בכל מקרה ייקח את כל משאבי העיבוד - גם לתוכנה שתרצה לעבוד בה במקביל.

בקיצור, זה ממש לא משהו חריג לעבוד ככה.

לא סתם גרפיקאים עובדים עם כמה מסכים...

השימוש ביותר ממסך אחד לא אומר כלום על ביצוע משימות עתירות חישוב ביותר מתוכנה אחת, המטרה היא שטח עבודה בלבד, שכמובן באה לידי ביטוי כשמספר תוכנות פתוחות (שוב, להבדיל מפועלות) במקביל

בכל מקרה, מאחר ומרובע-ליבה נכנס גם ככה בתקציב, יכול להיות שאנחנו סתם מנצל"שים את הדיון הזה לריק..

• תגובות 35
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בכל מקרה, מאחר ומרובע-ליבה נכנס גם ככה בתקציב, יכול להיות שאנחנו סתם מנצל"שים את הדיון הזה לריק..

אתה צודק, פשוט קראתי שפותח הת'רד עדיין סטודנט וחשבתי שכל שקל שחוק חשוב לו, ולכן הוא יכול להסתדר מצויין עם כפול ליבה.

פורסם

תמיד יכול ליהיות מצב שכמה תוכנות יעשו חישובים במקביל, לדוגמא אם אתה עובד בפלאש, ואז עושה Export לקובץ שלך, שיכול לקחת קצת זמן,

ואז בנתיים אתה ממשיך לעבוד על חלק מהתמונות בפוטושופ, ובכל הזמן הזה האפטרFX או הפרימייר עובדים על איזה קטע וידאו שאחרי זה גם יכנס לפלאש.

או לדוגמא מקרה שהפעלת פילטר בפוטושופ על תמונה שיקח קצת זמן לסיים, ותוך כדי אתה עובד על המשך המבנה של החוברת בInDesign.

או שבכלל בנוסף לכל עבודת הגרפיקה הזאת, אתה עושה משהו כבד בלי קשר ברקע עם תוכנה אחרת. בהחלט יכול לקרות.

אני לא רואה שום סיבה להמנע מעבודה מקבילית מהחשש שהמחשב יקרוס... בטח לא אם אתה מגדיר ידנית חלוקה בין המעבדים, וגם זה נדרש

רק במקרים קיצוניים.

מקסימום - נתקע, אתה פותח את הטאסק מנג'ר, מגדיר לתוכנה שחונקת את המעבד לשחרר איזה ליבה או שתים, והכל יחזור לעבוד על הכיפאק.

חוץ מזה שאם אתה בבית, כנראה שאתה לא עובד על 'שר הטבעות 4 - החלק שטולקין כתב לפני שמת'... נכון?

אתם צריכים להבין שזה בדיוק היתרון של ריבוי ליבות בריבוי משימות.

לא הקטע שלתוכנה מסויימת יש יותר כח עיבוד, אלא שיש לך יותר כח עיבוד לחלק על כמה תוכנות.

ואתה ממש לא צריך שהתוכנות יתמכו בזה. הווינדוס עושה את זה מצויין.

לכן, כשבנאדם בא ומבקש מפרט שיאפשר לו עבודה חלקה במולטיטאסק, להגיד לו ש4 ליבות זה מיותר. זה פשוט טעות והטעיה

וגובל בפשע.

אלפרון... מאחוריך... :)

אתה צודק, פשוט קראתי שפותח הת'רד עדיין סטודנט וחשבתי שכל שקל שחוק חשוב לו, ולכן הוא יכול להסתדר מצויין עם כפול ליבה.

גם זה כבר לא ממש רלוונטי, שהq6600 עולה כמו כפול ליבה....

פורסם

גם זה כבר לא ממש רלוונטי, שהq6600 עולה כמו כפול ליבה....

E8400 חזק משמעותית מ-Q6600 בפוטושופ, רק לידע.

פורסם

ברור שייתכנו מקרים כאלו של ריבוי משימות, השאלה כמה זה קורה יחסית למכלול זמן העבודה שלך. אחרי הכל,

אם אתה בבית, כנראה שאתה לא עובד על 'שר הטבעות 4 - החלק שטולקין כתב לפני שמת'... נכון?

כל הדוגמאות שהבאת (והמקרים הדומים להם כשמדובר בעבודה של אדם פרטי), מהוות חלק יחסית קטן מהעבודה על פרוייקט במקרה הספציפי שלנו. הרי מה משותף לכל המקרים האלה? בכל אחד מהם, העבודה ברקע היא אוטומציה של ביצוע פעולה ביישום מסויים, אחרי שכבר השקעת את כל העבודה הידנית בו ואתה יודע (או שיש לך מושג בגדול) מה תהיה התוצאה, בדיוק לפני השילוב ל"תחנה" הבאה. (הייבוא לפלאש או ל AE וכד')

זאת בדיוק עבודה בפייפליין.

וגם אם מדובר בכמה אוטומציות במקביל במספר תוכנות - אלו שלבי מעבר נקודתיים במהלך העבודה הכללית על הפרוייקט, לפני המעבר לתחנה הבאה.

שים לב - מתי השלבים האלו נעשים באמת משמעותיים? זה קורה אם הם מאוד ממושכים, כשמדובר ברינדורים של עריכת וידאו/תלת/קומפוזיטינג, שבכל מקרה צורכים את כל משאבי העיבוד הזמינים, ואז גם ככה תמיד ממליצים על ריבוי ליבות. ובמקרה הזה אנחנו לא עוסקים בדיון הספציפי שלנו.

לעומת זאת, כשאין שימוש בתוכנות כאלה (וזה המקרה המדובר בעצם), המשקל של אותם שלבי המעבר מצטמצם והופך להיות הרבה פחות משמעותי מכדי שתהיה חשיבות לריבוי ליבות.

לא שזה מזיק/מיותר/overkill או משהו כזה לרכוש ריבוי ליבות, אם זה נכנס בתקציב אז by all means - כדאי ללכת על זה.

פורסם

כל הדוגמאות שהבאת (והמקרים הדומים להם כשמדובר בעבודה של אדם פרטי), מהוות חלק יחסית קטן מהעבודה על פרוייקט במקרה הספציפי שלנו. הרי מה משותף לכל המקרים האלה? בכל אחד מהם, העבודה ברקע היא אוטומציה של ביצוע פעולה ביישום מסויים, אחרי שכבר השקעת את כל העבודה הידנית בו ואתה יודע (או שיש לך מושג בגדול) מה תהיה התוצאה, בדיוק לפני השילוב ל"תחנה" הבאה. (הייבוא לפלאש או ל AE וכד')

ממש לא נכון, זה קורה גם באמצע העבודה, אתה סתם משליך את המקרה על מצב ספציפי ומכליל.

שים לב - מתי השלבים האלו נעשים באמת משמעותיים? זה קורה אם הם מאוד ממושכים, כשמדובר ברינדורים של עריכת וידאו/תלת/קומפוזיטינג, שבכל מקרה צורכים את כל משאבי העיבוד הזמינים, ואז גם ככה תמיד ממליצים על ריבוי ליבות. ובמקרה הזה אנחנו לא עוסקים בדיון הספציפי שלנו.

פעם אחרונה שבדקתי גם AF וגם פריימיר, היו חלק מהCS3 של אדובי. וכל הנקודה שלי בדיון הזה היא לגבי המשפט הזה:

אני לא רואה סיבה לקנות מעבד מרובע ליבות כאשר התוכנות של אדובי לא מנצלות אותו, עדיף כפול ליבה עם מהירות שעון גבוהה יותר.

"ואז גם ככה תמיד ממליצים על ריבוי ליבות.". אז כנראה שבסופו של דבר אתה גם מסכים איתי בלי לשים לב :)

וurib,

E8400 חזק משמעותית מ-Q6600 בפוטושופ, רק לידע.

עזוב אותך מבנצ'מרקים מיותרים.. אתה יודע טוב מאוד שזה לא משהו שאתה תרגיש בו בעבודה שוטפת, בטח ובטח אם אתה מכניס OC לתמונה.

שבמקרה כזה את היתרון היחיד של ה8400 אתה מוחק, לעומת היתרון של הq6600 שאין לך מה לעשות בנידון.

(ולא, אין שום בעיה לעבוד עם OC גם אם אתה עובד עם לקוחות.. OC ל3.0 לq6600 לא יביא לקריסה ברינדורים,

המערכת תיהיה מספיק יציבה, ושניכם יודעים את זה.)

פורסם

רגע רגע.. חשבתי שמההתחלה נאמר שאין שימוש בעריכת תלת מימד, וידאו או קומפוזיטינג.

הרי לא כל חבילות CS כוללות את פרימייר ו AE. כמו ה Design וה Web.

על המקרה הזה אני מדבר. ולכך גם אורי התכוון. ברור שכל אחד היה ממליץ על ריבוי ליבות אם פרימייר ו AE היו נכנסים למשוואה.

ממש לא נכון, זה קורה גם באמצע העבודה, אתה סתם משליך את המקרה על מצב ספציפי ומכליל.

טוב, על זה אין טעם להתווכח.. בוא פשוט נסכים שלא להסכים.

פורסם

אני מסכים להסכים שלא להסכים :)

מהסיבה הפשוטה, שאני אישית לא רואה לנכון להמליץ למישהו לקחת מעבד דו ליבתי,

כשזה הרי ברור שבהשקעה של מעט מאוד כסף (יחסית לקניה של מחשב שלם, 200-300 שקל זה ממש לא הרבה),

אתה מקבל קודם כל משהו שיתן לך ביצועים משופרים, למרות שעל זה יש ויכוח, אבל עדיין, בטוח לא נחותים.

גם יתן לך אופציה להתרחב לתחומים נוספים בעבודה שלך, שיכולים לעניין אותך, אם זה עריכת וידאו או תלת מימד,

בלי צורך לשדרג את המערכת, ועדיין לקבל ביצועים מצויינים, הרבה יותר מעם דו ליבתי.

וגם בעתיד יתן לך בוסט מאוד רציני לביצועים במה אתה עוסק עכשיו (כי הרי זה רק עניין של זמן עד שעוד תוכנות יקבלו תמיכה בעוד ליבות).

בסופו של דבר, אם כבר קונים מחשב רציני, אז להתקמצן על 200 שקל...? לא חבל להצטער אחר כך?

אבל האמת שאני די בודד עם הגישה הזאת בפורום... כולם פה חסכנים ;)

ועדיין, לדעתי כן קורים מצבים שאתה צריך ש2 תוכנות יבצעו חישובים ביחד, אבל אם לכם לא קרה... לא נורא :)

אולי כי אני עושה הרבה דברים ביחד שלא קשורים רק לגרפיקה בו זמנית, וגם מתעסק עם וידאו ותלת, אז אני מרגיש את זה הרבה יותר...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל המגיבים! לא ידעתי שאעורר כאן שד מרבצו...

אני אכן מתכוון לעבוד עם כמה וכמה תוכנות במקביל - כך היא דרך העבודה שלי.

האם בסופו של יום, בהנחה ונכנס אצלי לתקציב, כדאי ללכת על מרובע ליבות או על כפול ליבה עם מהירות שעון גבוהה יותר? יש בזה הכרעה חד משמעית?

לגבי הזיכרון - האמנם ללכת על 8 גיגה? האם יש טעם לכך (יכולת לנצל בכלל כל כך הרבה זיכרון) והאם יש סיכוי שזה יכנס לי לתקציב - מן הסתם על חשבון משהו אחר?...

אשמח גם לשמוע הצעת מחיר הכוללת מערכת 64 ביט ו-8 גיגה זיכרון, כולל חריגה מהתקציב.

ותודה למציעים הצעות מחיר - אני אשקול כל הצעה בכובד ראש.

תודה לכולם ולילה טוב.

פורסם

^^

לא עוררת שד מרבצו, עוררת אחלה דיון לדעתי.

מרובע הליבה שהציעו לך הוא מצויין, אני בספק אם יש כפול ליבה בתקציב דומה שממש עולה עליו מבחינת מהירות שעון. אני קצת לא מעודכן לגבי המעבדים.

לגבי הזיכרון - האמנם ללכת על 8 גיגה? האם יש טעם לכך (יכולת לנצל בכלל כל כך הרבה זיכרון) והאם יש סיכוי שזה יכנס לי לתקציב - מן הסתם על חשבון משהו אחר?..

בהחלט. בלי לחשוב פעמיים. זה יהיה ה boost הכי רציני לביצועים שלך. אני לא יודע אם CS4 היא אכן 64 ביט (RLM, אתה יכול לאמת זאת? אני אשמח סוף סוף למצוא הכרזה רשמית לכך), אבל לכל תוכנות אדובי מ CS3 ומטה (כולן 32 ביט), תחת סביבת ווינדוס 64 ביט, אם יש לך מעל ל 4GB זכרון - מערכת ההפעלה משתמשת ביתר הזכרון שמעבר ל 4GB בתור scratch space. השיפור הוא מדהים.

זה יהיה נכון גם עבור CS4 אם היא 32 ביט, ואם היא 64 ביט אז ניצול הזכרון יהיה אפילו טוב יותר.

אבל האמת שאני די בודד עם הגישה הזאת בפורום... כולם פה חסכנים ;)

הלו הלו! אם יש דבר שאני טוב בו זה לבזבז כסף :P

ודווקא הגישה הפוכה לצערי, ברוב המקרים במפרטי גרפיקה אנשים ממליצים על כרטיסי Quadro כשאין שום הצדקה לכך :-\

ספציפית כאן, הגישה נולדה אצל אורי שחשב שמדובר בסטודנט לחוץ על כל שקל :)

אולי כי אני עושה הרבה דברים ביחד שלא קשורים רק לגרפיקה בו זמנית, וגם מתעסק עם וידאו ותלת, אז אני מרגיש את זה הרבה יותר...

כנ"ל, ובמשך הזמן גם עברתי (שלא מבחירה, אבל זה השתלם בסוף) מ E6600 ל Q6600 והרגשתי את כל ההבדלים הרלוונטיים

פורסם

אין הכרעה חד משמעית לגבי המעבד - בחירה שלך :)

בקשר לזכרון, האמת שזו לא החלטה כל כך משמעותית מכמה סיבות.

העיקרית שבהן היא שתמיד אתה יכול לקנות 4GB זכרון (לא להתפשר על פחות, ולשים לב שהמהירות לפחות 800hz, ולא 667.)

אבל להשאיר לך סלוטים פנויים בלוח, ואז אם באיזשהו שלב תרגיש שאתה צריך עוד תמיד תוכל להוסיף.

זכרון זה החלק שאולי הכי קל לשדרג במחשב, בטח אם אתה מכין את המערכת מראש לעדכון כזה (משמע, משאיר סלוטים פנויים בלוח).

זה לא דורש שום דבר חוץ מפתיחת המחשב, והכנסת הסטיקים הנוספים.

סיבה נוספת היא ש4GB זה יותר ממספיק בדרך כלל... פשוט אתה יודע איך זה.. 'אין דבר כזה יותר מידי זכרון' :)

לדעתי אם אתה יכול לקנות 2 סטיקים של 2GB, להשאיר לך שני סלוטים פנויים, ואז בעתיד אם תצטרך תוסיף עוד 2 סטיקים כאלה.

פורסם

לא יפה לדבר לא יפה.

אם במעבדים עסקינן ובביצועייהם מדוע לא לשאול את הגרפיקאים ?

יש לי שני לקוחות. שניהם גרפיקאים. אחד שמח ואחת מבועסת קשות :kopfpatsch:

שניהם לקחו מפרט מאוד זהה מאייבורי - ג'נרי לחלוטין

לוח אם P45

2 ג'יגה זכרון L4 ...

דיסק 500 עם 32 BUFFER (כן אני יודע 16 עובד יותר טוב מ 32...)

וספק 500 REAL עם שתי מסילות 12V (לפחות לטענת היצרן...)

כרטיס גרפי 9500 GT

וההבדל היחידי במעבד.

הלקוח לקח Q6600

והלקוחה E7200

ושניהם חברים טובים. טענת שניהם שהמחשב שלו (עם Q6600)

עובד הרבה יותר טוב !!! והיא ממש מצטערת.

תוכנות שבהם הן עובדים PHOTOSHOP INDESIGN וכדומה בעומס נוראי

של כמה חלונות של כמה תוכנות פתוחות בו זמנית.

זה בקשר למעבד.

בקשר לכרטיס המסך - תמיד אפשר להוסיף עוד.

אבל אני מקווה שה 9500 נותן יחס עלות תועיל טוב לגרפיקאים. מה דעתכם ?

פורסם

אם במעבדים עסקינן ובביצועייהם מדוע לא לשאול את הגרפיקאים ?

אה, נכון, כי הרי אנחנו הדיוטות חסרי תועלת ::)

sigh....

באמת, אבל באמת שאני לא מבין אנשים כמוך, שמניחים שכל אלו שמנהלים כאן דיון הם ילדים בני 14 חסרי חיים ושאין סיכוי שבמקרה, אולי במקרה, יש כאן אנשים שעוסקים בתחום הרלוונטי כך שהם מוסמכים לתת עזרה מקצועית. (או לפחות לנהל דיון שיכול לעזור לאחרים).

תגיד, נראה לך שאני, אורי ו RLM ניהלנו את הדיון הזה סתם בשביל הכיף? לא עלה בדעתך שאולי גם אנחנו גרפיקאים ושהדברים שאנחנו אומרים שווים יותר מיריקה?

זה דבר אחד לנסות לתרום לדיון מנסיונם של אנשים שאתה מכיר, שזה טוב ויפה. אבל זה דבר אחר לגמרי לנסות לבטל דברים של משתתפי הדיון מתוך זלזול והנחה שגויה לגבי הנסיון שלהם.

ולטענתך - נו, יפה מאוד. לעומת 2 הלקוחות שלך, אני על אותו המחשב עברתי מ E6600 ל Q6600 (ללא שום שינוי אחר בחומרה או תוכנה), וההבדל שהרגשתי בעריכת עיצוב נטו היה מזערי מאוד. אז מה לעשות, להתנסות האישית שלי כ....גרפיקאי (היית מאמין??? יש גרפיקאים ב hwzone!) יש משמעות כלשהי שאולי ראויה להשפיע על הדברים שאני אומר.

ורק שיהיה ברור שוב - מכאן ועד לומר שצריך להמנע ממרובע ליבה יש פער רציני. ה Q9550 נכנס בתקציב ואין סיבה לא לבחור בו.

פורסם

ממש לא באתי לבטל דברים של אף אחד.

באתי לתת דוגמה שנתקלתי בה. סתם. בלי כוונה לסתור אף אחד.

בכל מקרה בכל מה שכתבתי לא קיימת תגובה של ביטול דבריכם או סתירה לכל

מה שאמרתם, כך שאת תגובתך הדי אלימה אני לא ממש מצליח להבין.

מה קרה ? נגעתי באיזה עצב חשוף ? עשיתי משגה והלכתי נגד... אם...

השד יודע מה שהוצאת עלי את התגובה הזו ?

פורסם
  • מחבר

אני מניח שלא הבנתי משהו:

הצעות המפרטים שקבלתי, מפרטים שנבנו על פי החנויות TMS ו-SKYPC,

לא נכתבו על ידי אנשי החנות עצמם?

למי עלי לפנות כדי להמשיך ולדבר על המפרטים האלה ואולי גם לרכוש אחד מהם?

סליחה מראש, אני קצת טירון בפורום (הנהדר) הזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים