עבור לתוכן

אלמנה בת 72 נשלחה לעבודות שירות כיוון שהחליפה גג אסבסט בביתה

Featured Replies

פורסם

אני קורא את הכתבה ופשוט לא מאמין.

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3601186,00.html

אגב בתור תושב רחובות אני יכול לומר לכם שאני מכיר מקרים לא בודדים של עברינים, שהם חברים של עבריינים אחרים בעריית רחובות, והם מבצעים בנייה בלתי חוקית אשר לפעמים מפריעה לרחובות שלמים ואף אחד לא נתן להם עבודות שירות, שלא לומר מאסר בפועל. אבל אשה מסכנה בת 72 שבסך הכול רצתה להחליף את הגג בבית של עצמה קיבלה מאסר בפועל שהומרו לעבודות שירות . :pissed:

פורסם

עוד הוכחה להתדרדרות המדינה...

פורסם

זה ממש לא חדש שנטפלים לחלשים שמהם יצא להם "רווח" בטוח.

זה עוד משהו שמזכיר לי את הניידות ליד הבית שלי שעומדות ומחכות לראות אנשים עוברים באור אדום (בתור הולכי רגל) כי זה רווח קל ועושים מזה חתיכת קופה.

במקום לעצור עבריינים מסוכנים, פרוצים וכו' שזו עבודה מסוכת וקשה יותר

פורסם

היא ביצעה עברה ונענשה.

היא ציפצפה על החוק ועשתה כרצונה, שיטת מצליח הישראלית.

אולי ניתן לטעון שהעונש לא בפופורציה, אחרי הכל מדובר במאסר, אבל אין זה מצדיק אותה כלל.

זה שקיימת פשיעה חמורה לא הופכת את מעשיה ללגטימיים.

כמובן שאני מסכים איתכם שיש, לפחות באותה רצינות, לטפל גם בעבירות חמורות יותר.

ד"א,

לפי אותו רעיון - שיטת החלונות השבורים - הצליח רודולף ג'וליאני להוריד את הפשיעה בניו יורק בצורה משמעותית.

דווקא הפשיעה הקטנה ,לפעמים, חמורה יותר היות והיא יוצרת לגטימציה ונורמות קלוקלות ומפה המרחק לפשיעה חמורה קטן.

ראו את תרבות הנהיגה במדינה כחלון לבעיה.

פורסם

לרגע לא אמרתי שהיא לא צריכה להענש.

אבל באמת, לפעמים זה מחרפן - מה עוד בנאדם יכול לעשות. היא חכתה שנים רבות כדי לקבל היתר מסריח מהערייה כדי שתוכל להיפטר מגג שהוא סכנה לבריאות!

והם מוציאים לאנשים את הנשמה, לא פועלים כשורה ובניתים חס וחלילה האישה היתה יכולה לחלות בסרטן וגם גם משפחתה ושכניה.

פורסם

Runnyצודק. החוק חל עליה בדיוק כמו שהוא חל על צעיר בן 20 . זה שהיא בת 72 עם כל הכבוד היא צריכה למלא את החוק והגיל לא מביא לה שום לגטימציה לצפצף עליו.

פורסם

תקראו טוב טוב- זה גג אזבסט, אזבסט יצא מתקנות הבניה בישראל, לגור בבית שיש בו גג כזה- זה מסוכן. החומר מאוד מסרטן, ולמעשה המדינה אחראית להסיר את החומר המסוכן מהאיזור ברגע שפונים למי שצריך

אבל שמתחילה סחבת של מעל לשנתיים, מה אתם הייתם עושים?

לא מגיע לה להיענש, שיפנו את הזמן שמתעסקים בבירוקרטיה לתהליכי הענישה שלה בשביל לשפר את הבירוקרטיה שבגינה היא ביצעה את המעשה.

פורסם

זה בדיוק העניין.

אם לא היה פירוט בכתבה היה אפשר לחשוב שחס וחלילה היה לה גג רגיל והיא החליט פתאום (לאחד שלא פנתה לאיש) להחליפו בגג אסבסט מסוכן וכו'.

ההפך הוא הנכון, האישה פנתה לכל הגורמים ורצתה להעיף כמה שיותר מהר את הסרטן המרוכז שהיה לה מעל המחסן.

בושה וחרפה תסלחו לי. אלו שגרמו לסחבת צריכים ללכת לעבודות שירות ואולי אפילו יותר. במשך הזמן שהם גירדו במקומות כאלו ואחרים הסיכוי שלה לחלות בסרטן עלה בהרבה

פורסם
  • מחבר

אני יכול לומר לכם בשיא הרצינות וללא ציניות שיש סיבה מאוד ברורה למה העירייה התיחסה אליה כך:

כי היא לא שיחדה אף גורם בעיריה. אם היא היתה נותנת מעטפות מזומנים למי שצריך הכול היה עובר חלק ואני אומר את זה מיתוך היכרות עם אנשים שניסו ליבנות משהו בעיר המטופשת הזאת. העירייה ברחובות זה מפייה אחת גדולה.

פורסם

אין שום סיבה להתנפל על עיריית רחובות. זה ככה (לצערי אני כמעט בטוח בכך) ברוב העירות. כנ"ל בעיר שלי (קרית ביאליק) ובאזור

פורסם

אין ספק שנעשה כאן קטע דפוק, אבל אני חושב שאני כן מצליח לראות את ההגיון המועט שיש מאחורי זה.

קודם כל צריך להבין מה המשמעות של גג אסבסט. אפשר לגור עם אסבסט גם 1000 שנה ולא יקרה שום דבר.

אסבסט ככה סתם הוא לא מסרטן. מתי הוא מתחיל לסרטן? כשהוא מתפרק/נשבר.

כשאסבסט נשבר הוא מפזר באוויר חלקיקים קטנים כמו אבק כזה, שנתקע בריאות, וזה מה שמסרטן.

לכן, ברגע שהאישה החליטה לפרק את הגג ע"י קבלן שכנראה לא נבדק ואושר ע"י העירייה היא זאת שמהווה

סיכון לסרטן לכל הסביבה. אם הגג לא יפורק כמו שצריך ובצורה בטוחה, רק אז יש סיכוי לסרטן לכל האנשים בסביבה.

וכנראה שהעירייה רצתה לוודא שהגג מתפרק נכון ולא ע"י קבלן לא ידוע שאין מושג איך הוא הולך לפרק את הגג.

ברור לחלוטין שאין שום מקום לכל הסחבת הזאת, והעניינים צריכים להעשות הרבה יותר מהר, וגם אין ספק שלשלוח אישה

בת 72 לעבודות שירות זה לא משהו שאמור לקרות ולהעשות.

אבל גם חשוב להבין שהסיבה היא לא רק כי היא פירקה סתם את הגג על דעת עצמה, אלא בגלל שברגע שהיא

החליטה לפרק את הגג לבד (או ע"י קבלן שלא ידוע אם יעשה את זה כמו שצריך, זה היינו אך) היא בעצם מעמידה

את כל הסביבה בסיכון ודאי והרבה יותר גבוה מהסיכון שהיה אם הגג סתם היה עומד מורכב בבית.

פורסם

אני לא ידוע מה איתך אבל אם לי או למשפחתי הקרובה היה גג אסבסט היתי מוריד אותו תוך שתי שניות. זה פשוט טירוף לחכות שהוא יתפרק ואז להוריד.

אף אחד לא רוצה לקחת סיכונים מיותרים או לבדוק את הגג כל יומיים לראות אם מתפרק (נעזוב שההתפרקות היא של חלקים מיקרוסקופיים בטח).

פורסם

אז הייתה מחדש אותך או את משפחתך הקרובה בסרטן... בהצלחה :)

אין ספק שצריך להיפטר מגגות אסבסט, אבל צריך לעשות את זה נכון.

זה כמו לנסות לכבות שרפת נוזלים עם מים... אתה רק תעשה יותר נזק...

זה לא חכמה לשחק אותה גבר ולעשות מה ב'ראש ש'ך כי אתה מציל ת'עולם.

יש דרכים נכונות לעשות דברים מסויימים, ואם אתה לא מכיר ולא יודע, עדיף שלא תעשה.

האבק אסבסט שתשאיר באוויר מפירוק לא נכון ישאר שם הרבה מאוד זמן, וישפיע הרבה יותר

ממה שהגג היה משפיע אם הוא היה נשאר עומד סתם ככה.

פורסם

יש לי תחושה שלהעיף את האסבסט לא היה הבעיה, היא בטח בנתה על הגג במקום משהו שחורג באופן משמעותי מהתקנות (לא שהעונש שהיא קיבלה הוא פורפורציונלי).

פורסם

אמרתי שאני אוריד אותו בעצמי?

אמרתי שאני אוריד אותו (וכמובן שכמו שצריך). אבל ממש לא היתי מחכה שהוא יתפורר או מחכה שכל שנה מישהו יעשה בדיקה שגרתית ויגיד לי "אל תדאג הכל בסדר"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים