עבור לתוכן

עזרה במפרט למחשב ללא מסך וציוד היקפי בתקציב 2K-2.5K

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי נמצא בתהליכי גסיסה מתקדמים והגיע הזמן (אחרי 6 שנים) לרכוש מחשב חדש. התקציב בין 2000-2500 ש"ח (גמיש)

הצרכים שלי הם בדרך כלל אינטרנט, office, מוזיקה, הורדה וצפיה בסרטים/סרטונים.

אבל, בנוסף אני עושה שימוש לפעמים בפוטושופ, בעיקר לתקן ולסדר תמונות מהמצלמה הדיגיטלית, ויש לי כוונה בעתיד גם לערוך סרטונים ביתיים ממצלמת וידאו (כולל אפשרות דגימה) בתוכנה כגון pinnacle. מאחר וכל החלק הזה הוא בעיקר "חובבני", לא הייתי רוצה להשקיע בו יותר מדי.

איזה מפרט אתם ממליצים? אשמח אם תציינו (במה שרלוונטי) גם אופציות נוספות אם ישנן.

תודה.

פורסם

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.53GHz E7200 45nm : " SLAVN" - BOX ¤570

לוח אם:

ABIT IP35-E ¤453

כרטיס מסך:

HIS PCI-EX 2.0 RADEON HD3450 SILENCE 512MB DDR2 : H345H512NP - RETAIL ¤199

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤247

צורב DVD:

LG DVDRW GH-20NS10 X20 - BLACK - SATA ¤119

זיכרון:

TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz ¤184

מארז:

RAIDMAX O2 PURE BLACK w/o PSU ¤177

ספק כוח:

FSP 400W NOISE KILLER : FSP400-60THA ¤185

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤2209

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

תוכנות עריכה כמו PINACCLE עובדות טוב יותר עם מעבד מרובה ליבות.

Q6600 תהיה בחירה עדיפה במקרה הזה.

פורסם

1. חשוב לך שקט?

2. מתוכנן גיימינג בהמשך על המחשב? באיזו רמה ועל איזה מסך?

מפרט AMD משתלם פה הרבה יותר לדעתי וגם אם יש אמת בטענה לגבי ריבוי הליבות לא יודע אם הייתי הולך בכיוון הזה כיוון שמדובר בשימוש חובבני ומזדמן וחבל להשקיע על זה כסף לדעתי. חבל לשים תנור ומפלצת הספק במפרט + לוח אם יקר + כרטיס מסך מיותר + קירור נפרד רק לשם כך.

פורסם
  • מחבר

1. שקט זה דבר מבורך, אבל אני יכול להתפשר על כך.

2. אין לי שום תכנונים לגבי גיימינג, וכרגע אני נשאר עם המסך הקודם שלי שהוא CRT 19 אינץ'. אני מאמין שבהמשך אני אחליף למסך חדש 22 אינץ LCD.

הייתי היום ב-P-SEE בירושלים וקבלתי שם הצעת מחיר והמלצה לפי הצרכים שהצגתי למפרט הבא:

מעבד intel core 2 duo 7200 box

לוח אם gigabyte p35 ds3l

כ. מסך palit 8800 gt 512mb

זכרונות 4G DDR2 800 של A-DATA

קשיח 320GB 16mb 800 של samsung

צורב LG*20

מארז של raidmax apex 802

ספק FSP 400 PNR

המחיר של אלו+מקלדת+הרכבה - 2900 ש"ח.

איך נראה המפרט הזה?

ההתלבטויות שנראות לי לגבי המפרט הן:

א. לוח אם - האם יש טעם לקחת לוח עם בקר מתקדם יותר p43 או p45? עד כמה זה מועיל לצרכים שלי?

ב. כרטיס מסך - האם כרטיס זול יותר ייתן גם הוא מענה הולם לצרכים שלי או שההשקעה של ה-200-300 שקל הנוספים בכרטיס מסך טוב יותר (כדוגמת זה במפרט) משתלמת ונותנת ביצועים טובים משמעותית ?

ג. זכרונות - 4G או מספיק רק 2G (האם ל-XP ב-32 ביט יש בעיה לעבוד עם 4G?)

כזכור, הצרכים שלי מעבר לאינטרנט, office וצפיה בסרטים שאני מוריד, זה עריכה של תמונות ביתיות בפוטושופ, וכוונה בעתיד לערוך (באופן חובבני ביותר) סרטונים ביתיים קצרים ממצלמת וידאו דיגיטלית.

מה דעתכם?

פורסם

1. שקט זה דבר מבורך, אבל אני יכול להתפשר על כך.

2. אין לי שום תכנונים לגבי גיימינג, וכרגע אני נשאר עם המסך הקודם שלי שהוא CRT 19 אינץ'. אני מאמין שבהמשך אני אחליף למסך חדש 22 אינץ LCD.

הייתי היום ב-P-SEE בירושלים וקבלתי שם הצעת מחיר והמלצה לפי הצרכים שהצגתי למפרט הבא:

מעבד intel core 2 duo 7200 box

לוח אם gigabyte p35 ds3l

כ. מסך palit 8800 gt 512mb

זכרונות 4G DDR2 800 של A-DATA

קשיח 320GB 16mb 800 של samsung

צורב LG*20

מארז של raidmax apex 802

ספק FSP 400 PNR

המחיר של אלו+מקלדת+הרכבה - 2900 ש"ח.

איך נראה המפרט הזה?

ההתלבטויות שנראות לי לגבי המפרט הן:

א. לוח אם - האם יש טעם לקחת לוח עם בקר מתקדם יותר p43 או p45? עד כמה זה מועיל לצרכים שלי? לא חייב... יש סיכוי ( :nixweiss:) שזה יתבטא בעתיד!?

ב. כרטיס מסך - האם כרטיס זול יותר ייתן גם הוא מענה הולם לצרכים שלי או שההשקעה של ה-200-300 שקל הנוספים בכרטיס מסך טוב יותר (כדוגמת זה במפרט) משתלמת ונותנת ביצועים טובים משמעותית ? לדעתי, לא תצתרך יותר מכרטיס ב 400-500 ש"ח

ג. זכרונות - 4G או מספיק רק 2G (האם ל-XP ב-32 ביט יש בעיה לעבוד עם 4G?) עדיף (השקעה כדאית) 4GB למרות ש WIN 32BIT יראה רק 3.5GB בערך...

כזכור, הצרכים שלי מעבר לאינטרנט, office וצפיה בסרטים שאני מוריד, זה עריכה של תמונות ביתיות בפוטושופ, וכוונה בעתיד לערוך (באופן חובבני ביותר) סרטונים ביתיים קצרים ממצלמת וידאו דיגיטלית.

מה דעתכם?

נחמד, אבל יש הצעות עדיפות... כדוגמה זאת: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1417

אבל, אם נלך נטו לפי צריכיך, הבא אמור לשרת אותך בכבוד:

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1418

עם שדרוג ל 4GB יוצא ¤2370

פורסם
  • מחבר

המפרט השני של foxpc אכן דומה מאד למה שהבאתי רק שהוא זול ביותר מ-500 שקל ממנו. האם מישהו מכיר את החנות? מאחר ואני גר בירושלים הייתי מעדיף לרכוש מחשב קרוב לבית, אבל מצד שני 500 שקל הבדל לא הולכים ברגל... מה אתם אומרים?

לגבי הבקרים בלוח אם, עדיין לא הבנתי מה ההבדל בין p35 ל-p43 או p45 והאם הוא רלוונטי אלי?

ושאלה נוספת לגבי עריכת וידאו - אין לי הרבה נסיון בתחום, אבל ממה שאני יודע כדי להעביר סרט ממצלמה דיגיטלית (DV) למחשב צריך לדגום את האות. האם כרטיסי המסך שהוזכרו במפרטים השונים קודם לכן מאפשרים זאת או שצריך כרטיס ייחודי לכך?

כשאני מסתכל על המידע המפורט של כרטיסי מסך שונים (למשל באתרי המכירות), איזה נתונים הם רלוונטים לתחום של עריכת וידאו, על איזה נתוני כרטיס כדאי להסתכל כשמשווים בין כרטיסים שונים (לדוגמא מה ההבדל בין הכרטיס שהבאתי במפרט שלי: palit 8800 gt 512mb לבין זה שמופיע במפרט של פוקס-פיסי: twintech 9600 gt 512mb)?

תודה,

ושנה טובה

פורסם

* מבחינתך אין כל הבדל בין הלוחות ולשימושים שלך אין ביניהם כל הבדל בפועל.

- P35 היה עד לא מזמן לוח האם המומלץ ביותר למחשבי אינטל. עדיין מומלץ ביותר מלבד לגיימרים/אנימטורים/עורכי וידאו מקצועיים.

- P43 הוא ה"מלך" החדש שנותן שיפור מה בצריכת הספק ובעיקר תמיכת ב-PCIE 2.0 שנותן רוחב פס כפול לכרטיס המסך.

רלוונטי רק בגיימינג או בעריכת וידאו מקצועית ואנימציותר 3D למשל. לא משמעותי עבורך כלל.

- P45 הוא "אחיו הגדול" של ה-P43 ויתרונו בשני סלוטים של PCIE 2.0 שמאפשרים שימוש בשני כרטיסי מסך במקביל.

לגיימרים אקסטרים בלבד - חבל על הכסף.

* אין צורך "לדגום את האות". לכל מצלמת DV יש חיבור FireEire שמאפשר העברה של החומר כמו שהוא למחשב.

בלוחות האם הזולים של אינטל אין חיבור כזה. כרטיס נפרד עולה כ-60 ש"ח. בלוחות AMD הזולים יש לרוב חיבור FW מובנה.

הבעיה היחידה היא שפורמט DV תופס המון נפח (מעל 10GB לשעה) ויש לקודד אותו לפורמט חסכוני יותר דוגמת MPEG2 או XVID. לשם

כך יש לשים דגש על המעבד אך כל מעבד כפול ליבה בן ימינו מתמודד עם המשימה בלי בעיה. מכיוון שלא מדובר בעריכת וידאו מקצועית אלא

שימוש חובבני לא תדיר אין טעם לקחת מעבד מפלצתי פה.

* לשימושים שלך אין כל צורך או משמעות לכרטיס המסך - המעבד מבצע את כל ההמרות והחישובים ללא שימוש בכרטיס המסך כלל.

כל הכרטיסים שהוצעו פה הם מעל ומעבר לנדרש עבורך.

מפרט מעל ומעבר לצרכים שלך עם לוח הכולל כל חיבור אפשרי (כולל FW), ספק מעולה ורמת שקט טובה כבונוס.

מעבד:

AMD ATHLON 64 5400+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.8GHz 1MB CACHE - ADO5400DOBOX - BOX ¤387

לוח אם:

ASUS M3A78EMH HDMI ¤372

דיסק קשיח:

HITACHI 320GB 16MB SATA2 7200 RPM ¤230

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤124

זיכרון:

TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz ¤184

מארז:

ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤428

קרור למעבד:

GLACIALTECH IGLOO 7311 SILENT FOR AMD S754/939/AM2 ¤54

קרור למארז:

GLACIALTECH 80mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT80252-HDBLA1 ¤28

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤1882

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* מעבד חזק - מעל ומעבר לנדרש לשימושים שלך שיתמודד עם עריכת וידאו של סרטים ביתיים בקלות + קירור חרישי ומשתלם.

* לוח אם מעולה עם כרטיס מסך מובנה החזק ביותר כיום (HD3200) וכל חיבור אפשרי.

יאפשר לך אפילו גיימינג סביר וניגון תכני HD. קרא פה: http://tinyurl.com/225473

כולל FW ו-HDMI לחיבור עם טלביזית LCD ותומך ב-PCIE 2.0 אם תרצה להוסיף בהמשך כרטיס מסך נפרד.

* מארז איכותי ושקט עם ספק מעולה, שקט ובעל נצילות גבוהה.

פורסם

^^^

מעולה וחסכוני...

רק הייתי משקיע במעבד PHENOM X3 TRIPLE CORE 8450 שעולה כ 120 שקל יותר ויתן ביצועים עדיפים משמעותית גם בקידוד וגם בפוטושופ (ולא רחוק מ E7200)...

כמו כן, היתי מחליף את ה HD לזה WD3200AAKS, תוספת של 17 שקל... לא מתלהב מאמינות של HITACHI!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים