עבור לתוכן

השוואה בין שני מפרטים, צרכים משרדיים (בעיקר)

Featured Replies

פורסם

שלום לכל המעוניינים

בצער רב אני מודיע על פטירתו של הנייד הישן שלי... הוא היה אהוב על חבריו, מנהיג חברתי, תלמיד מצטיין... ההלוויה היום. בינתיים, אני מחפש אחד חדש.

צרכים: לא הרבה, בעיקר מוזיקה ועבודה משרדית (AKA לימודים), אינטרנט... טיפה טיפה עריכה של וידאו (ברמה מאוד בסיסית - אנחנו מדברים על Windows Movie Maker)... זהו בערך. צריך קיבולת גבוהה לרוקנרול.

יש הבדל משמעותי בין המפרט הזה

למפרט הזה (הוא נמצא שם למטה, גם כן וואלה האלה...), מלבד גודל ההארד דיסק, והאם יש למישהו כאן ניסיון עם המחשבים האלו, והאם הבדל משמעותי זה מצדיק הפרש של יותר מ1000 שקל? :P

תודה לעונים ולמעוניינים

פורסם

Netbook זה לא ממש אידיאלי לצרכים שלך לדעתי. בוודאי לא אם מדובר במחשב ראשי. עבודה באופיס לדוגמא או הקלדה ממושכת על מחשבים כאלה היא מאד לא נוחה לטעמי.

על "רוקנרול" אתה יכול לוותר מראש במחשבים כאלה, הם מצויידים ברמקולים גרועים במיוחד (בכל מקרה זה לא תחום שניידים מצטיינים בו ועדיף להשתמש באוזניות לדעתי).

פורסם
  • מחבר

Netbook זה לא ממש אידיאלי לצרכים שלך לדעתי. בוודאי לא אם מדובר במחשב ראשי. עבודה באופיס לדוגמא או הקלדה ממושכת על מחשבים כאלה היא מאד לא נוחה לטעמי.

על "רוקנרול" אתה יכול לוותר מראש במחשבים כאלה, הם מצויידים ברמקולים גרועים במיוחד (בכל מקרה זה לא תחום שניידים מצטיינים בו ועדיף להשתמש באוזניות לדעתי).

ההקלדה הממושכת - מדובר בגלל הגודל או בעיה אחרת בהם? עקרונית אני צריך הקלדה או ללימודים, שאז הגודל נראה לי דווקא מתאים, או לבית - ובמקרה הזה יש לי מקלדת רגילה שאפשר לחבר.

בקשר לvideo capture ועריכה בשקל תשעים כל פעם שהכוכבים מסתדרים בשורה, הוא יעמוד במשימה (בערך)?

בקשר לרוקנרול - התכוונתי להשתמש באוזניות בכל מקרה, אבל תודה.

פורסם

הבעיה העיקרית עם ההקלדה היא הגודל, המקלדת מאד לא נוחה (לפחות לדעתי, יש כמובן אנשים שמתרגלים לזה).

קח בחשבון שהמעבד מאד חלש בהשוואה למעבדים מודרניים אחרים וכל עבודה שמפעילה את ה-CPU תהיה יותר איטית. לא ניסיתי לעסוק בעריכת וידאו על Netbook (ואני בספק שיש הרבה אנשים שניסו :P) אבל ניתן לומר שזה לא דבר אידיאלי. אם יש לך סבלנות לזה ומדובר ברמה בסיסית מאד (לא ב-HD כמובן) אז זה כנראה יעבור.

פורסם
  • מחבר

הבעיה העיקרית עם ההקלדה היא הגודל, המקלדת מאד לא נוחה (לפחות לדעתי, יש כמובן אנשים שמתרגלים לזה).

קח בחשבון שהמעבד מאד חלש בהשוואה למעבדים מודרניים אחרים וכל עבודה שמפעילה את ה-CPU תהיה יותר איטית. לא ניסיתי לעסוק בעריכת וידאו על Netbook (ואני בספק שיש הרבה אנשים שניסו :P) אבל ניתן לומר שזה לא דבר אידיאלי. אם יש לך סבלנות לזה ומדובר ברמה בסיסית מאד (לא ב-HD כמובן) אז זה כנראה יעבור.

מדובר ברמה בסיסית סטייל להוסיף כתוביות ולחתוך חלקים לא רצויים, על HD אפילו לא חלמתי.

מבחינת הצרכים האחרים - אינטרנט, יוטוב, מסנג'ר, מוזיקה וקצת אופיס (עם מחשב רגיל בבית לגיבוי מקסימום, ומקלדת שיכולה להתחבר בזמן שאני בבית, כי הניידות היא באמת כמעט רק ללימודים), האם הוא יספיק? (ובחזרה לשאלה המקורית, האם קיים הבדל מהותי בין שניהם?)

פורסם

כן, לצרכים בסיסיים כאלה הוא יספיק. יש בינהם הבדלים בגודל ובמשקל. לטעמי האישי המקלדת של ה-Wind קצת יותר נוחה וה-Touchpad שלו יותר ידידותי (אבל יש גם כאלה שחושבים אחרת). ל-Wind יש מסך מאט, מה שמהווה מבחינתי יתרון משמעותי על פני המסך המבריק של ה-Acer. ישנם עוד הבדלים קטנים בתכונות כמו קוראי כרטיסים וכו'. חיי הסוללה שלהם על 3 תאים די דומים (רעים בשני המקרים) ואיכות הבניה גם היא פחות או יותר דומה. יש בפורום ת'ראד ארוך ומפורט שדן בהבדלים ובהתרשמויות מכל ה-Netbooks בפרטים, אתה מוזמן לקרוא ולהתרשם.

כמו כן, ממליצה לקרוא את הביקורת הבאה בנוגע ל-Aspire שכן היא מתייחסת לשימוש של סטודנטים ספציפית:

http://www.studentbuyingguide.com/2008/09/acer-aspire-one-for-students-review/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים