עבור לתוכן

המלצה לקניית מצלמה חדשה, מחובב בעל טעם די ספציפי, עד 2000 ש"ח. פרטים בפנים:

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

מזה זמן רב לא התעניינתי בשוק המצלמות הדיגיטליות, ואני קצת לא מעודכן. אני כרגע בעליה של קנון A520, בת 3 שנים, ועקב נסיעה לחו"ל בנובמבר - חשבתי לקנות חדשה.

מה שמעניין אותי בעיקר במצלמה הם הדברים הבאים:

רזולוציה - 8 MP לפחות.

זום אופטי - עדיף די גבוה, בין 8 ל-10.

מייצב תמונה.

פעולה מהירה - עם פלאש, בקנון הנוכחית שלי, צריך לחכות באזור ה-6 שניות בין תמונה לתמונה. הייתי רוצה משהו הרבה יותר מהיר, גם לאחר צילום בפלאש.

מחיר - מתחת ל-2000, אם זה אפשרי לאור כל הדרישות שלי, אבל בעבור הסעיף המתואר למטה אני מוכן להתגמש כלפי מעלה.

הדבר שהכי חשוב לי - איכות תמונה מצויינת. למה הכוונה?

קודם כל, בכל קנון קומפקטית מסדרה A אני חושב, ברגע שעולים מעל ל-100 ISO, הארטיפקטים וה-NOISE חוגגים שזה פשוט נורא.הדבר שהכי חשוב לי הוא לקבל תמונות חדות, בעלות צבעים חיים והפרדת צבעים טובה, גם ב-ISO גבוה יותר.

קראתי כאן בפורום המלצה על TZ5 של פנסוניק. נכנסתי לביקורת ב-DPREVIEW, וראיתי את התמונות שצולמו איתה. מה אני אגיד.... לא משהו. לא מספיק לי. הצבעים נראים קצת WASHED OUT ולא חיים, ואם מסתכלים קצת יותר מקרוב, רואים המון NOISE. וכמו כל המצלמות הקומפקטיות, זה רק מתגבר כשמצלמים ב-ISO גבוה יותר. אני רוצה לקבל תמונות באיכות גבוהה יותר.

האם לאור כל הדרישות שלי, זה אפשרי לקבל משהו כזה בתחום של 2000 ש"ח? האם יש מצלמה קומפקטית שעונה לדרישות, או שאנחנו מדברים כבר על מצלמות SLR בלבד? גם אם כן וגם אם לא, אשמח להמלצות על דגמים ספציפיים שעונים לדרישותיי, גם אם הם מעל לתחום ה-2000 שקלים.

תודה רבה!

פורסם

אני לא מבין גדול, אבל לפי הדרישות שלך, בהנחה שאתה יכול להתפשר על גודל המצלמה, המצלמה שאני קניתי - אולימפוס SP570 לדעתי תספק אותך בהחלט.

שוב - בהנחה שאתה יכול להתפשר על הגודל כי היא לא קומפקטית במיוחד.

חכה לתשובה של אחד המומחים...

פורסם
  • מחבר

תודה SCYLLA. בעקבות המלצתך ערכתי מחקר מקיף למדי, בעיקר בעזרת האתר DPREVIEW, ונראה לי שבהעדר עוד המלצות, אלך על הפנסוניק DMC-FZ8, בעיקר כי לאור המגבלות, נראה לי שהתמונות אצלה יוצאות החיות והחדות ביותר. עדיין יש בעיה לא קלה עם ISO גבוהים, אבל כנראה שהדבר היחיד שפותר את העניין לגמרי היא מצלמת SLR אמיתית וטובה, כזו שעולה לפחות 1000 ומשהו ש"ח יותר מה-FZ8. אגב, איך זמן התגובה באולימפוס, מהיר?

יש עוד זמן עד לקניה, אז אשמח לעוד המלצות.

פורסם

כשאני הייתי בדילמה דומה החלטתי ללכת בסוף על ה-FZ18

ההבדל בינהם לא גדול, העדשות שונות (ל-18 יש שדה רחב יותר וזום חזק יותר), והצלחתי להוציא תמונות מעולות מהמצלמה (חלקן גם העלתי לאתר זה).

אבל בסופו של דבר, נראה לי שתור ה-SLR יגיע בקרוב....

פורסם

ל-SP570 יש יתרון משמעותי על מרבית המתחרות שלה ושמאפשר להמנע ממעבר לא-הכרחי ל-DSLR - תושבת לפלאש חיצוני. הסבר כאן.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שהשתתף בדיון. בסופו של דבר, קניתי את ה-FZ28 של פנסוניק, ובסה"כ אני מרוצה. נראה איך היא תתפקד בלונדון. :)

פורסם

תתחדש. כתחזור בבקשה תעלה מספר תמונות שנוכל להתרשם ממנה.

אני מצטער שקניתי את TZ5 (גם של פנסוניק) ולא את FZ28 (המחיר כמעט זהה והגודל לא כזה קריטי)

פורסם

תתחדש. כתחזור בבקשה תעלה מספר תמונות שנוכל להתרשם ממנה.

אני מצטער שקניתי את TZ5 (גם של פנסוניק) ולא את FZ28 (המחיר כמעט זהה והגודל לא כזה קריטי)

אני בדיוק לפני קנייה של TZ5... מה לא אהבת בה שאתה מצטער שקנית?

(או שזה רק בגלל הFZ28 וההבדל הקטן במחיר?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים