עבור לתוכן

חיבור 2 כרטיסי רשת על אותו מחשב

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לחבר 3 מחשבים תחת אותה רשת(סיגמנט)

ברשותי DESKTOP בעל 2 כרטיסי רשת ו2 מחשבים ניידים, כולם בעלי מערכת הפעלה XP SP2

על הDESKTOP הגדרתי לכל כרטיס IP ולכל מחשב נייד הוגדר גם IP (סך הכל 4 כתובות שונות באותו סיגמנט)

כאשר 3 המחשבים מחוברים אני מצליח להגיע רק לאחד מהם (PING)

כאשר אני מנתק את זה שניתן לעשות אליו PING, פתאום נהיה קשר אל המחשב שלא היה ניתן לעשות אליו PING

ככל הנראה 2 כרטיסי הרשת לא מצליחים לעבוד ביחד,

אני לא מבין מדוע 2 כרטיסי ה LAN לא מצליחים לעבוד ביחד?

נ.ב

אני מעוניין להישתמש בתוכנהבשם LANforge שיוצרת סימולציה של רשת (PACKET DELAY, DROP וכו....) בגלל זה כל הקונפיגורציה הנ"ל,

פורסם

אני צריך פרטים.

איזה IP הגדרת לכל כרטיס (לכל הארבעה כרטיסים והמיקום שלהם).

מה ה SUBNET שבשימוש בכל הכרטיסים אם זה שונה אז איפה.

מה הקונפיגורציה לחיבור בינהם כלומר כולם מתחברים דרך הדסקטופ? מי מבצע את הראוטינג אצלך? איך אתה יוצא לאינטרנט מה הקונפיגורציה? אתה משתמש בראוטר או חייגן? בקיצור תסביר לי במילים ברורות ופרטים מלאים מה הגדרת ואז נוכל לעלות על הבעיה.

מחכה לפרטים.

פורסם
  • מחבר

כל המחשבים תחת כל אחד עם IP שונהIP 192.168.20.***

2 כרטיסי רשת מותקנים על הDESKTOP והוגדרו להם כתובות תחת הSUBNET הנ"ל

החיבור הוא מכל מחשב נייד לדסקטופ ע"י כבל מוצלב

בשלב זה אין לי ציאך ביציאה לאינטרנט מהרשת הנ"ל

כל המ שאני רוצה זה את היכולת לתקשר בין שלושת המחשבים כולל תקשורת בין 2 הניידים שמחוברים לDESKTOP

תודה

פורסם

אתה בטוח שזה אפשרי בכלל לשים 2 כרטיסי רשת על אותו סאבנט במחשב אחד ?

פורסם

אני לא מבין למה אתה לא מסוגל לענות לי על הפרטים שביקשתי? זה פשוט בוא אני אבנה טבלה ואתה תענה את התשובות.

1. נייד-1 מה ה IP וה SUBNET שלו?

2. נייד-2 מה הIP וה SUBNET שלו?

3. DESKTOP כרטיס רשת 1 מה הIP וה SUBNET שלו? וכמובן לאיזה נייד הוא מחובר?

4. DESKTOP כרטיס רשת 2 מה ה IP וה SUBNET שלו? וכמובן לאיזה נייד הוא מחובר?

5. מי מבצע את הראוטינג בין כרטיסי הרשת ב DESKTOP? התקנת איזה תוכנת צד שלישי?

לגבי הקונפיגורציית חיבור הבנתי מה אתה עושה אבל אני צריך להבין מה עשית לא תקין כדי שאני אוכל לתקן.

ובכלל למה אתה עובד כזה הפוך? למה לא לחבר לאחד מכרטיסי הרשת שלך סוויץ' וגמרנו? זה פחות ממאה שקל למכשיר המסכן הזה וזה עובד יופי בלי הגדרות מיותרות חוץ מהגדרת IP עוקב ו SUBNET זהה ואז כולם מתקשרים עם כולם מעולה בלי בעיות וניתוקים.

לגבי השאלה של האם ניתן לשים שני כרטיסי רשת עם אותה סאבנט? כן זה אפשרי אבל אין בזה טעם חוץ ממצב של עומס על כרטיס בדר"כ בשרתים כבדים יש את זה בשביל חלוקת עומס תיקשורת.

פורסם
  • מחבר

כל המחשבים על SUBNET 255.255.255.0

נייד 1 192.168.20.35

נייד 2 192.168.20.34

DESKTOP 1 192.168.20.30

DESKTOP 2 192.168.20.31

אין ראוטר הותקנה תוכנה שאמורה לנתר ולעשות את הראוטינג, שם התוכנה LANforge ICE

יש לי סוויץ הבעיה שדרך הסוויץ אני לא אוכל להישתמש בתוכנה שאני צריך

מהות התוכנה היא היכולת "לשנות" את התעבורה בין 2 המחשבים בגלל זה כל הקונפיגורציה הנ"ל

פורסם

אולי תעשה 2 subet עם gateway ?

פורסם

או עכשיו אנחנו מדברים

אתה לא יכול לבצע ראוטינג כשאתה נמצא על אותה רשת כל העניין של ראוטינג הוא לרשתות שונות זה כנראה מה שגורם לבעית התקשורת.

תגדיר סאבנט ו IP שונות לכל רשת כלומר לכל כרטיס ב DESKTOP ולהגדיר סאבנט ו IP תואמות לכל נייד ואז תגדיר STATIC ROUTES בתוכנה וזהו ותהיה לך תקשורת מלאה ותוכל להגדיר את התעבורה איך שתרצה.

פורסם

ניתן להגדיר static route גם בwindows ללא עזרה של תוכנות צד ג' ע"י הכלי/פקודה route.

פורסם

ההצעה לא רלוונטית בגלל שהוא רוצה לעבוד עם התוכנה הזאת ספציפית לשימושים נוספים ולדעתי אם היא לא תבצע את הראוטינג היא גם לא תוכל לבצע את שאר הפעולות שהוא רוצה.

פורסם

לא נראה לי שאפשר לעבוד עם שני כרטיסי רשת שנמצאים באותו סיגמנט ובאותו מחשב.

הדבר יוצר לופ ברשת.

אפשרי רק אם יש דרייבר (או תוכנה אחרת) שיוצר teaming בין הכרטיסים, אבל אז כמובן שיהיה להם גם IP משותף.

מה שהתוכנה שלך יודעת לעשות זה לדמות תווך WAN כלשהו.

המחשב שלך עם שני כרטיסי הרשת הוא התווך, שני המחשבים האחרים נמצאים ברשתות שונות בשני קצוות של התווך.

לכן עליך להגדיר סיגמנט לאחד מכרטיסי הרשת שנמצא על המחשב בעל שני הכרטיסים וסיגמנט אחר לכרטיס השני על אותו מחשב.

את שני המחשבים האחרים תקנפג לאותו סיגמנט של הכרטיס שהם מחוברים אליו פיזית.

כמו כן תפעיל את הסרויס שנקרא routing...

אחרי כל התהליך תבדוק שיש לך PING בין כל המחשבים.

קפיש?

פורסם

לופ ברשת? לופ בין מה למה?

ב-XP Pro לא אמורה להיות שום בעיה בעבודה עם 2 NICים,

בנוסף אני לא יודע למה צריך להגדיר ניתוב סטטי עם מדובר בעבודה באותו ה subnet, שזה אומר

אותו ה lan.

מבחינת בניית הרשת עצמה,

מחשב נייד א' למשל אמור לקבל IP מסויים, ה Gateway שלו צריך להיות

ה-Ip של כרטיס הרשת שאליו הוא מחובר במחשב הנייח.

תנסה לבנות את הרשת בצורה הזו ותגיד אם יש בעיה,

כי בניתי רשת כזאת במקום העבודה פשוט דרך סוויץ' כשמחשב אחד שימש כשער

והכל עבד פרפקט, בנוסף, המחשבים עבדו חלקם גם על וויסטע ועל סרבר 2003.

פורסם

הבעיה היא לא סתם עם 2 ניקים, אלא עם 2 ניקים על אותו סאבנט באותו מחשב. כשהמחשב מוציא חבילה של מידע הוא מוציא אותה רק פעם אחת ממקום אחד.

פורסם

Lev0: אני לא יודע בדיוק באיזה תצורה עבדת ואני אשמח שתסביר יותר במפורט.

זה שהכנסת switch לכל הסיפור כבר משנה את המבנה של הרשת.

בכל מקרה, תחפש בגוגל ותראה.

למשל: http://www.velocityreviews.com/forums/t4694-2-nic-cards-in-one-xp-cpu.html

וגם: http://www.tomshardware.com/forum/225699-46-nics-subnet

פורסם

Lev0 כשאתה משתמש בסוויץ' אין בעיה כי כרטיס אחד מחובר לסוויץ' ומחלק כתובות IP במידה ואתה מפעיל את ה DHCP והכרטיס השני משמש לתיקשורת לאינטרנט ומוגדר לשיתוף אבל כשאתה בונה את זה כמו שהבחור אמר אז יש בעיה כי זה שני כרטיסים עם אותו סאבנט באותה מכונה ולכן כמו שאמרתי זה מצב שבו משתמשים רק כשרוצים לבצע חלוקת עומס של תיקשורת על כמה כרטיסים במקום על כרטיס אחד (זה נפוץ יותר בשרתים). ובמצב שהבחור רוצה תקשורת בין המחשבים אין אפשרות כזאת הוא צריך לבצע ראוטינג בין שתי רשתות אם הוא רוצה תקשורת בין שלושת המחשבים.

בקיצור רק הבחור לא חזר ואמר מה הוא עשה והאם אחרי ההגדרות התקשורת הסתדרה.

מחכים לתגובתך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים