עבור לתוכן

מחשב נייד בתקציב של 1000 דולר עם אחראיות בישראל

Featured Replies

פורסם

היי

הייתי כבר סגור על ה-LS3000, אבל עכשיו ביררתי את עניין האחראיות עם לנובו, ועד שהדגם לא יגיע לארץ, לא תהיה אחראיות בארץ, כך שבחרתי לוותר על הדגם הזה, אחראיות זה דבר חשוב בשבילי.

אז עכשיו מתחילים הבירורים מחדש - על איזה דגם כדאי ללכת בתקציב של 1000 דולר?

אני מחפש מחשב בעיקר לעבודה משרדית, אינטרנט, קבצי אופיס, וסרטים... לא משחקים כבדים, בעתיד משחקים פשוטים כמו דיאבלו 3 וסטארקראפט2.

אשמח לכמה המלצות שיש בהם אחראיות גם בישראל.

פורסם

שמתי על דגם חדשה מסדרה של לנובו E שיוצא עכשיו בארצות הברית שווה לבדוק אותו!

פורסם

הסיכוי הכי טוב שלך לקבל אחריות בינלאומית בתקציב יהיה בסדרות העסקיות של דל. ברר מולם איזה סוג אחריות נדרש בשביל כל דגם ודגם. בתקציב שלך אפשר ללכת על ה-E6400 ב-14", הדגם ב-13" הרבה יותר יקר. אם אתה בכל זאת רוצה 13" אז ה-Vostro 1310 יכול להתאים אם כי הוא מחשב הרבה פחות טוב מה-E6400.

ל-HP הרבה פעמים יש אחריות בינלאומית על סדרות עסקיות וה-6930P עשוי להיות אופציה אבל הוא יותר יקר ועובר את התקציב. עם זאת, אם אכן יש אחריות בינלאומית היא כבר כלולה במחיר ולכן הוא עשוי עדיין להשתלם.

לנובו הם קצת בלתי צפויים ומאד לא מסודרים בנושא האחריות הבינלאומית (אהמ, אין להם סדרת E כרגע למיטב ידיעתי... פעם אחרונה שהייתה זה היה בימי הפנטיום 3 בערך. אולי הכותב מעלי מתייחס לסדרת E של דל) ולכן זו לא אופציה אם אין לך סבלנות וזמן להתעסק עם זה.

פורסם
  • מחבר

הסיכוי הכי טוב שלך לקבל אחריות בינלאומית בתקציב יהיה בסדרות העסקיות של דל. ברר מולם איזה סוג אחריות נדרש בשביל כל דגם ודגם. בתקציב שלך אפשר ללכת על ה-E6400 ב-14", הדגם ב-13" הרבה יותר יקר. אם אתה בכל זאת רוצה 13" אז ה-Vostro 1310 יכול להתאים אם כי הוא מחשב הרבה פחות טוב מה-E6400.

ל-HP הרבה פעמים יש אחריות בינלאומית על סדרות עסקיות וה-6930P עשוי להיות אופציה אבל הוא יותר יקר ועובר את התקציב. עם זאת, אם אכן יש אחריות בינלאומית היא כבר כלולה במחיר ולכן הוא עשוי עדיין להשתלם.

לנובו הם קצת בלתי צפויים ומאד לא מסודרים בנושא האחריות הבינלאומית (אהמ, אין להם סדרת E כרגע למיטב ידיעתי... פעם אחרונה שהייתה זה היה בימי הפנטיום 3 בערך. אולי הכותב מעלי מתייחס לסדרת E של דל) ולכן זו לא אופציה אם אין לך סבלנות וזמן להתעסק עם זה.

אני יכול להסתדר עם 14", אם כי מה ההבדל בין 14 ל-13? והבנתי שה-E6400 הוא דגם די חדש, האם זה בטוח ללכת על דגם כזה? האם המחיר שלו לא יהיה מאוד יקר בגלל שהוא חדש? היתרון העיקרי כפי שאני מבין הוא שזה דגם עם נתוני פתיחה מעולים + אחראיות בין לאומית...

פורסם

אני יכול להסתדר עם 14", אם כי מה ההבדל בין 14 ל-13?

ההבדל? ההבדל הוא בגודל ובמשקל... :)

והבנתי שה-E6400 הוא דגם די חדש, האם זה בטוח ללכת על דגם כזה?

אני מניחה שתמיד יש סיכון כלשהו בקניה של משהו חדש, אי אפשר לדעת בבטחון מה יקרה. זה שאלה של האם אתה רוצה את המוצר המתקדם ביותר או שאתה מוכן להתפשר על זה ולקבל מוצר "בדוק" וישן יותר. שיקול שלך.

האם המחיר שלו לא יהיה מאוד יקר בגלל שהוא חדש?

לא, הוא בתקציב שלך. כמה תוסיף האחריות לעלות אני לא בטוחה, זה תלוי במה שדל יאמרו. יתכן שזה יעבור את התקציב עם האחריות, בזה אני לא בטוחה. כן, הוא יותר יקר מהדגם שהוא מחליף אבל ההבדל לא כלכך גדול.

היתרון העיקרי כפי שאני מבין הוא שזה דגם עם נתוני פתיחה מעולים + אחראיות בין לאומית...

היתרון המרכזי הוא איכות גבוהה וחיי סוללה טובים מאד. יתרון שניוני על פני מתחרים הוא באמת היכולת להשיג אחריות בינלאומית אצל דל בקלות יחסית.

פורסם
  • מחבר

נשמע כמו אפשרות טובה סה"כ הדגם, מקווה שלא תתגלה בו איזשהי בעייה לא צפויה :)

איפה מומלץ לרכוש את המוצר? האם גם דרך ספק חיצוני (לא דרך דל ישירות) ניתן לקבל אחראיות?

פורסם

בדר"כ כן, אבל תצטרך לשאול אותם :)

פורסם
  • מחבר

היי, ביררתי בדל לגבי ה-E6400, והם אמרו שזה רק ללקוחות עסקיים, ושרק עם יש לך חשבון עסקי בארצות הברית אתה יכול לרכוש את הסידרה הזאת - זה מדויק המידע הזה? אף פעם לא שמעתי על כזה דבר.....

מישהו יכול לאמת או להסביר?

הנה הציטוט של מה שהם אמרו פחות או יותר באנגלית:

They sell the model you have requested ONLY to business and not to individuals

it means you must have a business fund (company) in the US

פורסם

אממ..מי זה הם?

יש אפשרות לרכוש את ה-E6400 בתור אדם פרטי בארה"ב, זה בטוח, הוא זמין לקניה באתר של דל ואני אישית מכירה אנשים שרכשו אותו (וקראתי עוד דיווחים רבים של אנשים פרטיים שרכשו אותו בשביל עצמם). אלא אם כן הם שינו משהו (וזה נשמע מאד הזוי כי סדרות עסקיות כאלה תמיד נמכרות גם לאנשים פרטיים) צריכה להיות אפשרות להזמין את הדגם הזה.

יתכן שהכוונה כאן היא לאיזושהי קונפיגורציה שנמצאת בחלק של ה-Large Business או משהו כזה. או אולי ההתייחסות היא לסוג מסויים של אחריות. בכל מקרה, זה רק ניחוש, אין לי מושג על מה מדובר כאן ומאיפה זה נובע. מול מי ביררת את זה?

פורסם
  • מחבר

אבא שלי התקשר לדל, אבל אולי באמת הייתה שם אי הבנה, גם לי זה נשמע מוזר הסיפור הזה.

זה הדגם שנתתי לו לברר איתם:

Latitude E6400

Intel® Core 2 Duo P8400 (2.26GHz, 3M L2 Cache, 1066MHz FSB), 2GB DDR2-800 RAM, 160 GB HARDRIVE Genuine Windows Vista® Home Basic SP1, With media

את רואה כאן משהו מוזר? אגב, לא עדיף ללכת על ה-E4200 או E4300 כי הם יותר קלים והם 13 ולא 14? אפשר ללכת על אותו מפרט בדיוק כמו שרשמתי למעלה רק E4300/E4200?

בדקתי עכשיו, ההבדל הוא במחיר - הבדל של כמעט 1000 $! אני צודק?

עריכה: עשיתי את הבירורים מול נציגת השירות שלהם, מסתבר שצדקת לחלוטין ובהחלט אפשר לרכוש את latitude E6400 גם אם אתה לא עסק, וגם האחראיות היא בין לאומית ותופסת בישראל.

עכשיו יצא לי באתר של דל בערך 1200 דולר (עם 3 שנים של אחראיות בין לאומית שעלו איזה 200 דולר), בטח יש חנויות שיותר זול לקנות בהם - איפה מומלץ לחפש (באינטרנט)?

פורסם

כן, אישית הייתי מעדיפה את ה-E4300 או E4200 אבל כפי שאמרת הם מחוץ לתקציב שלך.

תראה, אין לי מושג על מה דל מדברים. כל העניין מאד מוזר ואין לי תשובה. גם בארץ המחשב כבר זמין לרכישה של אנשים פרטיים (רק כמובן הוא יותר יקר):

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Latitude+E6400.htm

פורסם
  • מחבר

היי, כפי שכתבתי בעריכה הבעייה נפתרה - והייתה כנראה אי הבנה, אכן אפשר לקנות דגמים.

עכשיו אני רק מתלבט איפה לקנות - האם ישירות דרך DELL, או שהמחירים שלהם יקרים יותר?

פורסם

אני לא בטוחה בזה אבל לדעתי המחשב הזה עדיין לא זמין דרך Resellers. אני לא יודעת מתי אתה רוכש אבל הוא בוודאי יהיה זמין בעתיד.

בשביל לקנות דרך דל צריך להשתמש בדר"כ בכרטיס אשראי אמריקאי. אם יש לך אמריקן אקספרס ניתן לעקוף את זה על ידי הוספת כתובת בארה"ב לכרטיס.

אם אתה רוצה להוריד בעלות אתה יכול להסתכל גם על דגמים ישנים יותר כמו ה-D630. אם אתה רוצה 13" תסתכל על ה-Vostro שציינתי שאיכותי פחות אבל הרבה יותר זול וקטן יותר.

אפשר לשאול איזו אחריות הם אמרו לך שצריך לבחור על מנת שתהיה תקפה בארץ?

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוחה בזה אבל לדעתי המחשב הזה עדיין לא זמין דרך Resellers. אני לא יודעת מתי אתה רוכש אבל הוא בוודאי יהיה זמין בעתיד.

בשביל לקנות דרך דל צריך להשתמש בדר"כ בכרטיס אשראי אמריקאי. אם יש לך אמריקן אקספרס ניתן לעקוף את זה על ידי הוספת כתובת בארה"ב לכרטיס.

אם אתה רוצה להוריד בעלות אתה יכול להסתכל גם על דגמים ישנים יותר כמו ה-D630. אם אתה רוצה 13" תסתכל על ה-Vostro שציינתי שאיכותי פחות אבל הרבה יותר זול וקטן יותר.

אפשר לשאול איזו אחריות הם אמרו לך שצריך לבחור על מנת שתהיה תקפה בארץ?

באמת עדיין קצת קשה למצוא את הדגם הזה בחנויות בארצות הברית, למרות שמצאתי אותו למשל ב-AMAZON, אבל במחירים מופקעים... אבא שלי כבר עכשיו בארצות הברית, עם דירה והכל, אני נוסע בעוד שבוע ביום שני, למשך שבועיים - האם יש דרך לבדוק אם עד אז הדגם יהיה קיים בחנויות, ואז לקנות אותו ישירות בחנות?

אני חושב שיש לי כרטיס אשראי אמריקאי, נסתדר עם זה.

הם אמרו שצריך אחראיות של 3 שנים, ואת ה-PRO בשביל שהאחראיות תתפוס גם בארץ. אגב, דיברתי עם התמיכה און ליין שלהם, וזאת תמיכה פשוט ברמה מדהימה - הלוואי שגם בארץ זה יהיה ככה. ישר נתנה לי את המייל והמספר טלפון שלה, אמרה לי להתקשר מתי שאני צריך... עזרה לי בכל שאלה, הייתה פשוט מעולה!

ה-13 ווסטרו לא יהיה בהבדל איכות ניכר מהדגם החדש של E6400? ומה לגבי ה-latitude D630, מה הדעה הכללית עליו?

פורסם

אם אתה צריך את המחשב תוך שלושה שבועות אז אתה מאד בלחץ. לוקח כמה שבועות לקבל מחשב CTO. אני לא יודעת על דרך לברר את זמינות הדגם בחנויות, אולי רק דרך בירור ישיר מול החנויות השונות או אולי דל יכולים לתת לך מיקומים של Resellers שלהם שמחזיקים את זה.

ה-Vostro 13 אכן יהיה הרבה פחות טוב מבחינת איכות. בגלל זה הוא גם הרבה יותר זול מה-E4300 לדוגמא. ה-D630 הוא באיכות טובה מאד וסה"כ מחשב מצויין אבל החסרון המרכזי שלו מול ה-E6400 הוא חיי הסוללה הנמוכים בהרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים