עבור לתוכן

שאלה| טמפרטורות לא הגיוניות, או שכן? HD4850.

Featured Replies

פורסם

היי,

אני עומד לפני החלטה די חשובה מבחינתי, ואני מתלבט בין שני כרטיסי מסך, אבל השאלה העיקרית שלי היא לגבי הכרטיס הבא:

http://www.connect3d.com/radeon_hd_4850.htm

למישהו כאן בפורום יש אולי את הכרטיס הזה, ויכול לתת חוות דעת בקשר לטמפרטורה שלו במנוחה ובמאמץ?

טכנאים מוסמכים שדיברתי איתם אמרו לי שבמנוחה הכרטיס עומד על-43 מעלות, ובמאמץ (Crysis) הוא לא עובר את ה-65 מעלות, זה נראה לכם נתונים הגיוניים..?!

אפילו שמדובר בקירור של AC, קשה לי קצת להאמין :\

חוץ מזה, זה נכון שככל שהכרטיס מקרר יותר, ככה הוא פולט יותר חום לתוך המארז (מתייחס רק לכרטיס 4850)?

תודה.

פורסם

זה הגיוני ואלו טמפרטורות מעולות, למען האמת, הכרטיס בכלל מתוכנן לעבוד על סביבות ה70 במנוחה ואיזור ה80-90 במאמץ עם קירור סטוק מקורי...

ככה לפחות הוא עבד אצלי עד ששמתי עליו S1(מה שלא באמת נחוץ אם עושים אוברקלוק)

אם אלו באמת הטמפרטורות אין לך מה לדאוג אלו טמפרטורות מעולות - לך עליו בראש שקט.

פורסם

היי,

טכנאים מוסמכים שדיברתי איתם אמרו לי שבמנוחה הכרטיס עומד על-43 מעלות, ובמאמץ (Crysis) הוא לא עובר את ה-65 מעלות, זה נראה לכם נתונים הגיוניים..?!

אפילו שמדובר בקירור של AC, קשה לי קצת להאמין :\

חוץ מזה, זה נכון שככל שהכרטיס מקרר יותר, ככה הוא פולט יותר חום לתוך המארז (מתייחס רק לכרטיס 4850)?

הטמפרטורות האלה הם מעולות... מעולות!.

בקשר לפליטת חום אתה צריך להבין שזה לא משנה כמה הקירור טוב, חלקי המחשב (וגם הכרטיס המדובר) תמיד ייצרו אותה כמות חום.

פיזור יעיל של החום (ופינויו המהיר מחלקי המערכת) מוביל לחלקים קרירים יותר.

פיזור ופינוי לא יעילים מובילים לצבירת חום, ואפילו לשרשרת של צבירי חום שישפיעו על חלקים ואיזורים נוספים (אפקט הדומינו).

זה נכון גם לגבי הכרטיס עצמו וגם בראיה כללית של דינמיקת החום במארז.

הנה דוגמא טובה יותר:

דמיין את החום שמיוצר כמים שזורמים מהברז לכיור, ומהכיור החוצה.

מערכת עם פינוי יעיל תזרים את המים מהברז לניקוז בלי הצטברות מיותרת.

במערכת עם פינוי לא יעיל הכיור יתמלא במים (חום) ובסופו של דבר חלק מהמים ימצאו את דרכם החוצה מהמטבח דרך הרצפה (אוי לא.. :kopfpatsch:).

באפשרות הראשונה יהיה חום מסוים במטבח, אבל באפשרות השניה יהיה מאוד חם במטבח.

פורסם
  • מחבר

זה הגיוני ואלו טמפרטורות מעולות, למען האמת, הכרטיס בכלל מתוכנן לעבוד על סביבות ה70 במנוחה ואיזור ה80-90 במאמץ עם קירור סטוק מקורי...

ככה לפחות הוא עבד אצלי עד ששמתי עליו S1(מה שלא באמת נחוץ אם עושים אוברקלוק)

אם אלו באמת הטמפרטורות אין לך מה לדאוג אלו טמפרטורות מעולות - לך עליו בראש שקט.

ובקשר לזה שכרטיס עם קירור יותר חזק AC פולט יותר חום, זה גם נכון..? לפי התגובות שקראתי בפורום הכרטיס פולט את החום לתוך המארז, זה לא חסרון משמעותי?

יש לי 6 מאווררים במארז, האם זה יעזור לשמור על הטמפרטורה של המארז תקינה למרות הפליטה של החום?

CM590.

עריכה:

הגבת בדיוק באותה שניה שהגבתי, אז עוד שאלה קטנה:

הכרטיס מסך 9800GTX+ גם פולט את החום לתוך המארז, או מחוצה לו?

פורסם

זה נכון שיש קירורים שזורקים חלק מהחום ישירות החוצה, אבל רובם המוחלט צוברים יותר חום ופולטים מכל הכיוונים.

עם מארז כמו שלך עם זרימת אוויר מעולה, אין לך מה לדאוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים