עבור לתוכן

נייד למשחקים עד 9000 שקל (אופציה לרכוש בארה"ב)

Featured Replies

פורסם

הי,

לפני חודש וחצי פרסמתי פוסט שבו ביקשתי המלצה למחשב נייד שנועד לפרזנטציות של משחק מחשב תלת מימדי חדש. נאמר לי בזמנו לחכות חודש וחצי ולראות אם יהיה משהו אטרקטיבי. התקציב היה ועומד על בערך 9000 שקל.(http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=352487.0)

עברו חודש וחצי ואני לא יודע אם משהו התעדכן בצורה קיצונית אבל נפלה עליי הזדמנות לקנות בארה"ב. אני יודע שזאת קנייה לא פשוטה כי יש את עניין האחריות ואני גם יודע ששם יש דגמים שאין כאן. האם קנייה בארה"ב מומלצת?

האם מישהו יכול להמליץ לי על דגם מסויים ואפילו על מקום שמומלץ לקנות בו בניו יורק?

הדרישות שלי כאמור הן כרטיס גראפי חזק ככל האפשר מסך קטן ככל האפשר וכמובן איכות גבוהה.

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

מישהו?

TGOLIN אולי?

פורסם

כמה קטן צריך להיות המסך והאם אתה מעדיף להתפשר על גודל או כרטיס מסך? (תהיה בנקודה הזו התפשרות בהכרח, השאלה מה יותר חשוב).

קניה בארה"ב בתקציב כלכך גבוה כן משתלמת לדעתי כי ככל שהמחיר עולה ההפרש במחירים בין הארץ לארה"ב עולה כמובן. כמו כן, תקציב כלכך גבוה מאפשר קצת יותר גמישות בתחום האחריות הבינלאומית במיוחד אם אפשר להתמקד בסדרות Workstation. האם כרטיס מסך של Mid Range יספיק או שמדובר על צורך ב-High End? בפוסט הקודם דיברת על ה-XPS, אני מניחה שמדובר בדגם של ה-15.4", האם ניתן להניח שמסך בגודל הזה עם כרטיס מסך מקביל ברמתו ל-8600m GT יספק אותך?

אכן יצאו מאז הפוסט המקורי שלך דגמים חדשים של Workstation ברוב החברות.

פורסם
  • מחבר

היי tgolin,

הייתי מעדיף מסך בגודל 14.1 אבל אם אין כזה מחשב עם כרטיס מסך טוב אני מוכן להתגמש על הגודל.

הייתי מעדיף כרטיס highend אבל אם זה אומר מחשב כבד עם מסך ענק אז כרטיס מסך ברמה של ה8600 הוא בסדר, די גבולי אבל בסדר. הבנתי ש9600 כבר נמצא על ניידים - הוא יותר חזק?

המחשב הזה הולך להסתובב איתי די הרבה ואני לא בכושר מי יודע מה אחרי רביצה מול המחשב בזמן הפיתוח של התוכנה :) אז כמובן שמשקל הוא משמעותי כאן, אז בואי נאמר ש15.4" זה המקסימום אבל אם יש 14 - עדיף.

פורסם

ה-9600m GT עולה על ה- 8600m GT אבל לא בצורה מאד משמעותית.

אם אתה רוצה כרטיס מסך High End אמיתי ללא שום ספק תצטרך להסתכל על מחשבים של 15.4" ומעלה. מחשבים כאלה נוטים להיות קצת יותר מגושמים וכבדים מהממוצע לגודלם ורוב החברות שמייצרות מחשבים ברמה כזו ב-15.4" לא נותנות אחריות בינלאומית.

ב-15" המחשב הכי חזק שאני מכירה שיש לו סיכוי לאחריות בארץ הוא ה- Asus G50- מחשב חדש מאד עם ה-9700m GT, הכרטיס החזק ביותר בקטגוריה שלו. המחשב עצמו כבד וגדול מהממוצע אבל יש סיכוי שאסוס תיתן אחריות בינלאומית. אם יש אחריות ל-Alienware בארץ (אני בספק אבל שווה לבדוק) אז להם יש דגם עם כרטיס High End ב-15" (ה-8800m GTX) שלגביו יש לא מעט טענות על חימום הסטרי (לא שזה לא צפוי עם כרטיס כזה). ישנן עוד הרבה אפשרויות אבל עם כרטיס מסך פחות חזק שכבר מתקרב או משתווה לכרטיסי מסך שניתן למצוא במחשבי 14" ולכן זה לא כדאי בשביל הצרכים שלך.

ב-14" המחשב החזק ביותר לדעתי הוא סדרת ה-F8 של אסוס עם ה-HD 3650 או ה-9500m GS (אבל אני ממליצה שתעבור על המחשבים של אסוס ותרחרח, יש להם כלכך הרבה דגמים שקשה לעקוב אחרי כל הקונפיגורציות האפשריות).

חוץ מזה, אם אתה מעוניין להתפשר קצת על כרטיס המסך על מנת לקבל איכות בניה גבוהה או שאתה לא מצליח לקבל אחריות בינלאומית מאסוס אז ניתן להסתכל על מחשבי Workstation ב-15.4" כמו ה-Lenovo W500, HP 8530W, Fujitsu H270 ו-Dell M4400. בעבר נמכרה גרסה של ה-T61p עם ה-FX 570 ב-14.1" אבל לדעתי זה כבר יהיה קשה להשיג.

פורסם

אז את אומרת שאם אני מזמין את האסוס G50 יש מצב לאחריות בנילאומית?

איך בודקים דברים כאלה?

פורסם
  • מחבר

מה עם הT500 החדש של לנובו? יש לו את הHD3650 שמגיע עם ה- 14" של ASUS, סדרת F8. זה כרטיס חזק מספיק?

השאלה היא בכלל אם המחשבים של ASUS הם קנייה טובה. הם בנויים היטב? אמינים?

ועוד שאלה - יש המלצה על מקום בניו יורק לקנות את המחשב?

פורסם

ה-T500 הוא כמובן אפשרות, ציינתי רק את האפשרויות החזקות ביותר בכל קטגוריה (ה-FX 770M במחשבי ה-Workstation עולה קצת על ה-HD 3650).

ה-HD 3650 הוא טיפה יותר טוב מה-8600m GT אבל קצת פחות טוב מה-9600m GT. היתרון של ה-T500 הוא בכרטיס גרפי היברידי. כמו כן עניין האחריות הבינלאומית על הדגם הזה עדיין לא הוסדר.

הניידים של Asus לא מתקרבים באיכותם לסדרות כמו ה-Thinkpad או מחשבים עסקיים אחרים. הם בנויים ברמה צרכנית סטנדרטית פחות או יותר.

מבחינת מקום קניה, אין לי שום נסיון עם רכישה פיסית בארה"ב, כל הרכישות שאי פעם ביצעתי היו אונליין.

אם אתה מוכן לקנות ללא אחריות בינלאומית אז יש עוד הרבה אופציות.

פורסם

לפי newegg הG50 ממש לא שוקל יותר, הוא שוקל 6.5 lbs שזה 3kg שזה די סטנדרטי לניידים בעלי 15

אינטש, יש ניידים עם כרטיסי מסך יותר חזקים משל 9700M GT אבל הם עולים בהתאם(יש את ה9800GT בגרסה הניידת שלו כמובן

אפשר לראות פה http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html)

הכל תלוי עם הניידות חשובה לו ואיזה משחקים הוא הולך להריץ עליו

יש כבר 4850 לניידים :o

פורסם

3 ק"ג זה גבוה מהממוצע למחשב 15.4" אם כי לא חריג, רובם שוקלים בסביבות 2.7-2.8 ק"ג. בנוסף, זה גם מחשב קצת יותר גדול ומסורבל מהסטנדרט. סה"כ זו פשרה סבירה בהתחשב ברמת כרטיס המסך.

בוודאי שיש כרטיסי מסך חזקים מה-9700m GT והמחיר זו לא הבעיה, יש לו את התקציב. הבעיה היא שרוב (אם לא כל) המחשבים ברמה הזו שייכים לחברות כמו Sager ואולי Zepto ו- Gateway (גם לטושיבה יש איזה דגם מסויים) שלא נותנות אחריות בארץ (ואפילו לא משווקות בארץ) או שהיבואניות שלהם לא מכבדות את האחריות הבינלאומית או שהם מגיעים בגדלים מעל ל-15.4". בהתחשב בזה שפותח הת'ראד ציין שהוא בכלל מעדיף מחשב 14.1" ומסך קטן ככל האפשר זו דרישה ,הייתי אומרת שניידות חשובה לו...

אתה מכיר מחשב עד 15.4" עם כרטיס מסך של High End וסיכוי לאחריות בארץ?

פורסם
  • מחבר

נראה לי, לפחות לפי מה שקראתי, שנשארתי עם שלושה דגמים פוטנציאליים:

1) ASUS G50 מחשב כבד מהממוצע (לפי היצרן, 2.8 ק"ג) מגיע עם כרטיס מסך חזק.

2) ASUS F8 מחשב קל יותר (לפי היצרן, 2.6 ק"ג) אבל לא בהרבה פחות מהG50. יתרון משמעותי - מסך 14".

על שני הדגמים האלה כתוב: Two years limited global hardware warranty"

יש למישהו מושג מה זה אומר? מי קובע את האחריות? היצרן? החנות? מי ייתן לי תשובה מוסמכת בעניין הזה? אם אני קונה בארה"ב ואין לי אחריות בינלאומית, האם זה אומר שאחריות רק בישראל תהיה לי?

אפשרות שלישית שנראית יותר קשה להשגה:

3) T61 עם FX570. אנסה לברר אם יש עדיין. לפי האתר של לנובו הT61 נמכרים עדיין אבל עם NVS140. יש לי אותו פה במשרד. כרטיס לא רע אבל 128MB די מבאסים אפליקציות טיפה יותר תובעניות.

מחשבי הworkstation מגיעים בכל המקרים עם כרטיס מסך לא מספק אז ירדתי מזה. המחשב נועד לפרזנטציות של תלת מימד מול לקוחות והדבר האחרון שאני צריך זה FPS נמוך וקירטועים באמצע מצגת.

מה אתם אומרים? מה אתם הייתם לוקחים?

פורסם

לא נראה לי שקיימים ניידים בגודל 14 אינטש בעלי כרטיסי מסך לגיימרים, 3650 או 9500GS הם הכרטיסים היחידים שאני

מכיר לניידים בגודל הזה, יש גם http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220379

ששוקל 2.8 קילו אבל מתפשרים על הכונן ועל ההרד דיסק

פורסם

על שני הדגמים האלה כתוב: Two years limited global hardware warranty"

יש למישהו מושג מה זה אומר? מי קובע את האחריות? היצרן? החנות? מי ייתן לי תשובה מוסמכת בעניין הזה? אם אני קונה בארה"ב ואין לי אחריות בינלאומית, האם זה אומר שאחריות רק בישראל תהיה לי?

האחריות נקבעת על ידי היצרן והיבואן בארץ. בשביל לקבל תשובה אמינה בנושא צריך לפנות לאסוס ארה"ב והנציגים בארץ ולהצליב את המידע. יתכן והכוונה היא כי האחריות תתפוס על החלקים בלבד ולא על העבודה (שזה שיטה טובה לגרום לך לשלם הון תועפות). בכל מקרה אני ממליצה לקבל כל התחייבות לאחריות בכתב.

אהה, לא. אם אין אחריות בינלאומית אז האחריות תקפה רק במדינה בה רכשת - במקרה הזה ארה"ב.

מחשבי הworkstation מגיעים בכל המקרים עם כרטיס מסך לא מספק אז ירדתי מזה. המחשב נועד לפרזנטציות של תלת מימד מול לקוחות והדבר האחרון שאני צריך זה FPS נמוך וקירטועים באמצע מצגת.

אם אתה שוקל מחשבים שמכילים את ה-HD 3650 או את ה-FX 570 אז לא ברור לי למה אתה חושב שמחשבי ה-Workstation לא באים בחשבון שכן כל הדגמים שציינתי מציעים את ה-FX 770 שעולה במידה מסויימת על שני הכרטיסים האלו בעוצמתו. אמנם כאן מדובר על מחשבי 15" כך שאולי לא שווה לרכוש אותם בגלל הגודל לעומת הכרטיס אבל מבחינת קירטועים הכרטיס שלהם יותר טוב מהכרטיסים במחשבי ה-14" שאתה מסתכל עליהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים