עבור לתוכן

התלבטות בין שתי מצלמות..

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מצלמה חדשה ולהתחיל להשתפשף בתחום הצילום (אני יודעת שזה לא מצלמות הכי מקצועיות שיש, אבל בתור התחלה לפי מה שהבנתי הן טובות).

חשוב לי שיהיה זום גדול, וידאו באיכות טובה, אפשרויות ואפקטים במצלמה (למשל שאפשר לעשות תמונה שכולה בשחור לבן ולהבליט רק צבע אחד וכו').. וכמובן שהתמונות יצאו באיכות כמה שיותר טובה. ומומלץ גם שהיא תהייה טובה לצילומים בתנאי תאורה בעייתיים.

אז שתי המצלמות שחשבתי עליהן ושהמליצו עליהן הן:

Canon PowerShot S5 IS

או

Nikon CoolPix P80

הרבה המליצו על הראשונה אבל אני רוצה לשמוע חוות דעת נוספת לפני שאני קונה. אני לא יודעת איך להשוות ביניהן כמו שצריך, מה ההבדלים ואיזו בעצם כדאי לקנות.

התקציב הוא בין 1500 ל2000 ש"ח.

תודה לכל העוזרים.. :)

פורסם

בתקציב הזה יש מצלמה טובה יותר משתיהן - אולימפוס SP570. לפרטים נוספים חפש בפורום דיונים קודמים עליה.

פורסם

בתור אחד ללא נסיון בצילום ובמצלמות - קניתי את הSP570 (אם זה מעניין אני אפרט איפה ובכמה) ואני מבסוט עליה.

אני מנסה להבין טיפה לעומק את האופציות הידניות אז אני עדיין מעט מסתבך אבל בכל אופן למי שיכול טיפה להתגמש לגבי הגודל (והיא לא גדולה במיוחד, אבל היא פשוט לא נכנסת בכיס, ואם יש נרתיק נפרד למצלמה אז עוד 200 גר' וטיפה גודל לא באמת משנים - לדעתי) המצלמה מעולה בשבילו.

זום ענק, (עדשה רחבה יחסית), המון המון המון המון פונקציות - המון. שליטה ידנית מלאה (צודק?) ומצד שני המון פונקציות אוטומטיות עד שתתמקצע.

אני עדיין לומד אותה ומניח שיקח לי לא מעט זמן... לא בדיוק המצלמה בשביל לשים על AUTO וללחוץ. אני מעריך שגם במצב הזה היא תוציא תמונות טובות, אבל חבל.

אגב סתם שאלה,

בעצם למה שהמצלמה לא תוציא תמונות טובות ממצב AUTO? הרי היא תבחר את ההגדרות בצורה אופטימלית, לא? (אמורה) זה פשוט מעניין אותי...

פורסם
  • מחבר

שמעתי על המצלמה שהצעתם אבל אני יחסית ממש חדשה בתחום.. אז אם היא מסוג המצלמות שהן לא בדיוק לשים AUTO וללחוץ (לפחות בהתחלה) אז עדיין שווה לקנות אותה על פני השתיים האחרות? כי תכלס לא יצא לי לצלם באופן ידני יותר מפעם או פעמיים בחיים.. ובסופו של דבר אני כן רוצה לדעת איך לצלם טוב באופן ידני.. אבל לשלב הראשון הזה שאני נמצאת בו, היא לא תהייה לי מסובכת מדי?

פורסם

אני נמצא באותו שלב כמוך רק לאחר הקניה.

בפירוש - כן. היא יותר מדי מסובכת.

השאלה הגדולה היא האם אתה מוכן להשקיע ולהתעמק בדברים האלה על מנת להתמקצע (טיפה) על מנת ללמוד להוציא ממנה תמונות טובות.

אני לפחות לאט לאט לומד ואת חלק מהמושגים המסובכים כיסיתי.

סתם למשל אמא שלי לא הבינה איך אפשר בכלל לצלם בתאורה חלשה מאוד בלי פלש... וכל אחד שרק רוצה ללחוץ ולצלם וזהו היה שם פלש ומוציא תמונה הרבה פחות טובה. זוהי דוגמא קטנה.

פורסם
  • מחבר

אני מוכנה ורוצה להשקיע ולהתעמק בדברים כדי להתמקצע והכל.. אבל זה בטח משהו שייקח זמן. ובזמן שאני לומדת את הדברים אני רוצה שגם תהייה אפשרות אוטומאטית מספיק טובה שאני אוכל להנות ממנה עד שאני אלמד את הדברים.

אני לא יודעת אם שווה לי ישר כמצלמה ראשונה נורמאלית לקנות אותה או לקנות אחת מהאפשרויות שכתבתי למעלה (שהן פחות מסובכות ממה שאני מבינה..)- אז מה כדאי לעשות?

אה ואגב- חשוב לי גם שיהיה לי וידאו באיכות טובה.. במצלמה הזו הוא באיכות טובה?

פורסם

שמעתי על המצלמה שהצעתם אבל אני יחסית ממש חדשה בתחום.. אז אם היא מסוג המצלמות שהן לא בדיוק לשים AUTO וללחוץ (לפחות בהתחלה) אז עדיין שווה לקנות אותה על פני השתיים האחרות?

אין בעיה לצלם עם ה-SP570 על אוטומט ולא חייבים להשתמש באפשרויות הנוספות שלה, אבל לפחות הן שם אם וכשתרצי להתקדם ולפתח את התחביב.

כי תכלס לא יצא לי לצלם באופן ידני יותר מפעם או פעמיים בחיים.. ובסופו של דבר אני כן רוצה לדעת איך לצלם טוב באופן ידני.. אבל לשלב הראשון הזה שאני נמצאת בו, היא לא תהייה לי מסובכת מדי?

לדעתי לא. אין הבדל גדול (מבחינת תפעול) בין מצלמות שונות כשהן במצב אוטומטי. הבדלים בתפעול באים לידי ביטוי כשרוצים להשתמש באפשרויות הידניות של המצלמה.

אני לא יודעת אם שווה לי ישר כמצלמה ראשונה נורמאלית לקנות אותה או לקנות אחת מהאפשרויות שכתבתי למעלה (שהן פחות מסובכות ממה שאני מבינה..)- אז מה כדאי לעשות?

אם ה-SP570 הייתה יקרה יותר מהדגמים שציינת הייתי יכול להבין את הספקות, אבל המחיר שלה די דומה, והיכולות שלה עדיפות משמעותית. מבין הדגמים האלה היא לדעתי הבחירה המתבקשת.

אה ואגב- חשוב לי גם שיהיה לי וידאו באיכות טובה.. במצלמה הזו הוא באיכות טובה?

הווידאו באיכות סבירה, אבל יש טובים יותר. כמו כן, חשוב להשתמש בכרטיסי xD מסוג H או M+ (למשל זה) ולא M, אחרת הסרטונים נקטעים לאחר זמן קצר.

פורסם
  • מחבר

אוקי.. :) תודה! אז שאלות אחרונות (נראה לי :P)

לאלה שכתבתי למעלה (הניקון או הקאנון) יש איכות וידאו יותר טובה משל האולימפוס?

לניקון/לקאנון יש גם את האפשרויות הנוספות של הידני (בנוסף למצב האוטומאטי)? אם כן, קל יותר לתפעל אותן (בידני הכוונה) מאשר את האולימפוס?

ולשלושתן יש כל מיני אפשרויות (כדוגמא מה שכתבתי בהודעה הראשונה- שאפשר לעשות צילום שחור לבן ולהבליט רק צבע אחד וכל מיני דברים כאלה.. כי אני יודעת שיש כאלה דברים בS5 אבל אני לא יודעת לגבי הניקון והאלימפוס)?

מבין השלושה, מבחינת הזום- לאולימפוס יש את הזום הכי גדול? או שלקאנון/ניקון יותר?

תודה מראש ומצטערת על כל השאלות.. פשוט רוצה לדעת שאני עושה את הקנייה הכי טובה שאני יכולה לעשות ובלי פאשלות. :-X

פורסם

אוקי.. :) תודה! אז שאלות אחרונות (נראה לי :P)

לאלה שכתבתי למעלה (הניקון או הקאנון) יש איכות וידאו יותר טובה משל האולימפוס?

לניקון/לקאנון יש גם את האפשרויות הנוספות של הידני (בנוסף למצב האוטומאטי)? אם כן, קל יותר לתפעל אותן (בידני הכוונה) מאשר את האולימפוס?

ולשלושתן יש כל מיני אפשרויות (כדוגמא מה שכתבתי בהודעה הראשונה- שאפשר לעשות צילום שחור לבן ולהבליט רק צבע אחד וכל מיני דברים כאלה.. כי אני יודעת שיש כאלה דברים בS5 אבל אני לא יודעת לגבי הניקון והאלימפוס)?

מבין השלושה, מבחינת הזום- לאולימפוס יש את הזום הכי גדול? או שלקאנון/ניקון יותר?

תודה מראש ומצטערת על כל השאלות.. פשוט רוצה לדעת שאני עושה את הקנייה הכי טובה שאני יכולה לעשות ובלי פאשלות. :-X

מבלי לדעת על הקאנון והניקון - האיכות וידאו של האולימפוס לא משהו (לטעמי) אני אישית גם איכשהו הסתבכתי ואני לא שומע סאונד אבל זה בטח בגלל שאני עילג :) בכל אופן אם זה פרמטר חשוב - ממליץ לבדוק טוב טוב.

לגבי אפשרויות "מגניבות" - זה נחמד וזה מוסיף אבל לא הייתי בוחר מצלמה בגלל פרמטר כזה. פוטושופ יוכל לעשות הכל ויותר.

לגבי זום - בעיניים עצומות אני אומר לך שלאולימפוס יש זום יותר גבוה. במונחים של קומפקטיות - X20.

פורסם
  • מחבר

מבלי לדעת על הקאנון והניקון - האיכות וידאו של האולימפוס לא משהו (לטעמי) אני אישית גם איכשהו הסתבכתי ואני לא שומע סאונד אבל זה בטח בגלל שאני עילג :) בכל אופן אם זה פרמטר חשוב - ממליץ לבדוק טוב טוב.

לגבי אפשרויות "מגניבות" - זה נחמד וזה מוסיף אבל לא הייתי בוחר מצלמה בגלל פרמטר כזה. פוטושופ יוכל לעשות הכל ויותר.

לגבי זום - בעיניים עצומות אני אומר לך שלאולימפוס יש זום יותר גבוה. במונחים של קומפקטיות - X20.

אוקי העניין של הוידאו די חשוב לי.. אני לא צריכה וידאו באיכות מדהימה אבל שתהייה איכות טובה.. גם מבחינת תמונה וגם מבחינת סאונד.

מצד שני, גם חשוב לי זום שיהיה גבוה.

מה הייתם ממליצים? :kopfpatsch:

פורסם

לי יש את הפאנאסוניק FZ28 שלדעתי מעולה והיא הוסג שאתה מחפש לפי דעתי, וגם כן יש לה וידיאו HD וגם עוד 3 רמות יותר נמוכות.

וגם כן יש לה זם 18 אופטי וגם 72 דיגיטלי שאני לא משתמש .

פורסם
  • מחבר

לי יש את הפאנאסוניק FZ28 שלדעתי מעולה והיא הוסג שאתה מחפש לפי דעתי, וגם כן יש לה וידיאו HD וגם עוד 3 רמות יותר נמוכות.

וגם כן יש לה זם 18 אופטי וגם 72 דיגיטלי שאני לא משתמש .

תודה :)

גם על מצב אוטומאטי היא מצלמת טוב? כי שוב.. בטח בהתחהל אני אשתמש באוטומאטי עד שאני אלמד ואבין טוב את השימוש הידני..

פורסם

המצב האוטומטי טוב מאוד, אני עדיין משתמש בו ובתוך המצב המצלמה בוחרת כמה מצבים שונים לפי התמונה: מקרו, פנים, נוף וכו.

הוא גם בא עם מגן שמש לעדשה שעובדת נפלא

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה :)

ויש בה (בפאנאסוניק FZ28) גם את האפשרות להתנסות בצילום ידני, נכון?

ובקשר לוידאו- אני לא כ"כ מבינה במה שרשמת עם הHD והעוד 3 רמות.. אבל הכוונה היא שהסרטונים הם באיכות טובה?

פורסם

כן יש בה את כל האפשרויות הידניות והוידיאו אפשר לצלם בגדלים בפיקסלים:

320X240 פיקסלים

640X480 פיקסלים

848X480 פיקסלים

1280X720 פיקסלים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים