עבור לתוכן

לא מצליח לצלם "תמונות עשן"

Featured Replies

פורסם

ניסיתי לצלם תמונות כאלו:

smoke_14_by_aikika.jpg

ממדריכים שקראתי זה לא אמור להיות מסובך, ולא צריך ציוד מיוחד.

רק הם מציעים פלאש חיצוני, ולמי שאין, שישתמש במקור אור חזק, אבל זה פשוט לא עובד.

הבעיה העיקרית שלי היא שהתמונות יוצאות חשוכות לגמרי, למרות שאני שם מלא מנורות בצדדים, זה פשוט לא עוזר, ואם אני קובע מהירות תריס איטית יותר, אז הכל נמרח.

imgp0300oh0.th.jpg

את התוצאות הטובות ביותר השגתי עם פלאש ישיר, אך זה חשף את הרקע מאחור והטמיע את העשן בתוכו.

imgp0302bf9.th.jpgimgp0303wg4.th.jpgimgp0368lb1.th.jpg

לא הבנתי את היתרון של פלאש חיצוני על פני ישיר, זה בגלל המקום ממנו מגיע המבזק? התזמון?

את כל התמונות צילמתי במצב M עם מהירות תריס מהירה (שיחקתי עם המהירויות כל פעם) וצמצם פתוח ככל האפשר.

יש עצות? :nixweiss:

פורסם

המטרה של הרקע השחור היא לבלוע את האור כדי שלא יחזור בניגוד לאור שחוזר מהעשן.

אני הייתי משנה לפוקוס ידני, סוגר צמצם ל 5.6 מכבה את האור בחדר ומנסה שוב.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שעשיתי...

אחרי עריכה קטנה של אחת התמונות הגעתי לתוצאה הזאת:

copyofimgp0270lp5.jpg

או

copyofholysmokekc2.jpg

אני די מרוצה מפעם ראשונה.. מה דעתכם?

פורסם

מעולה!

שמחתי לעזור.

פורסם

וואו, יצא מ-ע-ו-ל-ה!

פורסם

יצא טוב, עכשיו נשאר רק לשחק עם העשן הזה ולעשות דברים מגניבים עד שתגיע לתוצאה המושלמת...

אפשר לדעת איזו עריכה עשית לתמונות?

פורסם
  • מחבר

שיחקתי עם הבהירות והנגודיות עד שהגעתי לתוצאה הרצויה, ואז רק נשאר לשחק עם הצבעים (ctrl U), כל הגוונים יפים, צריך רק למצוא את הגוון שהולך הכי טוב.

כמובן שהכל בפוטושופ.

ניסיתי לעשות כמה צבעים ולא הצלחתי, כי אני לא יודע איך, אבל הצלחתי בסופו של דבר לעשות את זה באמצעות 2 ליירים בצבעים שונים, ואז על השכבה העליונה לעשות layer mask.

Sm0ke_2_by_DoronA.jpg

Sm0ke_by_DoronA.jpg

ושני הצבעים...

התוצאה לא יצאה משהו

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

כן יצא יותר יפה אבל די שרוף לטעמי... הבעיה היא החזר האור שנגרם מפלאש ישיר, שאפשר לראות מאחורי העשן, ולא הצלחתי להעלים את זה.

איך אפשר לתפוס זוית מעניינת? חשבתי לגרום לעשן להגיע לכיוון העדשה אבל הוא עולה למעלה במהירות.

אני מנסה להשיג פרוז'קטור בשביל שאוכל להשיג מהירות תריס נמוכה ככל האפשר, ואז אוכל לצלם עוד כמה, חשבתי גם להרטיב טיפה את הקטורת ע"מ ליצור עשן סמיך יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים