פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים אני בעקרון תמיד עבדתי עם מסכים רגילים אבל אני רואה מגמה לעבור למסכים רחבים, האם אתם מרגישים שמסך רחב יותר טוב או שהוא "מורח" את התצוגה?
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים קודם כל לשאלה השניה שלך, מסך רחב לא מורח את התצוגה. אם זה קורה לך זה בגלל שהמחשב מוגדר לפי רזולוציה של מסך רגיל ביחס 4:3. צריך להעביר לרזולוציה רחבה ואז התמונה תהיה בדיוק כמו שהיא צריכה להיות.עכשיו לגבי עיקר השאלה, תלוי כמובן מה עיקר השימוש של המחשב. לסרטים אין ספק שרחב עדיף. למשחקי מחשב גם כן כיום שכל משחק תומך במסך רחב זה כמובן עדיף, במיוחד במשחקי FPS וסימולטרים שבהם מסך רחב תואם יותר לטווח הראיה האנושית.לגלישה באינטרנט ועבודה משרדית אני לא רואה ממש יתרון (אבל גם לא חסרון). נכון שאפשר לעבוד תאורטית עם שני חלונות פתוחים בו זמנית, אבל לי זה לא ממש נוח.אגב, לא עניתי לסקר כי אני משתמש גם וגם, מסך רחב (טלויזית LCD 32") לסרטים ומשחקים, ומסך רגיל 17" לגלישה באינטרנט. הטוב שבשני העולמות.
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים זה יותר החוסר חסרונות :]לראות על זה סדרות/סרטים זה כל כך הרבה יותר, משחקים כנל.החסרון היחיד הוא, שאם הרזולוציה נמוכה (כמו שלי היה ב-720P בHDTV שלי) אז לפעמים חלונות לא נכנסים בגובה, מה שיכל לעצבן באופן מטורף :] (ה-DPI שלי מוגבר, אחרת אי אפשר לראות כלום ממרחק 2 מטר ).
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים אני אישית מעדיף מסך רחב.אגב, בנוסף למה שאמרת(shantax), יש מסכים בעלי אופציית Pivot שיעילה גם בגלישה באינטרנט/מסמכים וכו'.. שזה גם עוד יתרון (עם זאת לא הרבה אנשים עושים שימוש באופצייה הנ"ל, אך זה עדיין עוד יתרון ארגונומי לחלק מהמסכים הרחבים)
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים מחבר קודם כל לשאלה השניה שלך, מסך רחב לא מורח את התצוגה. לא התכוונתי שהוא פיזית מורח, התכוונתי פשוט שהתצוגה כאילו מרוחה לרוחב ובגלל זה הוספתי את הגרשיים. ;D
פורסם 2008 בספטמבר 2117 שנים לסרטים / משחקים חדשים - מסך רחבלסדרות טלוויזיה ישנות / משחקים ישנים - מסך רגיללעבודה - תלוי בהעדפות האישיות, אבל לרוב - מסך רגילוכמובן זה תלוי בגודל. מסך רחב 19" ומטה זה בדיחה, אבל נראה אתכם עובדים מול מסך 24" לא רחב (אם היה כזה) ולא חוטפים נקע בצוואר.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.