עבור לתוכן

המלצת קנייה למצלמה חדשה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. השאלה בכותרת, אבל קודם מעט פרטים.

בתחילת 2004 קניתי את המצלמה הדיגיטלית הראשונה שלי ניקון קולפיקס 5400 היא עלתה אז הון ומאז היא משמשת אותי כמצלמת כיס שאני סוחב לכל מקום כשאין לי כוח לסחוב את ה D80. כפי ששמתם לב כנראה, אני אוהב מצלמות של ניקון, לא יודע למה אבל יש משהו בארגונומיה שלהם ובתפעול שאני נורא התחברתי אליו.

הבעיה היא שלפני חודשיים ה5400 נגיד התחילה לצלוע, חשבתי בהתחלה לתקן אך לאחר התייעצות אם כמה מומחים התברר כי הדבר לא כלכלי במיוחד למצלמה שכבר כמעת בת 5 ולכן אני מחפש תחליף. אני לא רודף אחרי פיקסלים מבחינתי 5-6 מגה פיקסל זה מספיק (אני יודע שבמצלמות מודרניות יש הרבה יותר), אני לא רודף אחרי זום ארוך במיוחד, מה שכן חשוב לי זה עדשה רחבה, ה 5400 מתחילה מ28 מ"מ. דבר נוסף שחשוב לי זה הגדרות ידניות שהמצלמה תהיה גמישה ושהצילום באוטומט יהיה סביר עד טוב. דבר נוסף שהיתי רוצה שתיהנה אפשרות לצלם בISO 400 ללא יותר מידי רעש מיותר יהיה גם נחמד אם מהירות פוקוס תהיה טיפה יותר גבוהה מה5400 אבל נראה לי שבכל מצלמה מודרנית הוא יותר מהיר. מבחינת גודל אז זה קומפקטית ומטה דמוי SLR לא מתאים. האם יש חיה כזו?

פורסם

מה התקציב?

פורסם
  • מחבר

1500 ש"ח אם יש מצלמה שבשבילה שווה להרחיב את התקציב אז גם מקובל אם יש מצלמה בפחות אז יותר טוב. ד"א B&H ו J&R גם באים בחשבון.

פורסם

פנסוניק LX3

- זום 24-60/2.0-2.8

- תושבת פלאש TTL

- מייצב תנועה

- שליטות ידניות מלאות

- RAW עם באפר של 3 תמונות

- ווידאו באיכות HD

יהיה לך קשה למצוא מצלמת כיס טובה יותר בתקציב הזה (וגם בתקציב גבוה יותר אני יכול לחשוב רק על אחת שנותנת ל-LX3 פייט - ריקו GX200).

פורסם

ה-LX3 היא מצלמה מצוינת אך היא לא נכנסת לכל כיס: העומק של המצלמה הוא כ-5 ס"מ

(העומק בנתונים שפאנסוניק פרסמו לא כולל את הבליטה של העדשה).

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על התגובה הפנסוניק אכן נראת מצלמה טובה אך יש לי כמה הסתייגויות דבר ראשון היא מצלמה חדשה לכן עדיין לא מצאתי לה מבחן רציני ברשת. דבר שני האם היא נמכרת בארץ? אין לי בעיה לקנות בחו"ל אבל אני לא נוהג לקנות ציוד צילום מבלי שהחזקתי אותו ביד לפני.

האם יש עוד דגמים של מצלמת שעלי לשקול?

פורסם

תבדוק את ה-Samsung NV24 HD

איכות התמונה של ה-NV24 למטה מבינונית.

אגב, היום סמסונג הכריזו על ה-HZ1, מצלמת כיס עם זום מדהים של 24-240. נקווה שאיכות התמונה שלה טובה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים