עבור לתוכן

שאלה : עבודה במצב "ביצועיים מרביים" פוגע באורך חיי החומרה של הנייד?

Featured Replies

פורסם

אז ככה, מדובר על T61 של לנובו בעל מעבד 8100 ו 2GB זכרון.

אני עובד קבוע עם תחנת עגינה ורק לעיתים רחוקות מוציא אותו מהבית, היום פתאום שמתי לב שמשום מה בתוכנת ה powerMenger הוא מוגדר כך (רק בחיבור לחשמל) :

Maximum CPU Speed : Highset

CPU Deeper Sleep : Disable

Optimized Fan Conrol : Maximum Performance

כמובן שעל מצב סוללה הכל הפוך :

Maximum CPU Speed : Adptive

CPU Deeper Sleep : Enable

Optimized Fan Conrol : Balance all parameters

השאלה שלי היא :

האם ההגדרות תקינות? (חשוב לציין שהטכנאי שקניתי ממנו את תחנת העגינה הגדיר כך וזוהי אינה ברירת המחדל)

האם מצב עבודה בביצועים גבוהים לא תפגע באורך חיי הרכיבים לטווך הארוך?

אם לא , איך אני צריך להגדיר את זה למצב אופטימאלי?

תודה רבה והמשך ערב מרנין :)

פורסם

רוב המעבדים בעולם אם זה של הנייחים ואם זה של הניידים עובדים כל הזמן על מקס'.

לפני האופציה של הורדת המהירות בהתאם לצרכים של אינטל שנכנסה לפני כשנה, כל המעבדים של כל החברות עבדו כל הזמן על מקס'.

הרבה מעבדים נוכחיים של אינטל, שבהם בוטלה האופציה הנ"ל גם כן עובדים על מקס' כל הזמן ויש הרבה נייחים שעובדים ימים שלמים רצוף.

אתה לא שומע על מעבד שהלך כל שני וחמישי נכון?

פורסם
  • מחבר

קודם כל לא דיברתי רק על מעבד. דיברתי על כלל החומרה כגון כוננים קשיחים, המאורר של המעבד, וכן ספק הכוח ש"נאלץ" לספק מתח מקסימלי ב 100% מזמן העבודה.

שנית - ידוע שחיים של מעבד מוגדרים בכ 3 שנים. האם האופצייה שהוסיפו עכשיו לכלל המעבדים ששולטת על מתח המעבד ומהירותו בזמן שהוא לא על ניצול מקסימלי תשנה זאת?

ושלישית ואחרונה - אם זה לא משנה, אז מדוע הם נותנים לך את האפשרות לבחור? (ולא רק על מצב סוללה ששם הרי ברור שזה נועד כדי לחסוך בחשמל)

פורסם

כי זה קשור לצריכת חשמל/זמן סוללה וקרירות המערכת.

זמן של מעבד זה שלוש שנים? ממש לא. אתה אולי מתכוון למחזור חיים שלפיו מחושבת האחריות וכו'. אני לא נתקלתי מעולם במעבד שהלך אחרי 3 שנים ואם כבר, אני חושב שבבטחון יחסית גדול אפשר להגיד שהמעבד הוא אחד החלקים הכי אמינים שיש בכל המחשב.

לגבי הכונן קשיח, אין בו מהירויות. כשהוא פועל הוא מסתובב ב-5400 (אני מניח שזה המקרה אצלך) וכשלא פועל הוא לא מסתובב. זה שחור ולבן פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים