עבור לתוכן

מצלמה ראשונה

Featured Replies

פורסם

היי. אני רוצה לקנות מצלמה ראשונה, אולי תוכלו לייעץ לי מה כדאי.

אף פעם לא צילמתי באופן מקצועי או חצי מקצועי.

אני מתכנן להשתמש בה בעיקר בשביל לצלם אנשים, אז דיי חשוב לי עומק שדה (מקווה שזה המונח הנכון).

חשובה לי גם שליטה על הצילום - משהו יותר מאשר ללחוץ על כפתור ולשכוח, אני מקווה לצלם כתחביב ורוצה להשתפר.

דיי השתכנעתי שאני צריך מצלמת SLR, אבל אני יכול גם להשתכנע אחרת. התקציב שלי הוא בסביבות ה - 2000, אבל אם אפשר פחות אז רצוי.

תודות,

דני

פורסם

2000 ש"ח זה תקציב בעייתי ל-DSLR. הוא יכול להספיק לך לניקון D40 + עדשת קיט 18-55, אבל לא תוכל לקבל עם עדשה כזו עומק שדה ממש מצומצם. עם עדשה כגון 50/1.8 תוכל לקבל שליטה טובה יותר על עומק שדה, אבל היא לא תואמת בצורה מלאה ל-D40 (אין פוקוס אוטומטי).

התקציב הזה מספיק גם לאולימפוס E330 עם עדשת קיט 14-42, אבל גם שם יהיה לך קשה למצוא עדשת פורטרט ראויה, לפחות לא בתקציב שקרוב למה שאתה מחפש. ה-14-42 לא אופטימלית לפורטרטים.

בקנון ובפנטקס תצטרך תקציב של לפחות 3200~3500 ש"ח כדי לקנות DSLR עם עדשת קיט (ששימושית לרוב המצבים) + עדשת 50 מ"מ מהירה (ששימושית לפורטרטים ולצילום באור חלש).

האופציה ההגיונית ביותר (בתקציב הזה) היא לקנות ציוד יד שניה. ניקון D50 או D70 + עדשת קיט 18-55 + עדשה 50/1.8 יתאימו טוב לצרכים. גם סט דומה עם קנון 350D או 400D יהיה מוצלח. ל-D70 ול-400D יש אפשרות לקבלת חיווי לעומק שדה בעינית לפני הצילום. זה כלי לימודי נחמד, אבל הוא לא הכרחי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה! יש לי עוד כמה שאלות.

2000 ש"ח זה תקציב בעייתי ל-DSLR. הוא יכול להספיק לך לניקון D40 + עדשת קיט 18-55, אבל לא תוכל לקבל עם עדשה כזו עומק שדה ממש מצומצם.

יש לך אולי רעיון איפה למצוא תמונות שימחישו את עומק השדה הכי מצומצם שאפשר להשיג עם D40 ועדשה קיט?

האופציה ההגיונית ביותר (בתקציב הזה) היא לקנות ציוד יד שניה. ניקון D50 או D70 + עדשת קיט 18-55 + עדשה 50/1.8 יתאימו טוב לצרכים. גם סט דומה עם קנון 350D או 400D יהיה מוצלח. ל-D70 ול-400D יש אפשרות לקבלת חיווי לעומק שדה בעינית לפני הצילום. זה כלי לימודי נחמד, אבל הוא לא הכרחי.

יש לך המלצות על לוחות יד שנייה למצלמות? או שפשוט לחפש ב yad2?

חוץ מזה (למי שימצא את ההודעה בגוגל) אני ממליץ על http://photo.net/learn/portraits/?p=1

פורסם

חביבי אתה מדבר על קנייה של מצלמה ראשונה מדבריך משתמע שאין לך ממש ניסיון או מושג בצילום, לדעתי הצעד הנכון הוא דווקא כן ללכת על מצלמה פשוטה יחסית, כבר לא פעם הוכח שניתן לצלם אחלה תמונות גם עם מצלמות פשוטות. מה שאתה צריך זה מצלמה קומפקטית שנותנת לך גם פונקיות מתקדמות יותר כמו עדיפות תריס, עדיפות צמצם וכו'. במידה ותראה שזה כן מתאים לך תוכל להתקדם למצלמת DSLR ותמיד יהיה לך את הקומפקטית בצד למקרי חרום.

בתשובה לשאלה שלך כנראה שהתבלבלת קצת. הגוף של המצלמה לא משפיע על עומק השדה, הוא רק יכול להגדיר עד כמה פתוח או סגור יהיה הצמצם, כאשר הקצה התחתון (צמצם פתוח ועומק שדה קצר) מוגדרים לרוב ע"י העדשות ומוגדר באות F, למשל F/2.8.

שוב לדעתי כדאי לך ללכת על מצלמה קומפקטית או דמוי SLR ומשם להחליט על שדרוג.

פורסם

אם הוא רוצה מצלמה "בעיקר בשביל לצלם אנשים" וחשוב לו עומק שדה מצומצם, אז הוא צריך DSLR. בעידן שבו אפשר להשיג DSLR בפחות מ-2000 ש"ח אין סיבה שמי שמעוניין לצלם פורטרטים ייצטרך לעבור דרך תחנות ביניים.

פורסם

הבחור אמר שהוא רוצה לצלם אנשים, לא ראיתי את המילה "פורטרט" מוזכרת איפשהו :). אני חושב שדני צריך להבהיר לנו למה הוא התכוון שכן זה יכולה להיות גם מצלמה לאירועים משפחתיים וכו'. כמו כן הוא אמר שהוא יכול להשתכנע גם אחרת. אני רק מביע כאן את דעתי בנושא, וכן אני עדיין חושב שעדיף לעצור לרגע ולחשוב האם זה באמת כל מה שהוא צריך מהמצלמה, או שהוא רוצה מצלמת all around

פורסם

הוא דיבר על צילום אנשים, על עומק שדה ועל שליטות ידניות. תנחש לבד אם הוא מתכוון לצילומים של ארוחות משפחתיות או למשהו קצת יותר רציני.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שדני צריך להבהיר לנו למה הוא התכוון שכן זה יכולה להיות גם מצלמה לאירועים משפחתיים וכו'. כמו כן הוא אמר שהוא יכול להשתכנע גם אחרת.

קודם כל תודה על התשובה :)

אני אבהיר. כמו שכתבתי אני רוצה לצלם כתחביב, ולהשתפר בצילום עצמו (פחות בשביל תיעוד של ארוחות משפחתיות :)).

אני רוצה לצלם פורטרטים של אנשים. בגלל שאני רק מתחיל (ואין לי מושג איך זה לצלם ואם אני אהיה טוב בזה) אני מחפש את התצורה המינימלית (במחיר) שתאפשר לי לעשות את זה באופן סביר. עניין עומק השדה נראה לי הכרחי גם בשלב התחלתי (אני טועה?) ובגלל זה הדגשתי אותו.

ואם כבר אני כאן, אם למישהו יש לינק טוב (חוץ מהמאמר של boren) שיעזור לי להבין את המשמעות של המספרים בעדשות, אני אשמח.

פורסם

אני אבהיר. כמו שכתבתי אני רוצה לצלם כתחביב, ולהשתפר בצילום עצמו (פחות בשביל תיעוד של ארוחות משפחתיות :)).

אני רוצה לצלם פורטרטים של אנשים. בגלל שאני רק מתחיל (ואין לי מושג איך זה לצלם ואם אני אהיה טוב בזה) אני מחפש את התצורה המינימלית (במחיר) שתאפשר לי לעשות את זה באופן סביר. עניין עומק השדה נראה לי הכרחי גם בשלב התחלתי (אני טועה?) ובגלל זה הדגשתי אותו.

עומק שדה מצומצם לא "הכרחי" לפורטרטים, אבל בהרבה מקרים הוא משדרג אותם מאוד. בכל מקרה, ההמלצות שלי בהודעה הראשונה בדיון עומדות. במקומך הייתי מחפש ניקון D70 או קנון 400D יד שניה עם עדשת קיט ועדשת 50/1.8.

ואם כבר אני כאן, אם למישהו יש לינק טוב (חוץ מהמאמר של boren) שיעזור לי להבין את המשמעות של המספרים בעדשות, אני אשמח.

http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/camera-lenses.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים